22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Tuca, Zbarcea & Asociatii au obtinut pentru Rathenraw Limited despagubiri de 7,7 milioane de euro pentru nerespectarea contractului de subantepriza de la NewTown Residence

Scris de: L.J. | pdf | print

10 October 2011 17:21
Vizualizari: 13548

La data de 5 octombrie 2011, Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata de Rathenraw Limited (anterior Mivan-Kier Joint Venture Limited), reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, dispunand obligarea Biat Insaat Sanayi San. Ve Tic. A.S., la plata sumei de 7.762.189 euro. Suma acordata de instanta reprezinta despagubiri decurgand din nerespectarea obligatiilor rezultand dintr-un contract de subantrepriza incheiat in 2007 de fostaMivan-Kier Joint Venture Limited (actualmente Rathenraw Limited) cu S.C. Biat Construction International S.R.L., societate al carei asociat majoritar este Biat Insaat Sanayi San. Ve Tic. A.S., in vederea realizarii anumitor lucrari pentru edificarea ansamblului rezidential bucurestean NewTown Residence. Prin solutia mentionata a fost antrenata raspunderea celei din urma entitati, companie de nationalitate turca cunoscuta pe piata de profil, care garantase pentru indeplinirea obligatiilor subantreprenorului.


Proiectul in discutie a fost gestionat de o echipa coordonata de catre Ioana Gelepu, avocat asociat (foto). Din echipa de aparatori a mai facut parte si Gabriela Costescu, Avocat senior in cadrul departamentului de litigii al Tuca Zbarcea & Asociatii. „Litigiul a fost demarat in anul 2009 si, prin raportare la complexitatea sa, a implicat administrarea unui probatoriu amplu, de natura a permite instantei sa investigheze numeroasele aspecte de natura contabila si tehnica pe baza carora a fost probata neexecutarea obligatiilor subantreprenorului”, ne-a declarat Ioana Gelepu.

Rathenraw Limited este o asociere intre doi lideri internationali in constructii: Mivan Group, o societate specializata in constructii, oferind o gama diversificata de servicii la nivel international, cu sediul in Irlanda de Nord, si Kier International, un antreprenor de marca in domeniul constructiilor de cladiri din Marea Britanie.

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii are o echipa formata din 90 de avocati in cadrul biroului din Bucuresti, dintre care 21 sunt parteneri. Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul „best friend” cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova. Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, litigii si arbitraje internationale, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar etc. Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase recunoasteri si distinctii pe plan local si international, fiind castigatoarea premiului „Firma de Avocatura a Anului” in ultimii patru ani si desemnata „Cea mai inovatoare casa de avocatura din Europa Continentala” de catre Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordata cea mai importanta distinctie a directorului international de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum si cel mai important premiu regional atribuit de revista britanica The Lawyer – „Firma de Avocatura a Anului pentru Europa de Est si Balcani” (The Lawyer European Awards 2010). In ultimii ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost inclusa pe lista celor mai buni angajatori din Romania, clasandu-se pe primul loc in categoria IMM – „Best Employer in Romania 2009/10” – in cadrul studiului realizat de Aon Hewitt. Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Comentarii

# morarescu date 10 October 2011 18:09 0

Bravo lor ! Adversarii de cine au fost reprezentati ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva