1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VALETUL SCOS LA INAINTARE – Jurnalista Sorina Matei: “Disperare mare mare cu infiintarea sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie... Doamna K isi pierde instrumentul de presiune pe CSM, pe judecatori si pe procurori... Domnul Lazar, aka Corega, se opune Sectiei ca asa vrea doamna, uitand ca insusi domnul Lazar a condus pentru o vreme o asemenea Sectie... Care e argumentul suprem folosit? Ca nu gasesc o camaruta unde sa isi desfasoare activitatea viitorii procurori ai sectiei”

Scris de: G.T. | pdf | print

5 March 2018 13:09
Vizualizari: 8520

Jurnalista Sorina Matei il spulbera pe Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar (foto), dupa ultimul interviu acordat de acesta presei de casa, in care a oferit argumente extrem de subtiri prin care a incercat sa explice de ce nu ar fi buna Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie din PICCJ. Sorina Matei acuza ca Augustin Lazar, “domnul valet, aka Corega cum ii spun procurorii”, a fost scos la inaintare, din disperare ca, prin infiintarea respectivei sectii, “doamna K isi pierde instrumentul de presiune pe CSM, pe judecatori si pe procurori”.

In doua comentarii postate pe pagina sa de Facebook, Sorina Matei observa un argument ridicol folosit de Augustin Lazar pentru a arata de ce Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie nu poate fi functionala. Si anume ca, vezi Doamne, nu se gaseste o locatie in PICCJ unde sa isi desfasoare activitatea viitoarea Sectie.


De asemenea, foarte important, Sorina Matei ii aminteste lui Lazar ca el insusi a condus o asemenea Sectie. Este vorba despre Sectia Anticoruptie, Urmarire penala si Criminalistica, care functiona tot in Parchetul General si avea competente pe magistrati si parlamentari. “Dar cum e sa negi ca Procuror General inceputurile anticoruptiei in Romania, cum e sa nu fii de acord fara niciun fel de argument ca Procuror General cu ceea ce chiar tu ai condus ca sef de Sectie Anticoruptie in PG?”, se intreaba jurnalista Sorina Matei.

Iata primul comentariu al jurnalistei Sorina Matei:

Cum v-am spus, disperare mare mare cu infiintarea sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie. CCR a decis ca sectia e constitutionala. Ceea ce a generat, evident, o disperare si mai mare. Sectia are competente pe infractiunile comise de magistrati. Judecatori si procurori. Adicatelea doamna K isi pierde instrumentul de presiune pe CSM, pe judecatori si pe procurori - care acum toti vor intra in competenta noii sectii. Inclusiv toate mizeriile din procuratura, gen Portocala sau Ploiesti. Sectia nu va mai astepta pe nimeni si va investiga singura pe orice magistrat suspectat de fapte penale pentru ca are autonomie. Si din disperare totala a fost scos la inaintare domnul valet, aka Corega cum ii spun procurorii. Care e argumentul suprem folosit? Ca nu gasesc o camaruta in Parchetul General unde sa isi desfasoare activitatea viitorii procurori ai sectiei. Ca cica e o problema de locatie. Nu poti in aceeasi cladire sa investighezi si accidente si coruptie in randul magistratilor, zice domn Lazar. Zau? Acesta este argumentul suprem? Locatia?!?! Si o debara e buna sau o camaruta mica, mica, numai sa munceasca oamenii. si nu numai sa nu mai existe Portocale, dar daca exista aceste Portocale sa raspunda in fata legii fara privilegii, fara protectie, fara discriminari, asa cum raspund toti romanii”.

Iata cel de-al doilea comentariu al jurnalistei Sorina Matei:

Ca tot mi-am adus aminte. Am vrut sa scriu mai demult, dar m-am luat cu altele si am uitat. Domnul Lazar, aka Corega, se opune Sectiei ca asa vrea doamna, uitand ca insusi domnul Lazar a condus pentru o vreme o asemenea Sectie. Se numea Sectia Anticoruptie, Urmarire penala si Criminalistica, functiona, asa cum va functiona si urmatoarea Sectie, tot in Parchetul General, avea competente pe magistrati si parlamentari, si aici, in aceasta Sectie sunt adevaratele inceputuri ale anticoruptiei din Romania, nu in PNA care s-a infiintat, ulterior, in 2002.

Sectia aceasta a dat cei mai buni procurori ai Romaniei, asa numita scoala ardeleana a procuraturii. De la Budusan, cu Eterna si fascinanta Romanie si Adrian Costea, pana la Daniel Morar, care aici, in aceasta Sectie a instrumentat primul caz de coruptie in PSD, Gabriel Bivolaru. Sigur, sefii actuali ai domnului Lazar nu au instrumentat nimic niciodata. N-au niciun fel de experienta si nici expertiza investigativa. Dar cum e sa negi ca Procuror General inceputurile anticoruptiei in Romania, cum e sa nu fii de acord fara niciun fel de argument ca Procuror General cu ceea ce chiar tu ai condus ca sef de Sectie Anticoruptie in PG?


Comentarii

# remember date 5 March 2018 13:29 +12

Corect VALET! Doar s-a ajuns al cincilea om în stat din penal, prim Mapa profesională măsluită de romanticul duo Ko-Co :P .

# DODI date 5 March 2018 15:31 +6

Nu jigniți adevărații valeți. Aceștia sunt oameni stilați, cu vorbele la ei, cu un bagaj de cunoștințe care îl depășește și pe cel al Slujirii și, nu în ultimul rând, cu un aspect fizic plăcut. Săracul tractorist lăzăruc este total opusul unui valet. El îndeplinește rolul și are toate calitățile unui rândaș, care curăță grajdurile în care își face veacul Slujirea. În rest numai cuvinte de ”laudă” pentru lăzăruc. Dacă îl scapi între tractoriști sunt șanse să nu îl mai poți recupera. Numai dacă îi verifici genunchii roși de atâta... umblat și și buzele julite de la pupat fese lulusciene.

# Gina date 5 March 2018 13:46 +2

Cine sa ancheteze pe cine? Nu e clar ca toti din toate institutiile de forta in frunte cu Lazar sunt "legati" intre ei prin infractiuni si coruptie. Fara o justitie noua, un reset, prin care sa fie aruncate putregaiurile, legile schimbate, eventual daca Timmermans si oricare altii se implica in continuarea si sustinerea acestui sistem abuziv si plin de ilegalitati, chiar iesirea din UE ,nu se face nimic. Uite asa ,o sa stam si asteptam sa se intample ceva, adica sa se acopere si apere intre ei infractorii din aceste institutii pacalindu-ne in continuare ca fac ai ceva.

# Sorin date 5 March 2018 14:06 +3

Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie din PICCJ este menita sa ii apere si sa ii protejeze pe procurori si judecatori care sunt amenintati de Ko si DNA ca le vor face dosare penale daca nu vor da solutii dupa placul lui Ko si DNA, dar infintarea a unei Curti cu Jurati care sa fie verificata de juratii Curtii daca magistratul fie el procuror sau judecator, a calcat pe bec nerespectand CPP si defavorizand pe partea vatamata de la un proces corect cand vedem?

# Galatean date 5 March 2018 14:14 +4

Lazar, tractoristule ! Exista o solutie pentru spatiul necesar desfasurarii activitatii Sectiei de procurori care vor investiga infractiunile din Justitie. Elibereaza-ti biroul frate ca indata incep araturile de primavara !

# imun/teanu date 5 March 2018 14:26 +1

Era o vorba, ca "ce tristete-n casa ca muri pisica". Este acum nu numai nostalgie ci frustrare deplina ca au trecut vremile turcane cu stomatologie cu patent si pedichiura cu clestele de cuie. Oare tortionaria, "stiintific" acum psihologica, o produce efectuatorilor macar vreun orgasm?, chiar si cerebral? Le-a murit pisica, si ei, sobolani, in loc sa se bucure cad in depresie?!, ca ea era una si ei sunt deja turma?

# imun/teanu date 5 March 2018 14:55 +3

Desi spusa si altundeva, o repet. Revazut filmul "Culoarul mortii". Condamnat la "scaun" avea un soricel dresat. Ca se caia, de gardieni tratat omeneste. Unul insa, sadic (si ca bolnav la cap), care-i teroriza ultimele zile, intr-un exces i-a strivit soricelul, ultima alinare. Prins la-nghesuiala de alt dement s-a pisat pe el. Tot el calau condamnatului, i-a aplicat o tortura suprema, fara buretel ud pe cap a ars de viu in chinuri cumplite. In film, printr-o minune, i-a venit si pedeapsa pe merit. Nu se stie daca "dincolo" exista cazanul cu smoala. Cum am vazut aici, si peste decenii tortionari "de-ai nostri" si-au mai primit rasplata. Cand si lui acest Augustin, din hainilii vechi de la "Taica", ii va veni randul (si-i va veni!), o stea drept (si tot "semet") sau se va scapa in nadragi?!

# optimist date 16 June 2018 06:14 0

Sper  sa  nu  mai  aud  de  impostori  ardeleni  urcati  de  securitate   in  inaltele   jilturi  ale  justitiei.   Sunt  principalii  vinovati   ai  dezastrului  actual   din  justitia  romaneasca:  incompetenti  profesional  si  supusi disciplinati  ai  securitatii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva