2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DISOLUTIA ROMANIEI CA STAT SUVERAN – Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes reactioneaza dupa eliminarea sanctiunii pentru magistratii care nu respecta deciziile CCR: „Au votat disolutia Romaniei ca stat constitutional suveran... Nu exista stat fara constitutie... Numai exista suprematia constitutiei, singurul act aprobat direct de catre popor, prin referendum”

Scris de: L.J. | pdf | print

13 October 2022 17:10
Vizualizari: 2671

Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes (foto) reactioneaza dupa eliminarea sanctiunii pentru magistratii care nu respecta deciziile CCR.
Concret, Comisia parlamentara speciala care dezbate noile Legi ale Justitiei a lasat sa treaca propunerea ministrului Catalin Predoiu de eliminare din noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR si a deciziilor pronuntate de Inalta Curte in solutionarea recursurilor in interesul legii (click aici pentru a citi).Terhes acuza intr-o postare pe facebook ca s-a votat disolutia Romaniei ca stat constitutional suveran. Potrivit europarlamentarului, prin eliminarea abaterii disciplinare pentru magistratii care nu respecta deciziile CCR, s-a votat ca in Romania sa nu mai exista suprematia Constitutiei.

Terhes mai acuza ca in urma votului din comisie, in Romania nu mai exista suprematia Constitutiei, singurul act aprobat direct de catre popor prin referendum:
„Inainte de a se fi pus problema unirii Moldovei cu Valahia, la 1859, s-a discutat despre Constitutia noului stat. Asa s-a facut unirea Romaniei. Acum, in procesul de spargere a Romaniei, se merge invers, de la subminarea Constitutiei”.


Iata postarea lui Cristian Terhes:


"PSD, PNL si USR au votat in comisia de modificare a legilor justitiei ca incalcarea deciziilor CCR de catre magistrati sa nu mai fie abatere disciplinara. Pe scurt, PSD, PNL si USR au votat disolutia Romaniei ca stat constitutional suveran.
Din 2016 am tot explicat public ca subminarea Curtii Constitutionale de catre PNL si USR are ca si scop subminarea suveranitatii Constitutiei, ce va conduce la spargerea Romaniei. Este un scenariu pe care l-am auzit in 2004 si am mai tot vorbit despre el. La aceasta miscare anti-nationale s-a raliat acum si PSD.
Azi, 13.10.2022, prin eliminarea abaterii disciplinare pentru magistratii care nu respecta deciziile CCR, PSD, PNL si USR au votat ca in Romania sa nu mai exista suprematia Constitutiei.
Nu exista stat fara constitutie!
Inainte de a se fi pus problema unirii Moldovei cu Valahia, la 1859, s-a discutat despre Constitutia noului stat. Asa s-a facut unirea Romaniei. Acum, in procesul de spargere a Romaniei, se merge invers, de la subminarea Constitutiei. Important e sa tineti minte ca PSD, PNL si USR au votat ca in Romania nu mai exista suprematia Constitutiei, singurul act aprobat direct de catre popor prin referendum”. 

Comentarii

# static date 13 October 2022 18:17 +212

Cand acest om vorbeste, ceilalti trebuie sa taca si sa asculte. Este un roman adevarat si are un istoric militantist extrem de puternic. A avut mereu curajul sa spuna adevarul, chiar si in trecut, cand altii taceau si se ascundeau, sperand ca vor fi ratati de tavalugul binoamelor si trinoamelor scl din campul tactic. Respect pt un roman adevarat !

# Gica contra sistemului date 13 October 2022 19:10 +164

D-le Terhes, tot respectul pentru dvs, dar va a consumați energia pentru o cauza pierduta. Constituția exista degeaba dacă sunt în vigoare legi cu prevederi neconst în ele. Exemplul cel mai elocvent sunt deciziile CCR pe prescripția speciala a răspunderii penale care timp de aproape 10 ani, deși neconstituțională, a existat în Codul penal fără ca CCRul sa sufle o vorba pentru ca nu fusese sesizata. Și când a fost sesizata în 2018 a rupt din textul art 155 alin 1 o sintagma, cu valoare sintactica de complement circumst de mod, in doua grupuri de cuvinte fără înțeles propriu, dintre care un grup de cuvinte a fost declarat neconst in 2018 iar restul ce a mai rămas, la fel fără înțeles propriu, din textul de lege menționat, l_a declarat neconst in 2022. Astfel i-a băgat pe toți in ceata. Și câte astfel de texte de lege neconst or mai fi existând în actuala legislație! Soluția, Tabula Rasa cu toată Justiția ca nu are legătură cu dreptatea cetățeanului.

# Tulus Marin Olt date 13 October 2022 23:45 0

Vreau să mi spuna(eu am fost membru al PNTCD din perioada 1992 -2014 cand am fost exclus de clica lui Pavelescu fără motive si fara decizie) dacă acest europarlamentar este ales pe listele PNTCD si in ce partide a mai fost până la această dată. Din informatiile mele nu este ales pe listele PNTCD, ci si -a insusit această calitate de europarlamentar PNTCD. Să nu se facă confuzie intre respectarea Constitutiei și deciziile CCR, care nu pot fi una si aceeasi chestiune si principiu. Pentru mine CCR prin judecatorii partidelor numiti pe baza de interese cum s/a observat,nu poate fi si garantul Constitutiei. Va dau exemple. Am ridicat exceptia de neconstitutionalitate a Legii 51/1995, republ. si am invocat faptul că SRL- urile UNBR, Barou nu au acte de infiintare, iar profesia de avocat nu o poate acorda un SRL, ci numai Sistemul de invatamant asa cum este prev de Constitutie care nu prevede și prezenta procedură de acordare a prof

# TULUS Marin, Olt date 14 October 2022 22:50 0

profesiei de avocat. Mai mult, CCR aboleste dreptul legislativului de a decide in privinta drepturilor magistratilor la pensii speciale si din această anomalie de hotarare se consideră că această institutie CCR seamana mai degrabă cu PCR, pentru că nicio prevedere a Constitutiei nu dă dreptul CCR să decidă in acest fel.O altă situatie anormală este că colaborarile(protocoale) dintre SRI si DNA nu pot fi neconstitutionale si in acest mod s/a decis printr-o decizie a CCR si se poate observa că si aici CCR incalcă Constitutia, pentru că acele protocoale dintre cele doua institutii garanteaza tocmai aplicarea Constitutiei si legilor in vigoare, respectă valorile si principiile democratiei si statului de drept dar , nu in ultimul rand, combate coruptia care a distrus Romania. Atunci despre ce suveranitate vorbiti stimabililor?! Despre mentinerea hotiei si servilismul fată de PUTIN?!Curat murdar!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva