25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FAMILIA IOHANNIS, DENUNTATA LA AMBASADORUL SUA – Refugiatul politic Grigore Culian ii deschide ochii lui Adrian Zuckerman: „Anchetele si pedepsele anticoruptie ar trebui sa-nceapa de la varf, nu sa fie o perdea de fum... Presedintele Romaniei a obtinut doua imobile prin fals si uz de fals... Fostii ambasadori Taubman si Gitenstein sunt acuzati ca au participat la mega-escrocheria Microsoft... Dosarele Microsoft, EADS si traficul de carne vie de la Deveselu-Kogalniceanu au miros urat”

Scris de: V.B. | pdf | print

30 January 2020 16:28
Vizualizari: 12153

Proaspat instalatul ambasador al SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman (foto 1), ar face bine ca, atunci cand pune Romania la stalpul infamiei, sa fie atent la insusi presedintele Klaus Iohannis, care a pierdut definitiv in instanta doua case, pe motiv ca le dobandise cu acte false. Este vorba – adaugam noi – nu doar despre binecunoscutul imobil pierdut in 2017, unde exista un sediu Raiffeisen, ci si despre alta casa, pe care statul roman le-a luat-o sotilor Klaus si Carmen Iohannis in 2005, din acelasi motiv al actelor false.Taiosul mesaj i-a fost transmis lui Zuckerman miercuri, 29 ianuarie 2020, de catre jurnalistul Grigore Luca Culian (foto 2), refugiat politic in Statele Unite inca din 1989, in contextul in care ambasadorul n-a gasit altceva mai bun de facut decat sa spuna ca in Romania exista o asa-zisa „cultura endemica a coruptiei”.

Sintagma a fost folosita de catre Adrian Zuckerman intr-un interviu publicat duminica, 26 ianuarie 2020, de Ziarul de Iasi. Cu aceeasi ocazie, Zuckerman a mers pana intr-acolo, incat sa spuna cu subiect si predicat ca deja a inceput sa-i dea indicatii ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, intr-un „program comun” anticoruptie.

Am venit in tara la mijlocul lui decembrie, acum vreo cinci saptamani. De cand sunt aici, am avut cateva intalniri cu ministrul roman de Justitie care a promis si am vazut ca a si inceput sa faca programe care sa combata coruptia din Romania la toate nivelurile, de la cel mai mic, la cel mai mare. Romania era cunoscuta ca avand o cultura endemica a coruptiei. Asta nu ne place. Tarile europene si SUA au fost foarte critice din cauza acestei culturi a coruptiei. Noi i-am promis ministrului de Justitie Catalin Predoiu, ca o sa il ajutam in tot ce ne cere, ca sa combata coruptia la toate nivelurile. Am inceput sa facem un astfel de program comun cu ministrul Predoiu si nu vom avea nicio toleranta pentru coruptie.

Vreau sa mai adaug ca unul dintre lucrurile care este cel mai respingator, atat pentru mine, cat si pentru SUA, este traficul de persoane. Aceasta este una dintre cele mai mari prioritati ale noastre, am spus asta Guvernului si sper sa fie programe puse in miscare care sa trateze aceste lucruri cat mai repede posibil. (...)

Eliminarea coruptiei in Romania trebuie sa fie o prioritate nu doar pentru SUA, ci si pentru Guvern. In ultimii patru ani, lucrurile au mers intr-o directie proasta. Sunt sigur dupa ceea ce am vazut, in ultimele cateva saptamani, ca noul Guvern, cu presedintele Iohannis si prim-ministrul Orban, trateaza subiectul coruptiei intr-un fel cu totul serios. Si sper sa fie programe foarte serioase de eliminare a coruptiei la toate nivelurile”.

La randul lui, in scrisoarea deschisa publicata pe Cotidianul.ro, Grigore Culian ii sugereaza lui Adrian Zuckerman sa nu perpetueze apucaturile de vataf ale predecesorului Hans Klemm, Culian atragandu-i atentia lui Zuckerman ca un ambasador are anumite limite in exprimarea publica (impuse de Conventia de la Viena din 1961), neputandu-si permite sa se amestece pur si simplu in treburile interne ale statului in care a fost trimis. Zuckerman ar trebui sa stie foarte bine acest lucru, avand in vedere profesia lui de avocat, subliniaza Culian.

Si daca tot nu poate ambasadorul dormi de grija luptei anticoruptie din Romania, ar trebui sa se concentreze pe marile scandaluri de coruptie, precum Fondul Proprietatea, Microsoft sau EADS, bagate sub pres de catre DNA pe vremea inculpatei Laura Kovesi, aminteste Grigore Culian, adaugand ca la „mega-escrocheria Microsoft” sunt acuzati ca au participat inclusiv fostii ambasadori americani Nicholas Taubman si Mark Gitenstein. Iar daca vrea Adrian Zuckerman sa lupte si impotriva traficului de carne vie din Romania (asa cum el insusi a declarat in acelasi interviu), ar face bine sa se aplece si asupra bazelor militare americane de la Deveselu si Mihail Kogalniceanu, unde presa a scris despre existenta unor bordeluri pentru soldatii SUA, puncteaza Grigore Culian.

Nu in ultimul rand, jurnalistul roman il avertizeaza pe ambasadorul SUA ca toate aceste scandaluri in care sunt implicati conationali de-ai acestuia – la care se adauga si controversa Biden-Ucraina – nu fac altceva decat sa alimenteze sentimentul antiamerican din Romania.


Iata cel mai important pasaj din scrisoarea lui Grigore L. Culian catre Adrian Zuckerman:


Consider ca recentele dvs. iesiri publice, partizane fata de actuala putere din Romania si lipsite de o cunoastere profunda a realitatilor romanesti, nu sunt compatibile cu misiunea incredintata de catre presedintele Donald Trump.

Am sperat ca incheierea mandatului fostului ambasador Hans Klemm, trimis de presedintele democrat Barack Obama, si numirea unui republican in functia de ambasador al SUA la Bucuresti va produce o schimbare a comportamentului diplomatilor americani fata de Romania, in sensul neamestecului – fie si la nivel declarativ – in treburile interne ale unei tari membre a Uniunii Europene si a Aliantei Nord-Atlantice, cum este cazul Romaniei. Sunteti avocat si cred ca aveti cunostinta de Conventia de la Viena, incheiata la 18 aprilie 1961, care stabileste clar limitele in care se poate pronunta/exprima un diplomat acreditat intr-o tara straina.

Despre asa-zisa lupta anticoruptie in Romania, de care pareti atat de preocupat, consider ca anchetele si pedepsele ar trebui sa inceapa de la varf, nu sa fie o perdea de fum in spatele careia se ascund infractiuni nesemnalate in interventiile dvs. Am sa va dau doar cateva exemple, pe care le urmaresc cu atentie de mai multi ani. Conform unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, presedintele Romaniei, dl Klaus Iohannis, a obtinut doua imobile in Sibiu prin fals si uz de fals! Ancheta in cazul decesului muzicianului Theo Peter a fost musamalizata si vinovatul (american) a scapat nepedepsit!

Doi fosti ambasadori americani in Romania, dnii Nicholas Taubman si Mark Gitenstein, sunt acuzati ca au participat la mega-escrocheria Microsoft, in care statul roman a fost pagubit cu zeci de milioane de euro (cu complicitatea unor inalti demnitari romani – inclusiv a fostului presedinte Traian Basescu!). Dosarele Fondul Proprietatea, Microsoft sau EADS, (bagate sub pres de “regina luptei anticoruptie” – Laura Codruta Kovesi) si mai nou traficul de carne vie romaneasca de la Deveselu si Kogalniceanu au miros urat, domnule ambasador! Daca adaugam mizeria lasata de clanul democrat Biden in Ucraina, dupa un model similar celui din Romania, avem raspunsul la intrebarea: despre ce lupta anticoruptie vorbiti?!


* Cititi aici textul complet al scrisorii

Comentarii

# N.M date 30 January 2020 17:02 +18

tot respectul pentru domnul Grigore Culian.

# gica70 date 30 January 2020 17:18 +6

Ne trebuie mai multi oameni drepti, patrioti si cu puterea cuvantului.

# DODI date 30 January 2020 17:27 +9

Tot respectul pentru românii (indiferent unde locuiesc) care mai simt ceva pentru România și îi doare direcția în care se îndreaptă această țară. Este interesant de văzut care va fi reacția celui născut în România dar care până în prezent nu a făcut dovada că l-ar interesa aducerea acestei țări pe făgașul normal al adevărului și nu al hoților care ”și-au luat țara înapoi” și au aservit-o multinaționalelor și licuricilor pe gratis.

# Pu..te..rea a fortat 5,6 milioane romani sa plece din tara.. date 30 January 2020 18:01 +8

Regimul are grija de militari, servicii si magistrati care pot rasturna orice Putere doar intreband si anchetand retrocedarile/despagubirile din ultimii 30 de ani? In 2005 tot liberalii au inaugurat Modificarile la Legile Proprietatii si Fondul Proprietatea. Retrocedarile depasesc suprafata tarii - semnala in 2011 Ministrul cu ANCPI (Cadastrul National!) in subordine iar Ambasadorii felicitau/decorau DNA/LCK avansata pentru ca nu ancheta? Romania e UNICA la retrocedari/despagubiri si vanzari de terenuri si paduri catre straini? Ce ambasade - (ne spune Ilie Serbanescu inca din 2013)- se bucurau din plin de terenuri, paduri si retrocedari? Trecut: Boc-Basescu-Isarescu - imprumuturi de aprox. 20 miliarde euro pentru liberali (Alianta D.A.?) care retrocedau, taiau salarii si despagubeau prin ANRP. Azi Puterea Liberala revine in 2020 la modelul datorii - despagubiri in conditiile in care valoarea totala a retrocedarilor e tot necunoscuta... Cineva "mulge" Romania de 30 ani?

# escu date 30 January 2020 18:08 +5

Poate face referiri și la J. Biden? Cât privește amestecul în treburile interne, cu încălcarea uzanțelor diplomatice, nu ne mai miră nimic. Statutul de colonie, pe care l-am acceptat voit, le dă acest drept, n-așa?

# Da.Li date 30 January 2020 18:26 +8

(și) țara asta este condusă de marionetele (finanțate-promovate-protejate) unui grup de interese extern, prin intermediul unei găști din CIA (Soros fiind doar unul dintre ei) care beneficiază de acces la vârf în absolut toate nivelurile de putere (servicii, mass-media, etc.). Așa zișii oameni politici autohtoni au ,,voie" să ocupe funcții doar cu girul acestora, nefiind altceva decât: fie victime ale șantajelor, fie mituiți, fie prea proști și idioți ca să observe cât de mult rău fac ei nației cu ego-ul lor de cretini lingăi... Epoca fanariotă ,,reloaded".

# imun/teanu date 31 January 2020 09:24 +2

Deja, prin declaratia citata, noul domn ambasador (atat asteptat de noi, "prostimea") a si calcat cu stangul. Vorba aceea, "stang!, stang!, stang-drept-stang!". Dilema este cine comanda.

# Pavels date 31 January 2020 22:14 +1

Mă îngrijorează curajul acestui cetățean cu adevărat patriot ... practic sunt îngrijorat în sensul confecționării unui nou dosar ”penal” (... de tip politic !)iar pt. început omul va fi denigrat în presa aservită sau de indivzi ciudați pe canale de socializare pe varii motive în plus îl va avea pe Tilică Ceaușescu agresându-l pe stradă în mod caracteristic urmând calea lui Dagnea ...Oricum revoluția a fost confiscată de cei care nu au participat la ea și se răzbună pe cei care au fost în primele rânduri sau au organizat.

# Klemm sa fie bagat la puscarie pentru amestecul date 3 February 2020 16:13 +3

in politica interna a Romaniei ! Urgent ! Nesimtitul ala ameriloc se amesteca si in justitie , intr-o tara UE , Romania ! :eek:

# argatu date 11 February 2020 10:01 0

dupa revolutie tot ce a-ti cistigat e ca puteti latra cit vreti ca tot nu va aude nimeni. Eu va propun sa puneti mina pe coasa si sa cositi pe cine trebuie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva