6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NASTRUSNICUL BOTOMEI – Seful UNBR.info Vasile Botomei vrea abrogarea infractiunii pentru care a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare. Botomei cere Comisiei Europene sa elimine prevederile art.60 din Legea 51/1995 care pedepseste exercitarea fara drept a profesiei de avocat: “In Romania sunt inregistrate mai multe persoane juridice de tip UNBR... Acest text de lege nu distinge intre UNBR” (Cererea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 January 2015 11:45
Vizualizari: 5185

Presedintele UNBR.info si autointitulatul decan al Baroului Bacau, Vasile Botomei (foto), condamnat recent la 2 ani inchisoare cu executare, se implica in diferendul dintre UNBR-Florea si UNBR-Bota pe care Romania trebuie sa il solutioneze, la solicitarea Comisiei Europene, pentru a evita declansarea procedurii de infingement. De dupa gratii, Botomei cere Comisiei Europene nici mai mult, nici mai putin decat sa initieze procedurile de abrogare a infractiunii pentru care a fost condamnat.


In 17 decembrie 2014, Vasile Botomei a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu executare pentru practicarea ilegala a profesiei de avocat. Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bacau, care a admis apelul formulat de Baroul traditional Bacau, condus de Gigi Nucu Candet, impotriva sentintei primei instante, Judecatoria Bacau, care hotarase, la 1 iulie 2014, condamnarea lui Botomei la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare. Condamnarea a fost dispusa in baza art. 60 alin. (6) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, care prevede ca "Folosirea fara drept a denumirilor 'Barou', 'Uniunea Nationala a Barourilor din Romania', 'U.N.B.R.' ori 'Uniunea Avocatilor din Romania' sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat de catre orice persoana fizica sau persoana juridica, indiferent de obiectul activitatii desfasurate de aceasta, precum si folosirea insemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat in alte conditii decat cele prevazute de prezenta lege constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda".

Vasile Botmei cere sa fie abrogate infractiunile pentru care a fost condamnat

Aflat dupa gratii, Vasile Botomei a trimis la Comisia Europeana – Directia Generala de Justitie o cerere de interventie in interes propriu in litigiul dintre UNBR-Bota si UNBR-Florea. Prin intermediul acestui document, Botomei cere sa se declanseze procedura pentru abrogarea infractiunilor pentru care a fost condamnat:

CERERE DE INTERVENTIE IN INTERES PROPRIU,

In cauza privind declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei prin petitiile avocatilor Alina Frimu si Alessandro Nostro, inregistrate la Comisia Europeana cu nr. ref. 7059/14/MARK.

Solicitam urmatoarele:

Initierea masurilor legale pentru ca in Romania sa se abroge art. 60 pct. 6 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata.

Art. 60, pct. 6 din Legea 51/1995, republicata: “Folosirea fara drept a denumirilor "Barou", "Uniunea Nationala a Barourilor din Romania", "U.N.B.R." ori "Uniunea Avocatilor din Romania" sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat de catre orice persoana fizica sau persoana juridica, indiferent de obiectul activitatii desfaşurate de aceasta, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat în alte conditii decat cele prevazute de prezenta lege constituie infractiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”.

Botomei: “Fiecare persoana juridica de tip UNBR are dreptul de a avea cate un barou component in fiecare judet”

Vasile Botomei explica in cererea de interventie ca in Romania exista mai multe UNBR-uri, mentionand cel pe care il conduce, cel la care Gheorghe Florea este presedinte si cel al lui Pompiliu Bota. In acest context, Botomei sustine ca Legea 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat da dreptul fiecarui UNBR sa aiba cate un barou in fiecare judet. Vasile Botomei acuza totodata si incalcarea Conventiei Europene cu privire la interzicerea discriminarii intre persoanele juridice:

Acest text de lege nu distinge intre UNBR, iar fiecare persoana juridica de tip UNBR, potrivit acestui text de lege, are dreptul de a avea cate un barou component in fiecare judet.

Solicitam dispunerea de masuri legale in legatura cu incalcarea de catre Romania a dispozitiilor de reglementare din art. 1 Protocolul 12 din Conventia Europenana cu privire la interzierea discriminarii intre persoane juridice cu scop si obiect de activitate identic”.

*Cititi aici integral cererea de interventie a lui Vasile Botomei

Comentarii

# Radu date 18 January 2015 15:37 +2

Infractiunile nu se abroga, se dezincrimineaza. Textele de lege se abroga. A se vedea Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa.

# Caramidaru date 18 January 2015 17:16 +1

Barourile d-lui Bota ivorasc dintr-un statut propriu (act constitutive) si din hotararea judecatoreasca ramasa definitive. De unde izvoraste baroul d-lui Botomei? Numai daca nu ar fi fost exclus din avocatura putea sa exercite legal profesia de avocat pe langa UNBR Bota. Domnia sa nu a inteles conditiile actului juridic care indeplinea conditiile de validitate in folosire expresiilor de barou si UNBR. Nu a iteles bine nici izvoarele raportului juridic civil concret, adica de unde aluat nastrere calitatea sa de avocat. Asa s-a ajuns la faptele savarsite pentru care a fost condamnata ca exercita profesia de avocat fara drept.

# Ai Bota... date 21 January 2015 18:21 0

...barourile si uniunea nu-s ale tale. Nici macar avocat nu mai esti din 2004. Ai ''noroc'' de faptul ca Nimerincu e moale si te lasa sa ''intri in pacat'' rau de tot. Apropo,Botomei si-a luat-o, printre altele si datorita faptului ca a fost dat afara din avocatura si de Nimerincu.

# scuzati... date 21 January 2015 19:43 0

...nu mai esti avocat din 2007. Da esti condamnat si se pare ca ai luat-o pe urmele lui Botomei.

# avocat date 18 January 2015 17:44 +4

Legea nu interzice infiintarea de barouri. Legea 51/1995 este legea de organizare si functionare a activitatii de avocat. Singura uniune care nu are o lege, hotarare judecatoreasca,... de infiintare este cel traditional condusa de Florea

# trebuia sa ceara I.C.C.J sa interpreteze notiunea de UNBR. date 18 January 2015 18:37 +2

Comissia Europeana nu e Dumnezeu asa cum nici CEDO nu este.Poate avea o sansa daca cerea I.C.C.J   sa interpreteze notiunea de U.N.B.R. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

# Anonim date 19 January 2015 23:38 +1

Atunci , de ce mai exista „Comisia europeana, CEDO ? Daca, pe plan intern nu se pot rezolva aceste aspecte care se tot tergiverseaza si nu se vrea a fi rezolvate . Atunci ,apelam la aceste foruri care ar trebui sa intervina de urgenta sa rezolve aceasta problema a UNBR-urilor din România .

# Lobotomiei date 18 January 2015 18:54 -2

Iata de ce Lobotomiei va cumula 12 ani pe muchie ! El vrea in continuare sa pacaleasca judecatorii ca ar avea un UNEBERE infiintat !

# Anonim date 20 January 2015 20:38 0

Domnule, îmi pare rau cum gandesti , zau! Pai, daca Dl. Botomei, care are o teza de doctorat în drept , care este acceptata si apreciata de multe personalitati si institutii din tara aceasta , care lupta sa aduca înbunatatiri în actul de Justitie spuneti ca ar lua 12 ani pe muchie , atunci ,coruptii din tara aceasta cîti ani de închisoare merita ? Cel mai mare poiet Român „ Mihai Eminescu a fost ucis prin Conspiratie ” . De ce, acest fapt continuie si se repeta mereu, mereu? Oare cînd se va sfîrsi ? De ce nu se accepta în România oameni destepti , Genii? Criminalii si cei mai mari infractori zburda în libertate , iar cei care ar putea fi bravati si laudati , îi închidem , pentru ca ar prezenta un pericol pentru Societatea noastre. Îmi este scarba de tot ce se întîmpla ! .Halal Justitie! Alo ,Dl. Ministru al Justitiei, alo, Dl. Presedinte al României , nu se aude ? Va rog !

# Anonim date 20 January 2015 20:43 0

Domnule nu-ti este un pica de jena ! Scrie corect numele , nu Lobotomei ! O sa te strîmbe într-o buna zi D-zeu ! Tine minte ce-ti spun!

# BI date 18 January 2015 19:55 +1

Poate ave o șansă dacă intra in structura acceptată să organizeze strucura în care să profeseze avocații.

# avocat baroul bucuresti date 19 January 2015 09:50 +2

www.unbr.eu singura uniune profesionala  a avocaților din România conforma cu legea...restul sunt grupări acceptate cutuma...Comuniștii de la florea sunt în afara legii

# POLO date 21 January 2015 19:47 0

NU EXISTA UNBR.EU. EXISTA UNBR 2004, CONDUSA DE PRESEDINTELE LEGAL ALES, AV. NIMERINCU VIORE. BOTA, ARE BAROUL LUI PERSONAL SI SITE-UL LUIPERSONAL, CARE NU ARE NICI O VALOARE SI NU ESTE RECUNOSCUT DE NIMENI. NICIUN AVOCAT CARE PRONUNTA NUMELE LUI BOTA, SAU AU ACTE SEMNATE DE CATRE ACESTA, NU ESTE PRIMIT IN INSTANTE. ASA LE TREBUIE, DACA NU STIU CINE LE ESTE ADEVARATUL PRESEDINTE SI CRED CA UN CONDAMNAT MAI ARE VREO CALITATE IN UNBR.

# Botomei Vasile,doctor in drept, 0744191717 date 16 February 2023 17:43 0

Botomei Vasile,doctor in drept,presedinte UNBR,CUI 29497286,infiintata in baza legii 51/1995,cu statut juridic,succesoare a Uniunii Avocatilor din Romania,l-a desemnat Presedinte de ONOARE al UNBR pe dnul rector Tudorel Toader.Pus in fata descoperii stiintifice din actele prezentate in Conferinta Nationala a Profesiilor Liberale,din UAI Cuza din Iasi,prin care pe www.sintact.ro,a fost publicat in continut falsificat Comunicatul din 28-02-1990,care in format tiparit pe hartie de ziar contine norma:,,se prevede reinfiintarea Uniunii Avocatilor din Romania",iar in continut contrafactut publicat pe www.sintact.ro, este henoredactat:,,se infiinteaza",a fost intrerupt discursul stintific al doctorului in drept Botomei Vasile,spre a nu se cunoaste ca toata avocatura dupa 1990 s-a bazat pe informatii falsificate,in baza carora judecatorii CCR au pronuntat zeci de decizii argumentate pe documete falsificate la cel mai inalt nivel.De aceste falsuri institutionale stie dnulI.Chelaru!De ce tace?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva