24 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REPRESALII IN NUMELE LUI WERNER – Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti, bagata in disciplinar pe motiv de "Klaus Werner Iohannis". Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu pe o postare de pe Facebook a Madalinei Afrasinie, in care judecatoarea TMB a acuzat ca presedintele Iohannis a manifestat un dispret total fata de Constitutie si fata de democratie atunci cand a nominalizat acelasi premier demis: “Dictatura s-a reinstaurat in mod... democratic!”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 februarie 2020 11:31
Vizualizari: 15313

A fost cercetata disciplinar pentru ca si-a cerut iertare in fata celor retinuti, arestati si apoi achitati, a fost avertizata de Inspectia Judiciara sa fie mai atenta cu limbajul pe Facebook, dupa ce o mana de rezistenti s-a plans ca nu agreaza postarile sale, a fost cercetata chiar si cand i-a transmis presedintelui Klaus Werner Iohannis printr-o postare, ca nu a ajuns in functia de judecator pe pile. Acum, este din nou cercetata de Inspectia Judiciara, tot pentru opiniile exprimate!


 

Vorbim despre judecatoarea Madalina Afrasinie (foto), presedinta Sectiei a VI-a civila a Tribunalului Bucuresti, care a ajuns din nou in atentia Inspectiei Judiciare. De aceasta data, tot din cauza unei postari care il viza pe presedintele Klaus Werner Iohannis. Mai exact, ca urmare a publicarii de catre Lumea Justitiei a comentariului judecatoarei Afrasinie din data de 6 februarie 2020, facut pe Facebook, in care aceasta i-a transmis presedintelui Romaniei "Sa ii fie rusine" (Click aici pentru a citi) pentru faptul ca a ales sa calce in picioare legea fundamentala, nominalizand pentru functia de premier aceeasi persoana pe care Parlamentul a demis-o prin motiune de cenzura. Prin aceasta decizie, a avertizat atunci judecatoarea Afrasinie, "dictatura s-a reinstaurat in mod... democratic".


Si nu a gresit deloc credem noi, caci o tara intreaga a vazut cum a fost facuta renumirea lui Ludovic Orban in functia de premier, specialistii Dreptului si nu numai s-au ingrozit constatand abaterea de la norme, iar evolutia dupa aceasta postare a demonstrat ca intr-acolo se indreapta Romania: catre dictatura.

Nu de aceeasi parere este insa Inspectia Judiciara. Sustinem aceasta intrucat, la o zi de la publicarea articolului "Judecatoarea catre Iohannis: Sa va fie rusine", respectiv in 7 februarie 2020, inspectorul sef al Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru, a dispus sesizarea din oficiu cu privire la "aspectele semnalate in referatul purtatorului de cuvant", lucrarea fiind repartizata inspectoarei Adriana Andronic.

Anuntul cu privire la verificarile efecutate de Inspectia Judiciara a fost facut inclusiv de judecatoarea Madalina Afrasinie pe pagina sa de Facebook: "Pentru ca vestile circula repede, da sunt subiectul unei sesizari a IJ cu privire la o anumita postare preluare de Lumea Justitiei. Deocamdata nu comentez mai mult fiind o cercetare disciplinara in curs... Multumesc".


Astfel, la doua saptamani de la declansarea verificarilor prealabile de catre Inspectia Judiciara, inspectorul judiciar a transmis presedintei Tribunalului Bucuresti, Laura Radu, sesizarea din oficiu, solicitandu-i-se in acelasi timp sa comunice si "punctul de vedere al magistratului vizat, in masura in care acesta doreste a si-l exprima".


Foarte interesanta decizia Inspectiei Judiciare de a se sesiza din oficiu in acest caz. Ne intrebam totusi, unde au fost pana acum inspectorii judiciari, care nu i-au deranjat nici macar cu o floare pe magistratii activisti care au facut tot felul de actiuni politice impotriva Guvernului PSD. Fapte care sunt infinit mai grave decat exprimarea unei opinii pe pagina personala de Facebook.


Iata adresa prin care s-a dispus sesizarea din oficiu a Inspectiei Judiciare fata de afirmatiile facute de judecatoarea Afrasinie in postarea de pe Facebook:

"Prin referatul din data de 7 februarie 2020, intocmit de purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, in baza art. 15 alin. 3 lit. b) din Regulamentul de organizare si functionare a Inspectiei Judiciare, a fost semnalat faptul ca la 6 februarie 2020, in publicatia on line 'Lumea Justitiei' a fost identificat articolul cu titlul 'Judecatoarea catre Iohannis: Sa va fie rusine...'

In articolul mai sus mentionat este prezentata o postare pe pagina de Facebook a doamnei Madalina Afrasinie, judecator la Tribunalul Bucuresti, presedinta Sectiei a VI-a civile in care sunt facute aprecieri referitoare la evenimente publice recente.

In temeiul dispozitiilor art. 45 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si art. 12 alin. 1 si 7 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie,

Dispun,

Sesizarea din oficiu a Inspectiei Judiciare cu privire la aspectele semnalate in referatul purtatorului de cuvant.

Lucrarea se inregistreaza sub un numar nou si se repartizeaza spre competenta solutionare Directiei de inspectie pentru judecatori.

Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare

Judecator Lucian Netejoru"

Comentarii

# imun/teanu date 23 februarie 2020 12:20 +18

Daca judecatoarea a indraznit sa privesca "un" Zeu!, neintelegand ca stralucirea lui ii poate arde vederea. Uitand si ca Constitutia nu-l priveste pe El.

# Marinescu Mihaela date 23 februarie 2020 12:52 +11

Apucam-ar emotia de Inspectia vietii, cum se autosesizeaza ei pentru absolut ninic si cand le pui pe masa abuzuri d'alea adevarate , exact spre flecul stang ii intereseaza .

# VIKY date 23 februarie 2020 14:14 +25

"Ne intrebam totusi, unde au fost pana acum inspectorii judiciari, care nu i-au deranjat nici macar cu o floare pe magistratii activisti care au facut tot felul de actiuni politice impotriva Guvernului PSD." Au fost, si sunt sub cisma hitleristului, si a guvernului MEU.

# Ailime date 23 februarie 2020 14:48 +25

Jos mâinile de pe doamna judecător Mădălina Afrasinie! Trăim vremuri apocaliptice, în care cine spune adevărul este linșat, iar cine minte stă cu regele la masă!

# Liviu Bergher date 23 februarie 2020 15:03 +10

Voi fi scurt si concis : -D-na Judecator si a folosit dreptul la opinie , drept aparat de Constitutia Romaniei. -Inspectia Judiciara, sa si faca datoria si sa inspecteze ce crede ea ca trebuie inspectat- banuiesc ca si activitatea lor este conform legilor tarii. -D-na Judecator nu si a exprimat "preferintele" politice ci a publicat o sincera parere de rau al comportamentului si hotararilor Presedintelui Johannis.- apropo, a facut o in cel mai curat si decent limbaj -P.S. eu sunt unul din evreii aia.....ce le pasa de Romania si Romani

# Gabriel date 23 februarie 2020 15:10 +6

Cand Danilet (facalet) facea flic-flacuri la csm , nimeni , dar nimeni nu la vazut/auzit

# nae din dealul feleacului date 23 februarie 2020 16:06 +2

Nu exista decit "inainte"si "sus"!Tot inainte D-na Jude Afrasinie,ca inainte o fost mai bine!

# Gery date 23 februarie 2020 16:18 +1

Magistratii,sunt avizati si ,lasati la vatra' de catre ?...Ár trebui putin studiat codul deontologiei profesionale,pentru a vedea daca libertatea de exprimare este "maxima"sau cu "constrangeri" ca la militari.Noi,cei ,nealiniati' (cei care nu facem parte din vreunul dintre pilonii puterii Statului) ne putem exprima la scara mai vasta.Magistratii au niste privilegii si retributii mai mari,tocmai datorita disciplinei si constrangerilor pe care trebuie sa le respecte.Ca in armata:militarul TREBUIE sa suporte cu tarie greutatile si privatiunile serviciului militar.Daca totusi exista mai multa ,suplete' in exprimarea opiniilor,atunci trebuie vazut cui se poate adresa in cazul ingradirii acestui drept.Avand 2-3 fosti colegi care lucreaza in Administratie,am observat ca ei nu se exprima chiar asa de deschis.Eu,lucrand la privat, pot intorce spatele patronului.Eventual ma concediaza.Caut altceva de lucru.Dar pot sa merg pe principiul:altul la ras,care-i mai gras!

# The Holy Ghost of Edelweiss date 23 februarie 2020 17:21 +7

Un fragment din Cererea de sesizare a CCR, soluționată prin respingere, cu privire la neconstituționalitatea unui art. din Codul penal care a permis să fie încălcat flagrant art 10 CEDO: „O să fiu de acord să fiu condamnat la 969 de ani de Gulag DOAR în momentul în care voie vedea scris, negru pe alb, în cuprinsul textului legii penale, că nu am voie în mediul online, pe un mijloc electronic de informare în masă, pe un spațiu de stocare de tip „cloud computing” [ ] să scriu sau să postez date despre, de ex: [ ], salarizarea infect de nesimțită a magistraților, să afirm opinia personală despre inspectorul-șef al „Cooperativei Nufărul” din CSM – lucian netejoru-Whirpool că este o Zdreanță [ ], că Marchizul de Vatra-Dornei și Viconte de Colentina – C.V.D. este un jalnic cicisbeu țucălar sau că chitroasa baborniță livia stanciu este o cotoroanță acritură care a preferat să mânjească de jeg, zoaie și lături întregul sistem judiciar în loc să-i plătească Rarincăi amărâta aia de datorie.”

# The Holy Ghost of Edelweiss date 23 februarie 2020 17:27 +1

Cât despre sesizarea din oficiu a Cooperativei nufărul - aia e fics pics. Fals! Stăi să se trezască măsliniana lupuliac - săgeata lui -Phil - Fanfaronul Nepereche - și o să scrie iea o sesizare beton, pe care o s-o semneze anonim și-n care o să puie la adresa de domiciliu cutia ei poștală din Cornwall - UK. Da' numa' trebe să se trezască, să-și limpezască creirii distruși de exces de THC și MDMA cu-n joint manufacturat din ceva bunuț și strong ș-apoi să vezi ce mândrețe de plângere scrie drogata hashtag! Vaileu! Abia aștept! (măsliniana, stand up ad write!)

# Sbarnu date 23 februarie 2020 17:45 +2

Mâine se va ecptoma și CCR . Decizia va tot uns de genul SA-TI FIE RUSINE , IOHANNIS ! Ce-o sa maizica Netejoru ,?

# Replay date 23 februarie 2020 19:17 +1

Share pe retelele de socializare la postarea judecatoarei Madalinei Afrasinie!

# Traian21 date 23 februarie 2020 19:18 0

Cred că doamna judecător nu trebuia să se bage în politică. Prin România circulă vorba că „nu e bine să te bagi în troacă, pentru că te mănâncă porcii” E din popor nu sunt vorbele mele. Că Inspecția Judiciară nu cercetează decât ce i se permite sau i se ******rează e de notorietate. Vă pot pune la dispoziție câteva perle ale acestui organism care nu inspectează reaua credință și grava neglijență nici în cazul faptelor penale evidente. Cu o asemena inspecție nu e de mirare faptul că avem o asemenea injustiție.

# Pintea date 23 februarie 2020 19:21 +13

”Si noi santem AFRĂSINIE ”! Daca ea a comentat si noi am comentat! Ce trebuie sa faca, sa inchida ochii la abuzuri asa cum a facut si face CSM de nenumărate ori? Unde era CSM cand Rarinca era târâtă prin celule? Sau cand judecatorul Mustață era luat de BINOM fara nici o legitimitate, injurat si lăsat sa moară? Sau in 2012, cand oamenii erau interogati pe strada si jurau pe capotele masinilor pentru ca indraznisera sa isi exercite un drept universal, dreptul la vot? Ah, tipărea ERATE primite de la ambasade! Unde era CSM cand trebuia sa fie? Ca a fost cam lipsă CSM atunci cand statul roman era abuzat si institutiile sale erau luate cu asalt de o gaskă din servicii si magistratură! Acum CSM dovedeste ca revolta d-nei judecator este indreptatita! Pentru ca CSM sanctioneaza cuvantul si dreptul la cuvant! Unde sant sanctiunile aplicate pentru magistratii haștagiști autodeclarati si autodezvaluiti Dănileț gen, I.Militaru, etc.?

# Victor Newman date 23 februarie 2020 19:51 +4

Doamnă judecător.Vă mulțumim pentru verticalitatea de care a-ți dat dovadă.SUNTEM ALĂTURI DE DUMNEAVOASTRĂ CU TRUP ŞI SUFLET...

# steluta date 23 februarie 2020 19:51 +3

Colegii judecători sa facă front comun cu doamna judecător Mădălina Afrasinie ca vin vremuri grele pentru toți daca va pierdeți VOCILE. Deja CSM este compromis , ICCJ la fel si judecatorii cu adevarat independenti devin o raritate ce trebuie protejata

# nuibai date 23 februarie 2020 21:06 +2

Vreau să fiu şi eu sancţionat. Chiar nu merit atîta lucru?

# Nu e Dictatura? Statul retrocedeaza fara numar de 30 de ani! date 23 februarie 2020 22:41 +4

In 2011 apar in presa afirmatii ale Ministrului cu ANCPI(Cadastrul) subordonat Ministerului Turismului si Dezvoltarii privind retrocedari care depasesc suprafata tarii. In Romania, nu se cunosc suprafetele totale de teren inscrise in acte de 30 de ani prin "Ordinul Prefectului - reprezentant al Guvernului in judet. Prefectii, prin lege, sunt Presedinti ai Comisiilor Judetene de Fond Funciar - Comisii in care participa intotdeauna si Directorii Oficiilor Judetene de Cadastru - deci dispun de informatii si documente privind suprafetele existente disponibile in fiecare localitate sau judet. Este ilegal ca Prefectii sa retrocedeze si/sau sa emita noi titluri de proprietate atunci cand suprafata totala de teren inscrisa in titlurile de proprietate aflate in circulatie (neanulate) depaseste totalul suprafatei de teren existente din fiecare localitate si/sau judet. Guvernul, Parlamentul, Curtea de Conturi, Ministerul Public, SRI, CSAT, etc... nu trebuiau sa controleze? CINEVA NU LE PERMITE!

# PARLAMENTUL PROPUNE PREMIERUL? NU, ALTCINEVA DICTEAZA! date 24 februarie 2020 01:46 +1

Dupa ce trece o motiune de cenzura si guvernul demis asigura doar interimatul, se fac propuneri de candidati pentru functia de premier de catre partidele reprezentate Parlament, se analizau aceste propuneri ale partidelor in comisie pentru a valida candidatii pentru functia de premier din punct de vedere legal, apoi fiecare dintre candidatii propusi primea voturi intr-o sesiune a intregului Parlament. Cine avea cele mai multe voturi era propus pentru desemnare de catre Presedintele Romaniei. Democratia nu inseamna ca Partidele propun in loc Parlamentului desemnat sa reprezinte vointa celor care voteaza. Eludarea vointei cetatenilor se face atunci cand niste "asociatii numite partide" fac propuneri iar natiunea n-are dreptul sa propuna un candidat pentru functia de premier prin vointa tuturor parlamentarilor mandatati prin vot: PARLAMENTUL! Este o DICTATURA a Partidelor si a Presedintelui din care cetateanul a fost exclus. PARLAMENTUL ROMAN reprezinta cetatenii NU partidele politice.

# MIHAIL STELIAN date 24 februarie 2020 04:12 -161

NOI PLEBEII AVEM DREPTUL LA CUVINT ? SI CINE NE ASCULTA ?DOAMNA JUDECATOARE ? ASCULTATI ATUNCI ! FARA IMPLICARE POLITICA IN JUSTITIE ! FARA PENSII SPECIALE CARE NU CORESPUND CONTRIBUTIEI LA FONDUL DE PENSII ! ATI FACUT SCAPATI MARII CORUPTI CU CITEVA LUNI DE PUSCARIE FARA SA LE CONFISCATI BANII DELAPIDATI POPORUL ASTA PROST VA INCRIMINEAZA PENTRU AVARITIA DE CARE DATI DOVADA ! NOI NU MAI VREM SA VA PLATIM PENSII SPECIALE ! NU MAI AVEM BANI SINTEM SARACI !

# Avram Ilie date 24 februarie 2020 07:33 +2

Prima eroare judiciara a fost condamnarea lui Isus Hristos si implicit punerea in executare a hotaririi pentru faptul ca a criticat valorile si moravurile societetii de la acea vreme .Mai tarziu ,in epoca medievala , eretici erau arsi pe rug . Acum pentru faptul ca cineva care are coloana vertebrala si nu acheseaza la deciziile politice ale unora aflati vremelnic la putere se pare ca au parte de un tratament ,,mai uman" , dar tot o pedeapsa se numeste ! Da ! As sanctiona un judecator cind acesta comite erori judiciare cu buna stiinta ! Ba mai mult, as introduce raspunderea magistratilor. De ce nu se vrea aceasta ? In rest , din discutiile observate in spatiul public ale d-nei judecator am observat un om destul de echilibrat mental, cerebral cu o coloana vertebrala demna de profesia pe care o exercita ! Probabil si cu o cariera in ascensiune dar care supara anumite mediocritati slugarnice unei anumite culori politice ! Semneaza Un fost politist criminalist

# romanul date 24 februarie 2020 07:55 +1

Ati vrut dictatura impostorului? L-ati votat cu freenezie? Ehhh, acum ati capatat ce ati votat! Acum nu va mai poate scapa decat o actiune dupa modelul celui cu geaca rosie! Puteti tipa cat vreti asa cum am tipat si eu "Jos labele de pe SIIJ" si nu s-a intimplat nimic, imbecilii isi vad de treaba!

# Unul care nu poate face nimic pentru doamna. Doar vorbe... date 24 februarie 2020 10:25 +2

JOS MAINILE DE PE DOAMNA JUDECATOR MADALINA AFRASINEI! Credeam ca dl Netejoru este un om vertical si isi face datoria cu onestitate. A repartizat ,,lucrarea" cui? Cine pe cine verifica? Oare?Inspectoarea...., cine este? Doamne fereste! Ce au ajuns judecatorii! In loc sa fie verificat cine trebuie, adica cel care a incalcat Satatutul, cei care au populat pe scarile instanteim nu intra in vizor. Cei care au rebuturi nu sunt verificat. Poate este vorba despre cine ,,trebuie"? Este rusinos! Inspectia judiciara se descalifica. Oare cine ii apara pe judecatori? Cu onoarea ,,nereperata", va scriu acest mesaj. O sustin pe doamna judecator, cu toata dragostea si stima.

# Romanul e frate cu prostia date 24 februarie 2020 11:12 +1

Tot ce se intampla in tara asta se intampla pentru ca romanul e frate cu prostia. Cum va explicati alegerea cu 60% a lui: “ nu stiu si nu ma intereseaza”?????

# NM date 24 februarie 2020 11:26 0

domnilor acest mason pus politic nu are pic de rusine? a uitat ca mandatul lui a fost prelungit de Dragnea?, acum vad ca se da cu nazistul de Iohanis. bai Netejorule tu te sesizezi inpotriva celei mai corecte judecatoare?, bai chiar nu ai rusine?,femeia asta este un exemoplu/simbol al vostru ma datorita iei si a altor cateva ca dumneaiei sunteti voi salvati. nu uita ca inceputul de rupt gatu este de la premierul Moldovei , iar mai devreme sau mai tarziu se va aplica si la noi. atunci sa te vad ce ai sa platesti tu pentru relele si faptele de coruptie facute de tine pungasule

# alin date 24 februarie 2020 16:38 +1

Poate ne spune d-na judecatoare cum e sa stai in greva , cat vrei , cand vrei, sa iei doar cazurile care ti se par urgente. Cum e cand magistreaza protesteaza prin greva desi nu au voie ????

# Neamul lui Bicilis date 24 februarie 2020 16:43 0

De aceea nu depun contestatie asupra deciziei aberante emisa de inspector Carmen Constanta Herciu, inspector ce gratiaza atrocitatile infaptuite de procurorul Alexandru Anghel, pretinzand ca faptele s-au prescris. Vreau sa vad daca Netejoiu se sesizeaza din oficiu! :)) Sau poate ca oficiu` s-a ocupat intre timp :D

# alin date 24 februarie 2020 16:54 0

Corecta pozitia d-nei judecator, dar poate ne spune d-na judecator cum e sa faci greva cand vrei, cat vrei, stiind ca aceasta actiune de protest e interzisa prin lege in cazul magistratilor. Cum e ca un justitiabil sa astepte termen dupa termen ca distinsii magistrati sa doreasca a-si face obligatiile prevazute in fisa postului.

# PSD treziti-va dreacu` ! date 24 februarie 2020 18:16 +8

Doamna Madalina Afrasinie sa fie ministru justitie dupa alegeri ! Alo , balega , se aude ? Fleoscaitilor , mancati jar si facetii "sange" pe PNL , dati-le la operatie ... 8)

# YATOUHAMA date 25 februarie 2020 13:56 +5

Oare mai SUNT ASTFEL DE MIZERII IN ALTE TARI?TARE AM VREA SA SCAPAM ODATA DE ACEST WERNER JOHANN!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.10.2020 – Si cum se schimba unii-n curve nici nu-ti vine sa crezi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva