23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOTTORE CODRUT RIPOSTEAZA – Replica procurorului CSM Codrut Olaru dupa scandalul privind retragerea titlului de doctor pe motiv de plagiat: „Nu am primit si nici pe site-ul CNATDCU nu exista alta decizie care sa constate nerespectarea standardelor academice in raport de teza mea de doctorat. Singura decizie pe care CNATDCU mi-a emis-o este cea cu nr. 15045/ 01.04.2020, in baza careia, cu o majoritate de 30/1, mi-a fost mentinut titlul de doctor in drept”

Scris de: V.B. | pdf | print

19 May 2021 14:27
Vizualizari: 5778

Procurorul CSM Codrut Olaru (foto) a trimis publicatiei Lumea Justitiei un drept la replica miercuri, 19 mai 2021, in urma articolului intitulat „Codrut, despuiat de titlul de dottore”, in care am redat dezvaluirile facute de site-ul pressOne.ro, privind retragerea titlului de doctor, pe motiv ca s-ar fi constatat un plagiat de catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) – click aici pentru a citi. Codrut Olaru precizeaza ca nu a primit nicio decizie in acest sens, iar de asemenea pe site-ul CNATDCU nu exista o astfel de decizie, singura hotarare CNATDCU in posesia careia se afla fiind cea din 2020, prin care i-a fost mentinut titlul de doctor.Iata dreptul la replica al lui Codrut Olaru:


Urmare articolului postat de publicatia dumneavoastra (luju.ro) in data de 17 mai 2021, pentru corecta informare a opiniei publice doresc sa fac urmatoarele precizari:

Activitatea CNATDCU in materia plagiatelor se concretizeaza in emiterea unei decizii avizate juridic; eu personal nu am primit si nici pe site-ul institutiei nu exista o alta decizie care sa constate nerespectarea standardelor academice in raport de teza mea de doctorat. Singura decizie pe care CNATDCU mi-a emis-o este cea cu nr. 15045/01.04.2020, in baza careia, cu o majoritate de 30/1, mi-a fost mentinut titlul de doctor in drept (n.r. vezi facsimil).

 


Cu privire la modalitatea total nelegala in care, in prezent, functioneaza CNATDCU in noua formula organizatorica, am initiat doua actiuni judecatoresti, aflate pe rol.

Principial si legal, ar fi descalificant si nelegal pentru CNATDCU ca, dupa o verificare anterioara a tezei mele de doctorat, care a durat 28 de luni, in urma careia mi-a fost emisa o decizie de neplagiat, aceeasi institutie sa emita un verdict contrar, in baza unor noi sesizari similare a caror identitate de obiect este evidenta.

Mai mult decat atat, conform datelor publice existente la nivelul CNATDCU, a rezultat faptul ca sunt singura persoana a carei teza de doctorat a fost verificata de trei ori in ultimul an si in raport de care se incearca emiterea a doua decizii total contradictorii, elemente care pun serios sub semnul intrebarii obiectivitatea procedurilor derulate si afecteaza grav increderea in seriozitatea si previzibilitatea actelor juridice emise la nivelul CNATDCU”.

Comentarii

# Colegul de facultate date 19 May 2021 15:53 +2

Cum se poate asa ceva.... o comisie de 50 de profesori admit ca teza de droctorat nu este plagiata, dar pentru ca nu le a iesit pasenta USRISTILOR au schimbat componenta si au mai depus 200 de cereri, poate poate le iese ce isi doresc... Un procuror integru, profesionist ajunge sa fie santajat de o ******ta, poate amanta cui trebuie.... poate cu multe frustrari, poate chiar ea are lucrarea de doctorat plagiata.. oare chiar poprul roman atat de dobitoc sa fie .. sa fie atat de usor de mani******t Clar , cineva ii poarta fin umbra ,,, sambetele,,

# Basil date 19 May 2021 16:01 +31

Domnule Codruț, Dacă știți că este o teză valoroasă, de ce era nevoie să faceți atâtea eforturi pentru blocarea unei noi verificări a CNATDCU, cu atât mai mult cu cât existau atâtea discuții? Lăsați domule să fie verificată și clarificată ori de câte ori este nevoie, pentru a se elimina orice suspiciune.

# Colegul de facultate date 19 May 2021 16:13 +9

Stiti ce nu pricep eu?! Daca la lucrarea de doctorat a lui kovesi iohanis , prima comisie a hotarat ca 10% nu este plagiat, acum dragilor s a schimbat comisia, este alta... eu daca maine depun o cerere , pentru ca asa consider eu , ca kovesi iohanis a plagiat, e posibil ca noua comusie sa dea alt verdict, adica lucrarea lui kovesi e plagiata.. Tara lui Papura Voda,, daca si sustinere externa nu ai plagiat, daca ai deranjat, atunci ai plagiat! Multe forte subterane!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva