25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCAT SI NOTARI IN RETEAUA WHITE TOWER – Dosar de inselaciunea si fals pus in miscare de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti: “Dezvoltatorul imobiliar incheia promisiuni de vanzare-cumparare ale unor apartamente de locuit, urmate de achitarea integrala a acestora si apoi le instraina catre alte persoane... Un avocat a folosit doua societati comerciale, pe care le controla in fapt, pentru a declansa procedura falimentului dezvoltatorului”

Scris de: G.T. | pdf | print

22 January 2024 17:48
Vizualizari: 7034

Probleme mari pentru un avocat din Baroul Prahova si trei notari. Cei patru sunt vizati intr-un dosar cu fapte de inselaciune si fals, fiind acuzati ca au fost parte dintr-o retea care a escrocat 16 persoane cu peste 1 milion euro.


 

Concret, procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti – structura condusa de procurorul general Mihaela Curte si adjunctii Ionut Botnaru (foto) si Elena Andrei – au efectuat luni, 22 ianuarie 2024, mai multe perchezitii, inclusiv la cabinete de avocatura si notariale, aducand la audieri opt persoane. Actiunea a avut loc in cadrul unui dosar in care dezvoltatorii imobiliari ai complexului White Tower si City Gate din Ploiesti sunt anchetati pentru ca au vandut aceleasi apartamente catre persoane diferite.

Totul s-ar fi intamplat, acuza procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, cu complicitatea a trei notari, unde erau parafate actele privind tranzactiile imobilare. In ceea ce il priveste pe avocat, partener de afaceri cu dezvoltatorul imobiliar, acesta ar fi avut rolul sa declanseze procedura falimentului impotriva firmei care a ridicat complexul de locuinte, scopul fiind ca persoanele escrocate sa nu isi poata recupera prejudiciul. ”Anterior deschiderii procedurii de insolventa, reprezentantii dezvoltatorului imobiliar, impreuna cu avocatul si alte persoane, au urmarit lichidarea frauduloasa a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile si retrageri considerabile de sume de bani din conturile entitatii economice”, dezvaluie procurorii PCA Ploiesti.


Iata comunicatul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti:


“La data de 22.01.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, impreuna cu ofiteri ai politiei judiciare din cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Prahova, Dambovita si Constanta au efectuat 15 perchezitii domiciliare la sediul unor dezvoltarori imobiliari din Complexul de locuinte WHITE TOWER si CITY GATE din Ploiesti, birouri notariale si cabinete de avocatura, punand in executare si un numar de 8 mandate de aducere.

In fapt, in perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploiesti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv conventii scrise autentificate de catre trei notari publici din Ploiesti, au indus in eroare un numar de 16 persoane vatamate, cauzandu-le acestora un prejudiciu total in valoare de 985.500 euro si 424.091 lei (in total 1.071.174 euro). In concret, dezvoltatorul imobiliar incheia promisiuni de vanzare-cumparare ale unor apartamente de locuit, urmate de achitarea integrala de catre persoanele vatamate a contravalorii acestora si apoi le instraina prin contracte de vanzare-cumparare in forma autentica catre alte persoane.

In continuarea activitatii infractionale, un avocat din cadrul Baroului Prahova, prin intelegere cu reprezentantii dezvoltatorului imobiliar, a folosit doua societati comerciale, pe care le controla in fapt, pentru a declansa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel incat persoanele vatamate sa fie in imposibilitatea de a-si recupera prejudiciul.

Anterior deschiderii procedurii de insolventa, reprezentantii dezvoltatorului imobiliar, impreuna cu avocatul si alte persoane, au urmarit lichidarea frauduloasa a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile si retrageri considerabile de sume de bani din conturile entitatii economice.

Reprezentantii dezvoltatorului imobiliar au fost asociati cu avocatul in cadrul edificarii Complexului de locuinte CITY GATE din Ploiesti. In prezent, reprezentantii dezvoltatorului s-au retras din acest proiect de dezvoltare imobiliara, locul acestora fiind luat de catre o alta societate comerciala care a devenit asociatul in afaceri al avocatului.

Cu privire la faptele descrise mai sus, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti efectueaza cercetari:

- fata de reprezentantii dezvoltatorului imobiliar, dupa caz, pentru savarsirea a 15 infractiuni de inselaciune in forma continuata, 2 infractiuni de inselaciune in forma simpla, 26 de infractiuni de complicitate la fals intelectual, 1 infractiune de complicitate la tentativa de fals intelectual, 15 infractiuni de abuz de incredere prin fraudarea creditorilor si 15 infractiuni de bancruta frauduloasa,

- fata de un notar public pentru savarsirea a 6 infractiuni de complicitate la inselaciune in forma continuata, 6 infractiuni de complicitate la inselaciune in forma simpla si 15 infractiuni de fals intelectual,

- fata de un notar public pentru savarsirea a 4 infractiuni de complicitate la inselaciune in forma continuata, 4 infractiuni de complicitate la inselaciune in forma simpla, 1 infractiune de complicitate la tentativa la inselaciune, 9 infractiuni de fals intelectual si 1 infractiune de tentativa la fals intelectual,

- fata de un notar public pentru savarsirea a 2 infractiuni de complicitate la inselaciune si 2 infractiuni de fals intelectual,

- fata de avocat pentru savarsirea a 15 infractiuni de complicitate la inselaciune in forma continuata, 2 infractiuni de complicitate la inselaciune in forma simpla, 15 infractiuni de complicitate la abuz de incredere prin fraudarea creditorilor si 15 infractiuni de bancruta frauduloasa,

- fata de alte persoane pentru savarsirea mai multor infractiuni de complicitate la inselaciune, complicitate la abuz de incredere prin fraudarea creditorilor si bancruta frauduloasa, retinandu-se in sarcina acestora ca, prin faptele lor au ajutat dezvoltatorul imobiliar sa isi diminueze patrimoniul pentru a justifica declansarea procedurii falimentului, astfel incat persoanele vatamate sa fie in imposibilitatea de a-si recupera prejudiciul.

Precizam activitatile efectuate nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Ioana M. date 22 January 2024 18:07 0

Daca incheiau antecontracte, notarii erau obligati sa le noteze la OCPI.Si nu mai puteau sa revanda. Iar daca achitau integral, notarii erau obligati la intabulare, era deja un contract de vanzare cumparare. OCPI, nimic?

# Ioana, date 22 January 2024 20:49 0

nu aveau ce sa intabuleze, daca blocul si apartamentele nu erau finalizate. nu stim nici daca era o inabulare provizorie ... notarii noteaza av/c, la cererea partii intersate . daca pretul era platit integral, tot antecontract era , in care se convenise pretul (practic era o promisiune, ferma, nu stim daca unilaterala sau bilaterala) si apropos, practica constantanta a Tb Sibiu si Curtii de Apel Alba (apel si contestatie in anulare) este ca promisiunea este r e v o c a b i l a (pe principiul ca asa cum ti-am promis, pot sa revoc promisiune) - adica, ti-am promis "ex gratia" (expresia celor 2 instante). mishto, nu ? sa vedem cu o joaca P.C.A.P.Pl. Sunt sigur ca va fi un fass ca arestarea din Ag de sapt trecuta .

# Ioana M. date 22 January 2024 22:53 0

1.nu poti sa vinzi ce nu ai. Trebuia sa aiba macar pe terenul construit un drept de proprietate, intabulat. 2.se puteau face notarile antecontractelor la OCPI . Antecontractele se noteaza prin notari, la OCPI, nu la cerere, conform Legii nr.7/96 si Ordinul nr.700/2014. 3.daca au platit integral apaetamentul, trebuia macar notat, in cartea funciara. 4.Si incazul in care nu exista o Carte funciara deschisa pe un teren, se poate nota o creanta.

# drama petentului date 23 January 2024 08:29 0

Interesanta actiunea procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Se respecta in sfarsit legea sau au primit OK-iul, pentru destructurarea unei filiere?(pedepsire a celor ce au vrut totul pentru ei ,doar), ne luand in calcul potenta dezvoltatorului adica "spatele" lui. Cat despre comentarii:- Stimata Doamna, Conita, pe raza altei Curti de Apel, au fost depuse documentele prin care un teren si investitii din domeniul public al statului au fost trecute prin intermediul unor asa zisi proprietari (de fatada) direct in proprietatea unui"potent" al zilei.Terenul din domeniul public a fost scos din evidenta de o institutie care la randul ei predand categoria respectiva de teren altei institutii NU LA PREDAT NEMAIFIIND IN EVIDENTELE SALE. Titlurile in baza carora s-a facut asa zisa scoatere din evidenta - FARA PROTOCOL(institutia 1) sunt anulate in penal. De aici intrebarea de mai sus. Judecatorii care "au dat", procurorii care NU AU ANCHETAT, 4 notari care au "inventat".

# drama petentului date 23 January 2024 08:31 0

Continuare: Executorul Judecatoresc care a scos din proprietati cetateni veterani de razboi , pentru a crea "suprafata" pentru "inalta fata si obraz" al beneficiarului. Totul cu sprijinul "organelor" care au executat actele unele in litigiu si altele (de amenintare a cetatenilor vizati)cu aspect oficial ale unei institutii administrative de stat dar cu stampile tip -organizatii asociative din domeniul recreativ. Vorbim despre OCPI (din aceasi zona cu C de Ap)? Documentele cadastrale se reconstituie functie de "necesitati" iar dosarele de CF sunt prin poduri, pivnite ,la "sefi" acasa sa nu dispara(doar cele in litigiu). Stimata Doamna, ce am redat sunt realitati de 20 de ani in care nimeni nu "verifica" interesul Statului Roman si cu atat mai putin al cetatenilor pagubiti. CF-urile intocmite si acum ilegale (fiimd anulate titlurile si c. de vanzare), sunt "scutul" afacerilor ce se deruleraza in prezent. Sa nu ne mai "pierdem" intre articolele contradictorii si interpretabile de LEGE.

# Adrian date 23 January 2024 08:48 0

Dezvoltatorul împreună cu avocatul fara susținere de la mai multe niveluri in Prahova nu puteau face așa ceva sper că parchetul sa deslușească ițele acestei excrocheri de proporții

# Io date 23 January 2024 09:32 0

Sunt prea multe "scheme infractionale" in tara, am vazut cetateni care au platit integral si ramasi pe drumuri, cu copii, au fost evacuati de alti cumparatori care isi intabulasera apartamentul, prin dezvoltator, care fusese revandut. "Dezvoltatorul " a ramas cu banii iar firma nu a fost pusa sub acuzare.Nici notarii nu au patit nimic, penal.Bravo, justitia !

# Ureke date 23 January 2024 11:52 0

Pe pariu, Ioana M, că si dacă exista vreo notare in vreo carte funciară, facută in favoarea altora, dezvoltatorul tot putea sa - ti vândă apartamentele tie . Sau mie ?! Intotdeauna din comunicatele parchetelor rezultă că infractiunile sunt evidente si că ăia vor înfunda puscăriile. Pe urmă se fâsîie. In speța aceasta presimt că vor da din colț in colț când vor trebui să dovedească că AVOCATUL CEL RĂU ”controla” firmele care i-au falimentat pe dezvoltatorii initiali și era ”asociat in afaceri” cu societatea care a preluat daravera de la ăia. MORALA E CĂ FIECARE TREBUIE SA ÎNVEȚE SĂ SE APERE SINGUR. De pildă cand semnează un antecontract dezvoltatorul si promitentul cumpărător sunt suficient de SERIOSI si daca avansul e de 2000 sau maxim 5000 de euro. In acest context ar fi interesant de aflat cate ceva si despre proveniența banilor plătiți INTEGRAL (...!!!...) de către păgubași. Englezii au o vorbă despre banii dubiosi cheltuiti nebuneste - EASY COME , EASY GO .

# Ioana M. date 23 January 2024 15:55 0

Aceste ilegalitati nu se puteau face fara "ajutorul" avocatilor, notarilor, sefi de institutii, politisti, registratori OCPI (pe care instanta ii asculta si nu ii contrazice, desi ai o expertiza), magistrati.

# Mai Ureke-atule date 23 January 2024 19:38 0

Da o adresă de mail să îți arăt un refuz de intabulare,de OCPI Targovistepsd,pentru un adjudecatar,plătito la timp și întocmai,pe motiv că e i notare a unei contestații. Nu discut scoaterea la licitație a BEJ,ci Rrgulsm de aplicare a kg 7/96. Și soropos,mă lssa-nevcu crajeli d'astea retardate gen :"Pe urmă"; "se fâsîie";". In speța ";" presimt ".;" da din colț in colț ". Du-te cere și să-ți in cafea daca ai presimțiri. Aciukea e o țeară europeană,in care exista niste convenții societare. Că d'aia e reprezentativitate,să convingă alții pt noi Eu dau impozite și taxe,notarii sunt garanții legalitatii,iar cel care promite și nu se tine de cuvânt,la pușcărie. Și acolo își promite cu Tolea, cu Rizea, cu Udrea,.. cu toți mincinoșii și pacalucii

# E tu Brute... date 24 January 2024 11:42 0

Interesanta "fasaiala" ulterioara. Probabil se pune problema "taxei judiciare"? a c/v plicului albastru ?, cine poate stii? Cert este ca este ceva. Dar in nici un caz la registratorii OCPI ,magistrati, notari, procurori si executori judecatoresti, dansii "e" europeni cu Schengenul aerian si maritim, ca nici nu mai ating pamantul. Ca d'aia ne "arunca" seminte'n cap. Rusinos, ca toate acestea SE STIU, de aici si credibilitatea e "fasaita" gata, atat in "incoruptibili" cat si in nevinovatele institutii datorita po******rii si indiferentei fata de cetatean si "fasaielii" finale.

# Moshbeton date 26 January 2024 21:30 +2

Finalul va fi asa: baba antreprenoare se va duce la ingeri,toata vina va fi al ei si pentru ceilalti si pt chestor inclusiv lapte batut si cale lunga

# Goji date 27 January 2024 08:57 +100

Toate aceste excrocherii , pe alocuri legale , au fos , sunt si vor fi posibile datorita lui valeriu stoica si gastii , care a legiferat o aberatie juridica , respectiv vanzarea unui bun viitor , adica a unei himere.Notarii si au pus palma' koor si nu verifica decat relativa vointa a partilor si nimic altceva .Atat timp cat exista fraieri care cumpara desene pe asfalt , industria asta va prospera

# Si io date 27 January 2024 18:05 0

@Goji: E vina si notarilor cand se achita toata suma, cu apartamente finalizate si ei denumesc " antecontract", cand, defapt, e un contract de vanzare , asa zice Codul civil, este proprietar chiar daca bunul nu a fost predat. Conteaza continutul, nu titlul

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva