13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUFERINTELE CAMELIEI – Judecatoarea Camelia Bogdan se chinuie la CSM sa-i fie aparata reputatia. Noaptea mintii: Cami s-a suparat dupa ce Luju.ro a scris ca a fost programata la CSM luni in loc de marti: „Domnul jurnalist nu a reflectat asupra Cugetarilor filosofului francez Blaise Pascal, din secolul al XVII-lea, potrivit cu care: 'Le nez de Cleopatre, s'il eut ete plus court, toute la face de la terre aurait change'”. Camelia a reclamat o editie inexistenta a emisiunii lui Mircea Badea

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 May 2019 18:53
Vizualizari: 7704

Celebra judecatoare Camelia Bogdan (foto), de la Curtea de Apel Bucuresti (in prezent suspendata din magistratura), a luat un flit cat ea de mare de la Consiliul Superior al Magistraturii. S-a intamplat pe data de 10 aprilie 2019, cand atat Plenul CSM, cat si Sectia pentru judecatori i-au respins solicitarile de aparare a independentei sistemului judiciar si a reputatiei profesionale, ca urmare a publicarii mai multor articole pe site-ul Lumea Justitiei, la sectiunea „Vorbe de fumoar”.


Este vorba despre materialele intitulate „Blat pentru Cami. Taica Lazar isi afla soarta peste doua zile” (din 22 octombrie 2018 – click aici pentru a citi) si „Cami bombardiera” (din 23 noiembrie 2018 – click aici pentru a citi). Prima solicitare a fost solutionata de catre Plenul CSM, iar cealalta de Sectia pentru judecatori.

Asa cum puteti citi in motivarile date publicitatii luni, 6 mai 2019 (si atasate la sfarsitul articolului de fata), oricat ar parea de bizar, in primul caz, vestita Camelie a citat din filosoful francez Blaise Pascal si a invocat o editie inexistenta a emisiunii „In gura presei”, realizate de Mircea Badea la Antena 3. In caz ca nu v-ati socat indeajuns, tineti-va bine! In cealalta jalba, Camelia Bogdan s-a plans nici mai mult, nici mai putin decat ca Luju.ro mentionase gresit ziua in care Sectia pentru judecatori din CSM urma sa-i discute numeroasele solicitari de aparare a reputatiei profesionale.

Fireste ca nici Plenul, nici Sectia pentru judecatori nu si-au pus mintea cu vedeta magistraturii romane, respingandu-i solicitarile pe banda rulanta. Dar – atentie! – nu in unanimitate. Au existat la plen doua voturi in favoarea Cameliei Bogdan, iar altul a fost exprimat la sectie.

Redam cel mai important fragment din Hotararea nr. 73/2019 a Plenului CSM privind „Vorbele de fumoar” intitulate „Blat pentru Cami. Taica Lazar isi afla soarta peste doua zile”:

Doamna judecator Bogdan Camelia a solicitat apararea reputatiei profesionale si apararea reputatiei sistemului judiciar, in raport de alegatiile prin care se tinde la decredibilizarea sa si a intregului sistem judiciar prin 'acreditarea ideii ca magistratilor nu le este garantata libertatea la expresie nici in situatii-limita in care independenta acestora este grav incalcata de reprezentantii autoritatilor romane si nu pot avea modele pe magistratii care inteleg perfect ca formarea continua nu este un drept sau o obligatie a magistratilor, ci este insusi fundamentul independentei acestora'.

Se solicita ca in solutionarea cererii de aparare a reputatiei profesionale sa se aiba in vedere dosarele in care doamna judecator a 'pronuntat cu respectarea standardelor UE si GAFI pedepse disuasive, eficiente, proportionate cu gravitatea faptei, garantand respectarea dezideratului 'le crime ne paie pas' (n.r. 'crima nu aduce beneficii'), precum si activitatea sa academica sintetizata.

Doamna Bogdan Camelia a mai mentionat ca 'domnul jurnalist insulta magistratii participanti la proteste pentru independenta justitiei' si ca acesta 'analizeaza cu depasirea limitelor libertatii de expresie forma corpului magistratilor si incita la viata sedentara prin acreditarea tezei ca doar magistratii-rechini pot inota pe spate, aspect ce nu se justifica nici macar prin nobletea mesajului pe care doreste sa il trimita, nerezultand ca domnul jurnalist a reflectat asupra Cugetarilor filosofului francez Blaise Pascal, din secolul al XVII-lea, potrivit cu care: 'Le nez de Cleopatre, s'il eut ete plus court, toute la face de la terre aurait change' (n.r. 'Daca nasul Cleopatrei ar fi fost mai scurt, toata fata pamantului s-ar fi schimbat').

Inspectia Judiciara a retinut ca cererea de aparare a reputatiei sale profesionale si a reputatiei sistemului judiciar a fost inaintata de doamna judecator Bogdan Camelia prin corespondenta electronica, in al carei titlu se mentioneaza: 'Aparare reputatie profesionala si reputatie sistem judiciar In gura presei 7 septembrie 2018'.

In urma verificarilor, Inspectia Judiciara a constatat ca in data mentionata de doamna judecator in cerere, respectiv 7 septembrie 2018, emisiunea-pamflet 'In gura presei' nu a fost difuzata.

Iata si pasajele de baza din Hotararea nr. 571/2019 a Sectiei pentru judecatori privind „Vorbele de fumoar” intitulate „Cami bombardiera”:

In opinia doamnei judecator, postarea induce in eroare opinia publica, in sensul ca data de 27.11.2018, cand Sectia pentru judecatori se va intruni pentru a delibera asupra cererilor de aparare a reputatiei profesionale formulate de petenta este o zi de marti, si nu de luni, cum se arata in articol.

Urmare a acestui articol, apreciaza petenta: 'Sunt demotivati colegii judecatori in incercarea de afirmare a valorilor Statului de drept, prin inducerea in derizoriu a angajamentelor de respectare a substantei Statului de drept'. (...)

Sectia retine ca apararea reputatiei profesionale vizeaza actele si faptele comise fata de judecator in timpul indeplinirii si in legatura cu indeplinirea de catre acesta a indatoririlor si responsabilitatilor profesionale ce ii revin in procesul de infaptuire a actului de justitie, astfel ca in niciun caz nu se poate aprecia ca, prin continutul articolului mai sus aratat, respectiv prin indicarea eronata a zilei corespunzatoare datei de 27.11.2018, s-ar fi adus atingere reputatiei profesionale a doamnei judecator Camelia Bogdan.

De asemenea, faptul ca doamna judecator a adresat Consiliului Superior al Magistraturii mai multe cereri de aparare a reputatiei profesionale este un fapt probat de site-ul Consiliului, ordinea de zi a sedintelor acestei institutii fiind publica.

Totodata, este real faptul ca pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii din data de 27.11.2018 figurau 5 cereri de aparare a reputatiei profesionale a doamnei judecator Camelia Bogdan.

Sectia retine ca desi articolul este ironic, aceasta ironie este caracteristica intregii rubrici, aspect subliniat in final, prin precizarea ca 'Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!', stiut fiind ca pamfletul este un gen literar cu caracter satiric, caracterizat printr-un limbaj ironic, agresiv si chiar violent.

In consecinta, avand in vedere ca este vorba de un articol in care se prezinta, sub forma unui pamflet, o situatie reala (aceea a existentei, intr-o data anume, a unor cereri formulate de doamna judecator Camelia Bogdan catre Consiliul Superior al Magistraturii, fara referiri la activitatea de judecator a petentei, nu se poate retine ca maniera de abordare a subiectului are natura de a afecta autoritatea de care judecatorul ar trebui sa se bucure in exercitarea functiei sale”.

* Cititi aici hotararea Plenului CSM si pe cea a Sectiei pentru judecatori

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 8 May 2019 19:54 +5

asta/iu halul de minjitii statului care actioneaza in mermeleala.......niste tra la la la cap.se vede unde duce mermeleala din mermelica?numai loviti cu leuca.de ce dracului parlamentul ala de milogi cu salarii de regi nu ii obliga sa faca controale de tra la la la cap in fiecare an?cum sa dai viata oamenilor pe miinile unui/unei tra la la la cap?vreti sai zic buba la cap?ca sa se inteleaga loud&clear???!!!!!!!!!!!!!!!!tara de zmintiti si de nepasatori

# Multi Prosti In Justitie date 10 May 2019 15:38 0

Multi proshti in Justitia romana si mai ales in Statu Paralel creat de basescu, cu Kovesi si Coldea. :lol:

# Carcotas date 8 May 2019 19:57 +5

Cum scăpăm de mediocritatile agresive din justitie? Aia care zic " in sala mea",  "in sedinta mea", sau " la noi, la procurori, nu e cu drepturile omului, mergeți in instanta si ziceți d-astea"? Sporul la leafa, comparativ cu media salarială a celorlalti, ii face sa se creadă de neînlocuit.

# zn-zn*!* date 8 May 2019 20:03 +3

:lol: Se povestea prin targ, despre blandului cugetetator filozof iluminist, Blaise Pascal, ca era de prea multe ori deranjat de unii "bagatori in seama" :sad: , dintre cei ce "bat apa in piua :o ", sa-i ceara sfatul despre nimicuri lumesti, ca sa ia lumina invataturii din cugetul lui. Atunci, Blaise Pascal, printre multele sale inventii cu catracter practic, a facut si dres ca acei vizitatori inopinati, sa ii impinga greu porta deschizand-o :cry: , si astfel printr-un angrenaj, ii faceau un serviciu, pompand apa ila etaj. :P O idee geniala cu aplicatii asemanatoare pentru toti neispravitii, care reclama "blowing in the wind", :-* chiar si la C.C.R. Curat ironie, nene Iancule! :D

# zn-zn*!* date 8 May 2019 21:50 +6

"Se povestea prin targ, despre blandul cugetatator filozof iluminist, Blaise Pascal, ca era de prea multe ori deranjat de unii "bagatori in seama", dintre cei ce "bat apa in piua, sa-i ceara sfatul despre nimicuri lumesti, ca sa ia lumina invataturii din cugetul lui. Atunci, Blaise Pascal, printre multele sale inventii cu catracter practic, a facut si a dres, ca acei vizitatori inopinati, sa ii impinga greu poarta deschizand-o, si astfel printr-un angrenaj, ii faceau un serviciu, pompand apa la etaj. O idee geniala cu aplicatii asemanatoare pentru toti neispravitii, care prin natura lor, sufera de "orbul gainii", ...vezi tupeul unor taranoi, ajunsi primari, presedinti de tara(culmea tupeului!), reclama "blowing in the wind", chiar si la C.C.R. Curat ironie, nene Iancule!?"

# unul din lumea cea mare date 8 May 2019 23:39 +2

ptr zn-zn*!*// eu stiam ca ,chestia cu impinsul portii care/i pompa apa a facut/o thomas alva edison,dar nu m/as contrazice prea tare cu tine din moment ce stiu ca pascal a facut prima presa hidraulica si ca a emis si teoria lichidelor si a emis si teoria vidului fiind primul care a presupus ca dupa atmosfera este vid

# DODI date 8 May 2019 20:25 +6

Voturile pentru demonstrează faptul că unii magistrați ar trebui verificați periodic la psihiatru și psiholog. Să aperi o precupeață crezând că altfel este atacată independența justiției este de noaptea minții. O fi justiția legată la ochi, dar și la minte???

# nasul Cleopatrei date 8 May 2019 20:40 +5

Nasul gros belciug solicita,altfel ramane cu onoarea nereperata :lol: ?

# Faracatuse date 8 May 2019 21:20 +5

Salvați ingenua, salvați slujirea , salvați foca de Dâmbovița, specie rară, jongleur protejat ..Tine mingea pe piept mai tare decât Mesi, jonglează mai abitir decât Ronaldo, și da cu ciocanul mai tare decât Thor. Apăi nu i virtute asta?! Și pe esofag poate bagă ******lica precum nea Mitica. Care face lampa mai mică. Hai și tu la mititica, de te cheamă Rodica, Milica, Gica, whatevaaaa...Hai, de ești roman bun, fa-o pentru țara!!

# ceros date 8 May 2019 21:52 +1

Dna Camelia Bogdan este ofticata DE FAPT pt ca e hartuita din cauza "formei corpului" si vedeti ca spune pe urma ceva despre cum arata Cleopatra antica. Dna Bogdan, sunteti f.bogata, e asa de usor sa va faceti un nou nas la chirurg, de ce n-o faceti? Si nu va mai avea nimeni motiv sa va hartuie pe strada, la serviciu sau mai stiu eu unde.

# bunicul date 9 May 2019 06:19 0

Prieteni de la LUJU nu mai dati fotografia cu acest exemplar, sau avertizati cetatenii sa bage copiii in case!

# escu date 9 May 2019 10:09 +1

Reclamagioaica asta stă mai mult la CSM pentru a-și salva onoarea stricată chiar de ea. Când mai stă și în sala de judecată? Oricum, ferească Dumnezeu de cel ce nimerește să fie judecat de ea.

# imun/teanu date 9 May 2019 18:07 0

E-adevarat ca avea breton Cleopatra. Dar n-avea si nas borcanat. C-a stiut sa dea iama si-n Cezar si-n Marc Anponio doar au fost nurii ei. Si blonda "telepata" a reusit sa impresioneze, pe ici pe colo. Un "ici" fiind Vasilica, ba-n porbagaj ba in roAba. Un "colo" banuit Lazarica, care insa proptind intens la Lulutza n-a mai avut vlaga si de bagat proptea si unei Camelii. Dupa ce s-a luat "in gat" cu toti, acum se pare ca i-a picat cu tronc Mircea Badea. Cred ca i-ar fi simplu sa se descarce. Cum e galant, Mircica sigur acordandu-i si o ora intreaga vizionarii in public /sa-i puna neaparat monitor, sa se vada si ea in direct.

# Galanton date 9 May 2019 21:37 0

Nasul grobian impune placeri grobiene,vulgare,nereperate in veci .Mircica Badea are gusturi rafinate,partenera de viata a dansului este stilata,eleganta cu naturalete,o mandrie cocosasca sa iesi cu dansa la brat in public..ce Cameluta ,nenicule,sa fim seriosi,aiasta ramane singura in veci :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva