16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARADITORII NU MAI AU SCAPARE – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a inceput urmarirea penala fata de procurorul Alfred Savu pentru represiune nedreapta. Savu este acuzat ca a trimis-o in judecata pe deputata Andreea Cosma, stiind ca este nevinovata: “Nu ar fi administrat mijloace de proba atat in aparare, cat si in acuzare”. Cosma a fost executata dupa ce a refuzat sa faca denunturi mincinoase impotriva lui Sebastian Ghita si procurorului Liviu Tudose

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 March 2019 16:53
Vizualizari: 9002

Un nou dosar pentru unul dintre procurorii paraditori de la “unitatea haules” de la DNA Ploiesti. Procurorul Alfred Savu (foto), in prezent la Parchetul Tribunalului Prahova, a fost pus sub urmarire penala de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) pentru represiune nedreapta, in legatura cu modul abuziv in care i-a facut dosar deputatei Andreea Cosma in perioada in care activa la DNA Ploiesti. Este vorba despre dosarul cunoscut sub numele de “Ciuperceasca”, in care Andreea Cosma a fost trimisa in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu, sub acuzatia halucinanta ca, atentie, in calitate de notar nu ar fi impus partilor care urmau sa incheie un contract de vanzare-cumparare pretul la care sa se efectueze tranzactia. Un dosar in care Andrea Cosma a fost deja condamnata in prima instanta la o pedeapsa de 4 ani inchisoare cu executare printr-o sentinta a judecatorilor ICCJ Horia Valentin Selaru si Francisca Vasile, cu opinia separata in sensul achitarii a judecatorului Daniel Gradinaru.


In comunicatul de presa dat publicitatii de SIIJ vineri, 22 martie 2019, procurorul Alfred Savu, al carui nume nu este insa mentionat, e acuzat ca a inculpat-o pe Andreea Cosma si apoi a trimis-o in judecata, stiind ca aceasta este nevinovata. Potrivit SIIJ, exista suspiciunea ca procurorul Savu ar fi administrat probe doar impotriva Andreei Cosma, ignorandu-le pe cele in apararea acesteia.

Iata comunicatul Sectiei pentru investigarea infractiunilor in justitie:

Procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un procuror, sub aspectul savarsirii infractiunii de represiune nedreapta prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal, constand in aceea ca, in calitate de procuror de caz a instrumentat un dosar al D.N.A. – ST Ploiesti si, cu intentie, a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata un notar public, iar ulterior, prin rechizitoriul din data de 23.12.2015 a dispus sesizarea instantei de judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, desi ar fi stiut ca notarul public este nevinovat.

Suspectul ar fi incalcat obligatia de stabilire a vinovatiei in functie de ansamblul probator administrat, existand suspiciunea ca nu ar fi analizat situatia de fapt sub toate aspectele si nu ar fi administrat mijloace de proba atat in aparare, cat si in acuzare.

La data de 22 martie 2019 a fost adusa la cunostinta suspectului efectuarea in continuare a urmaririi penale.

Precizam ca efectuarea in continuare a urmaririi penale reprezinta o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infrangă principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Santajul DNA Ploiesti

Punerea sub urmarire penala a procurorului Alfred Savu are loc intr-un dosar deschis ca urmare a plangerii pe care Andreea Cosma a facut-o la SIIJ. Aceasta a dezvaluit in fata procurorilor de la Sectia de anchetare a magistratilor ca inculparea si apoi trimiterea sa in judecata au fost de fapt represalii cauzate de refuzul de a colabora cu DNA Ploiesti si de a face denunturi mincinoase impotriva fostului deputat Sebastian Ghita si fostului procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti Liviu Tudose.

Toate aceaste aspecte au fost dezvaluite de Andreea Cosma si in fata Completului de 3 judecatori al Inaltei Curti:Cu circa 3 saptamani inainte de a mi se deschide urmarirea penala, respectiv cu 3 saptamani inainte de 14 decembrie 2015 am fost chemata la DNA Ploiesti de catre procurorul Onea Lucian si procurorul Negulescu care mi-au solicitat sa fac anumite denunturi si declaratii mincinoase sub calitatea de martor protejat pentru a nu ajunge sa fac obiectul unui dosar penal, moment la care nu stiam sa fie vreo acuzatie impotriva mea, iar in urma refuzului meu am fost chemata la DNA, deschisa urmarirea penala si trimita in judecata in 9 zile. Am tinut sa declarat aceste lucruri intrucat aceste lucruri le-am consemnat si la institutiile competente. Mentionez ca dl.procuror Onea Lucian a vizat rechizitoriul si este persoana care m-a chemat punandu-ma sa fac denunt impotriva fostul deputat Sebastian Ghica si fostului procuror sef al Curtii de Apel Liviu Tudose”.

Trebuie spus, de asemenea, ca dosarul in care Andreea Cosma a fost trimisa in judecata de Alfred Savu, fara sa fie administrate probe in favoarea ei, a fost fabricat pe vremea in care DNA Ploiesti instrumenta si cauza “Ponta-Blair” in care fratele Andreei Cosma, deputatul Vlad Cosma, a fost fortat sa contribuie la falsificarea unor probe constand in deja celebrele liste din Republica Moldova, fiind amenintat ca in caz contrar sora sa va fi arestata.

Comentarii

# Solutie date 22 March 2019 20:50 -22

Un complet a condamnat pe fond inculpatul...iar un alt procuror decat cel care a facut rechizitoriul spune ca nu s a analizat situatia de fapt din acea cauza! procurorul acuzat trebuie sa faca plangere penala impotriva Adinei Florea pt favorizarea faptuitorului...si sa o depuna la SS tot la Adina!

# procurorul date 22 March 2019 23:24 +5

"Solutie" n-ai înteles nimic din nimic. Si mai folosești securistic prescurtatea "SS" pentru a denumi SIIJ. Pariu ca nu stii nici macar de unde vin initialele respective. Ori credeai ca le-a inventat Dogioiu. Praf sunteti voi hashtagistii. Dar tineti coada pe sus, vorba aia.

# Solitie 1 date 23 March 2019 15:21 0

Intrebarea e ce fapta au comis judecatorii de lamdond care au confamnat o pe Andreea..ia zi procurorule?

# procurorul date 23 March 2019 18:08 +1

Represiune nedreaptă, dar tu ești prea limitat/limitata, spalat/spalata pe creier ca sa intelegi. Si nu mai ocupa spatiul aici, ca poate ai treaba si noi te reținem.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva