22 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STAREA DE ALERTA A FOST ANULATA – Regimul Iohannis-Citu-Arafat a primit o noua lovitura in instanta. Judecatoarea Luminita Maria Firicel de la CA Cluj a anulat HG 432/2021, prin care starea de alerta a fost prelungita din aprilie pana-n mai. Sentinta vine la 8 zile dupa ce completul Alinei Ghica de la ICCJ a anulat definitiv Hotararea CNSU 9/2021, prin care romanii erau obligati sa intre-n carantina la sosirea din tari cu risc epidemiologic ridicat, chiar si cu teste PCR negative (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 June 2021 14:50
Vizualizari: 22074

Se intrevede tot mai limpede la orizont posibilitatea ca romanii sa scape de dictatura pandemiei, concretizata in nesfarsita stare de alerta, prelungita luna de luna timp de peste un an de catre regimul presedintelui Klaus Iohannis, al premierului Florin Citu si al sefului DSU Raed Arafat (foto de la stanga la dreapta). Joi, 17 iunie 2021, judecatoarea Luminita Maria Firicel de la Curtea de Apel Cluj a anulat Hotararea de Guvern nr. 432 din 8 aprilie 2021, prin care guvernul Citu a prelungit starea de alerta din 13 aprilie pana in 13 mai 2021.


 

Pe de alta parte, dupa cum veti vedea mai jos, magistrata de la CA Cluj a respins ca devenita inadmisibila cererea de atacare la CCR a Legii nr. 55/2020 in ansamblul ei. Asteptam motivarea instantei, sa vedem la ce s-a referit mai exact judecatoarea. Hotararea Luminitei Firicel nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Mentionam ca actiunea a fost depusa de catre avocatul Adrian Samuila Rusu din Baroul Cluj.


Prezentam minuta sentintei nr. 180/2021 pronuntate in dosarul nr. 310/33/2021:


Admite in parte cererea formulata de reclamantul Rusu Adrian Samuila in contradictoriu cu paratul Guvernul Romaniei si, pe cale de consecinta, anuleaza Hotararea de Guvern nr. 432/08.04.2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 13.04.2021.

Respinge ca neintemeiat capatul de cerere avand ca obiect obligarea paratului de a nu mai adopta Hotarari de Guvern cu acelasi continut. Respinge ca neintemeiata cererea de interventie voluntara in interesul paratului formulata de intervenientul accesoriu M.A.I. Respinge ca devenita inadmisibila cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor Legii nr. 55/2020.

Cu drept de recurs in termen de 48 de ore de la pronuntare cu privire la solutia de respingere a cererii de sesizare si in termen de 15 zile de la comunicare pentru restul dispozitiilor sentintei, recursurile urmand a se depune la Curtea de Apel Cluj sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata prin punerea minutei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei, azi 17.06.2021”.


Lovitura dupa lovitura


Remarcam faptul ca sentinta CA Cluj a fost pronuntata la opt zile dupa alta hotarare judecatoreasca de mare efect impotriva masurilor abuzive din perioada pandemiei. Ne referim la decizia definitiva a judecatorilor Daniel Gheorghe Severin, Adriana Florentina Secreteanu, Alina Nicoleta Ghica, Virginia Filipescu si Carmen Maria Ilie de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au actiunea prin care avocata Elena Radu a solicitat anularea Hotararii CNSU nr. 9/2021. Vorbim despre o hotarare care ii obliga pe romanii intorsi din strainatate sa intre in carantina chiar si in cazul in care acestia prezentau teste PCR negative. Pe scurt: Inalta Curte si-a insusit cel mai important argument al reclamantei – si anume: Hotararea CNSU 9/2021 nu a fost niciodata publicata in Monitorul Oficial si deci nu poate produce efecte. Initial, la 25 mai 2021, judecatorii Ionel Florea, Andreea Cecilia Mihai si Gianina Georgiana Palici de la Curtea de Apel Bucuresti ii respinsesera avocatei actiunea, pretextand ca CNSU nu intra in categoria institutiilor obligate sa-si publice actele normative in Monitorul Oficial (click aici pentru a citi).


sursa foto: Wowbiz.ro

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 25 June 2021 16:14 +123

Trei retardati mintal,mai deunazi primul era cu freza pe stinga acum pe dreapta,au instaurat in tara dictatura medicala.Se apropie vremea cind veti plati odata si o data,natia romana nu poate fi invinsa!Hoti pagini fara de mila/Ce-ati ucis pe-a mea copila!

# Sanda date 25 June 2021 16:43 +133

Sa fie depusa plangere in numele tuturor mortilor cronici , ca acesti derbedei au instaurat dictatura medicala ! :-? Sa fie inchisi pe viata ! In plus au distrus economia tarii . Jos Ghiolbannis ! :-*

# Malagamba date 25 June 2021 20:07 +77

Cred ca subumanu Vasilina Debilet, scalimbaitul "judecator" al lui soros /macovei de la Cluj, se tavaleste in chinuri de necaz. :D

# 4Kan date 25 June 2021 22:43 +15

Deci pana se judeca recursul mastile la interior nu mai sunt obligatorii ?

# VIKY date 26 June 2021 08:24 +53

Poate cineva sa explice substratul, mai pe romaneste dedesupturile din declaratiile penalului ha-Barna-m?: "Voi initia un proiect de lege pentru scoaterea domociliului din cartea de identitate". "Votul va fi mai flexibil". "Sunt oameni fara locuinta care nu pot beneficia de act de identitate"."Stiti problema cu flotantii, cand trebuie sa mergi cu proprietarul ca sa te primeasca in locuinta". "Asa te poti deplasa mai usor, nefiind legat de domiciliu"...Cu votul este clar: furt garantat, dar cu cei fara proprietate care chipurile nu pot beneficia de act de identitate numai daca cineva ii primeste in spatiu, nu imi merge capul sa inteleg. Pe ce baza vor primi cartea de identitate?. Ex: nu am locuinta, ma duc la Politie si cer carte de identitate, in baza de date trebuie sa ii dau o adresa, o aleg eu sau ma plaseaza ei la cineva(la comun)?.Eu o dau pe a lui Basescu sau Videanu (ca e mai mare), sau a lui Catu, daca nu va mai fi birocratie sa merg cu cel care ma primeste in spatiu.

# Constantin date 26 June 2021 19:51 +47

Aceste gunoaie care s-au catarat la putere si se cred stapani peste o plantatie de sclavi trebuiesc hartuite fara incetare pana cedeaza. Orice actiune impotriva lor este legitima. Romanii trebuie sa isi ia Romania inapoi.

# VIKY date 27 June 2021 11:51 +36

Daca nu v-au anuntat "specialistii" si "autoritatile" naziste din Romania, va anunt eu din presa straina: "Majoritatea celor infectati in Israel cu noua tulpina sunt cei VACCINATI". Si daca tot aveti memorie scurta, si mergeti ca turma la experiment (pe care voi il numiti vaccin), va reamintesc declaratia specialistului in virusologie laureat al premiului Nobel:"Vaccinarea in masa este genocid planetar", iar declaratia savantului care a descoperit ARN-Mesager: "Proteina Spike din vaccin va duce la mutatii foarte periculoase pentru care NU exista leac".

# TIANA date 29 June 2021 04:03 +21

VIKY , LOGIC , IDENTITATEA UNEI PERSOANE N-AR FI TREBUIT NICIODATĂ SĂ AIBE VREO LEGĂTURĂ CU DOMICILIUL CARE AR TREBUI SĂ FIE CONFIDENȚIAL . O SĂ FIM "MAI PUȚIN SPIONAȚI.".. INIȚIATIVA LUI barna , DE FAPT , ARE UN MOTIV ASCUNS ȘI ANUME ACELA CA DOCUMENTELE DE IDENTITATE SĂ FIE DE UN SINGUR FEL . ÎN PREZENT EXISTĂ 2 TIPURI DIN CARE UNUL DIN ELE ESTE O SIMPLĂ HÂRTIE VALABILĂ UN AN , FOARTE UȘOR DE REALIZAT CHIAR ȘI ACASĂ LA TINE , SPECIAL CREAT PENTRU CEI FĂRĂ DOMICILIU ȘI CARE NU POATE CLAR SUPORTA IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE CIPARE ???????????????????????????????? DEMENȚII AU GÂNDIT ÎNTOTDEAUNA DE LA SFÂRȘIT LA-NCEPUT ...AU FIXAT ȚINTA ȘI-APOI AU PROIECTAT PLANUL????????????????????????????

# VIKY date 29 June 2021 12:55 +27

@TIANA...Tot nu inteleg, pe ce baza primesc cartea de identitate daca nu am locuinta?. In evidenta politiei la ce adresa ma trece, spun eu o adresa aiurea si nu ma mai gaseste nici interpolul indiferent ce comit?. Da, te gaseste dupa CNP, dar unde?.

# Georgeta date 29 June 2021 15:44 +90

Demisia Wuhannis ! :-)

# ?????? date 2 July 2021 12:32 0

@ Dacă ăștia ,,au primit vaccinul" și pentru "tulpina lui Nasser Al-Khelaifi" , care este în negocieri cu Kylian Mbappé, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.02.2024 – Judecatori acoperiti de CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva