24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AGENTIA NATIONALA DE SECURITATE – A naibii coincidenta: ANI a dat drumul la dosarul de presupus conflict de interese al edilului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone, la doua zile dupa ce acesta si-a anuntat candidatura pentru functia de primar general al Bucurestiului. Piedone: „Agentia Nationala de Securitate nu ma vrea la Primaria Capitalei... Dau in judecata ANI pentru manipularea intentiei de vot... Dosarele, puscaria si securitatea voastra nu ma sperie!” (Video)

Scris de: G.T. | pdf | print

28 February 2024 12:22
Vizualizari: 2468

Edilul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone (foto) este acuzat de conflict de interese de Agentia Nationala de Integritate. Culmea, totul se intampla insa la doar doua zile dupa ce Piedone si-a anuntat candidatura pentru functia de primar general al Bucurestiului, fiind creditat in unele medii cu cele mai mari sanse la castigarea Primariei Capitalei.


 

Astfel, potrivit unui comunicat de presa al ANI, dat publicitatii miercuri, 28 februarie 2024, Cristian Popescu Piedone este acuzat de conflict de interese pe motiv ca ar fi semnat dispozitia de numire a ginerelui sau in cadrul unei comsii din subordinea Primariei Sectorului 5: „In exercitarea atributiilor de primar, a emis si a semnat dispozitia de numire a ginerelui sau (afin de gradul I) in calitate de membru al Comisiei pentru vanzarea spatiilor comerciale sau de prestari servicii care cad sub incidenta Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma careia a obtinut un folos material (venituri incasate in anii 2021 si 2022) in valoare totala de 109.520 RON. Astfel, persoana evaluata a incalcat dispozitiile art. 70 si 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) si art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”.


Piedone nu da inapoi


Imediat dupa aparitia informatiei privind dosarul ANI, printr-un comunicat de presa si apoi printr-o postare pe Facebook, Piedone a acuzat ca dosarul este unul strict politic, scopul fiind blocarea sa in cursa pentru Primaria Capitalei. De altfel, Cristian Popescu Piedone a precizat ca a fost avertizat ca ar putea fi tinta unui atac de acest gen.

Totodata, Piedone a anuntat ca va da in judecata ANI pentru manipularea intentiei de vot, va candida in continuare la Primaria Capitalei, iar fiul sau, deputatul Vlad Popescu, va candida pentru Primaria Sectorului 5.


Prezentam comunicatul primarului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone:

 


Este neprocedural, si as indrazni sa spun nelegal, sa aflu despre existenta concluziilor ANI din presa inainte sa imi fi fost MIE comunicat raportul final al institutiei de integritate.

Precizez, in acest sens, faptul ca mie inca nu mi-a fost comunicat vreun raport al Agentiei de integritate, desi, atat eu personal, cat si avocatii mei, in nenumarate randuri am depus toate diligentele in vederea unei comunicari corecte si transparente cu reprezentantii institutiei, dar inspectorii de caz, au fost, pe rand, refractari cu privire la garantarea dreptului meu de a fi informat si de a lua la cunostinta in mod corect de procedurile la care sunt supus.

Am fost informat despre existenta activitatii de evaluare abia in ultimele momente ale procedurii, fiindu-mi ingradit in mod flagrant dreptul la aparare!

Avocatii mei au depus numeroase cereri in vederea garantarii unui drept la aparare efectiv, cereri la care inspectorii de integritate nu au dat curs, chiar cu incalcarea dispozitiilor legale, deci au dat dovada de rea-credinta.

In aceeasi ordine de idei, avocatii mei au identificat incalcari flagrante ale normelor legale care guverneaza activitatea de evaluare pe parcursul desfasurarii acestei proceduri, aspecte pe care le voi dezvolta in procedurile ulterioare, respectiv dupa ce imi va fi comunicat in mod oficial raportul institutiei de integritate.

Pot afirma ca este extrem de suspect faptul ca ANI face comunicate catre presa de o asemenea maniera, fara ca mie sa imi fi fost comunicat in mod oficial raportul, iar asta se intampla la mai putin de 48 de ore din momentul in care mi-am anuntat candidatura pentru functia de Primar General al Capitalei.

Am mai trecut printr-o batalie cu sistemul si nu imi este teama de astfel de incercari de descurajare, am incredere in Dumnezeu si in familia mea, ca si pana acum, iar increderea cu care oamenii m-au investit si o fac in continuare imi da curaj sa lupt mai departe.

Voi reveni cu detalii suplimentare, ulterior momentului in care mi se va comunica si mie in mod legal mie raportul ANI”.


Redam postarea de pe Facebook a primarului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone:


Agentia Nationala de Securitate nu ma vrea la Primaria Capitalei!

Interesele politico-securiste mizerabile vor un papusar in fruntea bucurestenilor, nu un gospodar care sa lupte pentru cetateni si pentru oras, deopotriva!

Chiar aseara, Victor Ciutacu m-a atentionat ca interesele unora mi-ar putea aduce dosare penale sau chiar arestare pana in alegeri!!! (n.r. - vezi video)

ANI, mama lui ANI si toti securistii care lucreaza impotriva tarii nu mai pot pacali romanii!

De data aceasta, langa Piedone sunt toti romanii batjocoriti vreme de 30 de ani de securisti si de hotii tarii!!!

Stimati cetateni de buna credinta, Securitatea Comunista traieste sub masca ANI.

Ei vor frana pe candidatura lui Piedone la Primaria Capitalei!

Cetatenii care isi vor Bucurestiul inapoi sunt insa alaturi de Piedone!

De cand ANI a anuntat in presa ca ma acuza, cetateni de peste tot ma suna si imi trimit mesaje de incurajare! Le multumesc si ii anunt ca nu ma sperii, nu renunt, merg inainte si doar inainte!

Daca securistii si hotii de tara vor revolutie nationala, atunci va fi revolutie nationala de spalare a tarii de tradatori si de putori!

Pentru toti securistii care lucreaza impotriva poporului, eu, Piedone, anunt:

Dau in judecata ANI ca mi-a ingradit dreptul la aparare, dupa ce a anuntat public raportul privind presupusul conflict de interese inainte de a-mi comunica personal decizia!

Dau in judecata ANI pentru manipularea intentiei de vot, in conditiile in care raportul a fost fabricat imediat dupa ce mi-am anuntat candidatura la functia de primar al Capitalei!

Hotii tarii sa stie urmatoarele:

Dosarele, puscaria si securitatea voastra nu ma sperie!

Cristian Popescu Piedone candideaza la functia de primar al Capitalei!

Deputatul Vlad Popescu Piedone candideaza la functia de primar al Sectorului 5!”

Comentarii

# maxtor date 28 February 2024 13:00 +1

pe Ani o gasiti la www.integritate.eu (putea fi .co.uk,era mai rau).poate dl. Popescu e cuprins deja in STRATEGIA A.N.I. 2022 - 2025.

# Indignat date 29 February 2024 06:11 +5

Piedone isi face apararea pe vicii de procedura si abuzurile ani dar nu sufla o vorba despre motiv. Din punctul meu de vedere, in cazul in care ginerele a participat la un concurs pt ocuparea postului si l-a castigat, nu vad de ce nu ar putea fi angajat in subordinea socrului. Daca ar exista banuiala conform careia acesta a avut subiectele, cei in masura sa dovedeasca acest fapt. Ca aceasta incompatibilitate a aparut in acest moment nu mai mira pe nimeni, a devenit o cutuma la noi, ba ani, ba dna, toate practica acest sport politic national.

# Un cunoscător date 29 February 2024 08:55 +2

Regimul Puțin ar trebui să ia notițe de la "democrația" noastră originală. Pe parte de finețea execuțiilor politice îi batem pe ruși la fund.

# Ureke date 29 February 2024 12:31 +1

@ indignat Doar TEORETIC aveti dreptate. Participarea lui Ginerica la un concurs organizat de tata socru e legala. Ar fi utila o Ordonanta care sa interzica explicit rudelor (si afinilor) astfel de participari. Nene, dar oare nu ar merita sa incercam sa resuscitam oleaca BUNUL SIMT. Sa nu fie nevoie de Legi si Ordonante ? Sa existe un dram de JENA ? Ginerilor sa le fie pur si simplu rusine sa dea extemporal la shto cu socru mic ? Iar neamul prost de la Sibiu sa roseasca doar la gandul de a inhata un palat in Capitala tocmai cand expira acele blestemate de voturi inconstiente care i-au asigurat o vacantza de 10 ani. PS. La Bucuresti Papa a circulat inclusiv cu un PAPAMOBIL marca Dacia Logan. Abia acum dupa 5 ani de la acel indemn subtil la smerenie unul dintre bosii cu fundul lipit de AUDI sau MAERTAN a dat semne ca ar fi priceput si ca administratia va cumpara doar DUSTERE. Cine ar putea spera insa ca ai lui Piedone vor face vreodata un gest de bun simt ?

# Observatorul de seara date 1 March 2024 15:11 0

Daca Piedone e "curat" , limbajul este de neam prost, de mahala si de puscarie ! Piedone, eroul natiunii si in care clocoteste spiritul de sacrificiu față de popor este " vanat" de ANI si ce sa vezi, hop si " securistii " fara de care tacâmul limbajului de escroc n-ar fi complet ! Piedone , la " Colectiv" ti.a " trecut glontul pe la ureche " iar unii au zis ca "securistii " cu influenta in Justitie te-au ajutat sa scapi ! Eu cred ca , desi nevinovat juridic , esti groaznic de vinovat moral ptr. ce s-a intamplat atunci ! NU UITA, Piedone , Dumnezeu e cu ochii pe tine, nu incerca sa-I fortezi mana !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva