21 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII DIN CSM, TRANSFORMATI IN MARIONETE – Executia judecatoarei Gabriela Baltag a fost programata in Plenul CSM. Nedorind sa isi asume lucratura si constienti ca vor starni revolta magistratilor din tara, anumiti judecatori din Consiliu vor sa se foloseasca de procurori ca sa-si atinga interesele. Fiti cu ochii pe Plenul CSM de joi!

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 July 2020 18:08
Vizualizari: 5691

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (foto) sunt pe cale sa fie transformati in unelte. Anumiti judecatori din CSM se folosesc de colegii lor procurori pentru a-si atinge interesele. Ne referim la executia judecatoarei Gabriela Baltag din CSM, prin care se urmareste eliminarea acesteia din Consiliu, iar daca nu se poate asta macar reducerea ei la tacere.


 

Executia Gabrielei Baltag a fost programata pentru sedinta Plenului CSM de joi, 9 iulie 2020. Este vorba despre cazul prezentat deja pe larg de Lumea Justitiei, in articolul intitulat chiar “Executia Gabrielei Baltag” (click aici pentru a citi). Dupa cum se stie, totul a plecat de la o solicitare formulata de judecatoarea activista Alina Mihaela Nita (fosta Palancanu) de la Tribunalul Neamt privind apararea reputatiei profesionale a intregului corp de magistrati, ca urmare a unor adevaruri spuse de Gabriela Baltag. Solicitarea a fost respinsa in 4 iunie 2020, insa in mod uluitor, trei saptamani mai tarziu, la 25 iunie 2020, in Sectia pentru judecatori a CSM s-a dispus reluarea votului pe acest punct pe motiv ca judecatoarea Andrea Chis facuse in timpul discutiilor o cerere ramasa nesolutionata. In final, judecatorii din CSM care au respins sesizarea lui Nita (fosta Palancanu) au votat in masa, cu exceptia Evelinei Oprina, si au dispus trimiterea catre Plenul CSM a cererii judecatoarei Andrea Chis de aparare a autoritatii judecatoresti in ansamblul sau, ca urmare a declaratiilor Gabrielei Baltag.

 

Concret, cei care au votat pentru trimiterea cazului Baltag la Plen sunt:

-judecatoarea Andrea Chis;

-judecatorul Bogdan Mateescu;

-judecatorul Mihai Balan;

-judecatoarea Mariana Ghena;

-judecatoarea Lia Savonea;

-judecatoarea Simona Marcu;

-judecatoarea Margareta Nicoleta Tint;

Lor li s-au adaugat votul sefei Inaltei Curti, Corina Corbu, si cel al ministrului de Justitie, Catalin Predoiu.

De partea cealalta, judecatoarea Evelina Oprina a votat impotriva, iar Gabriela Baltag s-a abtinut.

 

Procurorii au devenit unelte


Asta este smecheria de fapt: trimiterea cazului catre Plenul CSM. Mai exact, asa cum afirmam mai sus, anumiti judecatori din Consiliu care au pus la cale tot acest plan, la care din pacate au achiesat si alti judecatori din CSM la care nimeni nu se astepta, incearca sa-si atinga interesele cu ajutorul procurorilor. Mai exact, unii judecatori din Consiliu urmaresc sa obtina executia Gabrielei Baltag cu mana procurorilor. Respectivii judecatori spera ca pentru procurorii din CSM sa conteze contrele si divergentele pe care le-au avut de-a lungul anilor cu Gabriela Baltag, astfel incat sa voteze impotriva acesteia, in sensul ca ar fi adus atingere autoritatii judecatoresti in ansamblul sau.

De ce fac asta judecatorii amintiti este simplu. Pentru a nu-si asuma in Sectia de judecatori a CSM o executie a Gabrielei Baltag si pentru a se apara apoi bagand Plenul CSM la inaintare. Judecatori care au ticluit operatiunea anti-Baltag sunt constienti ca o lucratura de acest gen impotriva colegei lor ar provoca revolta din partea magistratilor din intreaga tara de buna credinta, cei mai multi de altfel, fiind nevoiti apoi sa dea explicatii in fata celor care i-au trimis in Consiliu. Deja asociatiile magistrarilor - AMR, UNJR si AJADO – au reactionat condamnand executia care se pune la cale impotriva Gabrielei Baltag (click aici pentru a citi).

 

Scopul final: eliminarea din Consiliu a Gabrielei Baltag


Dupa cum am dezvaluit in articolul “Executia Gabrielei Baltag” in care am devoalat intregul plan, scopul final al acestor uneltiri este eliminarea din Consiliu a judecatoarei, devenita extrem de incomoda prin pozitiile sale, sau macar reducerea ei la tacere prin transmiterea unui mesaj de forta. Concret, dupa o eventuala constatare de catre Plenul CSM a faptului ca, vezi Doamne, Gabriela Baltag ar fi adus atingere autoritatii judecatoresti in ansamblul sau, prin adevarurile rostite, este de asteptat ca unul sau mai multi membri ai Consiliului sau, de ce nu?, un magistrat din afara CSM sa ceara declansarea procedurii de revocare a lui Baltag, pretextand ca este inadmisibil ca in asa-zisul “garant al independentei justitiei” sa se afle un judecator care a adus atingere autoritatii judecatoresti. Mai mult, s-ar putea invoca inclusiv ca Gabriela Baltag nu s-ar mai bucura de buna reputatie, pe motiv ca ar fi cauzat prejudicii de imagine Justitiei.

O dementa, in opinia noastra.

Asadar, fiti cu ochii pe sedinta Plenului CSM de joi, 9 iulie 2020.


Adevarul doare


Pana atunci, prezentam adevarurile rostite de judecatoarea Gabriela Baltag, care au fost folosite pentru a se incerca executia acestia. Va intrebam din nou: vi se pare ceva in neregula din ce a spus Baltag? Noua nu!


Iata declaratiile facute de Gabriela Baltag la inceputul anului, cu ocazia prezentarii bilantului Tribunalului Caras-Severin:

In ultimii doi ani, am asistat la o avalansa de lucruri neadevarate. Este aproape stupefiant ca un corp care trebuie sa aduca adevarul la suprafata minte. De foarte multe ori, nu generalizam, dar avem foarte multe personaje printre noi – nu stim cum se poate, cum e posibil, cum s-a ajuns aici – care mint, care nu spun adevarul societatii. Eu nu condamn societatea, nici macar lumea politica. Oamenii politici sunt intr-o lupta electorala permanenta. Eu ii condamn pe cei care trebuie sa stie legea, s-o cunoasca, au obligatia sa vorbeasca numai dupa lege si totusi nu fac acest lucru. Si ne intrebam de ce se intampla si cui serveste toata aceasta chestiune. Pentru ca ce se intampla zilele acestea, de aproape doi ani, toate lucrurile neplacute sunt generate in primul rand din interiorul sistemului judiciar”.

Comentarii

# Cetateanul date 7 July 2020 18:49 +4

Totusi... care este diferenta dintre supremii astia si Ciausescu? Ca tot urlete, paruieli, etc etc. Si de ce trebuie la marea institutie aproape 400 de posturi cu salar peste al presedintelui tarii? Pe cand o reforma constitutionala ca in Franta, unde societatea civila este majoritara in Consiliu?

# NM date 7 July 2020 18:50 +13

Nu se poate asa ceva, niște penali cu dosare penale pentru fapte de corupție cum este Mihai Ban, Gheorghe Solomon, Mateescu și lista poate continua. Cum este posibil asa ceva ca penalii și corupți sa decidă soarta unei adevărate doamne în justiția romana, mai mult este și colega lor, va dați dvs seama sa voteze și sa te sancționeze penali menționați mai sus?, cum este posibil ca ei sa aibă drept de vot când ei sunt plini de fapte penale (dosare penale) în lucru la SIIJ. În ce tara trăim?, în loc sa fie la puscarie ei continua sa decidă soarta magistraților cinstiți și onorabili. Mai mult, varog sa fiți cu ochi pe aceasta doamna judecător, Savonea sa vedeți cât este de nerușinat aceasta corupta, colega și prietena cu dna Baltag acum tu sa faci una ca asta... Rușine sa i fie rușine judecatoarei Savonea

# Jale date 7 July 2020 19:14 +8

Puneti-va in locul doamnei judecator Baltag... sa tii piept ca un adevarat erou acestei hidre cu multe capete. Si sa lupti zilnic...da-i Doamne putere sa apere Romania si pe romani, cu toate ca nu cred ca merita sa fie ajutati. Cine oare se mai incumeta la o asa lupta? Romania e o cauza pierduta, e demult cenusa...

# jude date 8 July 2020 06:53 +5

Este trist ce se intampla in acest CSM mizerabil, si, in general , in justitia din Romania! Ar trebui desfiintat, si, eventual, format unul nou, cu oameni gen Baltag. Cascati bine ochii cand ai trimiteti in CSM pe cei care sunt pusi sa faca ordine in justitie , nu sa asculte de ordine jegoase, gen basescu, ciolanis, predoiu et comp. Avem in gena mizeria, nu mai exista moralitate si credinta in Dumnezeu! Ce popor ar fi putut alege un basescu sau iohanis in fruntea tarii!? Numai in laboratoarele de la Balaceanca se putea gasi un asemenea vremelnic conducator, si sa-l mai si voteze lumea. Incredibil!!!!!!!!!!!!!!!!

# santinela date 8 July 2020 07:28 +1

Daca este vorba despre nulitatile,incompetentii,slugile de la sectia Nufarul nu este de mirare nimic. Totusi sa publicati numele celor care vor vota joi si modul cum au votat,pentru a vedea si noi si a le arata tot "respectul" cuvenit la locul lor de munca si in fata locuintelor fiecaruia !

# blablabla date 8 July 2020 08:32 +1

interesant ca toata tara a vrut sa il exmatriculeze pe vasilica danilet si nu s-a putut. acum, ce sa vezi...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.06.2024 – Potop de delegari in ultimul moment (Lista)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva