25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALT AMBASADOR, ACEEASI MIZERIE – Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman, acuzat ca s-a molipsit de la tupeul lui Hans Klemm: „Statutul de diplomat va da dreptul sa interveniti in viata politica romaneasca de partea unui partid?... Stiati ca statul paralel creat de Traian Basescu 'Petrov' a fost preluat la cheie de Iohannis si ca exista pericolul subordonarii totale a institutiilor de forta si Justitiei in urma demersurilor actualului sef al statului, care isi doreste 'Guvernul meu' si 'Justitia mea'?”

Scris de: V.B. | pdf | print

24 February 2020 13:59
Vizualizari: 6460

Actualul ambasador al SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman (foto 1), omoara orice sperante legate de el, in sensul ca ar fi putut face o placuta nota discordanta fata de inaintasul Hans Klemm. Ne referim, desigur, la tupeul cu care Klemm se amesteca in politica interna a Romaniei, permitandu-si sa afiseze atitudini partizane si chiar sa dea indicatii.


 

Meteahna a fost preluata de Zuckerman, care nu are nicio jena sa-i faca galerie regimului Iohannis-PNL si, corolar, sa admonesteze PSD. Remarca legata de comportamentul ambasadorului vine dinspre jurnalistul Grigore Luca Culian (foto 2), refugiat politic in Statele Unite inca din anul 1989.

Astfel, intr-o scrisoare deschisa publicata de Cotidianul.ro luni, 24 februarie 2020, Culian ii adreseaza lui Zuckerman nu mai putin de 8 intrebari legate nu doar de comportamentul acestuia in Romania, ci si de manevrele din interiorul Partidului Republican care l-au propulsat ca ambsador.

Insistam asupra intrebarilor privind raportarea lui Adrian Zuckerman la Romania. Mai precis, Grigore Culian ii reproseaza ambasadorului faptul ca purtarea acestuia depaseste limitele impuse unui diplomat, in conditiile in care americanul si-a permis afisarea publica a unor atitudini de partizanat politic, atacand Partidul Social Democrat si dovedindu-se onctuos cu Partidul National Liberal si seful de facto al PNL, Klaus Iohannis.

In aceste conditii, Culian ii aminteste ambasadorului ca acelasi Iohannis a preluat fara nicio greata de la predecesorul Traian Basescu sistemul represiv care a terorizat si continua sa terorizeze Romania cu arma catuselor. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, Werner isi continua nestingherit acapararea intregii puteri, construindu-si nu doar „Guvernul meu”, ci si „Justitia mea”, subliniaza Grigore Culian.

Ziaristul romano-american ii reproseaza lui Adrian Zuckerman pasivitatea fata de gravele derapaje din Romania, cu atat mai mult cu cat americanul ar fi trebuit sa invete o lectie din uneltirile statului paralel din SUA (binecunoscutul „deep state”) impotriva presedintelui Donald Trump – adica exact omul care l-a uns ambasador pe Zuckerman.

Amintim ca gazetarul i-a mai adresat o scrisoare deschisa ambasadorului, in care i-a pus in vedere atat mega-escrocheriile ignorate de anticoruptii din Romania, cat si gravele probleme ale lui Traian Basescu si Klaus Iohannis, precum si ale unor fosti ambasadori americani care nu prididesc cu laudele fata de asa-zisa „lupta anticoruptie” din Romania (click aici pentru a citi).


Redam intrebarile lui Culian catre Zuckerman pe tema Romaniei (cititi aici intregul articol, insotit de documente legate de situatia din SUA):


4. Referitor la iesirile Dvs. publice din ultima perioada, prima mea intrebare este daca statutul de diplomat va da dreptul sa interveniti in viata politica romaneasca de partea unui partid sau altul si ce v-a determinat sa faceti declaratii in favoarea Puterii si acuzatii la adresa Opozitiei.

5. Ce va da dreptul sa faceti analize si/sau evaluari de genul: “M-am intalnit cu multi ministri ai guvernului. Cu toti au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au mostenit in noiembrie 2019. Doar un exemplu, ministrul Finantelor a constatat ca guvernul anterior pastra doua contabilitat paralele si nu platise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alti ministri au gasit conditii similare, proiecte nefinalizate si ministerele golite de oamenii cinstiti care lucreaza din greu si care sunt esentiali pentru a conduce guvernul in mod corespunzator. Presedintele Iohannis, premierul Orban si ministrii ai sai s-au angajat sa reconstruiasca un bun guvern, sa refaca modificarile legislative care au slabit statul de drept, sa puna in aplicare o legislatie noua pentru a reduce coruptia astfel incat sa protejeze toti romanii”?. Admitand ca doriti sa contribuiti la restabilirea statului de drept in Romania (desi statutul de diplomat nu va permite asa ceva!), vi se pare corect sa ascultati doar o parte, fara sa va consultati cu cealalta, pentru a avea o imagine mai aproape de realitate?

6. Stiati ca “statul paralel” creat de fostul presedinte Traian Basescu (alias “Petrov”) a fost preluat “la cheie” de presedintele Iohannis si ca in Romania exista pericolul subordonarii totale a institutiilor de forta si Justitiei in urma demersurilor actualului sef al statului, care isi doreste “Guvernul meu”, “Premierul meu”, “Justitia mea” etc., in conditiile in care Romania nu este o republica prezidentiala si exista riscul alunecarii spre dictatura si totalitarism?

7. Ati uitat ca celebrul “deep state”, creat de democratii americani, le-a fabricat republicanilor zeci de dosare penale si a fost la un pas de a-l inlatura de la putere pe presedintele Trump, care a simtit pe pielea sa uneltirile Camerei Reprezentantilor cu ajutorul institutiilor de forta?

8. Nu va spun nimic “cazurile” Donald Trump sau – mai recent – Roger Stone, doua victime ale unui Sistem inventat de democrati si aflat pe cale de a fi copiat si aplicat in Romania?

Comentarii

# Valter Cojman date 24 February 2020 15:26 +27

HUUUOOOOO Zuckermannnn!!! HUOOOOOOO SUUUAAAAA!!! Si asta, ca si predecesorii lui Gitenstein si Klemm, incalca art. 41 din Conventia de la Viena. Asa ca...: Afara din tara

# VIKY date 24 February 2020 16:04 +27

Zuckerman: "Vreau sa mai adaug ca unul dintre lucrurile care este cel mai respingator, atat pentru mine, cat si pentru SUA, este traficul de persoane." Foarte bine tovarase ambasador, si cum aveti tot dreptul sa va "amestecati" in treburile interne ale unei tari straine, si mai ales in justitie, eu sunt de parere sa incepeti o ancheta privind traficul de minore pentru concetateni domniei voastre de la Deveselu. Daca rezolvati aceasta problema, puteti trece la urmatoarea ancheta, privind vanzarea de copii de catre cel pe care il ridicati in slavi, care ocupa in prezent functia de Dictator in Romania (a se citi colonia). Daca rezolvati si aceasta problema penala, treceti la anchetarea celor 6 case detinute de dictator cu acte false. Afirmatia domniei voastre referitoare la eradicarea coruptiei, de la cel mai mic la cel la mare, este profund gresita. Nu uitati (sau invatati) ca pestele se impute de la cap. Iom tov adoni.

# Neamul lui Bicilis date 24 February 2020 16:25 +12

Eu cred ca Zucker doar se face ca ii aranjeaza sapca pe scafarlie lui Werner. Nu de alta, dar unui prost este bine sa-i demonstrezi ca-i sta bine cand e prost. Altfel ... de nu-i asa, o sa-i vand lu` Zucker reteta: cum sa faci un ceai bun cand ai doar zahar! Sper sa nu fie cazul.

# democratie stil american date 24 February 2020 16:54 +14

Ambasadorul are atitudinea impusa de serviciile secrete americane si de catre Cabinetul Presedintelui US. Trebuie sa întelegeti ca DEMOCRATIA americana este pe întelesul intereselor americane. Mi-l aduc PERFECT aminte pe Gâdea, care facându-i propaganda lui Iohannis, afirma ca sigur niciodata un alt Basescu nu va mai fi. Ei bine s-a înselat, Iohannis ca ticalosenie este 2 clase peste Basescu. LA FEL CU VENIREA AMBASADORULUI DE ORIGINE EVREIASCA, Zuckerman, VA ÎNCHEIA EPOCA KLEM. Din nou A3 s-a aventurat în analize politice internationale TOTAL neprofesionale. Ce nu spune dl Culianu e ca în US, FARA MULTE MILIOANE POMPATE ÎN BUZUNARELE UNOR MEMBRII AI CAMEREI REPREZENTANTILOR, NIMIC NU SE VA SCHIMBA ÎN COMPORTAMENTUL AMBASADEI US DE LA BUCURESTI. Lobby si nu trafic de influenta, adica coruptie...

# VOX date 24 February 2020 17:10 +10

Klaus Johannis + Ludovic Orban au luat in " BARBA" decizia de azi a C.C.R!...si au dat in DAMBLAUA betivului turmentat.

# Mamaligar Afectatu date 24 February 2020 17:12 +7

Afara,afara,afara din tara cu scursurile alogene tintite pe destabilizarea RO,cu incalcarea Art.41 din Conventia de la Viena.

# Procurorul date 24 February 2020 17:14 +13

Dacă nu am fi doar o colonie a Occidentului (UE+SUA), acest așa-zis ambasador ar fi fost deja declarat ”persona non grata”, pentru activități incompatibile cu statutul de diplomat. Dar cum, grație trădătorilor de neam și țară, de după 1989 încoace (cu voia dvs. ultimul pe listă fiind KWI), n-am reușit decât ”performanța” de a schimba doar stăpânul, din cel sovietic în cel occidental (american), nu și statutul de vasali, acest lucru nu se va întâmpla ”never ever”, oricâte tâmpenii și bazaconii ar mai face și scoate pe gură ipochimenul.

# Go home , magarule ! date 24 February 2020 18:07 +16

Nu credeam ca esti la fel de nesimtit ca Gitenstein-facocerul si klemmm-babirusa , parerea mea.bai amerilocilor , esplicati-mi si mie cum bizda mamicii voastre vine aia , partener strategic care ne ia 2% din PIB dar nu avem vize la liber nici acum ? Ne-ati jefuit de miliarde de EURO cu mIcrosoft si Bechtel , apoi ati jefuit cu-o sapca gazele si petrolul din Marea Neagra si tot nu va ajunge !!! Eu zic sa vindem bilete la bazele/bordelurile voastre de la Deveselu si MIhaileanu , la rusi , caci sunt pe teritoriul nostru . Sa vedem atunci cum stam ... :eek:

# Adrian Zuckerman, unde-i ucigasul lui Teo Peter ? date 24 February 2020 18:11 +14

Ba milogilor ( https://www.usdebtclock.org/ ) , plecati dreacu` din tara noastra ! Numai ******t/otrava ne-ati adus : coca-cola , pepsi , hamburgheri, etc. Huooo America ! :-x

# Sunteti de ocara date 24 February 2020 18:58 +3

zi-le evrei corupti si trage apa la closet peste ei,eee,se pare ca in Romania nu va tine fenta,PSDul votat de tot romanul treaz si cinstit este inca pe cai mari.

# x-link date 24 February 2020 20:09 +2

asta este dovada clara ca agentii secreti ai CIA din ROMANIA sunt cu democratii, iar sugarman a luat ca pelicanul informatiile "top secret" larry watts a demonstrat ca inainte de 89, ofiterii CIA cu origini maghiare au manipulat informatiile referitoare la ROMANIA pe care le prezentau factorilor de decizie: desi in corpul informatiilor "A ERA ALB", la concluzii "A ERA NEGRU". politicienii nu au timp sa citeasca toate informatiile, ci doar concluziile

# Parchetul General trebuia sa se autosesizeze din 2011 date 24 February 2020 21:16 +3

In 2011 apar in presa afirmatii ale Ministrului cu ANCPI(Cadastrul) subordonat Ministerului Turismului si Dezvoltarii privind retrocedari care depasesc suprafata tarii. In Romania, nu se cunosc suprafetele totale de teren inscrise in acte de 30 de ani prin "Ordinul Prefectului - reprezentant al Guvernului in judet. Prefectii, prin lege, sunt Presedinti ai Comisiilor Judetene de Fond Funciar - Comisii in care participa intotdeauna si Directorii Oficiilor Judetene de Cadastru - deci dispun de informatii si documente privind suprafetele existente disponibile in fiecare localitate sau judet. Este ilegal ca Prefectii sa retrocedeze si/sau sa emita noi titluri de proprietate atunci cand suprafata totala de teren inscrisa in titlurile de proprietate aflate in circulatie (neanulate) depaseste totalul suprafatei de teren existente din fiecare localitate si/sau judet. Guvernul, Parlamentul, Curtea de Conturi, Ministerul Public, SRI, CSAT, etc.. nu trebuiau sa controleze? E JAF LA DESPAGUBIRI!?

# coca date 24 February 2020 22:59 +4

Aceiasi Marie, cu aceiasi ....terminatie: "...stein, ...man. ...shield,.....berg etc" Hava naghila, Hava..... In traducere libera: o tempora, o moritz

# Gandalf date 25 February 2020 00:39 +4

De ce nu înțelege acest popor blestemat ca merita ce i se întâmplă? Oricare politician care ajunge mai sus fuge la americani ca dupa aia sa propage cat de proamericani suntem noi români.... În primul rând ar trebui să învețe acest popor de dragostea de țară, respect pt.drapel si sa moara mândri cu fruntea sus.... Uitati-va la unguri,polonezi,sârbi,croați....si listă e foarte lungă de popoare mândrie. L-am băgat pe Dragnea in puscarie si nu uitam ca prostii la acest nazist care violeaza constututia in fiecare sapt....

# Plotonier Touz Gureanu date 25 February 2020 09:52 +6

Romanica colonica !!!! Ce n-ați priceput avem guvernator peste dom Președinte. El dă sarcini indicații și colonica execută.Gata cu democrația avem democratură de peste mări și țări. Haștag rezist creier odihnit.Trebuie să ne băgăm mințili în cap dacă a zis tov ADRIAN așa este frătică.Organele trebuie să ia măsuri că nu se mai mpoate tovarăși.Este corupăciune pă față. Guvernul avea 2-3 contabiități bașca Dragnea și ciuma roșie.Acum că a venit Sică s-a rezolvat Gata cu taxele , cu redevențele cu impozitele trai nineacă pă banii babachii.PLus că domnul Presedinte în semn de mare apreciere de la Marele Licurici a primit o ditamai Sapcă. Alivoar și-un praz verde.

# METEORITUL SUA date 25 February 2020 12:37 +5

Sa se duca dracului cu america lui cu tot.Nu mai pica dracului meteoritul ala odata sa se aleaga praful de ordinarii astia care au subjugat planeta.Ma rog la bunul Dumnezeu ,sa-i bata cum o sti el mai bine.

# Istoria consemneaza date 25 February 2020 13:23 +5

ungurul, evreul si tiganul nu sunt tari colonie,sunt popoare migratoare,unde prind pamant bun descaleca caii,intind corturile,fac focul ,pun ceaunul si noaptea ca hotii pornesc la furat,fara exceptii de constitutionalitate,asadar.

# Ba Adriane , tu nu vezi ce se intampla ? date 25 February 2020 22:37 +8

Prostanis , il tineti voi la kiosk-ul Cotroceni, din cauza ca va da pe-o sapca gazele din Marea Neagra si 2% din PIB . Problema este ca noi stim asta ! Deci tu plimbandu-te cu el ....Ma intelegi ? PS. Nu mai zi la nimeni ca esti cu "origini romanesti" ca ne faci de ras ! :o

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva