17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL CARE L-A PAZIT PE DINCA, ALBIT DE BRIGADA NUFARUL – Sectia lui Horodniceanu a inchis dosarul in care procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal a fost trimis in judecata disciplinara dupa ce i-a tinut politisti la poarta lui Gheorghe Dinca in noaptea in care Alexandra Macesanu a fost ucisa. Sectia pentru procurori a CSM a respins actiunea exercitata de IJ impotriva lui Popescu pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 May 2023 17:40
Vizualizari: 4290

Nu ca ne-am fi asteptat la altceva: Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara, condusa in prezent de vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii Daniel Horodniceanu, duce mai departe renumele de “Brigada Nufarul”, renume castigat in timpul fostei Sectii pentru procurori a CSM in materie disciplinara. Un alt procuror a fost salvat de Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara, la doar doua saptamani cand la fel se intamplase in cazul fostilor procurori DNA Ciprian Man si Cristian Ardelean (click aici pentru a citi).


 

De data aceasta solutia de albire nu a fost dispusa pe procedura, ca la Man si Ardelean, ci pe fond. S-a intamplat fata de procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal (foto), parte a taberei magistratilor activisti, cel care a fost trimis in judecata dupa ce i-a tinut pe politisti la poarta lui Gheorghe Dinca in noaptea in care Alexandra Macesanu a fost ucisa.

Sectia pentru procurori a CSM a inchis miercuri, 17 mai 2023, dosarul in care procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost trimis in judecata disiplinara fix pentru acest incident. Procurorii din CSM au dispus respingerea ca neintemeiata a actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara fata de Popescu pentru abaterea disciplinara constand in exercitarea functiei cu grava neglijenta (art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Decizia Sectiei pentru judecatori a CSM poate fi atacata cu recurs de Inspectia Judiciara la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara (dosar 18/P/2019):


Respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Popescu Cristian Ovidiu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, cercetat sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica astazi, 17 mai 2023”.


Prezentam comunicatul Inspectiei Judiciare din 2 octombrie 2019 privind trimiterea in judecata disciplinara a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal:


Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Popescu Cristian Ovidiu - procuror la Parchetul de pe lânga Judecatoria Caracal pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Inspectorii de caz au retinut ca procurorul a nesocotit din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material care permiteau patrunderea in imobilul numitului Dinca Gheorghe cu mandat de perchezitie, anterior orei 6:00.

S-a constatat ca urmarirea penala s-a desfasurat fara coerenta, informatiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea intr-o singura directie. Informatiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistentei fiecareia intrucat existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului si gasirea minorei.

Lipsa de organizare si de coordonare a activitatilor a generat ignorarea starii de flagranta in care se afla prezumtivul autor al infractiunii continue, catre care se indreptau toate indiciile obtinute in data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea marcii si ulterior a numarului de inmatriculare a masinii in care a fost luata minora, identitatea proprietarului masinii, identitatea utilizatorului numarul de telefon, aspectele exterioare ale locuintei numitului Dinca Gheorghe, continutul apelurilor la 112.

Actiunea a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea raspunderii procurorului in cauza.

Mentionam ca exercitarea actiunii disciplinare reprezinta o etapa a procedurii disciplinare si nu constata definitiv vinovatia magistratilor cercetati disciplinar”.

Comentarii

# DODI date 17 May 2023 18:53 +7

Încă o sentință care vine să ne confirme faptul că în acest caz este implicat licuriciul și Noua securitate.

# Raymond Reddington date 17 May 2023 22:50 0

Ce drept moral mai au acesti indivizi sa vaneze greselile oamenilor ? Ei sunt perfecti, sunt mereu scuzabili , nu gresesc niciodata ! Urata specie . Procurorii nu au ce cauta in Magistratura. N au nici o legatura cu aceasta calitate.

# santinela date 18 May 2023 07:11 0

Ce mandru-i in poza papagalul parchetar,habarnistul neamului, nestiutorul de carte . Ce daca au murit citiva oameni fiindca ciumpalacul nu cunoaste legea ? Cat priveste sectia Nufarul cit timp este condusa de cine este condusa,recte Holodniceanu -alta nulitate,cersetor de functii- trebuie sa ne obsinuim cu astfel de solutii .

# parvu viorel date 18 May 2023 10:22 +2

Dar și justiția 0 !!! Pe noi numai Dumnezeu ne mai poate salva că în rest nu avem nimic ! Procurori zero, justiție praf, iar poliția vai mama ei, tovarăși cu infractorii ! Ce pretenții putem avea ? :-* :-? :-* :-?

# Av Obirsanu Carmen date 18 May 2023 19:29 +3

Aceasta solutie are o explicatie logica. Cei care au coordonat activitatea in noaptea respectiva stiau ca Alexandra nu era in casa lui Dinca. Deci nu aveau nici un motiv sa intre acolo. Daca va uitati mai bine la reconstituire din septembrie 2019 vedeti ca Dinca o ducea pe politista de brat in casa. Cine este prostul care sa creada aceasta varianta? In casa si pe corpul lui Dinca nu s-a gasit urma de ADN de la Alexandra.Scopul includerii lui Dinca in acest caz este unul simplu: tragere de timp. Unii pozeaza in victime si in mari suferinzi iar in cazul acesta sint personaje care joaca la doua capete.De ce oare fetele nu au fost cautate niciodata si au fost respinse toate probele care ar fi putut conduce la gasirea lor?

# LuciParizianil răspunde Avocatei Carmen Obîrşanu date 19 May 2023 08:27 +1

Foarte bune observațiile dvs.....cu permisiunea cititorilor răspund eu la întrebarea dvs....De la Popicu (Gheorghe Dincă) de acasă la baza americană Deveselu sînt 8km care se fac in 5 minute cu maşina......reamintim celor ce nu ştiu că ambasadorul SUA in colonia Ro a iesit cu o declarație surprinzătoare la acel moment....a sugerat ca autoritățile romîneşti să o lase pe fiica lui Dincă în pace, sa nu o audieze...aceasta are un domeniu de vînatoare exact unde credeți? Linga casa parinteasca a ofiterului CIA Florian Coldea

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva