4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SLUGARETE A RAMAS DE PAPAGAL – Seful CSM Bogdan Mateescu a ratat la judecatoarea Adriana Stoicescu. Inspectia Judiciara a inchis dosarul in care Stoicescu a fost acuzata de manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu. Stoicescu a fost reclamata la IJ de seful CSM Bogdan Mateescu, suparat ca judecatoarea a vorbit despre copiii tatilor care au slugarit Securitatea

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 September 2021 12:31
Vizualizari: 7163

Umilinta maxima pentru presedintele CSM Bogdan Mateescu, zis “Slugarete”. Tentativa acestuia de a o infunda pe judecatoarea Adriana Stoicescu (foto), vicepresedinta Tribunalului Timis, a esuat. Inspectia Judiciara (IJ) a inchis dosarul Adrianei Stoicescu.


 

Inchiderea dosarului a fost anuntata marti, 7 septembrie 2021, chiar de Adriana Stoicescu, aceasta postand pe pagina sa de Facebook dispozitivul rezolutiei Inspectiei Judiciare (vezi facsimil 1). Interesant este ca inchiderea dosarului vine dupa ce initial IJ incepuse cercetarera Adrianei Stoicescu pentru pretinsa comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” (click aici pentru a citi).

 


Nervii puiului de securist


Asa cum Lumea Justitiei a prezentat in luna iunie, dosarul Adrianei Stoicescu s-a constituit in urma unei sesizari formulate de presedintele CSM Bogdan Mateescu. Concret, sesizarea lui Mateescu a privit un text pe care Adriana Stoicescu l-a scris pe Facebook, in care aceasta il cataloga pe ministrul Justitiei drept un “personaj trist”. Evident, intelesul era acela ca ministrul Justitiei este un “personaj trist” pentru sistem, deci nepotrivit.

Totusi, in aceeasi postare a Adrianei Stoicescu mai exista o trimitere care este posibil, ne gandim noi, sa il fi enervat pe seful CSM Bogdan Mateescu. Mai exact, aceea ca Romania este condusa de “personaje ale caror tati slugareau partidul si securitatea”. Or, asa cum se stie, tatal lui Bogdan Mateescu, primarul Mihai Mateescu din Baile Govora, a fost dovedit de CNSAS ca a facut politie politica inainte de 1990 (vezi facsimil 2).

Pe de alta parte, acelasi Bogdan Mateescu a facut a doua sesizare impotriva Adrianei Stoicescu, dupa ce aceasta i-a cerut demisia ministrului Justitiei Stelian Ion.

 


Iata postarea de pe Facebook a judecatoarei Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis pentru care seful CSM Bogdan Mateescu a sesizat Inspectia Judiciara si pentru care Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara, dosarul fiind in cele din urma clasat (vezi facsimil 3):


Nenorocirea acestui popor este ca, de 30 de ani, este condus si reprezentat de personaje care si-au facut scoala in ultima banca, copiind de la colegii care azi muncesc ca fraierii, asteptand doar ca politicienii de carton sa le casapeasca vietile.

Personaje ale caror tati slugareau partidul si securitatea ne conduc spre vremuri de impliniri marete, reamintindu-ne zilnic vocatia de pierzatori la ruleta ruseasca a planetei.

Astazi, personajul trist care ocupa functia de ministru al justitiei dovedeste inca o data, daca mai era nevoie, ca exista tara lor, guvernul lor si justitia lor”.

 Iata postarea judecatoarei Adriana Stoicescu in urma careia presedintele CSM Bogdan Mateescu a sesizat a doua oara Inspectia Judiciara (vezi facsimil 4):


Cu riscul de a-mi petrece restul carierei de magistrat in cercetari disciplinare, cu riscul de a fi sanctionata, imi asum! Plecati acasa, dl Stelian Ion, pseudoministrul injustitiei! Judecatorii nu sunt presul dvs! Sa va fie rusine, dar nu cred ca stiti ce inseamna asta! Nimeni nu a amenintat public un presedinte de curte. Si v-ati gandit ca e timpul, nu? Aveti in sange secretarul de partid care isi cheama 'slugile' la raport, nu? Orice minut cu dvs in fruntea justitiei este un pas spre dezastru! Plecati!”

 


Comentarii

# Goe date 7 September 2021 22:41 +2

Când o aud p-asta cu "prestigiul justiției " mi se suie sângele la cap. Am avut deosebita plăcere să ajung prin câteva instanțe civile, ba chiar și una penală că parte vătămată. Mi-a ieșit pe nas prestigiul lor.

# santinela date 8 September 2021 07:17 +21

Pai intre Slugarete,acest nimic, si judecatoarea Stoicescu stau vre-o doua biblioteci de "meserie",in favoarea doamnei,evident !

# Vine Valul 3 date 8 September 2021 08:58 +6

Justitia este manjuta de acesti copii. In provincie se vad si mai bine. Aroganti, opulenti si din pacate parinti si ei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva