15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STRATEGIA CCIR - Mihai Daraban anunta ca mediul de afaceri din Romania trebuie sa revina pe pietele traditionale. Discutii cu ambasadorul Marocului: "Dezvoltarea exporturilor reprezinta un mijloc de a spori gradul de competitivitate si, totodata, de a dezvolta economia romaneasca pe termen lung... Mediul de afaceri din Romania trebuie sa revina pe pietele traditionale, acolo unde, in trecut, reusea sa dezvolte relatii economice puternice”

Scris de: L.J. | pdf | print

3 May 2023 13:19
Vizualizari: 2524

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a avut in 2 mai 2023 o intrevedere cu Ambasadorul Regatului Maroc in Romania, E.S. Hassan Abouyoub, in contextul strategiei Camerei Nationale de a readuce business-ul romanesc pe pietele traditionale.


 
"Dezvoltarea exporturilor reprezinta un mijloc de a spori gradul de competitivitate si, totodata, de a dezvolta economia romaneasca pe termen lung. Astfel, strategia CCIR privind promovarea mediul de afaceri autohton are in vedere recucerirea pietelor traditionale. Mediul de afaceri din Romania trebuie sa revina pe pietele traditionale, acolo unde, in trecut, reusea sa dezvolte relatii economice puternice.
In mod cert, zona Africii de Nord este una foarte ofertanta, iar daca luam in considerare cresterea volumului schimburilor comerciale cu Maroc, din ultima perioada, constatam un trend ascendent, o apreciere a sumei de la 786,1 milioane de euro, cat se inregistra la sfarsitul anului 2019, pana la 1,2 miliarde de euro, la sfarsitul anului 2022. Profit de aceasta ocazie pentru a invita oamenii de afaceri din Maroc sa participe la INDAGRA, cel mai important targ agricol din Estul Eu
"ropei, in cadrul caruia putem organiza un eveniment special dedicat dinamizarii relatiilor bilaterale Romania-Maroc”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Dezvoltarea proiectelor comune

 
"In prezent, Marocul dezvolta strategia de dinamizare a comertului cu statele care fac parte din Uniunea Europeana si, avand in vedere relatia traditionala pe care o avem cu Romania, ne bazam foarte mult pe implicarea atat a tarii dumneavoastra, cat si a CCIR in dezvoltarea unor proiecte comune de anvergura. Ne dorim foarte mult sa organizam o misiune economica la Bucuresti, chiar in marja targului INDAGRA, Asociatia Exportatorilor din Maroc fiind foarte interesata de piata romaneasca, mai ales in ceea ce priveste sectoarele auto, IT&C, logistica, servicii si turism.
Asa cum a mentionat si presedintele CCIR, Mihai Daraban, rezultatele care vizeaza schimburile comerciale dintre cele doua state sunt in crestere de la an la an, ceea ce inseamna ca exista un potential economic ridicat care trebuie sa fie exploatat la maximum”,
a declarat Ambasadorul Regatului Maroc in Romania, E.S. Hassan Abouyoub.

 

Comentarii

# romulus date 14 May 2023 15:23 0

Mihai , Cred ca este cazul sa te abti cu asemenea propuneri ; cunosti cumva care a fost paleta relatiilor comerciale a produselor si serviciilor cu MAROCUL ,nu prea ,esti corijent la acest capitol

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva