21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Tergiversare. UMB a sesizat Politia in legatura cu contracte atribuite preferential de presedintele Anca Ciuca de la Consiliul de Mediere unui ONG al sotului ei! Politia doarme din aprilie incoace! Somn usor!

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

24 August 2011 16:59
Vizualizari: 21614

Inca din luna aprilie a acestui an, zace in sertarele Serviciului pentru Investigarea Fraudelor Economice de la DGPMB fara a fi bagata in seama, o plangere penala a Uniunii Mediatorilor Bancari, in care se arata nelegalitatile realizate prin diverse contracte ale presedintei Anca Ciuca (foto) de la Consiliul de Mediere, contracte atribuite fara licitatie, unui ONG, ALMA-RO, in care presedinte ar fi chiar sotul acesteia, Adrian Badila, iar referend de specialitate, fiica acestora, Cristina.

Pe scurt, plangerea penala reflecta modul in care se ruleaza anumiti bani de carte conducerea Consiliului de Mediere. In acest timp, autoritatile tac, in loc sa faca lumina. Redam integral plangerea UMB facuta catre Politia Romana.DOMNULE PROCUROR SEF


Subscrisa Uniunea Mediatorilor Bancari(UMB) cu sediul in Bucuresti, B-dul Chisinau, Nr.8,Bl.M2, Sc.C, parter, Ap.81, Sectorul 2,C.I.F 26318866, Mobil :0744750036, E-mail: office@mediatorbancar.ro , mediatorbancar@yahoo.com, Web: www.mediatorbancar.ro, prin reprezentantul sau legal va aducem la cunostinta urmatoarele:

Din informatiile ce le detinem rezulta faptul ca, in perioada cuprinsa in primul semestru al anului 2008 numita Anca Elisabeta Ciuca in calitate de Presedinte al Consiliului de mediere( functie detinuta si in prezent) cu sediul in Bucuresti Piata Sf. Stefan Nr.7, Sectorul 2, a atribuit in mod direct(fara licitatie) un contract de prestari servicii privind efectuarea unui studiu in domeniul medierii, fara indeplinirea procedurilor prevazute de legea achizitiilor publice ONG-ului Alma-Ro cu sediul cunoscut de catre noi in Bucuresti Str. Armand Călinescu nr. 7, et. 5, ap. 20, Sectorul 2, Bucureşti, Telefon:+40 21 314 3960, Fax:+40 21 300 3740, +40 31 816 6572, E-mail:office at alma-ro.ngo.ro,organizatie neguvernamentala care nu este specializata in efectuarea de asemenea studii, avand ca obiect de activitate asa cum rezulta din textele afisate pe site-ul www.alma-ro.ngo.ro, promovarea dezvoltării durabile si creşterea participării la elaborarea, implementarea şi monitorizarea politicilor publice.

Mentionam ca contractul atribuit reprezinta un studiu despre mediere fiind efectuat de catre Alma Ro in perioada 01 iunie – 15 iulie 2008, prin aplicarea de chestionare şi interviuri şi realizarea unui focus group cu părtile interesate, regasindu-se cuprins in documentul elaborat de catre Consiliul de mediere
, denumit sui-generis ,, Strategia 2008 - 2013 privind medierea si dezvoltarea profesiei de mediator,, la Cap.3,, Perceptia părtilor interesate – raport de cercetare".

Facem precizarea ca Presedintele ONG-ului Alma Ro a fost si este numitul Badila Adrian sotul numitei Anca Elisabeta Ciuca, iar referent de specialitate in cadrul ONG-ului in perioada derularii contractului fica acesteia Cristina(?) Badila detinea functia de referent, ambii aflandu-se in relatii patrimoniale cu sus-numita.

De asemenea, tot din informatiile ce le detinem, neverificate insa, rezulta ca numita Anca Elisabeta Ciuca tot in calitate de Presedinte al Consiliului de mediere a inchiriat pentru folosinta consiliului, tot fara respectarea legii privind achizitiile publice, un autoturism apartinnand ONG-ului Fundatia pentru Schimbari Democratice, ONG cu care, de asemenea, se afla in relatii patrimoniale, avand calitatea de Presedinte in cadrul acestuia.

In ambele cazuri, consideram ca in cauza nu sunt respectate principiile conflictului de interese.

In primul caz, am incercat sa verificam informatia in mod legal, folosindu-ne de prevederile L 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, inregistrand la Consiliul de mediere solicitarea nr.855/03.03.2011, pentru care Cdm prin adresa nr 934/01.04.2011, semnata de Anca Elisabeta Ciuca, ne comunica ca, Consiliul de mediere nu se incadreaza in categoria institutiilor publice, nefiindu-i aplicabile prevederile L 544/2001 si pe cale de consecinta documentele solicitate de catre noi nu se incadreaza in categoria informatiilor de interes public.
Din raspunsul dat consideram ca suntem indreptatiti sa tragem concluzia ca numita Anca Elisabeta Ciuca, folosindu-se de functia pe care o are, ascunde savarsirea unor fapte, chiar de ia insusi si de aceia solicitam ajutorul dvs in verificarea cu celeritate a informatiilor mai sus mentionate.
Plangerea este semnata de presedintele UMB, Tudor Tatu.

Lumeajustitiei.ro sesizeaza conducerea IGPR sa ia act de existenta acestei tergiversari si sa inceapa sa miste lucrurile la nivel de cercetari penale.

Comentarii

# jj date 24 August 2011 20:01 +2

terminati odata cu aceasta imbecilitate numita MEDIERE.  in primul rind este o meserie care trebuia afectata doar celor licentiati in drept si nu orice tata sau tembel fara profesie sa faca pe-a mediatorul. ce sa faca un inginer sau un lautar in cadrul acestei institutii? o treaba specific romaneasca.

# Vincenzo date 24 August 2011 21:23 -2

Stimate JJ Daca ai mai studia putin (despre mediere desigur) ai putea intelege ca nu este deloc o imbecilitate. De asemenea, desi sunt pregatit juridic, trebuie sa recunosc ca in mediere in cea mai mare parte a acestei proceduri trebuie sa identifici "nevoi si interese" ce pot sa faca obiectul unei intelegeri care sa reprezinte forma de justitie convenita de parti. Transpunerea pe documente a acestor asa-zise elemente concrete ale unui acord de mediere poate impune necesitatea unor cunostinte juridice. Nu insa obligatoriu pentru cel ce este MEDIATOR. Daca credeti ca va mai pot lamuri cu cate ceva eu va stau la dispozitie! Referitor la CM, asteptam ca aceasta profesie sa fie sprijinita prin introducerea obligativitatii medierii in materie civila si personal consider ca numai asa se va putea promova eficient aceasta nobila profesie! Felicitari amiabiltv si d-lui Zeno pentru toate initiativele si pentru efortul de pana acum! Domnului JJ ii recomand AMIABIL TV.

# avocat date 24 August 2011 23:02 +2

jj are dreptate. toti nescolitii au pretentii si-si baga nasul in drept. ce este medierea? acelasi lucru care in instanta se cheama tranzactie. de unde ati rasarit marilor mediatori? din cursul ala pe care ati dat 1000 de euro si vi s-a dat diploma? credeti ca un curs de  citeva zile si pe care ati dat o gramada de bani v-a dezvoltat creuerul asa de rapid ca sa intelegi tainele dreptului pentru care altii invata 4 ani? vai, oare ce s-ar fi facut justitia daca n-ar fi existat medierea? medierea e o timpenie nascocita ca sa mai cistige niste neica nimeni bani, fara o pregatire adecvata, esuati in diferite profesii. oricum codul de procedura civila nu prevedea medierea stimabile Vincenzo, in schimb tranzactia este prevazuta. te las mare artist vincenzo sa ne spui ce fel de act e tranzactia si ce  poti spune ca este medierea?

# un oarecare date 25 August 2011 08:26 +2

D-le avocat, problema este ca, cursurile organizate de niste SRL-uri nu ofera niciun fel de cunostinte si abilitati.Ele redau exact ce stie fiecare in prima parte iar in a doua cursantii, fara niciun fel de cunostinte juridice, sunt transformati in juristi-actori. Li se pune in brate o speta de drept comercial pe care o inerpreteaza fiecare in parte ,ca un bou la poarta noua. In plus unele SRL_uri sunt autorizate fara a indeplini conditiilede autorizare, ne dispunand de logistica necesara sau dispun de o logistica empirica.Una peste alta, daca urmezi un curs de mediere SRL intri bou si iesi vaca. Nici formatorii nu indeplinesc conditiile cerute de standarde.E jale mare, toti stiu dar nimeni nu face nimic pentru a stopa acest flagel.Ma refer la Ministru Predoiu si cei din CSM. Niciunformator si evaluator din mediere nu este autorizat in conditiile legii.Toti sunt autorizati pe cumetrii si nasarii nu ca sunt destepti.Le promit tot felul de minuni cursantilor care devin iluzie.

# alt oarecare date 25 August 2011 09:47 +2

medierea este un pretext de a mai incasa niste bani de la prosti. 1000 de euro e o suma bunicica pe cap de vita furajata. intri bou si iesi profesor in drept :D :D , chiar poti sa o mediezi si pe tata marghioala. cum sa mediezi cind nu ai cunostinte de drept? ce parere ai vincenzo? stii sa raspunzi la intrebarea avocatului?

# vincenzia pt vincenzo date 25 August 2011 11:02 0

se vede draga vincenzo de la o posta ca esti un ilustru mediator. ce studii spui ca ai? ce mediezi si mai ales ce babe si mosi pacalesti cu asa-zisa mediere?

# stupid nation date 25 August 2011 17:08 0

Iti spun eu ce studii are, dupa cum elucubreaza. A fost calificat la locul de munca in meseria de sculer-matriter, a facut Shpilu Harem bifand cu x raspunsurile nashpa si cu zero pe cele bune, iar apoi a mai "bagat" patruj' de ore curs de mediere pt. o taxa frumushica, s-a facut coleg cu ceilalti infractori care au absolvit pe nashpa si au fost pusi si in CM, ca sa fie rahatul mai fatzos. Asta e Romania. Condusa de o adunatura de lichele puturoase, o sleahta mizerabila de latrai anonimi pusi pe capatuiala pentru orice cost, chiar si al bunului simt.

# un oarecare date 25 August 2011 15:47 -1

Chiar nu va este jena cu un asemenea limbaj? Criticati de dimineata pana seara, vorbiti urat despre orice si oricine, chiar aceasta societate nu mai are limite? Sau faptul ca sunteti la umbra Internetului va da voie, cei care va pretindeti mari posesori de diplome universitare in buzunare, sa vorbiti asa? Nu mai exista jena, limita? Numai furie si dispret? Asta-i tot ce se mai poate in actuala societate si mai ales acolo unde avem de-a face cu intelectuali?! Iar vis-a vis de mediere, intrebati-va stimati avocati, pe colegii mediatori care au si calificarea de avocat cu ce se ocupa medierea? In nici un caz cu dreptul, e cu totul si cu totul altceva decat ceea ce ati invatat la facultate. Banuiesc ca v-ati uitat peste Legea medierii, ca daca Nu, doar atunci este scuzabil sa faceti astfel de confuzii!!!!!!!!!

# pt. un oarecacare +vincenzo date 25 August 2011 19:56 0

numai in capul vostru medierea e ceva important. cred ca ar trebui sa reinventam dreptul si sa inchidem instantele de judecata fiindca s-a inventat medierea. medierea nu e altceva decat o tranzactie deghizata, mare smecherie sa promovezi un litigiu si sa depui la termen un acord incheiat intre tata leana si mos gheorghe. si pentru asta nea mediatorul face usor niste parale pe care nu le-a cistigat in profesia de baza initiala, strungar, lautar, cobzar ori mai stiu eu ce. nu mai vorbim de initiatorii medierii care sunt niste ilustri anonimi in drept parveniti prin politica de distrugere a tot ceea ce functioneaza bine in tara asta. vincenzo gaseste o meserie onorabila si lasa vrajeala cu medierea. ia-l si pe oarecare si infiintati un butic de alba neagra.  :D :D :D :D

# pentru un oarecare din 25 august 15.45 date 25 August 2011 21:16 0

Madam Popoviciu , espresiile si cuvintele de demasca.Ai furat banii Europ[ei si ai prostit (inselat)sute de oameni pe care i-ai lasat fara bani,vanzandu-le iluzii cu medierea.Nu vezi ca te desconspiri singura.Parasiti odata Consiliul de mediere pentru tot deauna si medierea ca v-ati facut de ras.Sunteti infractori cu acte in regula.Sa va fie rusine de cum va comportati, tu Sustac, Ciuca si Kibedi care vrea sa intrneze fortat mediatorii la balamuc, asa cum la internat pe barbatu-so ca sa se cupleze cu soferul de penitenciar, Sauciluc. Huo! infractoarelor si infractorilor din Consiliu de mediere

# Bahus date 25 August 2011 22:25 0

Ce fata de betiva are asta din fotografie ioar el de homossexula.Astia va conduc ba mediatorilor?

# hic date 26 August 2011 12:59 0

crezi ca un om sanatos la cap se apuca de gluma asta numita mediere? trebuie sa fii betiv sau intarziat mintal ca sa crezi in aceasta prostie.

# th58m date 27 August 2011 21:44 0

ăstia cine sunt ?!?... gunoierii, ăia de adună pet-uri, doze de bere ?!!... A, DA, i-am văzut in ”goana după aur” cu charlot  :lol: :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva