25 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

Scris de: L.J. | pdf | print

9 August 2022 20:54
Vizualizari: 5300

* Avem noutati despre procuroarea care n-a vazut nimic in neregula cu faptul ca DNA a folosit interceptari pe care SRI le-a facut si tot SRI le-a falsificat, din disperarea de a nenoroci cu orice pret inculpatii din dosar. Click aici sa vedeti despre cine vorbim!


* Tineretul roman se arata tot mai entuziasmat de criptomonede. Cine spune asta si cum arata cifrele vedeti dand click aici.


* Acelora dintre cititorii nostri care isi permit sa se plimbe cu elicopterul, dar si celor care lucreaza in medicina de urgenta le spunem ca apare un nou heliport in Romania. Unde anume aflati facand click aici.


* Pentru ca vineri, 12 august 2022, este programata sedinta Plenului CSM pentru avizare a proiectelor de legi ale justitiei, ii semnalam Consiliului Superior al Magistraturii o contradictie continuta in initiativa ministrului Justitiei Catalin Predoiu (foto) privind noul statut al judecatorilor si procurorilor.Lumea Justitiei v-a aratat deja faptul ca Predoiu vrea sa transpuna Decizia nr. 363/2022, in care CCR a stabilit ca este neconstitutional caracterul permanent al excluderii disciplinare si deci ca orice judecator sau procuror trebuie sa aiba dreptul de a fi reabilitat si de a se putea intoarce in sistem (click aici pentru a citi). Mai exact, Catalin Predoiu a introdus in proiect termene de radiere a sanctiunilor disciplinare: 3 ani pentru excludere si retrogradare, 1 an pentru avertisment. Restul sanctiunilor (taierea din salariu, mutarea disciplinara si suspendarea din functie) ar urma sa se radieze la incheierea perioadei pentru care au fost dispuse.

Daca in cazul perioadei de 3 ani pentru excludere si retrogradare nu e nimic de comentat, remarcam ca ministrul Justitiei nu a pus termenele pentru celelalte sanctiuni in acord cu alte prevederi din lege, unde spune ca judecatorii si procurorii care vor sa participe la concursurile de promovare trebuie sa nu fi fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani (la fel ca in actuala Lege 303/2004). Asadar, se va ajunge in situatia in care radierea sanctiunilor constand in avertisment, reducere de salariu, mutare si suspendare nu va valora nimic, cata vreme magistratul in cauza va continua sa fie impiedicat a participa la concursuri de promovare.

De aceea, Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui sa tina cont de contradictia de mai sus in procesul de avizare a proiectului de statut al judecatorilor si procurorilor.

In rest, asteptam cu interes sa vedem daca CSM isi va schimba cumva pozitia critica privind propunerea lui Predoiu de eliminare a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale a Romaniei si a celor pronuntate de ICCJ in dosarele de recurs in interesul legii (click aici pentru a citi)


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Mihai date 10 August 2022 09:56 +314

Conform constitutiei, statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească. Conform Anexei la Legea nr. 215/11.11.2016, una dintre institutiile aflate in controlul, coordonarea, subordonarea celor doua Camere ale Parlamentului României este SRI. Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI este formata din Chirteş Ioan-Cristian (presedinte, senator PNL), Hurduzeu Florin-Silviu (vicepresedinte, deputat PSD), Csoma Botond (secretar, deputat UDMR) si membrii Acatrinei Dorel-Gheorghe (deputat AUR), Florea Oana-Consuela (deputat PSD), Lazăr Teodor (deputat USR), Macovei Silviu Nicu (deputat PSD), Muraru Iulian-Alexandru (deputat PNL), Prişcă Răzvan Sorin (deputat PNL) De ce nu li se sesizeaza abuzurile din justitie facute de SRI de catre cei interesati de independenta justitiei???

# Curios date 10 August 2022 11:25 +281

Sunt foarte multi chibiti pe margine care tot comenteaza ce au facut rau altii, plini de carte si de dreptate ... cati dintre ei au facut ceva pentru indrepta lucrurile pe care le sesizeaza a fi in neregula? Daca nu au facut nimic e vorba doar despre demagogie

# FOST JUDECATOR - EU AM SESIZAT CCR PT. DECIZIA 363/2022 date 10 August 2022 14:28 +32

PENTRU PROȘTII DIN MJ ȘI CSM Conform art. 33 alin. (1) din Legea Nr.303/2004,R, privind statutul judecătorilor și procurorilor,(1) Pot fi numiți în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 14 alin. (2), foștii judecători și procurori care și-au încetat activitatea din motive neimputabile. CUM ADICĂ MOTIVE NEIMPUTABILE, DACĂ SANCȚIUNILE DISCIPLINARE SE RADIAZĂ,IAR PEDEPSELE SE REABILITEAZĂ. Iată lipsa de corelare a legii cu Decizia CCR 363/2022.

# FOST JUDECATOR date 10 August 2022 16:32 +158

DE 4 ANI ZACE MEMORIUL MEU PRIVIND INTRODUCEREA PRINCIPIULUI RADIERII SANCȚIUNILOR DISCIPLINARE PE MASA MINISTERIALĂ, ACUM V-AM ÎNFIPT-O CCR, AȚI DISTRUS OAMENI ȘI FAMILII, DUMNNEZEU A DESCHIS POARTA ȘI E DOAR ÎNCEPUTUL, LEGILE VOASTRE SUNT REGULI PENTRU CASTE, APĂ DE PLOAIE, M-AȚI ȚINUT 12 ANI SĂ NU POT PROFESA, CA SĂ STABILIȚI VOI 3 ANI, AȘA, ÎN BĂTAIE DE JOC. DOAMNE, DĂ, SĂ VINĂ ZIUA, SĂ FUGIȚI CA ȘOBOLANII DE PE LOCURILE PE CARE NU LE MERITAȚI...SUGEȚI BANII POPORULUI. SISTEMUL VOSTRU E PUTRED ȘI CORUPT. LEGILE VOASTRE DUREAZĂ ANI PÂNĂ LE ADOPTAȚI, ÎN TIMP CE OAMENII MOR AȘTEPÂND, NU RESPECTĂ MORALA CREȘTINĂ ȘI DILIGENȚA NORMALULUI, SECĂTURILOR !CE SĂ CAUTE AVOCAT MINISTRU LA JUDECĂTORI? TREBUIE UN JUDECĂTOR MINISTRU, GOLANILOR !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva