13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCUROARE BATUTA IN SALA DE JUDECATA – Bianca Loredana Macrea de la Parchetul Judecatoriei Timisoara a fost agresata de o femeie acuzata de talharie: „A fost lovita cu ambele maini, ce erau incatusate, in zona fetei, de catre inculpata Nutu Maria Mirabela, cercetata in stare de retinere. In aceleasi imprejurari, inculpata i-ar fi adresat persoanei vatamate amenintari cu privire la exercitarea unor acte de violenta dupa ce va fi eliberata”. Agresoarea a fost arestata pentru ultraj judiciar

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 July 2016 16:09
Vizualizari: 11008

Incident rar intalnit intr-o instanta. O procuroare a fost batuta de o inculpata chiar in sala de judecata. S-a intamplat la Judecatoria Timisoara, victima fiind procuroarea Bianca Loredana Macrea, de la Parchetul de pe langa Judecatora Timisoara.

Agresiunea a avut loc duminica, 17 iulie 2016, cand procuroarea Bianca Loredana Macrea se afla la Judecatoria Timisoara pentru a sustine o propunerea de arestare preventiva a unei femei, Maria Mirabela Nutu, acuzata de talharie. Potrivit procurorilor de la Parchetul Judecatoriei Timisoara, Nutu, desi avea mainile incatusate, ar fi lovit-o pe Bianca Loredana Macrea in zona fetei, dupa care ar fi amenintat-o ca se va razbuna dupa ce va fi eliberata.


Prezentam comunicatul Parchetului Judecatoriei Timisoara:

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, la data de 17 iulie 2016, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata NUTU MARIA MIRABELA sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj judiciar.

Inculpata urmeaza a fi prezentata in cursul zilei de 18 iulie 2016, cu propunere de arestare preventiva judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara.

Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, au rezultat urmatoarele:

In data de 17 iulie 2016, ora 12:00, la sediul Judecatoriei Timisoara, persoana vatamata, avand calitatea de procuror si aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu (sustinerea in fata instantei a propunerii de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara intr-un dosar penal), a fost lovita cu ambele maini, ce erau incatusate, in zona fetei, de catre inculpata Nutu Maria Mirabela, cercetata in stare de retinere in dosarul penal mentionat. In aceleasi imprejurari, inculpata i-ar fi adresat persoanei vatamate amenintari cu privire la exercitarea unor acte de violenta dupa ce va fi eliberata.

Totodata, cu privire la incident a fost informata conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Timis, dispunandu-se efectuarea de verificari pentru a se stabili daca lucratorii de politie care insoteau inculpata (aflata in stare de retinere) au respectat prevederile legale privind procedura de paza si supraveghere a persoanelor arestate sau retinute.

Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Agresoarea procuroarei Bianca Loredana Macrea a fost arestata preventiv pentru 30 de zile de Judecatoria Timisoara, pentru ultraj judiciar.

Iata minuta Judecatoriei Timisoara:

„Solutia pe scurt: In temeiul art. 226 Cod procedura penala, raportat la art. 202 alin. 1, 2, 3 si 4 lit. e si art. 223 alin. 2 Cod procedura penala, admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, privind pe inculpata NUTU MARIA MIRABELA. Dispune arestarea preventiva a inculpatei NUTU MARIA MIRABELA, fara antecedente penale, aflata in stare de arest preventiv in I.P.J Timis – Arest, cercetata pentru savarsirea infractiunii de ultraj judiciar, prevazuta de art. 279 alin. 1 Cod penal rap. la art. 193 alin. 1 si 2 Cod penal, pe o durata de 30 zile, incepand cu data de 18.07.2016 pana la data de 16.08.2016, inclusiv.

In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile raman in sarcina statului.

In baza art. 272 alin. 1 Cod procedura penala, dispune virarea din fondurile Ministerului Justitiei catre Baroul Timis a sumei de 260 lei reprezentand onorariul avocatului din oficiu. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 18.07.2016, ora 13.00.
Document: incheiere - masuri preventive (faza de UP) 65/2016 18.07.2016”.

Comentarii

# eu zic date 20 July 2016 13:49 -3

ca femeia aia trebuie gratiata ... :sigh: :sigh: :sigh:

# avocat traditional date 20 July 2016 14:38 +2

Te crezi ironic si destept?Tot un procuror de doi bani ramai.Il vom gratia pe acela care iti face si tie asa ceva!

# unul din lumea cea mare date 20 July 2016 14:01 +4

hei coana justitie !!!!!!!!de ce nu ne spui cum este cu cei 3 morti in puscarii?coana pruna se aude?sau drepturile omului sint ,,UN LUX,,....HEI CUCOANELE DE LA SINDICAT SE AUDE? BRAVO DOAMNEI CATANICIU!!!!!!!!!!TOT RESPECTUL PENTRU CURAJ SI PENTRU FAPTUL CA A DAT BUNUL SI MARELE DZEU CA UN POLITICIAN SENATOR (sau deputata ,chiar nu conteaza) UZAT DE DREPTURILE LEGALE CA SA SE DUCA SA INVESTIGHEZE SI SA NE SPUNA CE VREA PISICA PRUNA SA INGROAPE!!!!!!!!!!!!!SE PARE CA LUCRURILE SE APROPIE!!!!!!!DACA DEJA DIN INSTANTE SE INTIMPLA CE SE INTIMPLA CU SIGURANTA CA VIN VREMURILE SA SE INTIMPLE SI PE SRADA!!!!!!!ASTA NU VA DA DE GINDIT!!!!!BAI BUCATARII CHINEZI ,CREDE CINEVA DINTRE VOI CA O SA VI SE ANGAJEZE PROTECTIE LA CITI INFRACTORI ATI AJUNS IN JUSTITIE????BAAAAA!!!!!!!!! S/A SATURAT LUMEA DE VOI SI RUDELE VOASTRE!!!!!!!(cititi si urmariti ce se intimpla in turcia,uitati/va ca lumea/i gata sa o ia dracului la vale,daca nu a luat/o deja).o sa angajeze joianisul mascati pentru fiecare?

# dle av traditional date 20 July 2016 15:02 -10

ati fost traumatizat de procurori? pe de alta parte aveti dvs posibilitatea sa gratiati pe cineva? ... sau aveti prieteni in Parlament? hmmm, se intampla ceva acolo si noi nu stim? De fapt, in Parlament de detine adevarul suprem (presupun ca asa au stability si concentratia de cani/nr de oi). :-) :-)

# Liliana date 20 July 2016 15:02 +1

Ar trebui reevaluata si redefinita ,,buna credinta in drept ,prezumtia de nevinovatie si egalitatea in fata legii ,,

# candiano popescu date 20 July 2016 16:51 0

Un astfel de comportament - fie in pretoriu, pe strada sau in locuri nepublice- este intolerabil. Si oricate tare ar avea sistemul judiciar asta nu inseamna ca poti sa iei la bataie procurorii sau judecatorii, grefierii etc.

# dle candiano - aviz dl av traditional date 20 July 2016 17:25 +1

unii n-ar fi de accord cu dvs (a se vedea commentul d-lui av traditional de mai sus). e plin de argumente juridice ... :) cata ranchiuna, cata frustrare, dom'le :lol: :lol: :lol: :lol:

# avocat traditional date 20 July 2016 17:42 +1

Se pare ca procurori de geniul,,ce sa zic,,nu prea au umor si nu se prind la poante.Ai dreptate popescule,nu este de conceput un astfel de gest.La Aiud s-a mai intamplat ceva asemanator.Sa fie un inceput de simptom?Dart ce zici c um seamana tentativa de lovitura de stat/puci/revolta din Turcia cu revolutia ta de la Ploiesti?

# candiano popescu date 21 July 2016 14:02 0

După revolutia de la Ploiesti toti insurgentii au fost achitați și C. Popescu a ajuns în garda lui Carol. Unii istorici consideră că prin aceastp „revoluție” Bratianu ar fi vrut să-i explice lui Carol cine conduce de fapt țara. E de fapt o ipoteza, însă ideea e că „revoluția” e posibil să fi fost o glumă și nu a avut consecințe legale pentru inițiatori. Ce e in Turcia.... si ce o sa fie, io cred ca dl. acela va face măcel, va fi baie de sânge. Cred ca dl. acela nici nu viseaza ca Turcia ar putea fi divizată, că el ar putea sfârși ca Husein sau Gadafi. Dar astea după ce lumea nu va mai suporta măcelul.

# Avocat date 20 July 2016 20:58 0

Nu cred ca unii pot aprecia comiterea unei infractiuni de ultraj judiciar. Politistii din escorta unde erau ?

# ADEVARUL date 20 July 2016 22:56 +2

ERAU LA CAFEA,CE TE INTERESEAZA PE TINE MOFTANGIULE,CA SUNT SI EI PUTINI LA NUMAR SI LA CAP.DAR NICI CU MAGISTRATII NU ESTE BINE,IN LOC SA-I VINDECE PE OAMENI,II OMOARA CU ZILE,SA-I VINDECE CU EDUCATIE SI PSIHOTERAPIE,EXISTA,DAR AR TREBUI SA BENEFICIEZE PRIMA DATA EI DE INVENTIE.

# DODI date 20 July 2016 21:56 +9

Acest caz trebuie privit și analizat din mai multe puncte de vedere: 1. comportamentul inculpatei este intolerabil. 2. judecătoarea are parte de vină pentru că a permis părților să stea aproape și să fie posibil contactul fizic (nu doar vizual). 3. cvasimajoritatea procurorilor (au luat lumină de la luluța și DNA) și forțează, sub amenințare, denunțurile (deja a început la judecătorii sarabanda retractărilor). 4. după ce se exclud pe ei, majoritatea procurorilor împart lumea în două categorii, în vinovați și posibili vinovați. Pentru ei nu funcționează prezumția de nevinovăție și nici obligativitatea legală ca ei să îți dovedească vinovăția. Ei, după tartorul lor hăhăilă, obligă pe acuzați să își dovedească nevinovăția. Ar mai fi multe de spus, dar la cum a distrus hăhăilă și macovei bruma de justiție română, ne rezumăm la atât.

# eee ... date 21 July 2016 16:40 +1

ce sa-i facem? cu subtilitatile astea profunde ... dl av traditional, sunteti la fel de subtil si de profund si in instant? atunci, Dzeu sa ii ajute pe clientii pe care ii reprezentati ... faceti si oficii, God help 'em :-| :-| :-|

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva