27 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COLDEA A FOST AVERTIZAT CA MERGE PE „CALEA PIERZANIEI” – Colonelul Daniel Dragomir: „Cand l-am cunoscut pe generalul Coldea eram tineri, animati de idei marete... Am fost primul care i-a spus ca ne-am pierdut locul, rolul, menirea... Ca ne transformam din protectori in opresori... Oricati jurnalisti cu simbrie vom avea pe statul de plata, intr-un final toate acestea nu vor conta... Coldea a crezut ca poate functiona la nesfarsit, distrugand cariere militare si destinele unor oameni normali”

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 ianuarie 2017 13:03
Vizualizari: 7916

Generalul Florian Coldea, inlaturat de la conducerea SRI si trecut in rezerva, a fost avertizat ca a ales un drum gresit si ca Serviciul Roman de Informatii merge pe „calea pierzaniei”, prin implicarea in politica, in viata economica si prin transformarea din „protectori in opresori”. Cel a facut-o a fost colonelul SRI Daniel Dragomir (foto), unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Florian Coldea. Cel care a sfarsit prin a fi executat de „Binomul SRI-DNA”, fiind tinut 190 de zile in arest preventiv pentru niste fapte pentru care a fost apoi achitat. O executie care, potrivit unor ofiteri SRI, a avut la baza temerea lui Coldea ca Daniel Dragomir ii poate lua locul la conducerea Serviciului.


Colonelul Dragomir a vorbit pentru prima data public despre relatia sa cu Florian Coldea. A facut-o intr-o scrisoare transmisa jurnalistului Dan Andronic de la Evenimentul Zilei, publicata miercuri, 18 ianuarie 2017. Dragomir dezvaluie ca l-a cunoscut pe Florian Coldea in 1997, ambii fiind tineri, animati de idei marete, de a reforma SRI, de a schimba metehne, de a apropia serviciul de partenerii atlantici si de a oferi sanse altor tineri. Totul s-a incheiat insa in 2013. Atunci, Daniel Dragomir a ales sa plece din SRI, dupa ce l-a avertizat pe Florian Coldea ca serviciul merge pe „calea pierzaniei”, explicandu-i cat de nociva este implicarea in politica si in viata economica. Florian Coldea a fost avertizat ca SRI si-a pierdut menirea, rolul, si ca s-a transformat din protector in opresor, aspecte de care, asa cum s-a putut vedea, generalul nu a tinut cont.

Iata un fragment din scrisoarea lui Daniel Dragomir:

In aceste zile, SRI trece prin cea mai grava criza de la infiintarea sa in 1990.
General locotenent Florian Coldea este astazi istorie. Din pacate, o fila de istorie neagra.

In 1997 cand l-am cunoscut pe generalul Coldea eram tineri, animati de idei marete, de a reforma serviciul, de a schimba metehne, de a apropia serviciul de partenerii atlantici, de a oferi o sansa altor tineri, ca si noi.

Am muncit cot la cot, am trecut prin riscuri si evenimente istorice impreuna (11 Septembrie 2001, criza ostaticilor din Irak, eliminarea lui Ossama Bin Laden si multe alte lucruri despre care nu vom putea scrie vreodata), am destructurat celule teroriste...

Credeam ca aducem pace, liniste si securitate concetatenilor nostri, familiilor noastre.

Asta ne tinea puternici si dedicati.

Asta ne dadea putere, ceea ce faceam era menit sa ii ajute pe compatriotii nostri, nu sa ii sperie.

In 2013, fara ura si fara partinire, ne-am despartit. Atunci cand am simtit ca serviciul merge pe calea pierzaniei, a implicarii in politica, in viata economica, atunci cand am simtit ca ne transformam din protectori in opresori ...am ales sa plec.

In liniste, cu discretie, conform uzantelor militare, am fost primul care i-a spus generalului Coldea ca ne-am pierdut locul, rolul, dar mai ales, ca ne-am pierdut menirea.

I-am spus atunci generalului Florian Coldea, am repetat-o cand acesta era zeificat, parea de neatins ca SRI va fi respectat atunci cand cetatenii vor avea deplina incredere in actiunile noastre. in actiuni, dar mai ales in motivatia lor. Oricate actiuni de PR, oricate trompete vom plati, oricati jurnalisti cu simbrie vom avea pe statul de plata, intr-un final toate acestea nu vor conta. Nu vor conta in fata Adevarului.

Generalul Florian Coldea a crezut ca nu este singur, mai ales ca a vazut cum unii ofiteri, unii agenti, i-au indeplinit ordinele ilegale, a crezut ca poate functiona la nesfarsit, distrugand cariere militare si destinele unor oameni normali.

Ar fi trebuit sa ne arate, mai ales ca a ales deviza SRI - Patria a priori! ca interesele Patriei sunt mai presus de interesele sale.

De atunci am vazut cum ne-am pierdut determinarea si cum ne-am pierdut cea mai importanta valoare: increderea oamenilor, a cetatenilor si deopotriva a subordonatilor.

Cu onoare, atunci, am ales sa ma retrag, sa imi dau demisia din Serviciul in care nu ma mai regaseam.

Acum cred ca am dreptul de a spune azi, in clipe de cumpana... ceea ce cred si ceea ce simt.

Ceea ce vad astazi in media ma intristeaza profund.

Acuzatiile aduse in aceste zile necesita un raspuns rapid si ferm al SRI, o ancheta serioasa.

Institutia nu poate fi tarata in derizoriu si penal de catre actiunile generalului Florian Coldea.

Ii respect acestuia prezumtia de nevinovatie, asa cum mi-as fi dorit sa imi fie respectata si mie.

Dar aici este vorba de chiar existenta Serviciului, care nu poate fi pusa la indoiala de nimeni.

Chiar in aceste momente, mii de oameni, barbati si femei, ofiteri si subofiteri isi desfasoara activitatea, 24/24, 7 zile din 7.

Chiar in aceste clipe, zeci de operatiuni, activitati, masuri specifice, sunt realizate in zone extrem de sensibile (contraspionaj, antiterorism etc.)”.

*Cititi aici continuarea scrisorii colonelului Daniel Dragomir

Comentarii

# ion date 18 ianuarie 2017 13:36 +7

Ori cät de mult ar crede *Un om anormal ,nu poate gändi normal.*

# ion date 18 ianuarie 2017 13:38 +7

Dupä gändirea lui poate sä functioneze bine in Africa.

# Camp tactic date 18 ianuarie 2017 14:13 +6

Generalul Coldea a fost distrus de sotie.

# mulder, agentul mulder date 18 ianuarie 2017 16:19 +9

daca il oprea la timp prin neacordarea avizului psihologic! Nu m-am gandit la ea ca la Elena Ceausescu 8) 8) 8)

# Gunoiul numit Coldea date 18 ianuarie 2017 16:21 +8

Ca si Ceausescu .

# pelin date 18 ianuarie 2017 14:21 +10

"Oamenii destepti nu se plictisesc"De regula oamenii destepti nu sunt conseventi,nu sunt perseverenti,au foarte multe idei si vor sa le incerce pe pe toate,trec de la una la alta fara sa le dea timp sa se dezvolte.Fl.Coldea fara sa se gandeasca a incercat tot ceea ce i-a venit in cap,fara sa dea timp sa se gandeasca la consecinte si uitati-va unde a ajuns.Aceasta inseamna ca nu s-a plictisit dar nici nu a fost suficent de destept!Mai mult Fl.Codea a fost avertizat ca SRI si-a pierdut menirea,rolul si ca s-a transformat din protector in opresor(i-a spus-o chear Dragomir)nu a vrut sa creada,crezandu-se un Dumnezeu pe pamant,precum HITLER!!!!!!!!

# Edelweiss - Zugrav de Bucovina date 18 ianuarie 2017 14:32 +9

Urmează Laura Codruța Kovesi, cu peron pe partea dreaptă. VINO ȘI VEZI! http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/01/csf-dc-ncsf.html :lol:

# Edelweiss - Elegiac de Bucovina date 18 ianuarie 2017 15:05 +6

„Și te-ai dus, dulce minune / Ș-a murit iubirea noastră; / FLORIAN-ALBASTRU! FLORIAN-ALBASTRU!... / Totuși este trist în lume!” :D :D :D vino și vezi smiorcăita: http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/01/si-te-ai-dus-dulce-minune.html

# candiano popescu date 18 ianuarie 2017 15:46 +3

:) Tare!

# vasile date 18 ianuarie 2017 21:49 -2

In 1997 dl. Dragomir termina liceul la Bacau...Probabil in acelasi an incepea cursurile la ANI (fara admitere, a fost un licean cu rezultate extraordinare, un varf al generatiei sale). Dl. Coldea, care e mai mare cu 7-8 ani decat dl. Dragomir, a absolvit cursurile ANI in 1996, deci in 1997 era deja ofiter. Putin probabil sa se fi cunoscut in 1997....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.06.2022 – Kovesi il ia pe sotul Anei Dana

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva