24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SLUGILE LUI SLUGARETE – Seful CSM Bogdan Mateescu sesizeaza, Inspectia Judiciara caroteaza. IJ a inceput cercetarea disciplinara a judecatoarei Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis, dupa ce aceasta l-a catalogat pe ministrul Justitiei Stelian Ion drept un “personaj trist”, deplangand soarta Romaniei ajunse sub conducerea copiilor celor care inainte de 1990 au slugarit Partidul si Securitatea. Adriana Stoicescu: “Dictatura placuta!”

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 June 2021 17:06
Vizualizari: 4976

Inspectia Judiciara nu doar ca nu se atinge de seful CSM Bogdan Mateescu (desi acesta este intr-o situatie similara cu magistrati cercetati disciplinar si pentru care se cere suspendarea din functie), insa are grija sa caroteze rapid judecatorii luati la tinta de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii. Asa stau lucrurile, spre exemplu, in cazul judecatoarei Adriana Stoicescu (foto) de la Tribunalul Timis, unul dintre magistratii care nu s-a ferit sa vorbeasca public despre abuzurile comise in Justitie si despre derapajele din sistem. Iar faptul ca a facut-o nu a fost pe placul lui Bogdan Mateescu si mai nou nici a Inspectiei Judiciare, conduse de Lucian Netejoru.


 

Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a judecatoarei Adriana Stoicescu pentru posibila comitere a abaterii disciplinare constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”, abatere prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Informatia a fost dezvaluita chiar de Adriana Stoicescu, luni, 7 iunie 2021, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, unde a prezentat dispozitivul rezolutiei Inspectiei Judiciare de incepere a cercetarii disciplinare (vezi facsimil 1). De asemenea, cu aceasta ocazie, Adriana Stoicescu si-a anuntat retragerea din spatiul public, in conditiile in care este limpede ca dictatura s-a instaurat in Romania: Prezenta mea in spatiul public se opreste acum si aici. Va doresc dictatura placuta!”

 Adriana Stoicescu a spus adevarul


Dosarul disciplinar in care Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a judecatoarei Adriana Stoicescu a fost deschis in urma unei sesizari formulate de presedintele CSM Bogdan Mateescu, zis “Slugarete”, la finele lunii aprilie. Sesizarea lui Mateescu a privit un text pe care Adriana Stoicescu l-a scris pe Facebook, in care aceasta il cataloga pe ministrul Justitiei drept un “personaj trist”. Evident, intelesul era acela ca ministrul Justitiei este un “personaj trist” pentru sistem, deci nepotrivit.

Totusi, in aceeasi postare a Adrianei Stoicescu mai exista o trimitere care este posibil, ne gandim noi, sa il fi enervat pe seful CSM Bogdan Mateescu. Mai exact, aceea ca Romania este condusa de “personaje ale caror tati slugareau partidul si securitatea”. Or, asa cum se stie, tatal lui Bogdan Mateescu, primarul Mihai Mateescu din Baile Govora, a fost dovedit de CNSAS ca a facut politie politica inainte de 1990 (vezi facsimil 2).

 


Mateescu a mai facut o sesizare


Desigur, inceperea cercetarii disciplinare nu inseamna ca automat judecatoarea Adriana Stoicescu va fi trimisa in judecata disciplinara. Este foarte posibil (si chiar normal in cazul de fata, din punctul nostru de vedere) ca Inspectia Judiciara, dupa finalizarea cercetarilor, sa nu exercite actiune disciplinara fata de Stoicescu.

Pe de alta parte, acelasi Bogdan Mateescu a facut a doua sesizare impotriva Adrianei Stoicescu, dupa ce aceasta i-a cerut demisia ministrului Justitiei Stelian Ion.


Iata postarea de pe Facebook a judecatoarei Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis pentru care seful CSM Bogdan Mateescu a sesizat Inspectia Judiciara si pentru care Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara (vezi facsimil 3):


Nenorocirea acestui popor este ca, de 30 de ani, este condus si reprezentat de personaje care si-au facut scoala in ultima banca, copiind de la colegii care azi muncesc ca fraierii, asteptand doar ca politicienii de carton sa le casapeasca vietile.

Personaje ale caror tati slugareau partidul si securitatea ne conduc spre vremuri de impliniri marete, reamintindu-ne zilnic vocatia de pierzatori la ruleta ruseasca a planetei.

Astazi, personajul trist care ocupa functia de ministru al justitiei dovedeste inca o data, daca mai era nevoie, ca exista tara lor, guvernul lor si justitia lor”.

 Iata postarea judecatoarei Adriana Stoicescu in urma careia presedintele CSM Bogdan Mateescu a sesizat a doua oara Inspectia Judiciara (vezi facsimil 4):


Cu riscul de a-mi petrece restul carierei de magistrat in cercetari disciplinare, cu riscul de a fi sanctionata, imi asum! Plecati acasa, dl Stelian Ion, pseudoministrul injustitiei! Judecatorii nu sunt presul dvs! Sa va fie rusine, dar nu cred ca stiti ce inseamna asta! Nimeni nu a amenintat public un presedinte de curte. Si v-ati gandit ca e timpul, nu? Aveti in sange secretarul de partid care isi cheama 'slugile' la raport, nu? Orice minut cu dvs in fruntea justitiei este un pas spre dezastru! Plecati!”

 


Comentarii

# Goargăș date 7 June 2021 17:49 +9

Domne, eu așa am învățat de la părinții mei (,,nesuflători"): dacă genitorii tăi ,,au comis-o", tu trebuie să stai în banca ta, nu să ieși ca păduchele în frunte. În plus, un proverb plin de înțelepciune și experiență în materie, spune: ce naște din pisică s.r.i., pardon, șoareci mănâncă! Quo vadis Domine?

# Ghro date 7 June 2021 20:28 +47

progresistii au trecut la epurare, cine s-ar fi asteptat...

# Stelian date 8 June 2021 00:06 +48

Jos palaria in fata dnei Adriana Stoicescu! Pregatiti-va fratilor caci inchisorile de la Pitesti, Baia Sprie, Ramnicu Sarat, Gherla, Aiud, Targu Ocna, Miercurea Ciuc, Periprava etc sunt pregatite din nou sa "inghita" pe cei care nu vor recunoaste Noua (dez)ordine mondiala. Somnul ratiunii naste monstrii. Cum spunea parintele Iustin, va veni un "fenomen Pitesti doar ca de data asta la nivel mondial" si foarte putini vor rezista. Istoria lumii s-a incheiat la finele lui 2019, din 2020 a inceput practic lupta, taberele sunt tot mai clar conturate, oamenii Domnului si slujitorii intunericului!

# santinela date 8 June 2021 06:54 +21

Ei mai SLUGARETE,mai nima-n drum,mai papagalule,mai analfabetule functional, cu doamna aceasta judecatoare ai bagat-o pe mineca. Nu ca te bate fizic (desi ar fi mare nevoie de asa ceva), dar intre voi exista o distanta de vre-o doua biblioteci de "meserie"(in favoarea ei bineinteles) si TU in fata ei nu poti deschide gura ! Mai penibil de atit si mai jos de atit nu poate fi cineva ,decit numai "marele" ciumpalac de la CSM .

# Daniel date 8 June 2021 09:42 +7

de acord cu domnul Stelian.si in ce priveste pozitia crestina cat si in ce priveste calea care ni se pregateste Domnul Dumnezeu sa rasplateasca doamnei Adriana Stoicescu pentru curajul marturisirii

# VIKY date 8 June 2021 10:20 +38

Doamna Stoicescu, NU trebuie sa cedati in fata acestor impostori, fara pregatire profesionala, lipsiti de inteligenta, needucati, dar bine pregatiti pentru a fi slugi devatate noii oranduiri naziste. Intradevar se spune ca cel mai destept cedeaza, dar de data asta nu este vorba de o discutie intre un destept si un prost, este vorba de insusi existenta sistemului judiciar si a statului. Daca toti oameni inteligenti din Romania a-r ceda in fata acestui regim dictatorial de tip nazist, ce se va alege din tara si po******tia ei?. Pe majoritatea po******tiei nu va puteti baza din mai multe motive: sunt timorati de autoritati si "specialisti", din comoditate, din lipsa de informare...Nu inteleg unde sunt toti care a-r trebui sa vorbeasca, si tac?. Daca nu se gandesc la ei, macar sa se gandeasca la copiii si nepotii lor care vor fi sclavi in propria tara.

# escu date 8 June 2021 13:13 +3

Acest Mateescu, vremelnicul ocupant al scaunului președintelui CSM, în loc să se ocupe de bunul mers al justiției, de apărarea legalității, de protejarea magistraților și alte atribuțiuni care îi revin, face numai reclamații, sesizări și plângeri privind persoanele care își exprimă nemulțumirea față de derapajele din justiție, expunându-și opiniile lor în legătură cu desfășurarea activității unor magistrați. Nu ar trebui să analizeze criticile, observațiile și opiniile tuturor și să vadă ce trebuie corectat? Poate ar trebui să reamintim o lozincă, chiar dacă este comunistă, spunea cam așa: „critica este mama dezvoltării”.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva