26 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ALT DECES IN MAGISTRATURA – Unul dintre cei mai performanti si mai longevivi procurori a incetat din viata. Pavel Palcu, fost procuror la Parchetul Tribunalului Arad, a murit dupa ce in decembrie 2023, cu o zi inainte ca CSM sa ii aprobe pensionarea, suferise un atac cerebral. In varsta de 70 de ani, procurorul a fost eliberat din functie dupa obtinuse toate cele cinci prelungiri anuale la care legea ii da dreptul dupa implinirea varstei de 65 de ani

Scris de: L.J. | pdf | print

16 April 2024 10:12
Vizualizari: 2879

Din pacate vestile triste continua. Procurorul Pavel Palcu (foto), de la Parchetul Tribunalului Arad, de curand iesit la pensie, a incetat din viata. Decesul a avut loc luni, 15 aprilie 2024, procurorul Palcu murind la 70 de ani.


 

Pavel Palcu se afla intr-o stare de sanatate grava, dupa ce la finele anului trecut, in decembrie 2023, suferise un atac cerebral, cu o zi inainte ca CSM sa ii aprobe pensionarea si cu o luna inainte sa implineasca 70 de ani. Fiind unul dintre cei mai longevivi criminalisti romani, Palcu a iesit la pensie dupa ce a obtinut toate cele cinci prelungiri anuale la care legea ii da dreptul dupa implinirea varstei de 65 de ani.

Cu o cariera intinsa pe mai mult de patru decenii (mai precis, de la 1 septembrie 1981), Pavel Palcu este unul dintre cei mai performanti procurori criminalisti romani. Intr-un inteviu acordat ziarului Libertatea in 2022, magistratul a declarat ca niciun dosar unde a efectuat personal cercetarea la locul faptei nu a ramas cu autor necunoscut.

Dumnezeu sa il odihneasca!

Lumea Justitiei transmite condoleante familiei!

Comentarii

# Sinidon date 16 April 2024 10:41 +6

Nu vad o lege mai importantă de adoptat decât cea care obligă fiecare angajator, ordonator de credite, sa țină o evidență si sa întocmească o statistica, ambele publicate pentru informare permanentă, cu privire la bolile profesionale aparute si decesele survenite in timpul exercitării profesiei de către salariați și in primii 5 ani dupa pensionare, cu indicatea cauzei decesului. Aceasta informație mi se pare cea mai importanta de cunoscut atunci cand îți alegi o profesie și reprezintă unul dintre criteriile esențiale după care persoanele își pot alege profesia si negocia nivelul salarial și în funcție de care pot fi adoptate masuri eficiente pentru a asigura sănătatea și siguranța în muncă.

# DODI date 16 April 2024 18:25 +3

Despre morți numai de bine! Dar nu putem să nu sesizăm faptul, fără nostalgie, că tot școala comunistă a produs profesioniști serioși și nu iubitori de sinecuri sau cățărători pe treptele de la ICCJ pentru superdrepturi și deloc obligații profesionale.

# E tu Brute... date 17 April 2024 07:52 0

Dumnezeu sa il odihneasca! Scoala"veche" ce a produs, nu cred ca este momentul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2024 – Coldea si-a facut implant. Pont pentru DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva