4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A BATUT IN CUIE: STUDENTII NEVACCINATI AU DREPTUL LA CAMIN – Abuzul universitar a fost dovedit definitiv. Judecatorii Gabriel Florariu si Diana Grigorean de la CA Suceava au mentinut sentinta prin care Tribunalul Suceava a anulat hotararea Senatului Universitatii „Stefan cel Mare” de a le interzice accesul in camine studentilor nevaccinati si netestati anti-Covid. Judecatoarea Ioana Posteuca, opinie separata: a vrut respingerea actiunii studentului care a atacat hotararea universitatii

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 January 2022 17:45
Vizualizari: 9637

Numarul 13 s-a dovedit unul cu noroc pentru studentii Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava care refuza sa cedeze presiunilor vacciniste la care se dedau sefii institutiei de invatamant superior. Joi, 13 ianuarie 2022, Curtea de Apel Suceava a mentinut sentinta prin care Tribunalul Suceava a anulat o hotarare a Senatului Universitatii „Stefan cel Mare” privind interzicerea accesului in camine pentru studentii care refuza sa se vaccineze, sa se testeze impotriva coronavirusului ori sa prezinte adeverinta de la medicul de familie ca au trecut prin COVID-19.Ne referim la Hotararea nr. 29 din 22 aprilie 2021 (vezi facsimil), pe care judecatoarea Dorina-Cristina Nicoara de la Tribunalul Suceava a anulat-o in 8 septembrie 2021, admitand astfel actiunea studentului Florin Calus (click aici si aici pentru a citi). Tot Dorina Nicoara a suspendat executarea hotararii, dar numai in ceea ce-l priveste pe reclamant.

Joi, 13 ianuarie 2022, magistratii Gabriel-Iulian Florariu (foto dreapta) si Diana Grigorean de la CA Suceava au confirmat sentinta judecatoarei Nicoara, respingand recursul universitatii. Pe de alta parte, judecatoarea Ioana-Loredana Posteuca (foto stanga) – colega de complet cu Florariu si Grigorean – a facut opinie separata, optand pentru admiterea recursului universitatii si respingerea actiunii lui Calus. Mentionam ca studentul a fost reprezentat de catre avocata Gabriela Stefania Nut.

 Iata minuta deciziei nr. 50/2022 din dosarul nr. 3384/86/2021:


Respinge recursul ca nefondat. Definitiva. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei.

Cu opinia separata a doamnei judecator Ioana Posteuca in sensul: Admite recursul. Caseaza in parte sentinta atacata. Respinge actiunea, ca nefondata. Mentine celelalte dispozitii care nu sunt contrare prezentei.

Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei”.


Universitatea a mai incercat o manevra, dar si aceea i-a esuat


Amintim ca Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava a mai incercat o data sa le blocheze studentilor nevaccinati si netestati accesul in camine, dar si acolo a pierdut in instanta – e adevarat: deocamdata, doar la fond. Ne referim la Hotararea nr. 104/2021 (emisa la 23 septembrie 2021 – deci la 15 zile de la pronuntarea sentintei de mai sus), prin care universitatea a repetat manevra – dar de data aceasta prin Consiliul de Administratie, nu prin Senat. Si aceasta hotarare a fost anulata de catre Tribunalul Suceava, judecatorul Ioan-Doru Bunduc dandu-i dreptate aceluiasi student Florin Calus in cauza nr. 3871/86/2021. De asemenea, magistratul a constatat ca suspendarea pronuntata de judecatoarea Dorina Nicoara in primul dosar continua sa-si produca efectele (click aici pentru a citi). Totusi, aici lucrurile nu sunt definitive, universitatea avand posibilitatea sa declare recurs.

Comentarii

# mihnea sucitu date 13 January 2022 18:42 +43

Duamna Ioana Posteuca este un cadru de nadejde. Băieții din pădure stiu de ce. Ce-ar fi fost comunismul fără cozile de topor. Și așa se explică ultima mărire de saalarii. Slavă partidului.

# Bravo! date 13 January 2022 18:57 +15

Felicitari judecatorilor care au avut curajul, verticalitatea si constiinta necesare pentru a da hotarari prin care apara drepturile fundamentale ale omului intr-o perioada in care acestea sunt grav si flagrant incalcate.

# Vilhem date 13 January 2022 22:15 -276

Urmează să își suporte singur contravaloarea eventuala a tratamentului COVID și despăgubiri în cazul în care ii infectează pe alții...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva