25 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANDIDATI LA DNA CU DOSAR LA DNA - Exclusiv: incheierea prin care judecatoarea Angela Dragne de la Inalta Curte a confirmat cererea sefului Sectiei I DNA Gheorghe Popovici de redeschidere a urmaririi penale fata de procurorii Adina Florea si Andrei Bodean, candidati la sefia parchetului anticoruptie: “Nu s-a procedat la examinarea intregului probatoriu... Apreciaza ca fiind intemeiata concluzia procurorului sef sectie al DNA referitoare la caracterul lacunar al cercetarilor”

Scris de: B.G. | pdf | print

27 august 2018 16:00
Vizualizari: 7683

Lumeajustitiei.ro prezinta in exclusivitate incheierea prin care judecatoarea Angela Dragne de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat in 31 mai 2017 cererea sefului Sectiei I DNA Gheorghe Popovici de redeschidere a urmaririi penale fata de mai multi procurori, printre acestia afland-se Adina Florea de la Parchetul Curtii de Apel Constanta (foto dreapta) si Andrei Bodean de la DNA Constanta (foto stanga), ambii candidati la sefia parchetului anticoruptie. Masura a fost dispusa intr-un dosar privind infractiuni de trafic de influenta, abuz in serviciu, fals, favorizarea faptuitorului.


In aceeasi cauza s-a dispus redeschiderea urmaririi penala si fata de procuroarea Elena Grecu, ex-candidata la conducerea DNA. Desi ICCJ a confirmat redeschiderea urmaririi penale "fata de" respectivii procurori, potrivit unui raspuns al DNA furnizat la solicitarea luju.ro, urmarirea penala a fost inceputa “in rem”, cu privire la fapta.
In 2016, Grigore Dumitrel a formulat o plangere penala impotriva mai multor magistrati, insa dosarul a fost inchis de DNA. Solutia de clasare a fost atacata ulterior cu plangere de Dumitrel, iar actiunea acestuia a fost admisa in 18 ianuarie 2017 de seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici. In 31 mai 2017, ICCJ a confirmat redeschiderea urmaririi penale in acest caz.

Judecatoarea Angela Dragne: "Nu s-a procedat la examinarea intregului probatoriu"

In incheiere, judecatoarea Angela Dragne apreciaza ca fiind intemeiata concluzia sefului Sectiei I DNA Gheorghe Popovici cu privire la caracterul lacunar al cercetarilor facute in acest dosar, constatand ca nu au fost efectuate toate demersule necesare pentru verificarea si lamurirea aspectelor reclamate de catre Grigore Dumitrel. Se mai arata, de asemenea, ca procurorul de caz nu a lamurit nicio fapta sau imprejurare ce tineau de obiectul probatiunii:

"Judecatorul de camera preliminara retine ca dosarul 201/P/2016 al DNA are ca obiect cauza privind pe intimatii Olteanu Iuliana Magdalena, Olteanu Gheorghe, Bodean Andrei, Florea Adina, Simion Elena, Grecu Camelia Elena su Subtirelu Laura, fata de care au fost efectuate verificari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta, abuz in serviciu, fals intelectual, favorizarea faptuitorului, constituire de grup infractional organizat in vederea savarsirii de infractiuni, cercetare abuziva, participare la un grup organizat in vederea savarsirii de infractiuni, traficarea de date si informatii ce nu sunt destinate publicitatii, amenintare si uz de fals. (...)
Procedand la verificarea actelor efectuate in dosarul 201/P/2016 , in legatura cu faptele si persoanele cu privire la care s-a dispus infirmarea solutiei si redeschiderea urmaririi penale, Judecatorul de camera preliminara apreciaza ca fiind intemeiata concluzia procurorului sef sectie al DNA referitoare la caracterul lacunar al cercetarilor (...)
Se constata ca nu s-a procedat la examinarea intregului probatoriu, respectiv inregistrarile audio-video pe care petentul ar fi dorit sa le depuna, nu au fost depuse toate inscrisurile de care petentul a facut vorbire, respectiv dosare penale in care a fost cercetat, precum si inscrisuri vizand propunerea de retragere a avizului de politie judiciara. Era necesara reaudierea petentului cu privire la imprejurari legate de limitele in care respectivul procuror a efectuate acte, pentru a se constata daca demersurile au fost efectuate in baza vreunui dosar sau a vreunei lucrari."

Avand in vedere toate acestea, Inalta Curte a dispus redeschiderea urmaririi penale fata de Olteanu Iuliana Magdalena, Olteanu Gheorghe, Bodean Andrei, Florea Adina, Simion Elena, Grecu Camelia Elena si Subtirelu Laura. Nu stim daca procurorii respectivi au comis vreuna din faptele reclamate, acest lucru urmand sa fie stabilit in urma cercetarilor.

Iata incheierea Inaltei Curti:
foto:ziuadeconstanta.ro

Comentarii

# Edelweiss - Prophet-haruspiciu-chivuț-gâcitor de Bukowina date 27 august 2018 16:37 +3

Mey, iacătă cum stau auspiciile noilor catindaturi la funcția de Reichsführer al Gestapo (Poliția secretă de Stat): sunt 6 candidaturi, dintre care 3 sunt ale systemicilor cu epoleți, trimiși la înaintare kamikaziană, fără șanse și doar în baza aforismului - „prost e cel care dă, nicidecum cel care cere (aka se prezintă la concurs)”. Deci, penalul ăla priapic de la Constanța, penala de Adina Florea și semnatara protocoalelor - Gabriela Scutea sunt OUT înainte de a se desfășura vreo probă de evaluare. Moș Teacă de la Parchetul Aviatorilor reșapați este și el cu șansă de 0,001%. În joc mai rămân cel de la Vaslui și Paula Tănase, despre care nu se zice nimic rău, poate doar că are o anumită opinie. Și acum PROPHECYA: Chiar dacă PAULA TĂNASE va fi propusă spre numire de ministru, ea va fi infirmată prin dreptul de veto al Plăvanului cu Cap din Lemn Sec de la Hermannnstadt. Procurorul-șef al DNA va fi doar URMĂTOAREA PROPUNERE A MINISTRULUI, DUPĂ CEA REFUZATĂ DE PLĂVAN. :eek: AM ZIS!

# Perseverent. date 27 august 2018 16:42 0

DNA-ul trebuie desființat pentru ca este afectat de o pestă (ciumă) internă mult mai toxică decât cea care afectează în prezent complexele de creștere a porcilor.

# Felicitari LUJU!!! date 27 august 2018 16:43 0

Dar m-as bucura sa va decideti: Gh Popovici, seful Sectiei I din DNA e bun sau rau? Sau “rau da’ bun”?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.10.2021 – Si totusi, Mariana a fost?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva