14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

THE CHILD FACTOR – Departamentul familiei din cadrul firmei de avocatura Zamfirescu Racoti Vasile & Partners lanseaza un blog dedicat dreptului familiei. Avocatul Ovidiu Serban: „2020 a fost anul care a adus un divort la 3,5 casatorii si peste 22000 de cupluri divortate, iar trendul pare sa continue”. Sloganul THE CHILD FACTOR - „Separated, but partners in parenting” - un indemn adresat adultilor de a solutiona conflictele fara a uita ca in primul rand sunt si raman parinti

Scris de: L.J. | pdf | print

6 December 2021 14:19
Vizualizari: 5343

 

ZRVP lanseaza un blog dedicat dreptului familiei. THE CHILD FACTOR isi propune sa fie o platforma de informare asupra tuturor aspectelor juridice privitoare la litigiile de familie. O parte importanta a articolelor publicate vor fi dedicate dreptului copilului si vor promova principiul interesului superior al copilului in special in contextul divortului, dar nu numai. Blogul va fi editat de avocatul Ovidiu Serban (foto), coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul firmei de avocatura Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP).


Initiativa departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP a venit ca raspuns la nevoia clientilor de a accesa informatii juridice utile si corecte in legatura cu problemele legale ce pot interveni in relatiile dintre persoanele unite printr-o relatie de rudenie sau prin casatorie, in special in cazuri de divort si partaje, adoptii si succesiuni, violenta domestica.Nucleul platformei THE CHILD FACTOR va fi, dupa cum sugereaza si denumirea blog-ului, dreptul copilului. Litigiile de familie au deseori un impact emotional negativ asupra copiilor prinsi in lupta parintilor aflati in pragul unui proces de separare sau pe parcursul procedurii de divort. “Factorul copil” este astfel unul dintre aspectele principale pe care trebuie sa le aiba in vedere parintii in cadrul unui divort, fiind important ca acestia sa inteleaga drama/trauma la care este supus copilul si sa solutioneze conflictul cu un impact minim asupra minorului.

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezinta un indemn adresat adultilor de a solutiona conflictele de familie fara a uita ca in primul rand sunt si raman parinti.


Ideea blog-ului a luat nastere intr-o perioada de boom a cazurilor de divort si de violenta domestica. 2020 a fost anul care a adus un divort la 3,5 casatorii si peste 22000 de cupluri divortate, iar trendul pare sa continue. In cadrul procedurilor de divort cu minori, lupta cea mai dura este, de cele mai multe ori, aceea pentru protejarea drepturilor copilului prins in disputa parintilor si folosit de fiecare dintre acestia drept arma sau moneda de schimb impotriva celuilalt parinte. Am sustinut mereu si nu vrem sa abdicam de la acest principiu ca interesul clientului trebuie sa fie convergent cu interesul superior al copilului iar rezultatul sa fie benefic atat pentru client cat si pentru copil. Fiecare parte este reprezentata de un avocat, singurul care nu are avocat in cadrul procesului este copilul. Militam mereu, ca prim pas in procedura de divort cu minori, pentru solutionarea amiabila care presupune o intelegere a parintilor asupra celei mai bune variante de despartire, cu impact minim asupra copilului, a subliniat Ovidiu Serban, coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP si inititorul proiectului THE CHILD FACTOR.


La adresa www.thechildfactor.ro pot fi accesate incepand de astazi primele articole publicate de echipa de avocati aflata in spatele acestui proiect.

ZRVP se numara printre putinele societati de avocatura din Romania care ofera servicii de consultanta si reprezentare persoanelor fizice cu privire la toate aspectele juridice de dreptul familiei prin intermediul unui departament specializat. Echipa de avocati gestioneaza in prezent peste 100 de mandate, prepondent divorturi si partaje, adoptii si succesiuni.


ZRVP a organizat in 2018, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Fundatia Estuar si cu Organizatia Salvati Copiii, evenimentul ”Expunerea minorilor la disputele de familie dintre parinti”, o initiativa necesara in conditiile in care numarul proceselor de divort in care erau implicati copii minori se situa la peste 17.000 la nivelul anului respectiv, potrivit Institutului National de Statistica. De atunci cifrele au crescut, la fel si cazurile de violenta domestica, violenta impotriva copiilor, abuzuri emotionale si fizice.


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners


Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 66 de avocati, dintre care 14 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru si Cosmin Cojocaru (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva