24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STATUL PARALEL VREA SA ANIHILEZE JANDARMERIA – Plan odios de retinere a jandarmilor din Piata Victoriei care au actionat pe lege impotriva huliganilor care au tulburat ordinea si linistea publica, la un miting neautorizat si neasumat de nimeni. Cititi uluitoarea autosesizarea a procurorului militar Bogdan Ciprian Parlog, membru al FJR, grupare #rezist din Justitie, care ataca Guvernul PSD. Iohannis vrea capul jandarmilor care au aparat Romania de anarhie? (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

13 August 2018 16:10
Vizualizari: 24704

Surse de maxima incredere si competenta din sistemul judiciar ne-au informat ca in ultimele zile, de la nivelul cabinelului Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar (foto dreapta) se fac presiuni pentru ca anumiti procurori militari sa deschida dosare penale impotriva jandarmilor care au asigurat ordinea publica la mitingul huliganilor din 10 august 2018, asta imediat dupa ce presedintele Klaus Iohannis (foto stanga), impreuna cu liderii politici din opozitie au instigat public la deschiderea de dosare penale si depunerea de plangeri impotriva jandarmilor. Avem convingerea ferma ca aceste actiuni antiromanesti au ca scop precis intimidarea Jandarmeriei Romane, astfel incat la viitoare mitinguri huliganice care vor fi organizate in viitorul apropiat, acestia sa nu mai apere cladirea Guvernului si sa lase hoardele #rezist sa ocupe cladirile stragice ale Puterii alese de popor.


Lumea Justitiei va prezinta in continuare un proces-verbal de sesizare din oficiu intocmit la data de 11 august 2018 intocmit de locotenent-colonel magistrat Bogdan Ciprian Parlog la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti care a deschis dosarul penal nr. 916/P/2018, in scopul incriminarii unor jandarmi. La prima vedere, autosesizarea apare ca un act bazat pe lege insa din cuprinsul respectivului proces verbal se observa cu usurinta de catre orice nespecialist in Drept ca, desi procurorul recunoaste nu doar ca si jandarmii au fost agresati, dar mai ales faptul ca s-a furat prin forta arma unui jandarm adus in incapacitate de aparare, tinta o reprezinta cercetarea penala a unor jandarmi.

Practic, ancheta este dirijata doar impotriva jandarmilor, nu si impotriva huliganilor care au pus in pericol siguranta nationala.

Cu toate acestea, procurorul Pirlog a simtit nevoia sa se autosesizeze si sa deschida dosar penal pentru infractiunile de purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, care ii vizeaza exclusiv pe jandarmi si nu a initat ancheta sau macar o disjungere catre un alt parchet civil in privinta infractiunilor infinit mai grave (ultraj, talharie, furt de arma si tentativa de omor) comise de huligani.

Este de neinteles autosesizarea procurorului militar in conditiile in care este de notorietate publica faptul ca mitingul din 10 august 2018 a fost neautorizat si orice persoane ar fi agresat un om al legii (politist, jandarm, etc.) ar fi putut fi anihilat, inclusiv prin folosirea fortei, daca se opunea somatiilor de parasirea a zonei, sau daca arunca in oamenii legii cu pietre, fecale, sticle ori adresa injuraturi si amenintari.

Simplul fapt ca mitingul a fost neautorizat dadea dreptul oricarui om al legii sa intervina in forta, fara somatie, pentru orice om care ocupa carosabilul si nu intelegea sa il paraseasca de buna voie, ori care agresa fortele de ordine. Aici este intreaga diversiune: parchetele asmutite de factori politici, plecand de la presedintia Romaniei vor sa ia apararea unor persoane care au incalcat legea si au organizat un protest neautorizat, avand pretentia ca fortele de ordine sa intervina ca la un miting autoritzat, ceea ce evident nu era cazul.

Imaginati-va urmatoarea scena: in Piata Victoriei nu este niciun miting, dar cativa huligani se apuca sa dea cu pietre in cap politistilor si jandarmilor care patruleaza in zona; nu ar fi fost rupti cu bataia si incatusati daca se opuneau retinerii? Cam asa a fost si in Piata Victoriei, niste huligani care nu aveau autorizatie sa protesteze la un miting pe care, pana si initiatorii au refuzat sa isi mai asume calitatea de organizatori (pentru ca stiau ce violente se anunta in spatiul public) incerca sa faca azi pe victimele ca au primit un baston sau ca li s-a dat cu gaze, desi ei nu aveau ce cauta acolo. Ce cautau cei care se plang ca au fost gazati la o manifestatie neautorizata violenta? De ce nu s-au delimitat si nu au plecat imediat din zona? Cum pot pretinde aceste persoane care se dau victime ca jandarmii nu i-au izolat pe huligani si nu i-au protejat pe ei, in conditiile in care ei nu aveau ce cauta acolo, potrivit legii, intrucat mitingul nu era autorizat?! Basca, unii dintre ei si-au mai adus si copii in mijlocul violentelor!

Parchetele nu au voie sa se auto-sesizeze in favoarea participantilor la un miting neautorizat, care au atacat fortele de ordine

Revenind la procesul verbal de sesizare din oficiu al procurorului militar Bogdan Pirlog, e bine ca intreaga natiune sa cunoasca faptul ca acest procuror este un activist care face parte din Forumul Judecatorilor din Romania (FJR) – gruparea #rezist din Justitie – care a facut proteste in strada impotriva modificarilor la Legile Justitiei si care a lansat nenumarate acuze impotriva guvernantilor nepermise prin lege unui magistrat, care nu are voie sa desfasoara activitati cu caracter politic.

Mai precizam ca in urma cu cativa ani, potrivit pulbicatiei Romania Libera, procurorul Pirlog era mentionat ca facand obiectul unor cercetari ale PICCJ, sub aspectul unui posibil fals in declaratii, fiind suspectat de "raporturi cu structuri de informatii" (facsimil).


Cat de obiectiv poate fi procuroru Pirlog, in conditiile in care apare ca membru al gruparii #rezist din Justitie (FJR) care si-a permis libertatea sa intocmeasca un adevarat rechizitoriu – manifest public impotriva Guvernarii PSD si care in mod necolegial si nedovedit, dar si nepermis de codul deontologic, i-a acuzat pe judecatorii din CSM: "... " (Click aici pentru detalii).

Redactia Lumea Justitiei cere Inspectiei Judiciare sa se sesizeze si sa il cerceteze pe procurorul Pirlog pentru recentele sale manifestari antiguvernamentale, in raport de procesul verbal de sesizare din oficiu impotriva jandarmilor care nu au permis huliganilor violenti, care au participat la o manifestatie neautorizata, sa intre cu forta in cladirea Guvernului atat blamat de acest procuror militar.

Iata ce prevede art. 56 alin. 4) si 5) privind competenta procurorului prevad urmatoarele:

"(4)Urmarirea penala în cazul infractiunilor savarsite de militari se efectueaza, în mod obligatoriu, de

procurorul militar.

(5) Procurorii militari din cadrul parchetelor militare sau sectiilor militare ale parchetelor efectueaza

urmarirea penala potrivit competentei parchetului din care fac parte, fata de toti participantii la savarsirea

infractiunilor comise de militari, urmand a fi sesizata instanta competenta potrivit art. 44."

Cititi aici procesul verbal al procurorului Bogdan Ciprian Pirlog de sesizare din oficiu:


*Cititi aici integral articolul anti guvern si anti-CSM, cu conotatii politice grave, al procurorului Bogdan Ciprian Pirlog publicat pe site-ul Juridice.ro

Comentarii

# gelu date 13 August 2018 16:21 +11

Este cusuta cu ata alba. Adica Procuratura Militara ancheteaza jandarmii aflati la datorie ce s-au luptat cu huliganii si anarhistii participanti la un miting neuatorizat iar Parchetul Civil ii ancheteaza in dorul lenii pe 2 civili care au participat alaturi de alti huligani la linsarea celor doi jandarmi. Cand in mod normal, jandarmii fiind militari era de datoria Parchetului Militar sa se ocupe si de acest caz. De aceea e clar ca Parchetul lui Lazarica atat cel civil si cat sectia militara joaca acum rolul DNA condus de Kovesi cand ancheta la gramada cetatenii care au votat la Refredumul de demitere a lui Basescu in vara lui 2012.

# Gabriel Nitulescu date 14 August 2018 08:39 +1

Ancheta asta ar fi trebuit să aiba loc de mai demult. Din februarie 2017, când spre sfarșitul mitingului ”măciucarii” din Jandarmerie (mă refer la anumiți jandarmi - se știu ei bine) s-au purtat exact la fel. Sunt printre ei unii care n-au reușit să treacă de nivelul de ”mardeiaș”, iar acest lucru am văzut ca este confirmat inclusiv de foști colegi care au preferat să-și dea demisia și sa plece din aceasta instituție. Adică, provoacă și se bucură atunci când iese cu bătaie (au și ei parte de ”full contact”). Unul dintre ei, spre exemplu îmi spunea că îi pare rău că e în uniformă, că altfel îmi rupea el capul (după ce mă tărâse la dubă și mă împinsese ca să cad exact între banchete, unde ulterior urma probabil să fiu jucat în picioare), singura-mi vină fiind aceea că, la un concert Muse, unde am fost cu soția și un alt cuplu, m-am așezat în rând lângă ei, după ce mi-a luat ceva timp pentru a găsi loc pentru parcat mașina (la mintea lor de 2 neuroni mă băgasem în față).

# Partlog date 13 August 2018 16:38 +6

Acest Partlog nu cred ca mai are ce cauta in magistratura. e un politruc care acuza pe sleau judecatorii din CSM ca sunt aserviti politic. are el dovezi? asta face politica ca la birt si isi manjeste colegii. e incompatibil vadit in acest dosar si se vede din opera lui ca e partizan

# Socrate date 13 August 2018 16:43 +6

Nu-mi vine sa cred ce citesc. Procurorul asta recunoaste ca s-a furat o arma de la jandarmi si nu se sesizeaza pe infractiune? Merge doar pe cercetarea jandarmilor :-x curat murdar!

# Ipochimen date 13 August 2018 18:52 +3

Incerc si eu sa descifrez logica acestui ilustru, magnific etc... "magistrat". Care va sa zica jandarmeria a intervenit pentru ca peste 1000 de persoane se manifestau violent la adresa fortelor de ordine si incercau fortarea cordonului de jandarmi. Si care va sa zica aceasta interventie, "fapta sesizata" de ilustrul si eminentul "magistrat" constituie infractiune de purtare abuziva si abuz in serviciu. :-x Halal! De unde o tuna si i-o aduna...?!

# visu date 13 August 2018 16:44 +3

Nu mai stiu, parca pe procurorii militari nu-i poate ancheta nimeni, daramite psd-ul?! hai cu salariile si sinecurile la fandositiii fara rezultate!

# Cei mai bine platiti magistrati, munca zero date 13 August 2018 16:55 +2

Cei mai bine plătiți magistrați, dar și cei mai incompetenți. Parchetele și instanțele militare sunt niste sinecuri pentru niste șmecherasi .E suficient sa vedeti pe portalul instanțelor câte dosare sunt pe rolul instantelor militare. Aceste parchete trebuiau desființate demult, dar tudorel toader e preocupat doar de dna și detinuti

# Statu-Palma-Barba-Cot. date 13 August 2018 17:14 +9

Sa te autosesizezi în legătură cu evenimentele din 10 august țintind jandarmii care si-au facut datoria și sa nu te autosesizezi în legătură cu evenimentele premergătoare ,când în presa,televizuinele,saiturile afiliate statului paralel și mafiot dar și #rezistentilor ,au instigat spălații pe creier feisbucisti,la revoluție, la foc și moarte pe străzi ,asta mi se pare cel puțin ciudat.Pai tot ce-au spus aia pe net si-n televizuini ca se va-ntâmplă, , aia s-a-ntamplat!Pt astea procurorul militaur nu se autosesizeaza?Pen'ca ele ,instigarIle au precedat rebeliunea fasaita din 10 august.Uite ăsta ar fi un motiv serios pt un miting de un milion de oameni,autorizat ,deci legal, în apărarea jandarmilor.Loc de desfășurare, Parchetul Militar.

# un mizantrop date 14 August 2018 02:28 +1

Pai te "autosesizezi" in timp ce te sesizeaza presul tau, la "consilierea" "baiatului" de mingi de pe terenul de tenis de la Neptun, unu Pahontu, ca acolo se pare ca "simte monstruos" Iohanis pentru "batutii" din piata.. E oricum, singura reactie la un "abuz", chiar daca presupus. Povestea pare mai urata si mai intortocheata: saptamana trecuta, odata cu taierea bugetelor serviciilor, s-a vorbit despre preluarea de catre Jandarmerie a unei parti importante din SPP - umflat ca o capusa, fara prevederi legale si trecerea Postei Speciale de la SRI la Jandarmerie...Pariu ca se amana orice demers in acest sens?

# milica date 13 August 2018 17:18 +1

sa ne imaginam urmatorul scenariu: in piata nu e nici un miting si niste huligani arunca cu pietre dupa jandarmi. pai jandarmii nu sunt indreptatiti sa bata toti trecatorii dintre victoriei si gara de nord, plus jurnalistii care trec prin zona?

# TITULESCU date 13 August 2018 17:19 +4

A cui autosesizare ?????? Alo ,presa ,dormiti pe voi ???? Nu puteti sa prezentati de dimineata si pana noaptea modul in care magistratii au ajuns magistrati in Romania ???? Daca aia nu puteti,aia nu puteti ,trageti oblonul ... Mor dar mor cand le vad pe jurnaliste mai ales ude cand stau langa un procuror dar si pe jurnalisti asa transpusi cand stau langa un procuror ... daca nu stii ce fel de oameni ajung procurori si mai si te mai si uzi de admiratie cand ii vezi ... stai acasa ca iti bati joc de oameni din statutul de ,,jurnalist''.Voi ar trebui sa spuneti primii din ce fel de absolventi de drept se fac procurorii nu sa lesinati de drag langa ei .

# Carcotas date 13 August 2018 17:33 +1

Acest procuror visează sa ajunga si el ceva de cand era stagiar. Daca mitingul era nelegal, tot ce a urmat este indreptatit! Poate il va remarca Johannis si-i va încredința si lui o sinecura, ceva.

# unadinmultime date 13 August 2018 17:35 0

Cum adică, 10 06 2018 ?

# Cotoharla date 13 August 2018 17:45 0

:-* Ce te mira la Parlog? Asta a scris in PV ca mitingul a avut loc la 10.06.2018, cand de fapt era luna august. Vai de capul lui, nu stie nici pe ce lume traieste, darmite sa faca o incadrare ca lumea :-* :-*

# Liza Marinziu date 13 August 2018 18:05 +3

Daca era Mitingneautorizat putem spune ca erau niste huligani toti de acolo si trebuiau amendati toti , Bugetul statului era atunci marit. Nu e nici o gluma. Jahannis demis si incarcerat.

# Nicu date 13 August 2018 18:48 +5

Asta mai lipsea! sa rămânem si fara jandarmeriei,ăștia care anchetează jandarmii sunt normali la cap ??? Huoooooooooooooooooooo !

# un mizantrop date 13 August 2018 19:58 +1

Romania ca o satra, numai ca o satra formata din indivizi cu nevoi speciale, care trebuie ocrotiti si mangaiati pe crestet si sa nu cumva sa-i atinga legea, ca ei sunt deasupra legii. Au un bulibasa drept sef, care, ca si la tigani (pe vremuri, ca si astia s-au civilizat, intre timp), orice ar face unui roman (nehastagot) e permis, sstaborul (justitia lor) e croita numai pentru asta. Va amintiti de tiganii de pe vremea impuscatului?! Daca-l prindeai pe unul la furat tipa ca din gura de sarpe ca faci "ura de rasa" si cand venea militianul se scuza ca "doar nu vreti sa dau in cap?!". Ma obsedeaza paralela pietarilor cu satra ocupanta si vreau dreptate pentru tigani. Urgent, toate dosarele cu tigani ocupanti de spatii publice sa se "reevalueze", mai mult, toate pirandele cu copii "gazati" la inghesuiala sa-si ia "ceferticat" si sa dea in judecata jandarmii, mai mult, chestia asta sa se extinda la nivel european, ca nu se poate, CCR si PE garanteaza aceleasi drepturi!

# Nimeni date 13 August 2018 22:18 0

Este o facatura acel raport . In acel raport se arata ca faptele s.au intamplat in data de 10.06.2018

# laura date 13 August 2018 23:29 +1

Terminaţi odată cu prostiile. Nu va găsi niciun procuror vinovaţi pe jandarmi .. ei nu şi-au făcut decât datoria. Păi ce trebuiau să facă? Să lase haosul să pună stăpânire pe ţară? De aceea sunt forţe de ordine, să asigure ordinea. Ei au acţionat potrivit legii. Niciun procuror nu va da liber la haos, doar pentru că așa le-au cerut unii..în direct

# barabula date 14 August 2018 09:02 0

Crezi? Chiar daca e ordin de la individul nazist, antiroman de la Cotroceni?

# Neanae date 14 August 2018 00:37 +1

EU SUNT JANDARM(ERIȚĂ)

# santinela date 14 August 2018 08:36 +1

Adica ce, daca esti BOU nu poti fi si in uniforma ??

# un_cititor date 14 August 2018 13:29 +1

Daca esti atit de prost incit sa nu stii ca la 3 noaptea nu mai este aceeasi data ca la ora 23 si atit de confuz mintal de nu ai habar in ce luna suntem, atunci DA, trebuie sa fii si procuror si militar, sa iesi la pensie cu mult inaintea altora si sa primesti pensie cu totul SPECIALA. Ca asa e la statul de drept din RO.

# dumitrescu date 14 August 2018 17:08 0

Cine stie sa-mi spuna locul nasterii al acetui individ Bogdan Ciprian Parlog? Are CV online, dar nu scrie, semn ca este provenit din mediul rural, de unde ne-am pricopsit cu cei mai distrugatori indivizi cu putinta. Chiar daca apare ca nascut intr-un oras este clar unul din flotantii parveniti, deoarece prezinta aceleasi minunate insusiri, cum ar fi antiromanismul si slugarnicia desantata fata de premaritul vest.

# Jojo date 14 August 2018 20:44 0

Statul paralel ar trebui sa si-o mai ia peste bot ! PSD+ALDE injumatati-ti bugetul la SRI , de la 3 mrld. ! :eek: Ce dracu ` caci SIE si SPP abia au fiecare ~300mil. :o

# dragos date 15 August 2018 09:18 0

VOMIT!

# mona date 15 August 2018 10:43 0

Ce vrajeli! Transpirati baieti si fetite zilele astea? Transpirati?

# Remus date 15 August 2018 12:48 0

PV-ul procurorului este lovit de nulitate... datele inscrise in acesta (10.06.2018) nu corespund realitatii. Ca o fi fost o simpla greseala (repetata de doua ori?) ca o fi fost o eroare calculata, doar procurorul stie.

# Gilu date 15 August 2018 12:55 0

Tara infecta , condusa de un presedinte infect , procurori infecti , ce dracu' a mai ramas din noi ? Scapa cine poate !

# pia date 17 August 2018 08:06 0

ANARHISTI PROSTI< MANI******TI< DROGATI ! Revolutie au vrut, revolutie au avut , ce se tot milogesc pe la tv si cu plangeri penale false la procurorii lor corupti .....La revolutie fortele de ordine au obligatia sa actioneze la fel de brutal ca si revolutionarii, sa reprime revolutia sa reinstaleze ordinea de drept .

# Vasile date 18 August 2018 00:35 0

Vreau sa semnalez o incorectitudine in articol. Citez din paragraful 6: "Simplul fapt ca mitingul a fost neautorizat dadea dreptul oricarui om al legii sa intervina in forta, fara somatie". Aceasta afirmatie este incorecta, lucru surprinzator pentru un site ca "Lumea Justitiei". Singura explicatie pentru o asemenea eroare poate sta in starea nervoasa a autorului in momentul scrierii articolului. Cu toate acestea, m-as fi asteptat ca autorii unui site ca "Lumea Justitiei" sa cunoasca macar vag legislatia in vigoare, date fiind acuzatiile pe care le aduce si sa nu enunte sub imperiul nervilor principii pretins "legale".

# Un cetatean date 18 August 2018 10:16 0

Oricine care ataca nejustificat civili neculpabili ebuie sa raspunda.De ce huliganii trebuie sa raspunda dar un jandarm care bate cu sălbăticie un cetățean nevinovat sa fie exonerat. Eu cred ca jandarmii sunt de două ori mai vinovat . De asta cred ca jandarmeria a făcut acte de o gravitate foarte mare care te îndeamnă să spui că mai bine fără ei decat cu ei. Bande de huligani se gasesc peste tot. Nu conteaza autosesizarea unui procuror. Asa cum a acționat jandarmeria la comandă evident este mai mult decât reprobabil si din punctul meu de vedere ar trebui să se sesizata Curtea penala internațională ca sa fim siguri că cei vinovati chiar vor raspunde

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva