1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TRANZACTIE CROSS-BORDER DE SUCCES – Societatea de avocatura Pavel, Margarit si Asociatii a asistat Vast Resources Plc. in proiectul de 9,5 milioane de dolari cu Mercuria Energy Trading S.A., una dintre cele mai mari companii de tranzactionare din domeniul energetic din lume

Scris de: L.J. | pdf | print

12 April 2018 15:41
Vizualizari: 6255

Societatea de avocatura Pavel, Margarit si Asociatii a asistat compania britanica Vast Resources Plc, listata la Bursa din Londra, care in Romania administreaza mai multe exploatatii miniere, in prima faza a unui acord de prepayment cu Mercuria Energy Trading S.A., una dintre cele mai mari companii de tranzactionare de marfuri la nivel global, pentru furnizarea de concentrat de minereu. Potrivit unui comunicat de presa al SCA Pavel, Margarit si Asociatii din data de 12 aprilie 2018, valoarea contractului este de 9,5 milioane de dolari, iar finantarea va fi oferita in doua transe.


Echipa Pavel, Margarit si Asociatii a fost formata din sase avocati specializati in drept corporatist, comercial, fuziuni si achizitii si drept minier, si coordonata de avocatul Drd. Catalin - Radu Pavel (foto), Managing Partner al societatii de avocatura.

A fost un contract extrem de complex, in care au fost implicati in total 30 de avocati, din trei jurisdictii – Romania, Elvetia si Marea Britanie, respectiv doua societati de avocatura din Romania, si doua din Marea Britanie. Pachetul de servicii oferit de societatea de avocatura a implicat atat opinii juridice, cat si redactarea unor contracte complexe, ce au presupus cunostinte aprofundate de drept comercial si drept civil. A fost o tranzactie cross-border – ce a implicat numeroase provocari ce tin de domeniul legislatiei transfrontaliere, avocatii firmei trebuind sa coreleze prevederile legale din mai multe jurisdictii precum Marea Britanie, Elvetia si Romania. In cadrul acestei tranzactii am colaborat cu succes cu firme renumite de avocatura din Marea Britanie, precum Paul Hastings LLP si Norton Rose Fulbright”, a spus avocatul Drd. Catalin - Radu Pavel, Managing Partner al Pavel, Margarit si Asociatii.

Ne-am intalnit de cateva ori cu reprezentantii Mercuria si am descoperit ca exista sinergie intre companiile noastre, atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere financiar. Tranzactia ofera un plus de incredere investitorilor in Vast Resources, in conditiile in care companii precum Mercuria nu semneaza contracte de prepayment de o asemenea valoare fara un proces riguros de due diligence. Tranzactia a implicat atat procedura de due diligence, cat si intocmirea acordurilor legale. Nu vorbim de contracte de 2-3 pagini, ci de contracte de aproape 700 de pagini.”, a spus la randul sau Andrew Prelea, CEO Vast Resources Plc.

Acordul are in vedere vanzarea concentratului de minereu extras din exploatatiile miniere ale Vast Resources din Romania. In procesul de selectare a unui investitor, Vast Resources a avut de optat intre o astfel de finantare (acord prepayment) si cea oferita de un fond de private-equity/investitor, care ar fi insemnat diluarea participatiei Vast in aceste exploatari. In cele din urma, compania britanica a optat pentru prima varianta.

Intelegerea incheiata intre Vast Resources Plc si Mercuria Energy Trading S.A. reprezinta o noua tranzactie de amploare in care societatea de avocatura Pavel, Margarit si Asociatii a asistat Vast Resources in operatiunile pe care aceasta le deruleaza in Romania. O alta tranzactie importanta a fost aceea prin care Vast Resources a devenit actionar unic al exploatarii miniere de la Manaila.

Vast Resources Plc. este o companie miniera britanica, listata la Bursa din Londra, cu exploatatii in Romania si Zimbabwe. Vast Resources a facut tranzitia de la explorare la exploatatii miniere, avand un portofoliu de active de calitate. Pe termen scurt, compania se va concentra in Romania pe optimizarea operatiunilor miniere de la Mina Manaila, Iacobeni, Judetul Suceava si de la Mina Baita Plai din Judetul Bihor. In Zimbabwe, compania deruleaza exploatatii in mine de aur.

Mercuria Energy Trading S.A. este una din cele mai mari companii integrate de energie si tranzactionare de marfuri din lume. Compania trazactioneaza produse petroliere, produse energetice precum si alte marfuri, avand puncte de lucru in Geneva, Londra, Singapore, Shanghai si Huston.

Echipa Pavel, Margarit si Asociatii este formata din avocati specializati, care furnizeaza servicii juridice de cea mai inalta calitate, peste asteptarile clientilor. Societatea abordeaza cazurile cu maxim profesionalism si dedicatie, scopul final fiind atingerea obiectivelor clientilor, rezultatele fiind unele de exceptie. Printre clientii societatii de avocatura se afla companii multinationale si autohtone de anvergura. In 2017, cazurile de succes ale societatii de avocatura i-au adus recunoasterea internationala din partea celor mai prestigioase ghiduri si publicatii internationale de profil. Astfel, societatea de avocatura Pavel, Margarit si Asociatii s-a situat in acest an pe locul 2 in Romania in clasamentul firmelor de avocatura de business cu cea mai relevanta expertiza, realizat de publicatia Legal 500, cel mai prestigios ghid de firme de avocatura din lume, cu sediul in Londra. Societatea de avocatura este recunoscuta totodata la nivel international si de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2018. De asemenea, Pavel, Margarit si Asociatii este singura societate de avocatura din Romania recomandata de directorul international Global Law Experts din Londra in aria de practica Dispute Resolution. Toate informatiile relevante privind societatea de avocatura Pavel, Margarit si Asociatii, pornind de la ariile de expertiza pana la cele mai relevante cazuri din portofoliu, se regasesc pe portalul www.avocatpavel.ro, unul dintre cele mai complexe existente pe piata de avocatura din Romania.

Comentarii

# Dr.Botomei Vasile date 13 April 2018 07:46 +1

Rezultatul practic prin contractele statului facute prin avocati sunt potrivit devizei: pierde statul,castiga avocatul. Evident ca,casa de avocatura din Romania,a incheiat contractul in favoarea strainilor,iar peste un an de zile,statul roman va puetde toate activele. Ca este asa si nu altfel,se probeaza prin comunicatul casei de avocatura,care in afara de publicitate,nu a relatat nimic concret despre contract.

# e limpede ca nu se cunosc actionari firmei britanice, nu ? date 13 April 2018 11:37 0

si, daca tot se afirm ca cei de la secret au si au avut parte de bugete serioase ... precum si dreptul de a detine firme... dupa 1989 trebuia sa vina cineva ... cu bani din afara tarii... stransi greu dupa 1989 sau chiar inainte ? si dupa resursele naturale romanesti, nu ? ca daca ai bani poti sa faci firme , sa cumperi firme, exploatari, sa cotezi firme, sa angajezi pe cine vrei, sa te asociezi la profit, sa atragi noi actionari.... sa administrezi interesele proprii cu alte cuvinte... De ce un fond mutual al romanilor constituit de romanii din Romania initiat din Romania... nu putea exploata aurul si resursele minerale din Romania ? nu statul... Statul daca dorea asta... putea sa sugereze acest lucru afirmand ca este buna o astfel de initiativa pentru a avea o natiune de bogati... asa ne-am ales doar cu serviciile cele mai bogate... pardon bugetate ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva