3 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Sef nou la DGA - Comisarul sef de politie Octavian Melintescu, uns adjunct al chestorului Jenica Tiganasu

Scris de: V.R. | pdf | print

5 septembrie 2011 17:56
Vizualizari: 13022

Ministrul de Interne, Traian Igas, l-a numit luni pe comisarul sef de politie Octavian Melintescu (foto) in functia de adjunct al sefului Directiei Generale Anticoruptie, condusa de chestorul Jenica Arion Tiganasu. Melintescu a fost, din decembrie 2009 si pana la numirea in noua functie seful Serviciului Anticoruptie al DGA Bucuresti, are mai mult de 16 ani de experienta in Ministerul de Interne. Potrivit bilantului de activitate pe primele opt luni ale anului 2011, DGA si-a marit activitatea in ultima perioada, numarul dosarelor inaintate de ofiterii DGA la parchete (in special la DNA) fiind in crestere cu 27% in acest an, fata de aceeasi perioada a anului 2010, ajungand in prezent la aproape 1600 de dosare transmise spre cercetare la parchetele din tara, peste 360 din acestea fiind trimise numai la DNA.


Aproape 1600 de cadre ale MAI verificare de DGA in 2011, o dublare a numarului celor anchetati

Potrivit datelor oficiale, numai in acest an DGA a efectuat cercetari cu privire la3.539 persoane, dintre care 1.582 indeplineau diverse functii in Ministerul Administratiei si Internelor, acest numar de-a dreptul impresionant fiind de fapt in crestere cu 59% fata de numarul de cadre MAI verificate anul trecut. Din cei peste 1500 de angajati ai MAI verificati, impotriva a 1400 s-a dispus inceperea urmaririi penale, 38 dintre acestia sunt persoane cu functii de conducere si 379 cu functii de executie. Au fost intocmite acte de incepere a urmaririi penale in 307 dosare penale, dintre care 57 alfate pe rolul Parchetului General, si in total au fost emise 194 de rechizitorii, fiind consemnata o crestere cu 22% a numarului acestora. De asemenea, fata de 2010, in acest an a fost remarcata si o crestere cu 43% a sanctiunilor cu caracter administrativ dispuse de procurorii de caz. Totalul persoanelor inculpate a inregistrat o crestere cu 121%, respectiv cu 123% in privinta cadrelor M.A.I. ce au fost inculpate pentru comiterea unor infractiuni din aria de competenta.

Numarul persoanelor arestate preventiv a crescut cu 174%

Directia Generala Anticoruptie a efectuat peste 1900 de delegari ale politiei judiciare, pentru efectuarea de acte de cercetare penala, delegari de care a profitat cel mai mult DNA, adica de 428 dintre ele. Pe linie preventiva, de la inceputul anului, D.G.A. a organizat aproape 1900 de activitati de instruire anticoruptie cu caracter preventiv inrandul lucratorilor ministerului, dublu fata de anul trecut, si in peste 120 de situatii functionarii ministerului au sesizat lucratorii D.G.A. atunci cand li s-au oferit sume in schimbul unor servicii sau si-au denuntat colegii impliicati in actede coruptie. Numarul arestarilor preventive a crescut cu 174%, iar instantele au condamnat 225 persoane si achitarea altor 13, din totalul numarul de condamnati angajatii MAI reprezentand 29%.

Comentarii

# student la drept date 9 septembrie 2011 19:07 0

va rog, sa-mi spuneti care este diferenta intre DGA si DGIPI, ambele ocupandu-se de angajatii MAI...ambele sugand bani seriosi de la buget pentru cei vreo 4000 de angajati...numai exista un alt minister sa aiba asa capuse pentru asa zisa ordine in randul angajatilor...va rog, nu inteleg schepsisul..serios..daca ma convingeti, ma retrag si nu mai pun astfel de intrebari, cu stima, student la drept anul V, va multumesc

# Politistu date 9 septembrie 2011 19:56 +1

Nu este nici o diferenta! Ambele se ocupa de culegerea de informatii, folosite ulterior pentru santaje la nivel inalt in functie de comanda primita. Marea majoritate a angajatilor sunt infractori in toata regula, implicati in ticluirea de dosare si probe false, un fel de SRL in slujba puterii sau celor potenti financiar care urmaresc eliminarea concurentei sau a politistilor incomozi, care uneori le strica lor mendrele.

# studentul date 9 septembrie 2011 20:09 0

va multumesc, asa credeam si eu..dar vroiam sa fiu sigur ca nu visez..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 2.06.2020 – PNL a vrut sa dea lovitura cu Tudorel (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva