24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 31.03.2024 – Corbu a facut centru de reflectie

Scris de: L.J. | pdf | print

31 March 2024 19:54
Vizualizari: 4572

* La Inalta Curte de Casatie si Justitie functioneaza un centru de reflectie, gandit de presedinta instantei supreme Corina Corbu (foto). Existenta acestui centru a fost dezvaluita chiar de o sefa din ICCJ.


 

Mai exact, despre centrul de reflectie de la ICCJ am aflat de la judecatoarea Elena Diana Tamaga de la Inalta Curte. Nu ne-a spus noua in privat, ci a vorbit public cu ocazia audierii sale de la Sectia pentru judecatori a CSM, in urma careia a fost numita la sefia Sectiei de contencios administrativ si fiscal a ICCJ: “Ne-am legat foarte mari sperante de centrul de relectie constituit la initiativa presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care isi propune o reasezare a competentelor instantei supreme, adecvate rolului instantei supreme de unificare a practicii si nevoii ca la Inalta Curte sa ajunga acele cauze care intr-adevar au complexitatea care sa necesite un astfel de grad de jurisdictie”. Asadar, lumea poate sa stea linistita: nu vorbim despre ceva rau sau despre vreo grupare care dictieaza ce si cum sa se intample prin dosare, asa cum era in trecut, ci dimpotriva, despre niste magistrati care ar cauta solutii pentru imbunatatirea activitatii ICCJ. Asteptam cu interes sa vedem ce-o sa iasa.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Reflectie a reflexiei unei societati distruse date 31 March 2024 23:45 +100

Sa reflectam tovarasi si tovarase unde am ajuns ca societate dupa 30 de ani de hotatari judecatoresti nu numai legale cat mai ales juste, emise la timp si prin care s-a si vazut ca s-a facut dreptate. La asa magistrati asa solutii juridice. Nu mai bine iesiti toti la pensie cat inca mai sunteti in putere sa va bucurati de 40-50 de ani de mii de euro pe luna pentru asa munca grea??? Toti. Toti. Toti. Reflectati la ideea asta. :sigh:

# maxtor date 31 March 2024 23:57 0

-ce faci bade aici,stai si cujetzi? -amu' numai stau...centru de reflectie? club de gandire!

# What a fk? date 1 April 2024 12:15 +4

Centre de ce???? Suprem de penibil!!!! Asta lipsea justitiei, in loc de dreptate, centre de .. nici nu pot promunta.

# DODI date 1 April 2024 18:16 +22

Acum am aflat un adevăr dureros: la ICCJ se și gândește. În prostia mea am crezut până acum că la ICCJ doar se face copy-paste după bilețelele albastre primite de la Noua Securitate. Câtă naivitate. În realitate este o muncă anevoioasă pentru a schinmba frazele să nu semene cu bilețelul primit dar să respecte integrală ideea primită în câmpul tactic.

# Indignat date 2 April 2024 05:02 0

Bagati repede un spor baban de periculozitate ! Si de efort intens! Si un sfat: sa nu beti apa rece dupa atata gandire. Si sa va schimbati ochelarii neaparat!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva