23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATOR CSM CU USR IN SUFLET – Stupefiant: un membru CSM este de acord ca magistratii sa fie pusi la zid de politicieni cand nu dau solutiile dorite de acestia. Sectia pentru judecatori a CSM o acuza pe primarita Clotilde Armand ca a pus presiune pe completul de judecata prin postarile in care ataca completul care ii solutiona dosarul cu raportul ANI. A existat un singur membru CSM, cel mai probabil o judecatoare, care nu a vazut nimic in neregula la derapajul lui Armand

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 March 2024 16:15
Vizualizari: 3905

Prinsa de procurori intr-un dosar penal in care este inculpata pe motiv ca s-a desemnat de una singura manager al unui proiect, iar apoi a realizat foloase materiale tocmai din calitatea sa de manager de proiect, dar si ca a semnat patru dispozitii prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta (click aici pentru a citi), primarita USR a Sectorului 1 Clotilde Armand a pus presiune pe judecatorii care solutionau actiunea prin care cerea anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate (ANI), raport prin care ANI a sesizat Parchetul Judecatoriei Sectorului 1. Acuzatia la adresa lui Armand apartine chiar unor judecatori.


 

Sectia pentru judecatori a CSM (foto) a reclamat marti, 12 martie 2024, incalcarea independentei puterii judecatoresti de catre Clotilde Armand. S-a intamplat printr-o serie de postari pe Facebook, facute fix in ziua in care se judeca actiunea sa impotriva raportului ANI, postari in care Armand o ataca pe judecatoarea care avea pe rol dosarul sau. Or, postarile primaritei sunt considerate de catre judecatorii din CSM ca fiind o modalitate de a pune presiune pe completul de judecata.


Un judecator #rezist din CSM, trup si suflet cu Clotilde


Incalcarea independentei puterii judecatoresti a fost luata cu un vot impotriva (vezi facsimil). Cu alte cuvinte, un membru al Sectiei pentru judecatori a CSM este de acord ca un coleg de-al sau sa fie pus la stalpul infamiei de un politician.

Cine este respectivul judecator nu se cunoaste intrucat votul este unul secret. Cu siguranta insa (credem noi avand in vedere votul dat) vorbim despre un judecator (de fapt probabil despre o judecatoare), cu #rezist si USR in suflet, pentru care un coleg poate fi calcat in picioare doar pentru ca acuzatiile sunt facute de un userist. Iar daca in discutie sunt adusi si dusmanii de moarte ai USR si ai miscarii #rezist, atunci cu atat mai mult respectivul judecator CSM isi poate abandona scopul pentru care a ajuns in Consiliu, acela de a reprezenta si apara interesele tuturor judecatorilor din aceasta tara. O atitudine pentru care, in opinia noastra, acel judecator ar trebui revocat de urgenta din CSM.

Practic, prin votul dat, respectivul judecator/judecatoare (despre care banuim cine este dar nu ii putem da numele intrucat se ascunde in spatele votului secret) a considerat ca sunt cat se poate de normale afirmatii ale Clotildei Armand, de genul:


-Alerta de abuz al sistemului Savonea.

-Astazi s-a intamplat ceva miraculos in instantele conduse de marionetele PNLPSD.

-Interesant este ca pana acum, fosta judecatoare a admis toate cererile noastre si a administrat obiectiv toate probele. Pare ca n-a fost bine asta pentru Justitia epocii PNLPSD. A venit aceasta noua judecatoare promovata in luna decembrie 2023 si a hotarat sa se pronunte astazi.

-Magistratii care judeca dosare importante au fost schimbati, prin decizii arbitrare date de acest Colegiu, iar procesele au fost preluate de magistrati care fac parte din miscarea anti-reformista din Justitie.

-Asa arata Justitia in epoca Ciolacu- Ciuca- dosarele cu miza sunt repartizate unor magistrati agreati, procurorii si judecatorii incomozi sunt hartuiti de Inspectia Judiciara si exclusi din magistratura de CSM.

-Nicio surpriza in minuta instantei - noul judecator - numit 'noaptea, ca hotii' fara nicio motivare sau argument juridic - si-a indeplinit misiunea pentru care a fost promovat la Curtea de Apel”.


Ce credeti? Oare judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti atacata de Clotilde Armand se simte reprezentata de membrul Sectiei pentru judecatori a CSM, cu atat mai mult cu cate este posibil sa vorbim chiar despre o reprezentanta a curtilor de apel in Consiliu?


Altfel, votul respectivului magistrat arata, din punctul nostru de vedere, ca acesta este de acord ca judecatorii sa fie injurati si pusi la stalpul infamiei de politicieni, atunci cand nu dau solutiile dorite de acestia din urma.

 


Prezentam comunicatul Sectiei pentru judecatori a CSM:


Comunicat de presa privind apararea independentei puterii judecatoresti in raport cu afirmatiile unui primar al unui sector al Municipiului Bucuresti

Avand in vedere publicarea la data de 11 martie 2024, de catre un primar al unui sector al Municipiului Bucuresti, pe pagina din social media, a mai multor opinii prin care acuza politizarea puterii judecatoresti si a Curtii de Apel Bucuresti, preluat ulterior prin intermediul mass media, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis in sedinta din 12 martie 2024 apararea independentei judecatorilor.

Sectia pentru judecatori a constatat ca afirmatiile formulate, prin care se sustine ca instantele judecatoresti, in general, si o curte de apel nominalizata se afla sub control politic, iar dosarele sunt repartizate si solutionate sub influenta politica, reprezinta aspecte de fapt de o mare gravitate, prezentate public ca fiind reale, fara o baza factuala, depasesc limita admisibila a unor critici obiective care sunt permise in discursul public si incalca independenta judecatorilor, afectand imaginea justitiei.

Intruziunea in independenta judecatorilor a fost cu atat mai accentuata cu cat afirmatiile doamnei primar au fost exprimate si mediatizate in aceeasi zi in care cauza in care era parte se afla in pronuntare, fiind un mijloc de presiune publica asupra completului de judecata si a instantei in ziua deliberarii asupra solutiei pronuntate in cauza.

Totodata, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii asigura intregul corp al judecatorilor ca isi va exercita constant prerogativa constitutionala a apararii independentei acestora conform statutului constitutional, in raport de orice intruziune sau presiune nepermisa”.

Comentarii

# Io date 12 March 2024 16:29 -5

Se observa un tupeu maxim USR-Puls, etc.. Am mai vazut in presa, aceeasi atitudine la unii interlopi cand aveau, probabil, spatele asigurat.

# 8-0, nu 7-1? date 12 March 2024 16:49 0

Pai dacă o revoca pe d-na toate hotărârile vor fi adoptate ca la al 13 lea Congres. Chiar asa unitate în cuget și simțiri? Nu o fi periculos?

# cosato date 13 March 2024 01:03 +15

Dreptul la libera exprimare nu poate fi ingradit deoarece un judecator se simte jignit de opiniile unui justitiabil.

# E tu Brute... date 13 March 2024 08:27 0

Vorbim despre opinia unui membru CSM? Daca exista convingerea rezonabila ca votantul "impotriva" este fatis "tutelat politic" sau este simpatizant al unui partid politic sau doctrine politice, acela nu mai poate avea statutul de magistrat. Justitia este apolitica si isi respecta propria destinatie in societate. Beneficiarii unor salarii si "facilitati" de orice natura primite OFICIAL de la STAT, au obligatia de a respecta CONSTITUTIA SI LEGILE care le GUVERNEAZA ACTIVITATEA SI LEGILE PE CARE LE APLICA DOAR, sub sanctiunea excluderii irevocabile din sistem. Lupta politica, bisericutele politice sunt ale gruparilor de cetateni nesupusi coercitiei juramantului depus si se bazeaza pe "convigeri personale". Aceste "convingeri de grup", NU POT FII IMPUSE PRIN FORTA, UNUI INTREG POPOR. Daca doresc respect sa si-l castige. Cine"TRISEAZA" este exclus de la masa. Hotii prinsi NU MAI SUNT OAMENI CINSTITI!! Respect? In alte tari si suspiciunea, si propria constiinta duc la excludere. La noi?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva