28 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAREA MOBILIZARE – Stapanul parchetelor Daniel Morar a ordonat tuturor sefilor de unitati din tara sa se prezinte la el, la sediul PICCJ, vineri la ora 11.00. Misiunea: “apararea independentei procurorului si a CSM”. Fiecare sef de parchet a primit ordin sa se deplaseze la Bucuresti pe cheltuiala proprie (Documente)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

10 ianuarie 2013 22:31
Vizualizari: 7834

 

Document incendiar! Pentru a sari in ajutorul procuroarei Oana Haineala (foto) contestata de asociatiile profesionale ale magistratilor din tara pentru alegerea ei ca presedinte a CSM, prim-adjunctul Procurorului General al Romaniei, Daniel Marius Morar (foto), a dat ordin tuturor sefilor parchetelor de curti de apel si de tribunale din tara sa se prezinte vineri 11 ianuarie 2013, orele 11.00, la Bucuresti, la sediul PICCJ pentru o “intalnire de lucru”. Atentie, la aceasta intalnire vor participa si membrii Sectiei de procurori a CSM, probabil chiar si Oana Haineala!

Surprinzator, odata cu invitatia la “intalnirea de lucru”, Daniel Marius Morar a ordonat ca pana pe data de 10 ianuarie 2013, orele 14.00, toti sefii de parchete de curti de apel si de tribunale din Romania sa transmita prin mail la PICCJ rezultatele insusirii de catre cei peste 2000 de procurori din intreaga tara a circularei emise de acelasi Morar pe tema alegerii procurorului Oana Haineala ca sefa a CSM, si pe tema oportunitatii contestarii legimitatii asociatiilor profesionale ale magistratilor, in special a Asociatiei Procurorilor din Romania.


Un demers periculos, care dezbina unitatea magistratilor. Multi procurori au refuzat sa semneze “circulara” lui Morar

Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera ordinul de mobilizare a sefilor marilor unitati de parchete din tara, semnat personal de Daniel Marius Morar, document pe care puteti sa-l cititi atasat la finalul articolului, insotit de celebra deja “circulara” a aceluiasi Morar.

Este uimitor cum la dorinta personala a lui Daniel Morar, zeci de sefi de parchete sunt pusi pe drumuri, sa vina la Bucuresti pe cheltuiala proprie, si cu ordin clar sa transmita pe mail la PICCJ rezultatele insusirii “circularei” lui Daniel Morar, care are un singur scop in opinia noastra: salvarea Oanei Haineala din pericolul de fi revocata si debarcata din fruntea CSM, precum si intimidarea asociatiilor profesionale ale magistratilor pentru ca acestea sa taca din gura in fata evidentelor.

Avem semnale clare ca “circulara” lui Daniel Morar nu a fost imbratisata de toti procurorii din tara, chiar daca s-a incercat impunerea ei pe cale ierarhica. In unitatile de parchet unde sefii sunt autoritari, majoritatea procurorilor de executie au semnat circulara, in schimb in zonele unde sefii de parchete nu s-au lasat intimidati – vezi cazul Vaslui – si nu au exercitat nicio forma de convingere procurorii de rand nu au aderat la “circulara”.

Nu se stie inca ce va cere Daniel Morar la “intalnirea de lucru”

Practic, invocandu-se o falsa problema a independentei procurorului, Daniel Marius Morar scoate vineri din productie zeci de sefi de mari parchete, chemandu-i la Bucuresti pentru ca sa-i convinga/determine sa se alieze “strategiei” sale de a o apara pe Oana Haineala, de a se apara chiar el insusi in pozitia in care se afla (aceea de a ocupa contrar Constitutiei postul de membru de drept in CSM, desi el nu a fost niciodata numit Procuror General al Romaniei – fapt pentru care CSM a fost dat in judecata de Asociatia Magistratilor din Romania, proces aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti).

Din informatiile noastre, se pare ca initiativele hazardate ale lui Daniel Morar (care nu are niciun drept legal de a initia vreun act normativ privind statutul magistratilor) vor starni in zilele urmatoare proteste vehemente in sistemul judiciar, fiind evident pentru oricine ca la varful Justitiei s-a format un lant aproape indestructibil de personaje precum Morar – Haineala – Ghica – Danilet, care se lupta pentru ocuparea si mentinerea cu orice pret a unor posturi cheie, lant vizibil agreat de Traian Basescu.

* Cititi aici ordinul de mobilizare a sefilor parchetelor din tara, convocati vineri la PICCJ, la o “intalnire de lucru” de catre Daniel Morar

* Cititi aici totul despre circulara lui Daniel Morar

* Cititi aici actiunea AMR, aflata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, in care se cere eliminarea lui Daniel Morar din postul de membru de drept in CSM

Comentarii

# Maria date 10 ianuarie 2013 22:43 -35

Ce ma amuza cand va ofticati!Sarmanilor! Vasluiul? Sunt ai mai tari procurori din tara ... la nefacut nimic ... de aia rata infractionalitatii e asa de infloritoare la Vaslui ...Cat despre AMR,mai lasati-ma ...Vor deveni credibile demersurile lor atunci cand doamna Costiniu va avea decenta sa se retraga ... Datora acest gest de onoare inca de la condamnarea in prima instanta a sotului,ca doar nu o fi papat singurel si fara explicatii spagile din traficul de influenta ... Asa ca : ofticare spornica,dragilor!

# Postacii basisti date 10 ianuarie 2013 22:47 +42

E clar ca la LUJU cum se posteaza un articol care nu convine, postacii de servicii sar sa denigreze asociatiile profesionale ale magistratilor. Asta se si urmareste, sa se opreasca elanul revolutionar al magistratilor, sa fie speriati, intimidati in continuare sa taca si sa accepte ca o mana de oameni, slugi basiste, sa puna stapanire pe justitie

# BERCEA MONDIAL : ,,e manevra lu frații miei......,, date 11 ianuarie 2013 07:39 +22

Domnu MORARU,  DOSARUL FLOTA , FLOTA, FLOTA, FLOTA FLOTA, unde este acum ? Cum a ieșit EXPERTIZA ? DEMISIA, DEMISIA, DEMISIA, DEMISIA

# corbul date 11 ianuarie 2013 05:30 -20

[quote name="Maria"]Ce ma amuza cand va ofticati!Sarmanilor! Vasluiul? Sunt ai mai tari procurori din tara ... la nefacut nimic ... de aia rata infractionalitatii e asa de infloritoare la Vaslui ...Cat despre AMR,mai lasati-ma ...Vor deveni credibile demersurile lor atunci cand doamna Costiniu va avea decenta sa se retraga ... Datora acest gest de onoare inca de la condamnarea in prima instanta a sotului,ca doar nu o fi papat singurel si fara explicatii spagile din traficul de influenta ... Asa ca : ofticare spornica,dragilor![/quote] d-na maria sunteti tare. aveti mare dreptate. costiniu viorica e marul putred dinAMR si magistratura. fara influenta nefasta a acesteia as avea si eu incredere in AMR.

# DOREL date 11 ianuarie 2013 09:58 +18

Actul lui Morar e complet ILEGAL ! Nu este un act care sa intre in atributiile functiei ! Si, b): de aia a pus-o sa-le semneze pe nevinovata de Scutea (pentru functiile astea, minte multa nu se cere, sa fii p---t, sa ai putere !) !

# VIKY date 11 ianuarie 2013 10:38 +17

"Mâine, susţine Hăineală (preşedintele CSM, procurorul Oana Schmidt Hăineală, n.r.), se declanşează la toate parchetele procedurile de revocare, deşi noi nu ştim acest lucru. Este foarte surprinzător cum se pot aduna toate deodată la comandă. Şi pentru noi este îngrijorătoare această veste. Nu ştim de unde atâta mobilizarea deodată",...Tupeu de ultima mahalagioaica, care ia in deradere lupta pentru independenta justitiei. Dar mobilizarea procurorilor la "palat" ce este, Haimana?. Cum poate un magistrat sa porneasca procurorii impotriva judecatorilor?. Dictatorul a reusit sa imparta si sa dezbine populatia, acum incercati voi holere basiste sa dezbinati magistratii. AJUNGE !.Ce mai asteptati, domnilor magistrati?.

# Laurenţiu date 10 ianuarie 2013 22:57 +30

Greşeşte interimarul. Prin astfel de gesturi insuficient gîndite îi întărîtă pe judecători. :-|

# VIKY date 10 ianuarie 2013 23:04 +37

Domnilor magistrati, nu va opriti !. Daca reusesc trei dictatori (pana acum era unul, acum sau inmultit), sa va opreasca, sclavia de mult apusa, va rasari ca o "raza intunecata" peste Romania. Nu va opriti. Demonstrati ca aparati drepturile poporului, nu interesele unui clan mafiot. Ca pana la urma asta a demonstrat suspendatul cu slugile lui din justitie (Kovesi, Morar, Haimanaua, si alcolista Macovei). Nu va lasati calcati in picioare. Cei care se supun dictatorului sa fie trasi la raspundere.

# Le Zan-zan date 10 ianuarie 2013 23:44 +25

Unde ești Păcală? Scoală iar din mormânt și dă-le o lecție de viață dracilor(de la moara lui Băsescu :cry: de Morar, Ghica, Hăineală & Cie ...cu broasca râioasă pe băț( :o) Nimeni-Eu

# Vlad date 10 ianuarie 2013 23:58 +17

Nu sunt fan al lui Morar si faptul ca dosarul Flota (rechizitoiul il am de pe site-ul dvs) nu a fost retrimis in instanta ma supara foarte tare si cred ca este profund vinovat. E un caz clar de implicare a procurorului-sef in activitatea procurorului de caz- infirmarea rechizitoriului. Dar este important sa fie aparat statutu procurorului si sa nu ajunga sub influenta si mai mare a executivului. Ma asteptam ca dl. Pontta sa schimbe legile aberante ale M. Macovei.

# Salvamar date 11 ianuarie 2013 01:18 +23

Asica daca Haineala NU este sefa la CSM procurorii nu mai sunt independenti. De fapt situatia este dramatica pentru judecatori. CSM este cea care asigura managementul carierei judecatorilor. Si pana azi procurorii santajau, amenintand cu DNA si alte dracovenii judecatorii sa le dea sentintele cerute de ei (deseori fara fundament legal). Va dati seama ca acum, cu un procuror in fruntea CSM, judecatorii vor juca cum le canta procurorii - fara nici un disacernamant. Care judecator isi va periclita cariera in fata unora ca Haineala, danilet, Stanciu sau Ghica? Deci, alegerea lui haineala este o amenintare pentru independenta judecatorilor! Cine a atacat independenta procurorilor? Asta este numai in mintea bolnava a lui Base, Morar si Macovei!

# Dorian date 11 ianuarie 2013 19:58 -1

Aveți perfectă dreptate. Procurorul trebuie să fie independent.

# Salvamar date 11 ianuarie 2013 01:12 +25

Eu am o intrebare. Ce cauta Morar in CSM? Conform legii, memebri CSM sunt alesi de catre judecatori sau procurori si validati de Parlament. Este ales si validat Morar? Cu ce drept Morar este memebru CSM, participa la interviuri, alege, voteaza, este obrazniic...etc...Afara cu Morar din CSM!~

# evo10 date 11 ianuarie 2013 02:14 +18

Si aici strateg, papusar este tot marinarul infractor si traficant. De ce le este frica mai rau nu vor scapa!

# Ezoteric date 11 ianuarie 2013 03:09 +23

Pompierii !!! Veniti repede sa acoperti rahatul,striga castratul din cluj ! De fiecare data cand se mobilizeaza crediciosul morar,iese nasol. A facut o la referendum si au venit parlamentarele ca un tavalug , acum,iar il mananca in cur ! Doamne ce disperare ! "Tovarasi,stati la locurili voastre ,aloo,tovarasi"-suna cunoscut ? Suna,dar cine nu a mers la scoala...

# zevzecu date 11 ianuarie 2013 04:35 +23

Adevărat ai grăit: -"Tovarasi,stati la locurili voastre ,aloo,tovarasi"!  Să vedem câți procurori numără la circ_ulara ...sau câți bezmetici se aruncă in groapa cu lei 8) :-x

# zaludu date 11 ianuarie 2013 06:24 +18

Intrebarea zilei: -Ești pro_CUR_ori te vrei jude_CAT lui Daniel Morar(?!) Nici o teama pentru ortacii-procurori de-o seama// Vreme trece, vreme vine, ...lumea se mai shimba, evolueaza, și a lor de neanderthali procurori sa rămâna dârji pe poziții, ca(si) K_k_tul pe băț :-* :cry:

# romin turmentat date 11 ianuarie 2013 06:30 +14

morar e seful justitiei? el e vechilul din tara al lui base. cit se mai suporta aceasta situatie care este mai ceva decit in comunism. chiar acest om poate face tot ce vreaiar legea este el? magistaratii trebuie sa continuie revocarea csm/ului in partea lui fidela morarului care de ce voteaza in csm?

# Goe date 11 ianuarie 2013 07:22 +11

Stati linistiti fratilor, ca nu mai au presiune. Sunt ultimele zvacniri la disperare. 

# Istratie date 11 ianuarie 2013 07:55 +14

 Dacă procurorii sefi sunt chemați "la instruire", e cod roșu [vezi comentariile] pentru băsiști. Așteptați, nu mai e mult până când Morar va regreta, precum Tudor Postelnicu, zicând: "Am fost un dobitoc!" 

# viziru date 11 ianuarie 2013 08:10 +17

DOAMNE pe ce lume traim?? Este o adevarata actiune securista si leginara ceea ce face acest procuror Morara.Cred ca pot acesti procurori ai Romaniei, daca mai au un grad\m de onoare si independenta , sa nu semneze ca prostu" tot ce li se baga sub nas.Cred ca ei nu beneficiaza de mai nimic , c acesta HAINEALA ramine in CSM. Ce aveti de cistiga daca o tineti in brate??? NIMIC !!! Daca o veti incurca ulterior va scapa oricum de voi!!!BASESCU , FIRESTE!!

# DOREL date 11 ianuarie 2013 10:06 +11

"E mai mult decat o crima, este o eroare" (Charles Talleyrand despre asasinarea ducelui d'Engien) ! Circulara lui Morar era tot ce mai lipsea pentru a se dovedi cat de iresponsabil si lipsit de discernamant este acest om, care a fost pus in functii tocmai pentru aceste "merite" ! Parerea mea ...

# Laurenţiu date 11 ianuarie 2013 16:18 0

E un citat plin de miez ;-)

# romanul infuriat date 11 ianuarie 2013 09:49 +7

pt.Maria : Nu este vorba de oftica, daca nu vezi mai adanc si nu intelegi ceea ce se intampla inseamna ca esti limitata. Stimati procurori, daca sefi dvs. se fac pres, aveti demnitate, curaj, constiinta si nu lasati manati precum o turma de ori. E pacat pentru acesta profesie sa fie dusa in derizoiu doar pentru ca cativa obedienti dintre domniile voastre fac jocuri politice.Aveti posibilitatea sa-i eliminati si sa redati increderea in aceasta profesie. A-ti jurat! Chiar nu conteaza? Datii jos acum cand puteti.

# VIKY date 11 ianuarie 2013 10:56 +13

Daca ei sunt limitati, este normal sa creada ca toata lumea este ca ei. Dar culmea, ca au un tupeu demn de pielea elefantului. De la referendum nu fac altceva decat sa produca haos in tara. Au dezbinat poporul, au pornit pe unii impotriva celorlalti, iar acum incearca sa dezbine justitia, sa porneasca procurorii impotriva judecatorilor. Trebuie opriti !. Ei nu se vor opri pana nu vor "ingenunchea" pe toata lumea: vor cenzura media, si nu ve-ti avea voie sa va intalniti mai mult de 5 persoane in grup. Trist, dar prognoza "meteo" arata "furtuna"...in justitie. Sper din suflet sa nu fie afectat poporul, dupa aceasta "furtuna".

# Neacsu Jan date 11 ianuarie 2013 10:35 +8

Constat ca ori nu aveti Constitutie, ori n-ati citit art.132.aliniatul 3 litera a unde specifica foarte clar:Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an ,ce nu poate fi reinoit,dintre magistratii prevazuti la aliniatul ( 2) litera a).Si cand te gandesti ca toata nebunia a plecat dela fostul presedinte basescu.A incalcat Constitutia si trebuie urgent suspendat.

# VIKY date 11 ianuarie 2013 11:04 +13

De la ultimul referendum, am spus tot timpul ca singura solutie ca tara sa intre in normal, este suspendarea dictatorului. Haosul il creaza cu buna stiinta, impreuna cu slugile din justitie: Morar, Kovesi, Macovei, Haimanaua, Ghica, Danilet... Opriti "masacrul" justitiei.

# lege si dezordine date 11 ianuarie 2013 11:26 +4

Oare nu mai scapam de acesti macovisti si basisti ??? De ce tin aceste slugi de acaune ? Chiar nu sa intreaba nimeni ???  Bai mărio , sa te duci cu morar si prietenii lui ,in locul lui NASTASE !!!

# Votant date 11 ianuarie 2013 12:15 +3

Sa mergem si noi, sa le amitim ca existam ! Un alt Ianuarie ...blestemat !

# VIKY date 11 ianuarie 2013 13:55 +8

Judecatorii sunt independenti, ei au initiat aceasta actiune tocmai sa nu fie justitia sub papucul dictatorului. Dar se pare ca procurori, executa ordine de "sus", si nu de la Ministrul Justitiei, unde prin lege sunt subordonati (deocamdata), ci de la un interimar pe post de sef DNA si PG. Atata timp cat acestia (o mana de oameni) nu sunt inlaturati , nu va fi doar ianuarie...blestemat, ci si anii care urmeaza. Si cel mai mare "blestem" va fi, ca numai populatia va suferi din cauza asta. TREZITI-VA!.

# Zegrean date 11 ianuarie 2013 19:11 +2

Astfel Morar a aratat ca procurorii sunt la ordin deci nu sunt independenti precum judecatorii . In prostia lui Morar a aratat ca procurorii sunt executanti ierarhici supusi sefilor si involuntar Cotrocenilor .

# Nil medium est(nu exista cale de mijloc) date 11 ianuarie 2013 14:36 0

In curand va veni vremea ca si madama Costiniu sa raspunda pentru faptele nelegale savarsite de "domnia sa". Chiar daca unora nu le place si posteaza numai negative.

# Ana date 11 ianuarie 2013 15:09 +4

problema e ca Morar vrea sa fie mai independent decit independentii! Rusine lui!

# un om date 11 ianuarie 2013 17:52 +3

ROCADA a sarit in apararea lui ROCADA !

# Le Zan-zan date 13 ianuarie 2013 18:00 +4

De ce are nevoie Băsescu de procurori securiști? Păi in Hăineale_le lui Hă-hă_ite va incepe Marea vânătoare de mistreți. Și când prind un Iepuroi(vezi Dănileț) :-* :lol: 8) - se fac toți roata in juru-i și bat cu bastoanele ...pardon, cu Biblia pe capotă și duc muncă de convingere: Recunoști că ești mistreț?!  Și uite ce judecător a ieșit:cry:

# Ana date 13 ianuarie 2013 23:45 -1

Vai   ce va este teama voua de Morar si Haineala ...de asta  va doare rau ca sunt acolo unde sunt ...nu dormiti noaptea ....cat  balci  pentru nimic.De ce sa dai jos niste oameni care au facut o institutie sa functioneaza?!!!!In urma cu ceva ani auzise cineva de CSM ...nimeni .... dah acum parca va mananca dreku din traista asa  va temeti )))ufff caini latra caravana trece .Mult succes le doresc la amandoi!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.11.2021 – Bobi le multumeste lui Cosmin si Narcis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva