22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CODRUT, DESPUIAT DE TITLUL DE DOTTORE – Procurorul CSM Codrut Olaru a ramas fara titlul de doctor in drept. CNATDCU i-a catalogat lucrarea drept „un plagiat grosier”. Olaru a incercat sa blocheze votul CNATDCU cerandu-le ministrului Educatiei si presedintelui CNATDCU clasarea dosarului, pe motiv ca avea deja verdict de neplagiat, precum si deschizand proces. Initial, Olaru fusese albit pe model Kovesi, CNATDCU pretinzand ca 8,6% pagini copiate nu inseamna plagiat

Scris de: V.B. | pdf | print

17 May 2021 19:48
Vizualizari: 7709

Procurorul CSM Codrut Olaru (foto) a comis „un plagiat grosier” in 2013 in propria teza de doctorat, acuza Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), in decizia prin care l-a lasat pe Olaru fara titlul de doctor. Vorbim despre o teza a carei coordonator a fost ex-ministrul Justitiei Tudorel Toader, pe vremea cand acesta era simultan decanul Facultatii de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei.Dezvaluirea a fost facuta luni, 17 mai 2021, de catre Pressone.ro, publicatia adaugand ca Olaru a incercat pe doua cai sa blocheze verdictul CNATDCU: o data cerandu-le ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, precum si presedintelui Consiliului, Ioan Aurel Pop, sa claseze sesizarea impotriva sa (pe motiv ca Olaru avea deja, inca din 2020, un verdict de neplagiat din partea CNATDCU), iar a doua oara dand in judecata atat consiliul, cat si ministerul, pentru ca instanta sa opreasca verificarea a doua oara a tezei. Ioan Aurel Pop (care este si presedintele Academiei Romane) a confirmat pentru Press One existenta memoriului.

La randul lui, academicianul Pop a solicitat amanarea sedintelor in care CNATDCU ar fi trebuit sa discute teza de doctorat a lui Codrut Olaru, profesorul sustinand ca este extrem de ocupat si ca multe atributii de presedinte al Academiei Romane se pot suprapune temporal peste cele de presedinte al CNATDCU.


Albit dupa modelul Kovesi


Interesant este ca verdictul initial de neplagiat – pe care il invoca acum Codrut Olaru – i-a fost acordat fostului sef al DIICOT intr-un mod scandalos, asemanator felului in care a fost albita la vremea ei Laura Kovesi tot de o acuzatie de plagiat. Mai precis, CNATDCU a pretextat ca procentajul de 8,6% de text copiat ar fi fost insuficient pentru un verdict de plagiat. Tinem minte cum fosta sefa a DNA a fost spalata pentru un procentaj de 4,9% din propria lucrare.

Press One scrie ca acele 8,6 procente din cazul lui Olaru au fost calculate gresit, CNATDCU incluzand acolo si paginile reprezentand anexele si bibliografia. Or, daca membrii Consiliului din legislatura trecuta (2016-2020) ar fi calculat cinstit, procentajul ar fi trebuit sa se ridice la 10,4 la suta.

Coincidenta face ca o membra a CNATDCU care l-a albit pe Codrut Olaru in 2020 sa fie co-autoare a unui tratat de drept civil, alaturi de Alexandru Toader, unul dintre cei doi fii ai lui Tudorel Toader. Totusi, mentionam ca volumul a aparut la trei luni de la verdictul vizandu-l pe Olaru. Totusi, in timp ce era membra CNATDCU si analiza teza procurorului, Carmen Tamara Ungureanu (caci asa se numeste ea) era sefa Scolii Doctorale in Drept de la Universitatea „A. I. Cuza” din Iasi si deci colega cu Toader-senior, actualul rector al universitatii.


* Cititi aici intreaga dezvaluire a PressOne.ro, semnata de catre jurnalista Emilia Sercan, celebra pentru demascarea plagiatelor

Comentarii

# basicuta date 17 May 2021 20:11 +59

Dar plagiatul asta nu e cumva infractiune? si dottore nu ar trebuie sa-si dea demisia, cel putin de onoare daca e dovedit plagiator! Deci la ei se poate, la noi nu se poate!

# Cetateanul date 17 May 2021 21:43 +30

Ce faină magistratură avem: plagiatori, paraditori, protestatari, slugăreți, dătători și iubitori de ”plăcuțe suedeze” etc etc. Nu așa că arată a Românie educată?

# Vasile date 17 May 2021 21:53 +13

Da, numai ca datorită faptului că are doctoratul a putut fi avansat la gradul de General! Nu cumva toate se plătesc?

# Gica contra sistemului date 17 May 2021 22:16 +27

CNATDCU ar trebui sa ia la "puricat" doctoratele tuturor celor angajați la stat care au obținut sporuri la salariu sau avansări în funcții pe baza unor plagiate numite doctorate. Acolo este vorba de inselaciune, fals, uz de fals, în forma continua. Cum adică i se retrage titlul și rămâne cu banii și avantajele? "Telectualii" lui peste, au ajuns toti mucosii să-și ia doctoratul la tinerețe, ca geniul N. IORGA la 23 de ani. Numai ca Iorga studiase la Paris, Berlin și Leipzig, pe cand multi mucosi au "studiat " la niște postliceale numite pompos universități și apoi fuga la doctorat și la avansări. Asa au ajuns multe nonvalori sa conducă și sa distrugă Romanica. Acum mars la mititica sa va răcoriti glanda de dottore.

# Popescu ioan date 18 May 2021 11:27 +4

Totul e politic! A vrut prin Olaru sa i o plateasca lui Toader pentru faptele de la Minusterul Justitiei! Jenant cat de usor poti sa distrugi un om si sa nu i dai posibilitatea sa se apere! Adica pentru Kovesi 10% nu era plagiat dar pentru okaru 8% este... mare este imparatia lui Dumnezeu

# Popescu ion date 18 May 2021 11:34 +7

Are dreptate domnul Gica contra.. cineva ar trebui sa i i a la puricat si doctoratul d nei Emilia Sercan, abia acel doctorat este plagiat grosolan, si ar mai trebui sa verifice si cine este in spatele acestui site, acestor ong uri, si ce caracatita masonica de informatii de ascunde! E clar ca e o comanda politica!!!!!

# oblea date 18 May 2021 14:48 +9

da, nu cumva acest oilaru mai are un doftorat ?

# gica date 18 May 2021 16:49 +1

Asta este infractiune.Cum un hot de buzunare este condamnat si bagat la puscarie, asa merita si acest individ . Procurorii nu au voie sa faca puscarie?

# Lechi date 18 May 2021 18:11 +3

Salut ! Am totala incredere in dl procuror ca va restitui toti banii incasati pt titlul de dr. , dupa modelul kwjohanis, nu-i asa ? ( pt simplificare , cam 8 ani x 12 luni x 10% la salariu sa tot firle cam 80 mii euro!)

# Alexandru date 22 May 2021 10:00 0

Daca pui un elev de clasa a VI,îl pui să copieze un text,îl va rescrie cu aceleași cuvinte,dar nu este identic cu ,,originalul,,! Dl. doctor Codruț Olaru,a copiat literă cu literă lucrarea de doctorat! Domnule FELCER,ești un mare BOU!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva