4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACUZATII INCREDIBILE: CAND NU JUDECA, BAGA DROGURI IN EA – Detalii explozive din dosarul in care PICCJ a retinut-o pe judecatoarea Ana Maria Chirila de la Tribunalul Suceava: “A detinut in locuinta sa droguri de mare risc in vederea consumului propriu, iar in anumite perioade a pus la dispozitia unor persoane locuinta sa in vederea consumului de droguri”

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 October 2023 11:31
Vizualizari: 13467

PICCJ a dispus retinerea pentru 24 de ore a judecatoarei Ana Maria Chirila de la Tribunalul Suceava, in urma perchezitiilor efectuate miercuri, 11 octombrie 2023, la biroul si locuinta acesteia (foto - Monitorul de Suceava). Iar detaliile oferite de Parchetul General sunt de-a dreptul halucinante, neintalnite pana in momentul de fata.


 

Judecatoarea Ana Maria Chirila este acuzata de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, favorizarea faptuitorului, luare de mita si complicitate la trafic de influenta, in legatura cu sprijinirea unei grupari de traficanti de droguri. In plus, aceeasi judecatoare Chirila este acuzata de detinere de droguri pentru consum propriu, precum si de punerea la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri.

In legatura cu aceste doua ultime acuzatii, PICCJ mentioneaza ca, in perioada septembrie-octombrie 2023, Ana Maria Chirila a detinut in locuinta sa droguri de mare risc in vederea consumului propriu, iar in anumite perioade a pus la dispozitia unor persoane locuinta sa in vederea consumului de droguri.

In acelasi dosar, PICCJ a dispus retinerea unui alt inculpat, pentru dare de mita si complicitate la infractiunea de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.


Iata comunicatul de presa al PICCJ:


“Procurorul de caz din cadrul Sectiei de urmarire penala din PICCJ a dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura retinerii pentru 24 de ore fata de o inculpata, avand calitatea de judecator in cadrul unei instante din judetul Suceava, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

1. Folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (2 fapte) si a infractiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);

2. Luare de mita;

3. Complicitate la trafic de influenta;

4. Detinere de droguri pentru consum in forma continuata (5 acte materiale);

5. Punere la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri, in forma continuata (3 acte materiale).

Cu privire la infractiunile retinute la punctul 1, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit ca inculpata, in perioada 11 – 14 noiembrie 2022, in baza prerogativelor specifice functiei de judecator pe care o exercita, a luat cunostinta de informatii nepublice privind actele de urmarire penala si masurile dispuse intr-un dosar DIICOT (dosar aflat in faza de urmarire penala), respectiv informatii privind perchezitiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispozitia altor persoane prin intermediul carora au ajuns si la alte persoane interesate.

De asemenea, in perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata, in virtutea prerogativelor pe care le implica functia pe care o exercita, a luat cunostinta de informatii nepublice privind actele de urmarire penala si masurile dispuse intr-o alta cauza DIICOT, informatii pe care in mod direct si prin intermediul altor persoane le-a pus la dispozitia unor persoane interesate.

Referitor la infractiunea de favorizarea infractorului, s-a retinut ca divulgarea catre persoanele cercetate a faptului ca erau vizate de masuri de supraveghere tehnica sau perchezitii a fost de natura sa pericliteze cercetarile in cauzele respective.

Cu privire la infractiunea retinuta la punctul 2 (luare de mita), potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit ca, in perioada 2020 – 2023, in mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, in mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinta gratuita a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de paza si protectie, produse alimentare s.a.) in legatura cu masurile dispuse si hotararile pronuntate intr-o cauza instrumentata de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

Cu privire la infractiunea retinuta la punctul 3 (complicitate la trafic de influenta), s-a retinut fapta inculpatei care, fara a promite ca va influenta in mod direct magistratii dintr-un complet investit cu judecarea unei cauze, prin prezenta sa la intalnirea dintre martorul denuntator (cumparator de influenta) si o alta persoana, i-a creat martorului denuntator convingerea ca respectiva persoana are influenta asupra magistratilor si ii poate influenta pentru obtinerea unei hotarari de achitare. In acest mod, inculpata a facilitat obtinerea de catre persoana in cauza a sumei de 30.000 de euro.

Cu privire la infractiunile retinute la punctele 4 si 5 (detinere de droguri pentru consum in forma continuata si punere la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri, in forma continuata), potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit ca, in perioada septembrie – octombrie 2023, inculpata a detinut in locuinta sa droguri de mare risc in vederea consumului propriu, iar in anumite perioade a pus la dispozitia unor persoane locuinta sa in vederea consumului de droguri.

In acelasi dosar, procurorul de caz din cadrul Sectiei de urmarire penala din PiCCJ a dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura retinerii pentru 24 de ore si fata de un alt inculpat, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

1. Dare de mita si

2. Complicitate la infractiunea de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat ca inculpatul a promis, oferit si remis foloase necuvenite inculpatei mentionata anterior, in scopul obtinerii unor hotarari favorabile intr-un dosar in care a fost trimis in judecata pentru savarsirea unor infractiuni de constituire a unui grup infractional organizat, camata si lipsire de libertate.

Totodata, s-a reţinut ca inculpatul, prin promisiunea implicita a remiterii unor sume de bani sau de alte foloase materiale, a incurajat-o pe inculpata mai sus mentionata sa continue sa divulge informaţii nedestinate publicitaţii sau sa permita accesul la astfel de informaţii privind anchetele aflate in desfaşurare in domeniul contrabandei cu ţigari sau a traficului de droguri.

In dosar au fost efectuate 12 perchezitii domiciliare autorizate in cauza, fiind audiate mai multe persoane avand calitatea de suspecti sau martori.

Masura retinerii judecatorului a fost avizata de catre Sectia de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii.

In cursul zilei de azi, cei doi inculpati vor fi prezentati judecatorului de drepturi si libertati pentru a se pronunta asupra propunerii de arestare preventiva.

Precizam ca aceste activitati nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Un cunoscător date 12 October 2023 11:59 +4

Căuta "divinul" din ea, vorba altei colege... Râdem - glumim, dar cred că nu este un caz singular.

# Drogati, creduli, inselati, si judeca ???? date 12 October 2023 12:53 +2

Testare medicamente, inasprirea maxima a pedepselor ptr facilitarea de medicamente, testare psihologica adevarata. Extinderea la membri familiei, ca poate iau "parintii" xanax etc Ce lista de VURNEBILITATI are MJ atasata la Procedura de managementul riscului? Cate Note de vulnerabilitate su completat sefii??? Il vezi cu 10 case , 6 mil, mercedes etc si nu se sesizeaza nimeni? Atunci niste controale orl si oftalmologie

# coca date 12 October 2023 13:00 +1

A doua acuzatie: luare de mita! la asta adaugam cei 6 mil euro de la cealalata doamna jude, miliardul dedicat sporurilor si valoarea condamnarilor Ro la cedo si sa vezi ce suma frumusica se adauga la buget! Sa tot platesti pensii si favoruri unor astfel de persoane!

# basicuta date 12 October 2023 13:37 +3

Politistii au leșinat ieri când au aflat că se dorește testarea cu Drugtestul la intrarea in schimb, cum pe elevi i-au rezolvat, mai rămân magistratii!

# Testarea obligatorie antidrog date 12 October 2023 18:06 0

In loc de test Covid, testul antidrog. Pentru toti magistratii .

# Zahareku' tos de Corabia date 12 October 2023 18:36 +1

AICI S U N T. B A N I I. VOSTRI,proștilor. Luați de aici reprezentarea voastră în CSM,fraierilor. Dați,-le bani Dna Corbu ,că nu le mai ajunge o doza / weekend. Dle Ciolacu,măriți pensiile și scădeți vârstă de pensionare,odată cu dispensa de contribuție. Să tragă și fetele ceva mai îndelungat

# Bica date 12 October 2023 20:17 0

Vai de noi! La ce sa mai zicem de asta! Daca astia care au cea mai mare putere dau exemplu de asemenea fapte! Vai de noi in ce dorectie ne indreptam!

# Cris date 12 October 2023 22:16 0

Au aparut cazuri cu impact mediatic la nivelul soferilor care au facut accidente, apoi in randul politistilor, acum la nivel de judecatori... as zice ca nu e doar o problema "subtire"... Daca exista o pondere importanta a celor care vor sa "iasa in fata" din varii motive si a celor cu depresii si probleme, saracie si deziluzie.... nu cred ca va fi usor controlarea fenomenului...oricate legi s ar da si posturi s ar crea...

# Raymond Reddington date 13 October 2023 03:53 +4

Ce se intampla cu hotararile pronuntate de aceasta doamna , daca se dovedeste ca functiona sub influienta drogurilor ?

# 420 date 13 October 2023 09:00 -4

Bai oameni buni si prosti, voi nu pricepeti un lucru, toata lumea fumeaza iarba, copii vostrii fumeaza, seniorii fumeaza iarba, gabori, judecatori, mapn u, se fumeaza si in parlament iarba, legalizati o in pm si bagati bani la buget, voi nu vedeti ca TOATA LUMEA FUMEAZA????ce o sa faceti?o sa ne bagati pe toti la hau ca fumam iarba?voi sunteti nebuni?pe la tv nu se face o distinctie clara intre droguri...prostiti prostimea cu informatii gresite despre iarba..mani******ti prin mass media perceptia despre iarba.toata tarile dezvoltate au realizat ca e ok cu iarba...voi la tv vorbiti numai prostii!toata lumea stie ca iarba consumata recreational este....voie buna!bagati va mintile in cap

# maxtor date 13 October 2023 10:39 -1

judecator-femeie: e mai greu sa ridicam piatra.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva