14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Traian Basescu nu a mai vrut sa vina la sarbatoarea Baroului Bucuresti, unde a fost anuntat cu surle si trambite

Scris de: | pdf | print

26 September 2010 14:20
Vizualizari: 5672

Baroul Bucuresti a sarbatorit sambata 179 de ani de existenta, eveniment la care era asteptat si presedintele Traian Basescu, anuntat cu surle si trambite, inclusiv prin comunicate de presa ale baroului. Sperantele au continuat pana pe la ora pranzului, si toata lumea era convinsa ca seful statului isi va face aparitia. Ghinion pentru organizatori, dupa ce televiziunile au dezvaluit ca Basescu este suparat pe protestele de vineri ale politistilor, seful statului a spus „passi la invitatia avocatilor, trimitand un consilier, Claudiu Dinu, sa le transmita acestora mesajul Administratiei Prezidentiale. Chiar daca organizatorilor, care sperau sa se pozeze cu presedintele, nu le-a cazut bine vestea, sala nu s-au aratat prea impresionati de lipsa presedintelui. S-a trecut la discursuri. Dupa multe evocari ale trecutului si amintiri din epoca in care avocatura era o profesie exclusivista, s-a ajuns si la discursuri concentrate pe realitatile actuale.

 

 

 

Decanul Iordachescu s-a razboit cu Barourile lui Bota

Avocatul Ilie Iordachescu, decan al Baroului Bucuresti, a sustinut ca este neintemeiata afirmatia celor care declara ca „nu am fost infiintati prin hotarari judecatoresti”, precizand ca Baroul Bucuresti a reprezentat un nucleu pentru celelalte barouri. De asemenea, Iordachescu a spus ca a avut o intrevedere cu presedintele Curtii de Apel Bucuresti, pentru a reglementa problema platii onorariilor avocatilor din oficiu. In final, decanul Baroului a expus toate reusitele muncii sale in ceea ce priveste statutul avocatului, in sensul ca cei care practica aceasta profesie nu vor fi inclusi in sistemul unic de pensii. Cu privire la noile Coduri, Iordachescu a precizat ca este multumit ca au fost excluse din noul Cod Penal cinci infractiuni in care subiectul activ al infractiunii era avocatul, dar mai ales de faptul ca: „S-a reusit sa se scoata supravegherea tehnica dintre avocat si client. In noul Cod, supravegherea tehnica dintre avocat si client e interzisa, iar daca accidental e facuta, procurorul trebuie sa o stearga si nici nu poate fi folosita in alt context”.

Avocatul Zamfirescu sustine includerea consilierilor juridici in profesia de avocat

La randul sau, avocatul Calin Zamfirescu, presedinte de onoare a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (foto) si socrul ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, a sustinut ca veniturile unor avocati din Romania au devenit comparabile cu cele ale avocatilor din alte tari. Totdata, Zamfirescu a spus ca Baroul Bucuresti ar trebui sa tinda spre copierea modelelor europene in ceea ce priveste unificarea profesiilor juridice. „Spre asta vom tinde, includerea consilierilor juridici in profesia de avocat. Franta discuta includerea juristilor de intreprinderi in profesia de avocat.In plus, presedintele de onoare al UNBR a vorbit despre dotarile pe care le au la dispozitie avocatii romani, subliniind performanta cabinetelor de avocati online din tara, si adaugand ca exista in Singapore un cabinet on-line care ofera asistenta juridica in timp real si in limba romana.


Cititi aici anuntul Baroului Bucuresti care vestea participarea lui Traian Basescu.

Comentarii

# robin hood date 26 September 2010 18:12 +6

Calin Zamfirescu este cel mai mare gangster al avocaturii "traditionale" mafiote!!!

# Andrei date 26 September 2010 21:28 +5

"In noul Cod,supravegherea tehnica dintre avocat si client e interzisa,iar daca accidental e facuta,procurorul trebuie sa o stearga si nici nu poate fi folosita in alt context"...
Haaaaaa..ce gluma tare :)))))))))).Vezi sa nu o stearga !!!!!

# racaceanu catalin date 8 November 2010 15:56 +3

Cum dracu sa faci accidental o interceptare de orice fel...accidental poti sa cazi in cap s-au sa te nasti idiot...si sa ajungi sa faci legea in tara asta

# racaceanu catalin date 27 September 2010 04:25 +6

Adeca Andra a cantat singura...Naspa

# eugenia date 27 September 2010 05:00 +6

Citit: baroul bucuresti a sarbatorit 179 ani de la ce? deci, de ce nu puneti in discutie si Legea 3/1948? e prăfuită? vedeţi, domnul Predoiu, dacă nu a mai luat ultimii 50.000 dolari la "munca de creaţie a codurilor României", a lăsat neterminată şi controversata situaţie jalnică a ministerului avocaturii a cărui legalitate se tot caută a se acoperi cu basme istorice. Domnule Băsescu, atenţie la acest mare pericol numit avocatura tradiţională nelegală şi obligaţi-i să respecte legea, nicidecum să cîrpească pe bucăţele cîte un text care după cum se vede îi scufundă. Despre sistemul de pensii, obligaţi-i să respecte legea română pe care o înghite tot norodul. Nu îi mai lăsaţi să zburde ca mieluşeii în găşti /obiceiuri/case de pensii paralele. Discriminarea poate duce la ieşirea în stradă a tot poporului nemulţumit de tratamente preferenţiale privind sistemul de pensii.
Felicitări că nu aţi trecut pe la sărbătoarea mult trîmbiţată şi, nu-i mai lăsaţi să conducă justiţia. Nu-i lăsaţi să se folosească de numele dvs. Nu vă lăsaţi antrenat în a fi imaginea unui grup de interese. Legea este unitară, nediscriminatorie, toţi se supun legii, etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva