23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SELECTIA PROCURORILOR CONTINUA – A fost declansata o noua procedura de desemnare a procurorilor in structura care va instrumenta dosarele cu infractiuni comise de magistrati. Selectia vizeaza 8 posturi. Dupa prima procedura finalizata de CSM in luna mai, dintre cei 56 de procurori inscrisi 35 au primit aprobare. Iata cine sunt procurorii deja repartizati in „noua SIIJ”

Scris de: G.T. | pdf | print

24 May 2022 11:20
Vizualizari: 6871

O noua procedura pentru desemnarea procurorilor care vor face parte din „noua SIIJ” a fost declansata. Anuntul a fost facut marti, 24 mai 2022, de CSM.


 

Astfel, noua procedura vizeaza ocuparea a opt posturi de procurori care vor activa in structura de anchetare a magistratilor. Isi pot exprima optiunea procurorii care nu activeaza la Sectia de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, data limita a inscrierii fiind 6 iunie 2022.

Amintim ca la procedura anterioara, finalizata de CSM in luna mai, dintre cei 56 de procurori inscrisi in procedura 35 au fost desemnati de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Cei mai cunoscuti sunt Mihaiela Iorga Moraru (foto), Adina Petrescu, Mihai Eduard Ilie sau Gheorghe Cornescu (click aici pentru a vedea lista cu procurorii deja desemnati pentru „noua SIIJ”).


Prezentam anuntul CSM privind noua procedura de desemnare a procurorilor de la „noua SIIJ”:


Consiliul Superior al Magistraturii deruleaza procedura prin care vor fi propusi, in vederea desemnarii, procurorii care vor efectua urmarirea penala in cauzele privind infractiuni savarsite de judecatori sau procurori, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 49/2022 privind desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, precum si pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, respectiv un numar de maxim 8 procurori, care vor functiona in cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit art. 4 alin. (1) din lege, pot fi desemnati sa efectueze urmarirea penala in cauzele de competenta Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, conform art. 3 alin. (1) din lege, procurori care indeplinesc urmatoarele conditii:

a) au grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

b) au o vechime de cel putin 15 ani in functia de procuror;

c) au calificativul 'foarte bine' la ultimele doua evaluari profesionale si nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani;

d) au o conduita morala ireprosabila;

e) au o experienta profesionala semnificativa in supravegherea sau efectuarea urmaririi penale.

Vor fi realizate verificarile si se vor solicita relatiile prevazute la art. 4 alin. (4) si (5) din Legea nr. 49/2022 cu privire la procurorii care functioneaza in cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si in raport de care nu a fost verificata indeplinirea conditiilor prevazute de lege in cadrul procedurii declansate la data de 25 martie 2022 de Consiliul Superior al Magistraturii.

Isi pot exprima optiunea in vederea desemnarii pentru a efectua urmarirea penala in cauzele prevazute la art. 3 alin. (1) din lege si procurori care nu functioneaza in cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie si care indeplinesc conditiile prevazute la art. 4 alin. (1) din lege.

Optiunile anterior mentionate vor fi depuse pana la data de 6 iunie 2022, inclusiv, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, in format scris sau prin e-mail, la adresa: druo@csm1909.ro.

Pana la data de 17 iunie 2022, Directia Resurse umane si organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va realiza verificarile si va solicita relatiile prevazute la art. 4 alin. (4) si (5) din Legea nr. 49/2022”.

Comentarii

# gica70 date 25 May 2022 10:57 +1

Pai de ce nu se da examen? La fosta SIIJ locurile au fost ocupate prin concurs!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva