16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCRIBUL LUI HORODNICEANU – Ditamai procurorul DIICOT Daniel Horodniceanu s-a visat seful Parchetului General cu un proiect de management care apare ca fiind scris de un coleg. Semnatura electronica a documentului depus de Horodniceanu la MJ si prezentat in fata Comisiei de concurs dezvaluie ca acesta a fost creat de ex-consilierul Daniel Ticau. Nemultumit ca a fost respins, Horodniceanu ameninta ca va candida din nou. Speram ca de data asta cu un proiect pe care sa figureze numele lui

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 April 2019 16:30
Vizualizari: 8135

Hai, ca asta-i buna! Procurorul Daniel Horodniceanu, cel mai vocal si mai nemultumit candidat la sefia Parchetului General, suparat din cale afara ca a fost respins de Comisia din Ministerul Justitiei condusa de ministrul Justitiei Tudorel Toader, pe care l-a acuzat ca vrea sa isi aleaga procurorul general al Romaniei dupa bunul plac, s-a prezentat la concursul pentru numirea in cea mai inalta functie din procuratura romana cu un proiect care apare ca fiind redactat de fostul sau consilier, procurorul Daniel Ticau (foto stanga). Acest lucru reiese dintr-o simpla analiza a proiectului "privind exercitarea atributiilor specific functiei de procuror general al PICCJ", pe care Daniel Horodniceanu (foto dreapta) l-a depus la Ministerul Justitiei in martie 2019 si pe care l-a si sustinut in fata Comisiei prezidate de Tudorel Toader.


Conform proprietatilor documentului intitulat "proiect-PG-2019-ultim", depus de Horodniceanu la MJ pentru sefia PICCJ, figureaza ca acesta a fost "creat" in 28 martie 2019, la ora 11.21, "home" adica acasa, si a fost modificat in aceeasi zi si la aceeasi ora de "Daniel Ticau".

Ce sa vedeti, Daniel Ticau este chiar numele fostului consilier al lui Daniel Horodniceanu din vremea cand acesta a ocupat functia de procuror sef al DIICOT, si culmea, vine tot din zona Iasilor, unde isi desfasoara in prezent activitatea Horodniceanu, respectiv la DIICOT-ST Iasi.

Initial, am fost tentati sa credem ca proiectul a fost redactat de Horodniceanu si trimis, in virtutea respectului si sprijinului oferit in anii de sefie la DIICOT, si la fostul sau consilier, procurorul Daniel Ticau, pentru o ultima corectura. Numai ca, surse judiciare au precizat pentru Lumea Justitiei ca de fapt Daniel Ticau ar fi fost cel care si-a adus o contributie importanta in proiectul de candidat al lui Daniel Horodniceanu pentru functia de procuror general al Romaniei, venindu-i astfel in ajutor.

Chiar si in ciuda faptului ca s-a prezentat cu un proiect care pare sa fie creat si modificat in alta "casa", procurorul Daniel Horodniceanu a fost in ultimele zile extrem de vocal, manifestandu-si nemultumirea in declaratii acordate unor publicatii precum Hotnews.ro sau G4media.ro, in care critica lipsa existentei unui "profil" de candidat, dar si exprimarea unor "exigente" de catre ministrul Justitiei.

Totusi, desi candidatura, si deci si proiectul de candidat depus la MJ, i-au fost respinse, procurorul Daniel Horodniceanu a anuntat ca va candida din nou pentru functia de procuror general al Romaniei. Asteptam cu interes sa vedem daca va candida cu acelasi proiect.

Contracandidatii au alti autori la proprietati

Pe de alta parte, precizam ca am verificat si proiectele celorlalti candidati pentru functia de procuror general al Romaniei si, ce sa vedeti, la acestia nu apare niciun "Daniel Ticau". Apare fie "DM", in dreptul procurorului Marian Drilea (este si de inteles de ce), fie o bara "-", la proiectele de candidati ale lui Augustin Lazar si Gabriela Scutea. Nu o sa gandim ca aceeasi bara "-" care i-a scris proiectul lui Lazar l-a scris proiectul si Gabrielei Scutea (din cunostintele noastre cei doi neavand in comun decat faptul ca sunt semnatari de protocoale cu SRI), ci putem doar sa constatam ca acestia au fost mai precauti cand au inaintat proiectele de candidati.

Totodata, remarcam ca proiectul de candidat al lui Daniel Horodniceanu a fost depus in format Word, in timp ce proiectele celorlalti trei candidati au fost depuse in format PDF.

Iata cum arata proiectele de candidati ale procurorilor Marian Drilea, Augustin Lazar si Gabriela Scutea:


Comentarii

# tică date 12 April 2019 17:56 0

Numai când te uiţi la ce meclă are şi-ţi dai seama că "debordează" de inteligenţă.

# Nanu date 13 April 2019 13:32 0

Sa se uite cate dosare nu le-a verficat la structura DIICOT și mai ales la structurile teritoriale și le-a lăsat in nelucru, venind prescripția peste ele. Care a fost menegementul acestui om cat a condus această structură?

# Capac date 14 April 2019 06:25 0

Pe Horodniceanu l-am întâlnit la supermarket, împingea căruțul. Nu cred că există în lume unul mai pasionat de sarmale decât el, cam copiluț, cu siguranță arogant, dar cu probleme de digestie. Cară cu el destul de multă producție neeliberată controlat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva