22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BOBITA NE IUBESTE, DAR NU MARTURISESTE – Judecatorul CSM Bogdan Mateescu a facut scut in fata site-ului Lumea Justitiei. Mateescu a votat pentru respingerea unei actiuni prin care judecatoarea suspendata Camelia Bogdan cerea apararea reputatiei profesionale si a independentei sistemului judiciar fata de un articol in care Luju dezvaluia mailul acesteia trimis sefului FJR Dragos Calin (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 October 2020 11:40
Vizualizari: 5167

Se vede treaba ca faimosul judecator CSM Bogdan Mateescu (foto dreapta) ne iubeste pe noi, cei de la Lumea Justitiei, insa nu vrea in ruptul capului sa recunoasca. Afirmam aceasta, tinand cont de faptul ca inca o data cel cunoscut si drept „Bobita Matilet” a asigurat unanimitatea in Consiliul Superior al Magistraturii ca sa ne ia apararea cand judecatoarea suspendata Camelia Bogdan (foto stanga), de la Curtea de Apel Bucuresti, a cerut apararea reputatiei profesionale si a independentei sistemului judiciar fata de un articol al Luju.ro.Este vorba despre materialul intitulat „Complot impotriva Corinei Corbu”, in care Lumea Justitiei a prezentat mailul in care Cami il invata pe judecatorul Dragos Calin de la CAB cum sa saboteze numirea judecatoarei Corina Corbu in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (click aici pentru a citi). Nu reluam intreaga poveste, intrucat o gasiti in linkul de mai sus, ci doar va spunem ca la data de 20 august 2020, prin Hotararea nr. 1097, Sectia pentru judecatori a trimis-o pe Cameluta sa bata mingea, explicandu-i pentru a nenumarata oara cum sta treaba cu libertatea presei si cu problemele de interes public din sistemul judiciar.

Insa altceva vrem sa subliniem: faptul ca Hotararea nr. 1097/2020 (publicata luni, 12 octombrie 2020) a fost adoptata cu  unanimitatea tuturor judecatorilor CSM prezenti – fapt ce ne-a surprins, intrucat de cele mai multe ori se mai gasesc 2-3 cesemisti care s-o ia in brate pe vestita Camelie.

Am accesat ordinea de zi solutionata a sedintei Sectiei pentru judecatori din 20 august 2020 si am vazut ca au fost prezenti opt membri. Dupa aceea, am pornit inregistrarea video a sedintei, ca sa vedem cine se afla in sala. Din pacate, inregistrarea este mult prea scurta si nu acopera toate laturile incaperii, asa ca Lumea Justitiei a trimis catre CSM o solicitare in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cerand Consiliului sa ne puna la dispozitie lista cu membrii prezenti la sedinta fizic sau prin videoconferinta.

Iar CSM ne-a confirmat banuiala: judecatorul Bogdan Mateescu a fost prezent la sedinta din 20 august, votand practic in favoarea Luju.ro. Singura absenta a fost judecatoarea Gabriela Baltag. In rest, si Andrea Chis, si Mihai Balan au votat pentru noi.


Iata raspunsul CSM catre Lumea Justitiei, primit miercuri, 14 octombrie 2020 (vezi facsimil):


La sedinta Sectiei pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 20 august 2020, au participat efectiv urmatorii membri: doamna judecator Nicoleta Margareta Tint, presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecator Mariana Ghena, doamna judecator Simona Camelia Marcu, doamna judecator Lia Savonea, doamna judecator Andrea-Annamaria Chis, doamna judecator Evelina-Mirela Oprina, domnul judecator Mihai Bogdan Mateescu si domnul judecator Mihai Andrei Balan.

 De aceea spunem ca n-ar fi rau ca Bogdan Mateescu sa recunoasca in sfarsit ca mai are o bruma de simpatie pentru noi, in ciuda faptului ca in repetate randuri a catalogat Luju.ro drept „un site nefrecventabil”.


* Cititi aici Hotararea 1097/2020 a Sectiei pentru judecatori

Comentarii

# santinela date 19 October 2020 07:44 +9

Pacaliciul asta de Bobita are nevoie de protectia mass media . Vad ca il tot "intitulati"-faimosul judecator -. Nu mai faceti asa ceva fiindca ciumpalacul chiar o crede,cind in realitate este vai de capul lui,avind mari probleme de caracter si mai ales cu "coloana " !

# Maya date 19 October 2020 11:01 +4

Domnilor in ziua de azi judecătorii se cred zmei.Odata intrați la ,,tribuna,, la o vârsta fragede ,când nu știu cu ce se mănâncă aceasta meserie se cred zmei. Cu munca nu prea le au ,toată munca sau aproape toată este făcută de grefieri. Unii grefieri știu mai multă carte decât un magistrat dar nu a avut norocul sa între in magistratura. Dosarele sunt citiți și studiate degrefiri de cele mai multe ori, greul instanței este dus de grefieri care sunt și fff blamați ,deși f multă lume nu cunoaște munca unui grefier. Înainte de 1989 ,judecătorii nu plecau in concediu decât după ce redactat hotărârile,ori azi nu au nici o treaba ,nici minuta nu o fac pleacă in concediu fără nici o jena. CSM ul ,sau inspecția judiciara când a făcut astfel de verificări in ultimii 3 ani ,și ce măsuri s-a luat. Domnilor ,justiția este in moarte clinica ,oarece se mai poate face ceva ,sau se vrea măcar? Sa auzim de bine, o săptămâna liniștita va doresc.

# Daniela Marilena Stoica date 27 October 2020 14:50 +23

UN INTERLOP ÎN ROBĂ !!!

# Daniela Marilena Stoica date 27 October 2020 15:28 +24

FAIMOS ? DACĂ ÎL PUI SĂ SCRIE O MINUTĂ CRED CĂ NU ARE NOȚIUNEA DE PÂRÂT ȘI RECLAMANT DAR ÎNCASEAZĂ LUNAR SALARIU DE DEMNITAR .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva