29 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TIMMERMANS DENIGREAZA ROMANIA, LAZARICA INGANA – Procurorul General Augustin Lazar aplauda atacul nepermis al prim-vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans la adresa suveranitatii si independentei Romaniei: "Este si ingrijorarea magistratilor romani in legatura cu modul cum au evoluat lucrurile, in mod deosebit aceasta presiune se resimte asupra institutiilor judiciare romanesti". Intrebat de evaluare, Lazar ridica din umeri: "Mi-am facut datoria"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

2 October 2018 15:40
Vizualizari: 6385

Declaratii halucinante ale Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar (foto). Prezent marti, 2 octombrie 2018, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, Augustin Lazar a avut prilejul de a comenta in fata microfoanelor cele mai recente pozitii ale oficialilor europeni privitoare la Justitia din Romania, modificarile legislative asupra Legilor Justitiei si Codurilor penale si civile, axandu-se in principal pe afirmatiile facute luni seara, 1 octombrie 2018, de prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans. Intrebat ce opinie are despre criticile lansate de Timmermans la adresa institutiilor Statului roman si despre "ingrijorarile" acestuia despre modul de legiferare, Augustin Lazar nu a ezitat sa isi declare sustinerea pentru pozitia prim-vicepresedintelui CE, dar si sa justifice acuzatiile sale.


Mai exact, Augustin Lazar a afirmat ca ingrijorarile lui Timmermans sunt aceleasi ca ale magistratilor romani, procurorul general lasand sa se inteleaga ca judecatorii si procurorii din Romania sunt la fel de preocupati ca si Timmermans in legatura cu "modul cum au evoluat lucrurile", vorbind despre o "presiune se resimte asupra institutiilor judiciare romanesti".

Despre ce presiune o vorbi Augustin Lazar si in numele caror magistrati romani indrazneste sa pretinda o ingrijorare?

Singura ingrijorare legitima ar trebui sa fie cea privitoare la un atac fatis la adresa suveranitatii si independentei Statului Roman din partea unor demnitari europeni, care nu au niciun drept sa interfereze in treburile interne ale Romaniei. Si totusi o fac, in aplauzele unora precum Augustin Lazar.

Din analiza tuturor evenimentelor actuale, este evident ca Parlamentul Romaniei nu a facut decat sa isi indeplineasca rolul constitutional, acela de a legifera in domeniul Justitiei, iar institutiilor din sistemul judiciar nerevenindu-le alta obligatie decat de a pune in aplicare legile adoptate.

In acelasi timp, singurele presiuni simtite asupra Justitiei din Romania au fost, pentru orice observator impartial, cele venite din exterior, chiar si din partea Comisiei Europene si a Parlamentului European. Ce tara mai exista in Uniunea Europeana care sa permita unor oficiali straini sa dicteze modul in care trebuie sa se legifereze si sa isi dea cu parerea despre cum ar trebui sa reactioneze magistratii in fata acestor modificari legislative?

Sustinerea pe care Lazar si-o exprima deschis fata de afirmatiile lui Timmermans este cu atat mai ingrijoratoare cu cat poate fi interpretata si ca o alaturare la conceptele sustinute cu atata foc de gruparile #rezistente. Grupari care, ce sa vedeti, sustin si promoveaza fix atitudini anti-romanesti precum cele manifestate de prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans.

Iata ce a declarat Augustin Lazar in fata jurnalistilor prezenti in fata sediului Consiliuului Superior al Magistraturii:

"Declaratiile au fost date in contextul in care sistemul judiciar romanesc este examinat, evaluat periodic, in legatura cu modul in care isi indeplineste obligatiile pe care si le-a asumat prin tratatul de aderare, niste obligatii care sunt examinate prin MCV. De altfel, in aceste zile, expertii Comisiei Europene vin sa evalueze stadiul, modul in care s-au respectat obligatiile respective. Am vazut ingrijorarea prim-vicepresedintelui Timmermans. De fapt, este si ingrijorarea magistratilor romani in legatura cu modul cum au evoluat lucrurile, in mod deosebit aceasta presiune se resimte asupra institutiilor judiciare romanesti. Noi suntem la datorie si ne facem datoria".

Cand e vorba despre evaluare, Lazar devine mielusel

Pe de alta parte, intrebat despre evalularea activitatii sale profesionale, pe care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca a finalizat-o, urmand sa faca publice rezultate la inceputul saptamanii viitoare, procurorul general Augustin Lazar isi schimba nu doar atitudinea, dar si tonul. Ridicand din umeri, aparent neputincios si ratacit, Augustin Lazar s-a aparat sustinand ca si-a facut datoria, iar in toti cei 36 de ani de activitate a fost evaluat doar cu calificativul "foarte bine":
"Eu sunt evaluat de 36 de ani. Am avut numai calificativul foarte bine. Intotdeauna mi-am facut datoria asa cum prevede fisa postului de procuror si aceasta mi-a permis sa evoluez pana la aceasta functie de procuror general al Parchetului Inaltei Curti. Intotdeauna m-am straduit sa imi indeplinesc atributiile cu profesionalism si onestitate".

Comentarii

# Roxana date 2 October 2018 16:03 +11

Pentru asemenea "specimene" inapți slugi ale intereselor străine pentru orice denigrator, pupincurist sau trădator si securisti contra intereselor nationale AR TREBUI LEGE CONTRA oricărui denigrator gen macovei&Co pedeapsă GREA LA BULĂU REGIM ÎNCHIS 25 DE ANI...iar Toate legile +CP si CPP ar TREBUI MODIFICATE DUPĂ CELE MAI CONVENABILE LEGI ACTUALE EUROPENE astfel pedepsele din RO sa nu mai fie intre 5 si 20 de ori mai mari ca-n UE. ĂŞTIA DIN UE TREBUIE CONTRACARAȚI CHIAR CU LEGILE LOR SI CU LOGICA LOR FARA judecățile lor împutzite de DUBLĂ MASURĂ :lol:

# unul din lumea cea mare date 2 October 2018 21:04 +1

doamne,daca esti mare si bun,fa ca nenorocitul asta de tractorist tradator sa sfirseasca la zidul de la tirgoviste,inshalaaaaa!!!!!!!!!

# un mizantrop date 3 October 2018 16:17 0

Mai, mai, mai...Lasa "zidul de la Targoviste" sa ramana monument istoric, vestigiu arheologic, asa cum au ramas "canalele de irigatii" semnalizate cu pancarde pe marginea autostrazii...Nu e nevoie sa-l reevalueze cineva pe regratatul odios, n-ai vazut ca avem "sfintii inchisorilor", desi justitia noastra de ....turcesc nu s-a ostenit sa-i reabiliteze pe oamenii ucisi de predecesorii lor (aproape) la fel de ticalosi....Asa si cu "zidul", in curand o sa vezi cum apare "pelerinajul patriotismului" la Targoviste, cum , multimile cu "preoti cu crucea-n frunte/ ca oastea e crestina" vor deturna pelerinajele la Sfanta Parascheva spre Targoviste intr-un nou turism ecumenic...poate, totusi, ca l-as trimite pe drumul lui Mustata, sa experimenteze senzatii tari, cu un complet format din Livia Stanciu, Cristina Tarcea, Daniel Dragomir, Ionut Matei si Valentin Selaru (consultanti oengisti Camelia Bogdan si Danilet Vasilica), plicul galbel sa le fie inmanat de grefiera Kovesi

# Nicu date 2 October 2018 16:13 +3

Huooooooo Taica Lazar;!!!!

# DODI date 2 October 2018 16:38 +5

Într-adevăr tractoristul șef are dreptate: există presiuni asupra justiției române. Ce nu vede trogloditul este că această presiune este făcută de sistem și de ciolanis, nicidecum de actuala putere care, în bunul ei simț și respect față de lege, încearcă TIMID să aducă lucrurile în făgașul lor normal. Ceea ce deranjeazăatât pe profitorii sistemului, pe pupincuriști cât și pe leprele populare din UE.

# Valter Cojman date 2 October 2018 16:42 +2

Pentru ca să ne păstrăm identitatea națională, gazele, petrolul, aurul, etc. este o singură soluție: ROEXIT. Este singura soluție pentru Romania: REFERENDUM PENTRU IEȘIREA ROMÂNIEI DIN UE. URGENT! Eu o spun din 2012: Vezi link-ul: http://valter-cojman.blogspot.com/2012/08/oare-ce-cautam-in-ue-oare-mai-trebuie.html Lazarica la PUSCARIE!!!

# Statu-Palma-Barba-Cot date 2 October 2018 16:53 +8

Io nu stiu la ce v-așteptați sa spună unu ca Dezgustin Loazar.Și el și cucuveaua ,deși din generații diferite ,au ceva în comun,cavasinulitatea.El are la activ un dosar cu aurul dacic desfiintat pe trei sferturi de jucători ,în rest găinari, ea,cucuveaua, trei dosare numai cu găinari.În baza mapei lor profesionale de o subțirime micronică au fost puși în funcții așa de mari ca i-a apucat amețeala in cutia lor craniana cu un conținut ridicat de rumeguș Baaaai politicienilor,dacă puneți niște broști în funcții mari,ei vor compensa lipsa de inteligenta și de știință de carte,cu o răutate patologica fata de cei ce intra pe mana lor,vor cauta sa fie pe placul diriguitorilor de moment numai ca ,imediat ce pierd puterea cei ce i-au pus în funcții, se întorc împotriva lor și devin slugi pt noua putere și tot așa ,ciclic. Concluzia pt cei ce vor s-auda:politicieni de toate culorile,nu mai puneți brosti în funcții mari,pen'ca in final deveniți victimele lor, și voi și prostimea care v-a votat!

# DU_TEEEEEEE date 2 October 2018 17:00 +1

si ne lasaaaaa,,, tataie ud-te si mai minte pe la alte mese… ESTI JALNIC SI DINCOLO DE PENIBIL!!

# Nicu date 2 October 2018 17:34 +1

Oare cat trebuie sa il mai suportăm pe acest taica Lazăr care se face ca veghează la binele justiției și când colo scoate numai prostii pe gura? mie acest individ imi inspira greață iar nemernicia si micimea sufletului se vad de la o posta ! Cand il demite ministrul Tudorel Toader ? parca era si o evaluare la acestui neica-nimeni,ce s-a mai întâmplat cu ea ? Sincer nu pot sa cred ce nulități stau in fruntea justiției și ce încredere sa mai aiba romanul de rand la o judecată corectă? Taica Lazăr revocat de urgență și pusă o persoană cu simt de raspundere si nu un cățeluș care răspunde la comenzile altora ,sa se i-a de mana cu protejată lui Kovesy si sa plece in Honolulu ,poate acolo este loc pentru ei!

# BELGIANCA date 2 October 2018 17:45 +1

MAI CACARICA TU CHIAR CREZI CE SPUI ? TE CREZI CA IN OLANDA LEGILE SE FAC CUM FACI SI APLICI LEGILE CA IN OLANDA ?TE INSELI DAR VEZI TU ACEST MARE DEMNITARE CARE CREDE CA EL POATE SUBORDONA SI INPUNE UNEI TARI INDEPENDENTE SA FAC CE VREA EL...SUNAL SI INTRABAL DACA ESTE DE ACORD CA VOI 3 TU LYULUTA SI CIOLANIS SA MERGETI LA EI SI SA APLICATI LEGILE CUM LE ATI APLICAT PINA ACUM SI CHIAR IN PREZENT MERGEI SI SA VEDE TI CE SE INTIMPLA LA PRIMA MISCARE SINTETI LEGATI DE CE NU A RAS¨PUNS LA INTREBARILE CELOR DE LA GRUPURILE PSD SAU ALDE PT CA NU STIA CE .SAU DE CE NU VORBESTE LA CARE LEGI FACE REFERIRE PT CA NU STIE CE SA RASPUNDE .ESTE O TERIOE GENERALA DAR NIMIC LOGIC SAU CEVA CONCRET .ADIO CACARICA SI LULUTA PLECATI IN ONANDA ROMANIA VA PLATESTE SI BILETUL DE AVION DAR CU CONDITIA SA PRACTICATI ACEASI PROCEDURA CA IN ROMANIA

# Judecator iccj date 2 October 2018 18:20 +2

Incredibil cum această nulitate juridică Burebista vorbește în numele magistratilor din România. I-a întrebat cumva si pe judecătorii cu scaun la cap din această țară daca sunt reprezentati de asemenea personaj?Secția pt judecatori a csm ar trebui să consulte judecătorii pe această temă. Nu doar pe temele infantile ale gastii Mateescu,Chis si Bălan soțul de procuror dna

# Edelweiss - Zicălaș de Adivăruri Verde de Paris în Față date 2 October 2018 19:32 +1

Ba nu, JUDE de ÎNALT ȚARC! Nu doar o poziționare parțială trebuie să fie atitudinea voastră a juzilor - dacă este reprezentativă opinia tractoristului lazăr față de întreg corpul magistraților! Eronat! E ca și cum te-ai întreba dacă opinia referitoare la virginitate și castitate, enunțată de fosta deputată italiană Ilona Staller (Cicciolina) este reprezentativă pentru întreaga clasă politică din Parlamentul Italiei. NU dacă este reprezentativ tractoristul de la Ministerul fără Minister ci voi - juzii care mai aveți un pic de onoare și un pic de respect pentru profesia ce v-ați ales-o, să faceți tot posibilul legal și procedural ca să azvârliți dintre rândurile celor ce poartă denumirea de MAGISTRAT a acestor koorve, a acestor panarame și a acestor parașute juridic-promiscue, denumite PROCURORI. Asta trebuie să faceți - să vă delimitați definitiv de prostituția judiciară practicată de acești uzurpatori nedemni ai denumirii și conceptului etic de „Magistrat”. Părerea mea! :sigh:

# ALBA -NEAGRA cu EVALUAREA date 3 October 2018 06:02 +1

Domnul Tudorel Toader cel girat de domnul Calin Popescu Tariceanu, a spus pe 25 august ca a declansat evaluarea lui Augustin Lazar, precizand ca nu vor trece 30 de zile si va prezenta rezultatul acesteia Cat de corect si de exact domnul ministru Toader ! Intradevar nu au trecut 30 de zile. De pe 25 august pana saptamana viitoare vor fi trecut doar 44 de zile. Sau Toader si Tariceanu sunt uzi dupa ce olandezul vicezburator s-a dat balena, si acum Tudorel Toader a devenit un fel de Dorel iar Tariceanu un Moliceanu tot mai gafait.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva