3 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NU LUATI LUMINA DE LA CLUJ – Presedinta Tribunalului Arges Mariana Varga ii nenoroceste pe judecatorii care au tradat: „Eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistrati reprezinta un atac fara precedent la adresa puterii judecatoresti, o subminare a Statului de drept, realizata cu acordul tuturor fortelor politice si chiar magistrati implicati in aceasta actiune subversiva! Magistrati care au facut mult rau justitiei, care lupta pentru dezbinare si care cred ca ora exacta vine de la Cluj!”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

30 ianuarie 2020 16:29
Vizualizari: 6360

Presedinta Tribunalul Arges, judecatoarea Mariana Varga (foto), critica decizia Parlamentului de a vota legea privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistratilor si considera ca aceasta masura reprezinta „un atac fara precedent la adresa puterii judecatoresti” si o subminare a Statului de drept din Romania. Intr-o pozitie remisa Lumea Justitiei, judecatoarea Mariana Varga isi exprima convingerea ca „actiunea subversiva” de eliminare a pensiilor de serviciu ale judecatorilor si procurorilor a fost posibila gratie implicarii fortelor politice, dar, atentie, si a implicarii unor magistrati.


 

Judecatoarea Mariana Varga ii nimiceste pe magistratii care iau lumina de la Cluj


A unor magistrati care, sustine presedinta Tribunalului Arges, nu inteleg raul pe care l-au facut atunci cand au decis sa sustina, ori chiar sa nu reactioneze la intentia politicienilor de eliminare a pensiilor de serviciu ale judecatorilor si procurorilor. Acesti magistrati, afirma judecatoarea Mariana Varga, sunt cei care lupta pentru dezbinarea alaturi de politiceni crezand ca „ora exacta vine de la Cluj”.

Or, ora exacta, subliniaza judecatoarea Mariana Varga, vine de la Bucuresti unde magistratii au facut demersurile necesare pentru apararea independentei justitiei si Statului de drept.

Altfel, Mariana Varga anunta ca judecatorii Tribunalului Arges s-au intrunit in cadrul Adunarii Generale in data de 30 ianuarie 2020, si au decis continuarea suspendarii activitatii pe o perioada nedeterminata, cu solutionarea doar a cauzelor urgente.

Conform Hotararii nr. 4/2020 a Adunarii Generale pe care o prezentam la finalul articolului, pe langa suspendarea activitatii, judecatorii Tribunalului Arges au intocmit si o lista de masuri pe care autoritatile publice sa le ia pentru ca magistratii sa renunte la masura suspendarii activitatii in instante.

 

Prezentam in continuare mesajul judecatoarei Mariana Varga precum si Hotararea nr. 4/2020 adoptata de Adunarea Generala a Judecatorilor Tribunalului Arges in data de 30 ianuarie 2020:

 

VOM FI INDEPENDENTI SAU NU VOM FI DELOC!

Independenta justitiei constituie o conditie prealabila apararii statului de drept si garantarii fundamentale a unui proces echitabil.

Tratatele internationale la care Romania a aderat consacra independenta justitiei si obliga guvernele, precum si celelate institutii ale statului sa respecte independenta corpului de magistrati, stabilind, totodata, ca este datoria fiecarui stat membru sa asigure resursele adecvate, inclusiv resursele financiare, pentru a permite ca judecatorii si procurorii sa isi indeplineasca atributiile in mod corespunzator, independenta financiara a acestora fiind inerenta independentei lor functionale.

Eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistrati reprezinta un atac fara precedent la adresa puterii judecatoresti, o subminare a Statului de drept din Romania, realizata cu acordul tuturor fortelor politice si chiar magistrati implicati in aceasta actiune subversiva! Magistrati care au facut mult rau justitiei, care lupta pentru dezbinare si care cred ca ora exacta vine de la Cluj! In Romania, ora exacta vine de la Bucuresti, acolo unde magistratii responsabili si curajosi, apara independenta justitiei si Statul de drept!

Este deja public faptul ca NU pensiile de serviciu ale magistratilor si personalului auxiliar, sunt cele care greveaza bugetul tarii, in conditiile in care in anul 2019, pensiile de serviciu ale magistratilor si personalului auxiliar reprezentau doar 3% din beneficiarii pensiilor subventionate, in parte, de stat.

In acest context, judecatorii Tribunalului Arges, constituiti in Adunarea Generala din 30.01.2020, au hotarat continuarea protestului pe o perioada nedeterminata, cu solutionarea doar a cauzelor urgente, conform hotararii atasate.

Totodata, judecatorii Tribunalului Arges, solicita autoritatilor publice implicate in garantarea independentei magistratilor si asigurarea normalei functionari a justitiei ca serviciu public, urmatoarele:

-Revenirea asupra masurii abrogarii pensiei de serviciu, in conditiile in care aceasta reprezinta o garantie a independentei magistratilor, obligatie asumata de Statul Roman la nivel international (cu ocazia aderarii la Uniunea Europeana);

-Stabilirea unui volum optim de munca al judecatorilor prin raportare la volumul de activitate al judecatorilor din Uniunea Europeana;

-Adaptarea schemelor de personal din instante (judecatori si personal auxiliar) la nivelul volumului de munca si incarcatura pe judecator;

-Asigurarea resurselor financiare adecvate in scopul desfasurarii in conditii optime a actului de justitie ;

-Plata orelor suplimentare pentru judecatori si personal auxiliar, nefiind posibila acordarea unui timp liber in compensare;

-Eliminarea interdictiilor si incompatibilitatilor pentru magistrati, restrangeri care nu se regasesc in Statutul altor categorii profesionale.

In acelasi scop, al apararii independentei constitutionale, judecatorii Tribunalului Arges, au stabilit ca refuza participarea la constituirea Birourilor Electorale judetene in anul 2020, cu prilejul desfasurarii alegerilor locale si parlamentare.

VOM FI INDEPENDENTI SAU NU VOM FI DELOC!

PRESEDINTE TRIBUNALUL ARGES

Judecator MARIANA VARGA"Comentarii

# Sorin date 30 ianuarie 2020 16:46 0

Indepedenta magistratilor nu are nici o legatura cu taierea pensiilor speciale. Faptul ca parlamentul care este legiuitor a hotarat eliminarea pensiilor speciale magistratilor, nu inseamna ca parlamentul le-a luat dreptul magistratilor de a fi indepedenti in judecarea proceselor. Medicii de ce nu iau pensii speciale, cand medicii opereaza pe inima, creier, etc?

# Felicitări date 30 ianuarie 2020 17:03 +4

Felicitări pentru curaj și sinceritate, dna judecator. In sistemul judiciar au pătruns multe persoane ignorante și perfide, animate doar de distrugerea a ceea ce s-a creat cu multă truda in ani de zile. Magistrați animați de dezbinare și de dorința de a accede in funcții și poziții nemeritate, dar cu sprijin politic! Rușine pentru cei cu inimile otrăvite de ura și care nu mai au respect pentru nimeni și nimic.

# N.M date 30 ianuarie 2020 17:07 +2

voi ati crezut ca sunteti dumnezeu pe pamant, sau macar Patriahul Romaniei? nu am vazut un magistrat sa iasa in public cand au fost condamnati oameni nevinovati, si nu sunt putini acestia, credeti voi ca latul nu este si pentru voi?

# nae din feleacului date 30 ianuarie 2020 17:46 +6

BRAO D-na Judecator VARGA;mi-a placut aia cu lumina de la Cluj.Apropo de numele VARGA ,sa stiti ca si motii din Apuseni au avut o Regina cu numele VARGA,ECATERINA VARGA.In orasul Aiud Casa de Cultura a purtat acest nume-Ecaterina Varga-zeci de ani.Hai la lupta cea mare in frunte cu cei cu stiinta de carte,sa reconstruim din temelii Statul Democratic Roman bazat pe LEGI,DREPTURI si OBLIGATII;NU MAI STATI PE DINAFARA,CA RAMINEM FARA TARA!!

# Rusine! Acum va ardetzi intre voi si e rau. Cand ardeatzi .. date 30 ianuarie 2020 18:34 -4

Cand ardeatzi justitiabili pe altar de plic sau vorba de taina era bine. Independenta in mintea magistratilor este ca sunt dumnezei. Nu suntetzi draga dumnezei suntet absolut si in intregime niste ordinari. Volanul nu conduce masina ORICAT S-AR CREDE EL DE SPECIAL. Neica nimeni fara haine e tot neica nimeni. Idem si fara pensii gonflate. Ps. Puteti vinde pe OLX DIPLOMELE SI MEDALIILE SI INSTRUCTIUNILE PRIMITE de la servicii romanesti sau straine precum si cele de la intreprinderi romanesti sau straine ..va mai rotunjiti venitul. Hai sictir! Ati vazut ASFALT TANGO? CE ZICEA FATA AUA PE VALIZA-N MIJLOCUL DRUMULUI ..LA FINAL...AIA VA CARACTERIZEAZA. Saracilor! Ps la ps. Ce parere aveti de mineriade? HD e in ARDEAL. HEHEHE. SI CLUJUL. I-a mai minatzi mai..sau datzi ora exacta..sau..tradatzi oleacah!! Hai sictir specialilor!

# Floare Albastra date 30 ianuarie 2020 18:41 0

Majoritatea se duc la examenul de admitere in magistratura doar cu gandul la salariul si pensia mare, nu au nici o vocatie pentru aceasta meserie a dreptatii. Deci acum va fi o selectie naturala, in sensul ca vor veni si ramane cei cu vocatie, nu cei care viseaza bani multi.

# nuibai date 30 ianuarie 2020 18:42 +1

Dacă tot n-ai înţeles nimic, nu are rost să-ţi răspundă cineva.

# Sorine date 30 ianuarie 2020 18:47 +5

Nu te tot agita cu medicii, aici e vorba de, atenție, magistrații civili, care au pensiile tăiate, dar nimănui nu-i trece prin cap, ca magistraților militari, cei cu pensii de 74.000 lei, nu li se taie pensiile. Nici nu s-a pus problema. Oare de ce? Pe medici nu-i oprește nimeni sa-și rotunjească veniturile cu alte activități.

# Buca Maria date 30 ianuarie 2020 19:15 -1

1.Nu am auzit un magistrat sa ia pozitie in cazurile de flagranta incalcare a statului de drept. Deci se apara pensia magistratilor. Parlamentul da legi, nu judecatorii. Codul civil a impus obligatia judecatorului de a opina in prezenta partilor numarul de termene de judecata. Daca partile spuneau un termen, judecatorul afirma cel putin 3 termene. Asta insemna trei hotariri, cu toata activitatea necesara. Trei termene au fost necesare sa formulez in scris si sa arat verbal ca nu am chemat piritul scris de instanta si ca cererea mea are alte temeiuri de drept decit cele consemnate la "registratura". Magistratul mi-a anulat cererea si nu a judecat cererea inregistrata de mine care se putea judeca intr-un termen. UN justitiar a renuntat de buna voie in sala de judecata la drept de proprietate dupa 20 de ani de judecata pantru ca "nu mai suport". Dar procurorii de ce merita pensie speciala, cind noi vedem la tv lupta interlopilor?

# Ghro date 30 ianuarie 2020 20:28 +2

acuma, daca tot v-au taiat pensiile de servici, poate e cazul sa faceti ceva consultanta in timpul liber, ceva modic, gen 4000e/luna in weekenduri... ca s-a dat liber :D

# Popescu date 30 ianuarie 2020 21:23 +3

Felicitări pentru mesaj. Este momentul ca toți magistrații sa aiba o astfel de altitudine. Trebuie sa fiți solidari. Nu va lăsați manipulați de politic. Sunteți ultima reduta pe care politicienii nu au ingenunchiat-o. Daca reusesc nu veti mai exista. Chiar nu înțelegeți? Sunteți a treia putere in stat. Luati atitudine!!!!!!

# ticu date 31 ianuarie 2020 08:20 +4

Felicitari judecatorilor din cadrul Tribunalului Arges pentru Hotararea adoptata!Revendicarile acestea,si,inca multe altele ,au fost exprimate si adresate MJ,guvernelor,Parlamentului,tuturor factorilor cu putere de decizie,de ani de zile,si nimeni dintre acestia nu s-a sinchisit sa ia vreo masura sau sa dea vreun raspuns! E vremea ca Justitia sa fie cu adevarat independenta!Pana acum a fost bataia de joc a tuturor,incepand cu celelalte puteri in stat! Fiti uniti! Daca puterea judecatoreasca pica,haosul e la el acasa!

# Edelweiss - Ivory Tower Herald date 31 ianuarie 2020 13:48 0

Cât de infamă a ajuns situația acestei „Justiții de Stabor și Paradeală” ca să-și aibă drept „far călăuzitor” un individ amoral și imoral, care de multă vreme trebuia eliminat din rândul magistraților și cazat acolo unde se cuvine celor ce comit fapte incidente Capitolului VIII din Codul penal. O întreagă magistratură îl știe cine este, o întreagă magistratură îi știe pătărania dar nimeni nu are curajul să ațină fingerpointul într-un mod hotărâtor. Ei bine, pentru exact această stare de lașă conivență ÎNTREG CORPUL MAGISTRAȚILOR ÎȘI MERITĂ SOARTA INGRATĂ CE ȘI-AU DOBÂNDIT-O!

# Addendum date 31 ianuarie 2020 15:11 0

Capitolul VIII al... Titlului I, Partea specială. :sigh: :sigh: :sigh:

# Sachelarie Pavel date 6 februarie 2020 14:24 -1

Pana la varsta de 78 ani eu nu am avut de a face cu instantele judecatoresti. Odata cu punerea mea in posesie cu o suprafata de padure in com Berevoiesti,jd Arges, m-au coplesit procesele printre care si cel mai grav pentru mine, cel care a solicitat justitiei din Arges ca titlul meu de proprietate sa fie anulat. Intamplator dosarul a fost judecat de catre dna judecator Mariana Varga ,care a dat sentinta de anulare a acestui document. Dna judecator nu a reusit sa reziste in fata mafiei lemnului din Arges si si-a plecat capul in fata hotilor de masa lemnoasa.Ca urmare ,dna judecator a fost numita seful tribunalului Arges. Sigur in CV domniei sale se arata gradul net superior de pregatire .Dar la ce i-a folosit daca nu arezistat mafiei lemnului? Acum cand niste nemernici de guvernanti doresc sa taie pensiile speciale tuturor magistratilor, a constatat ca interesele domniei sale sunt atacate.Totusi nu sunt suparat pe donia sa Cand mi-a anulat in mod cu totul eronat titlul de proprietate.

# Judecator din Arges date 7 februarie 2020 11:31 +1

Stimate domn, nu mai denigrați! Dvs ati lucrat acolo, la Ocolul Silvic si ati tras pe “turta Dvs”! Lăsați-ne, ca va știm! Nu aveți dreptate! Nu știm speța, dar știm ca doamna e fffff corecta in tot ceea ce face. Dacă ati pierdut, înseamnă ca asa era! Nu mai denigrați, ca nu va tine!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 2.06.2020 – PNL a vrut sa dea lovitura cu Tudorel (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva