27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANCTIUNE CONFIRMATA DE ICCJ – Inalta Curte a mentinut hotararea CSM privind sanctionarea disciplinara a judecatorului Catalin Vasilica Oprea de la Tribunalul Bucuresti. Oprea a fost pedepsit cu taierea indemnizatiei cu 15% timp de patru luni pentru intarzieri in redactarea hotararilor judecatoresti (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

4 April 2023 10:31
Vizualizari: 3488

Nu toate pedepsele disciplinare aplicate de CSM sunt anulate sau modificate de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Completul de 5 judecatori ICCJ a mentinut sanctiunea aplicata de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, fata de judecatorul Catalin Vasilica Oprea (foto) de la Tribunalul Bucuresti.


 

Judecatorii supremi Cristinel Grosu, Petronela Iulia Nitu, Ana Roxana Tudose, Andreia Liana Constanda si Eugenia Puscasiu au respins luni, 3 aprilie 2023, recursul formulat de judecatorul Oprea impotriva hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM nr. 16J din 23 noiembrie 2023. Drept urmare, judecatorul Catalin Vasilica Oprea a ramas cu sanctiunea constand in diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de patru luni pentru “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”, abatere prevazuta de art. 99 lit. r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


Iata minuta deciziei ICCJ 76/2023 prin care s-a mentinut sanctiunea aplicata judecatorului Catalin Vasilica Oprea de la Tribunalul Bucuresti (dosar 353/1/2023):


“Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Oprea Catalin – Vasilica impotriva Hotararii nr. 16J din 23 noiembrie 2022 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, in dosarul nr. 13/J/2022. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 3 aprilie 2023”.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM 16/J din 23 noiembrie 2022 privind sanctionarea disiplinara a judecatorului TMB Catalin Vasilica Oprea:


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Oprea Catalin Vasilica-judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Oprea Catalin Vasilica-judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pentru o perioada de 4 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# DODI date 4 April 2023 13:14 +10

Asta se întâmplă atunci când unii magistrați înțeleg că independența înseamnă de fapt să-ți faci de cap neavând grija răspunderii faptelor tale. Și totul ar fi eliminat dacă marionetele din Parlament ar vota două legi esențiale: prima prin care să se stabilească răspunderea materială și/sau penală, după caz, a magistraților și a doua pentru testarea periodică, psihiatrică și/sau psihologică a magistraților care hotărăsc destinele oamenilor.

# visu date 5 April 2023 10:06 0

Și amânările de pronunțare fără motive temeinice ce țin de cauza dedusă nu de lipsa de timp-încărcarea, e tot disciplinară!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva