21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TIMMERMANS FACE PE VATAFUL IN COLONIA ROMANIA – Vicepresedintele CE Frans Timmermans a descins la Bucuresti sa ne dea lectii pe Justitie, facand pe ingrijoratul. Lumeajustitiei.ro reaminteste cum ne-a raspuns Timmermans cand i-am sesizat abuzurile SRI-DNA in Justitie, in sensul ca excede atributiilor MCV monitorizarea activitatii serviciilor. La asemenea raspuns, ii adresam o intrebare: "Daca Romania da Olandei Portul Constanta veti incepe sa vedeti abuzurile si coruptia din Justitia romana?"

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 March 2018 19:16
Vizualizari: 22713

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans (foto dreapta), a descins la Bucuresti, joi 1 martie 2018, unde a facut din nou ceea ce face de ceva vreme. Si anume, dandu-se ingrijorat, Timmermans ne-a dat lectii pe Justitie, anuntand ca ne va monitoriza atent. Totusi, oficialul UE nu a mai avut aceeasi atitudine vehementa ca in alte dati.

Timmermans a avut intalniri cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea, ministrul Justitiei Tudorel Toader, dar si cu sefii PICCJ, DNA si DIICOT. La finalul intrevederilor, Frans Timmermans a sustinut o conferinta de presa in care a facut, din punctul nostru de vedere, cateva afirmatii total deplasate, prezentandu-se ca un vataf care a venit in colonia Romania.


Spre exemplu, Frans Timmermans a criticat mass-media pentru “atacarea sistemului de justitie”, de parca atunci cand vine vorba despre Justitie ar trebui anulate libertatea de exprimare si rolul presei libere de a dezvalui derapajele, ilegalitatile si abuzurile comise de una dintre puterile statului. Acelasi oficial al UE a vorbit, in contextul revocarii Laurei Kovesi, despre faptul ca verificarea magistratilor ar trebui sa se faca de magistrati, nu de politicieni. In momentul in care jurnalista Sabina Iosub de la Antena 3 i-a atras atentia ca legea romana prevede ca ministrul Justitiei poate face o asemenea verificare, Timmermans a oferit un raspuns halucinant, precizand ca lucrurile se pot imbunatati. Cu alte cuvinte, ca legea poate fi modificata. Totusi, prim-vicepresedintele Comisiei Europene a refuzat sa se pronunte asupra revocarii sefei DNA, sustinand ca “nu sunt un judecator al acestei chestiuni”.

In aceeasi conferinta de presa, Frans Timmermans a explicat ca va colabora strans cu Guvernul si Parlamentul Romaniei in ceea ce priveste aspectele legate de Justitie, dar si ca este foarte informat despre ceea ce se intampla in acest domeniu. Cat de informat nu stim. Poate a fost informat de reprezentanta tarii sale de origine, ambasadoarea Olandei Stella Ronner-Grubacic, care s-a intalnit cu judecatorul Vasilica Danilet (foto 2), asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit.

Timmermans, dezinteresat de imixtiunea serviciilor in Justitie

Pe de alta parte, observam ca Frans Timmermans nu a scos niciun cuvant despre incalcarile grosolane ale drepturilor si libertatilor cetatenilor care se produc in Romania. Asa cum nu a scos niciun cuvant despre coruptia din Justitie, despre abuzurile comise de procurori sau despre imixtiunea serviciilor in actul de justitie. In ceea ce priveste acest din urma aspect, nici nu avea cum sa o faca, intrucat Timmermans nu este interesat despre implicarea serviciilor in Justitie. Si amintim in acest sens raspunsul pe care prim-vicepresedintele Comisiei Europene i l-a acordat senior editorului Lumeajustitiei.ro, Razvan Savaliuc, dupa ce acesta din urma i-a trimis “Raportul privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii din perioada 2005-2017”. In ianuarie 2018, Timmermans a confirmat primirea raportului, dar a precizat in legatura cu abuzurile DNA-SRI comise in Justitie ca monitorizarea activitatii serviciilor excede atributiilor MCV: “Criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV. (vezi facsimil)

La asemenea raspuns, dar si avand in vedere declaratiile facute in cadrul conferintei de presa de astazi, Lumeajustitiei.ro ii adreseaza o intrebare prim-vicepresedintelui CE Frans Timmermans: "Daca Romania da Olandei Portul Constanta veti incepe sa vedeti abuzurile si coruptia din Justitia romana?"

Iata raspunsul lui Frans Timmermans catre senior editorul Lumeajustitiei.ro Razvan Savaliuc:

Comisia Europeana

Secretariatul General

Directoratul E – Coordonarea politicilor II

SG.E.1. – Cetateni si securitate

Bruxelles, SG/E1/LDL/cj/ - 29.01.2018

Domnului Razvan Savaliuc

Email: rsziua@yahoo.com

Stimate domnule Savaliuc,

Va multumim pentru Raportul din data de 9 noiembrie adresat vicepresedintelui Frans Timmermans,in care v-ati exprimat ingrijorarea cu privire la situatia din Romania. Va scriu in numele lui si va cer scuze pentru raspunsul tarziu pe care vi-l trimit.

Comisia Europeana supravegheaza foarte atent progresele din Romania legate de reforma justitiei si combaterea coruptiei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). In acest context la data de 15 noiembrie, a publicat un ultim raport referitor la progresele Romaniei. Raportul respectiv precum si celelalte rapoarte anterioare pot fi consultate la pagina web: https://ec.europa.eu/info/strategy/justice-and-fundamental-rights/effective-justice/rule-law/assistance-bulgaria-and-romania-under-cvm/reports-progress-bulgaria-and-romania

In contextul MCV, Comisia urmareste cu atentie diversele dezbateri referitoare la justitia romana. Independenta justitiei, separarea puterilor si colaborarea dintre institutiile statului sunt teme importante in contextul MCV, abordate detaliat de catre Comisie in cadrul rapoartelor prezentate. Dorim totusi sa subliniem faptul ca criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii (n.n. - intelligence) si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV.

In baza raspunderii pe care o are fata de cetatenii romani dar si fata de Uniunea Europeana, Comisia trebuie sa colaboreze strans in continuare cu Romania, pentru a atinge scopurile MCV. Cu ocazia discursului din septembrie 2017 referitor la Starea Uniunii, presedintele Juncker a subliniat importanta statului de drept si a independentei justitiei in toate statele membre ale Uniunii Europene.

Cu prietenie,

Julien Mousnier

sef de unitate”

Iata doar cateva declaratii facute de Frans Timmermans:

Uniunea Europeana este fondata pe principiul separararii puterilor. Separarea puterilor nu e o problema in Romania, dimpotriva s-a construit de-a lungul anilui un sistem de justitie foarte puternic, si cred ca romanii pot fi mandri de sistemul lor de justitie. Dar nu vorbim doar de separarea formala a puterilor, ci si de modul in care acestea se trateaza una pe alta in cadrul dezbaterilor publice. Atacarea sistemului de justitie in mass-media, in dezbaterile publice, poate duce la riscul crearii impresiei in randul populatiei din Romania ca ceva nu merge bine cu Justitia. Totdeauna sunt posibile imbunatatiri, uneori chiar de dorit, insa respectarea rolului celuilalt, respectul pentru sistemul de justitie, respectul pentru Executiv, respectul pentru Legislativ sunt necesare pentru a crea o modalitate de lucru bazata pe cooperare si ne va duce la momentul ca putem incheia MCV”.

(despre cererea de revocare a sefei DNA) “Voi foarte precaut in raspuns, pentru ca vreau sa se inteleaga ce vreau sa spun. Am fost informat cu privire la raport, l-am vazut, dar nu sunt un judecator al acestei chestiuni, nu vreau sa spun eu daca ceva e gresit sau nu, dar daca sunt acuzatii la adresa unui magistrat, atunci ar trebui sa existe o structura din interiorul sistemului judiciar care sa cerceteze acea problema. Nu cred ca ministerul Justitiei ar trebui sa faca acest lucru sau vreun alt politician pentru ca puterile din stat trebuie separate. Suntem aici ca sa facem niste ameliorari”.

Comentarii

# DODI date 1 March 2018 19:28 +31

Cum se spune în olandeză la mâncătorii de rahat? Eu cred că Tim- mer-man-s. Dar ciolanis, mare specialist în germană și justiție, ne poate traduce. Nu degeaba practică acest sport zilnic.

# și olandezii îs grei de cap? date 2 March 2018 13:02 +1

Mr T pricepe greu și uită repede! Din april 2017 i s-a atras atenția „despre o serie de greseli care sunt trecute in raportul de monitorizare prin MCV, cum ar fi, de exemplu, solicitarea ca Parlamentul sa isi motiveze deciziile. In nici o tara din lume, Parlamentul nu isi motiveaza deciziile.” revista22.ro, 20.04.2017

# Olandejii se vor noii arieni? date 2 March 2018 13:27 +1

Crezîndu-se vătaf în EUROPEAN UTOPIA, Timmermans decide amestec etnic programat: „Viitorul umanității nu va fi al comunităților construite pe o cultură anume, ci pe Diversitatea Totală”. Dispariția Statelor Naționale e țelul principal al UE? sokant.ro

# Dar rahatu nu costă 100 euroi/kg! date 2 March 2018 13:38 -1

Olandezul ne-zburător nu concepe că sunt dezinformați or să fie deconspirați că au varii interese în Romanika: „Acestea sunt recomandările noastre și nu vom renunța la ele.” mediafax.ro, 20.04.2017

# FT valsează la Bukale date 2 March 2018 13:56 +3

Ca și răposatu Ceașcă, musiu FT dă indicații prețioase: „Ca principiu, sistemul judiciar trebuie verificat de sistemul judiciar.” dar o ia pe arătură: „Am fost informat cu privire la raport, l-am văzut dar nu sunt judecator...” Ce p... kalului veniși val-vîrtej peste noi or te-a adus Moș Gerilă?

# Chiar e greu de cap FT! date 2 March 2018 14:15 0

Or face pe stupidul or chiar așa e cel coborît din Statele de Jos! La-nceput de nov. 2017 a discutat, la Brussels, cu ministrul Justiției, nu cu cineva de pe marginea șanțului: „Au fost discutate, punctual, în amănunt, dezbătute, cele mai sensibile propuneri din proiectul de lege pentru modificarea legilor Justiției.” striritv.ro

# adrian date 1 March 2018 19:28 +1

Suntem prea mici.Frans Timmermans este membru Bilderberg si este amicul lui Soros. Bilderberg conduce lumea.Dar cred ca putem sa comentam.Nu cred ca ne inchid gura astia. :lol:

# Jany date 2 March 2018 01:31 +5

Suntem prea mici ca asa vrem noi sa fim. Faptul ca se judeca pe legi interpretabile si neconstitutionale asta spune tot despre justitia romaneasca. Totusi vrem si noi desecretizarea arhivei SIPA si a protocoalelor secrete dintre institutii.

# Carcotas date 1 March 2018 19:37 +1

Eu cred ca târgul cu olandezii s-a facut! Ce s-a intamplat azi o demonstrează .

# unul din lumea cea mare date 1 March 2018 19:50 +9

luati de aici o paralela si o parere apoi.ce s/a intimplat cind moroiul era in procedura de suspendare? a venit un haulica de la departamentul de stat care si ala a stat de vorba cu toata lumnea,apoi cu moroiul si a ramas ca moroiul si s/a mictionat pe 7 milioane de voturi!!!!!ce se intimpla acum?vine timermans in plin proces de REVOCARII LULUTEI ,ce face?vorbeste cu toti implicati in proces,ce o sa se intimple?asa cum am prezis acum vreo 10 zile ,O MERMELEALA,O SA MICTIONEZE IN CAPUL ROMANILOR si luluta o sa ramina mai departe cu MITOASA IN CAP,CALARE PE CALUL ALB AL MERMELELII,SI INCALICAI PE O SA SI VA SPUSEI POVESTEA CU TIMERMAN

# Edelweiss - Milog de Bukowina date 1 March 2018 19:56 +9

Mărite Capuchehaia, Iartă-ne pentru neobrăzare, căci noi suntem mici și pruoști! Iertare, Mărite Diktator! Promitem să nu mai facem! Iar în semn de iertăciune, iacătă vă oferim padarok moca portul Constanța, cu tot cu dotări și șantier naval, să-l fu*eți voi după pohta inimii, să aveți portiță nevămuită de băgat în zonă tulipe de cauciuc, fructe din gumilastic și legume din mucava. Bașca vi-l mai dăm ostatic - zălog de credință și pe Fanfaronul Nepereche, să-i fie țucălar chippendal, lingău, masor și bufon cucoanei Stella când i-o fi ei aleanul inimii mai arzător. Iartă-ne, mărite Bilderberg cu șorțuleț și colan masonic

# Klaus-Klaus date 6 March 2018 15:32 +1

LA FIX! ..si sa ne aducem aminte - cei care vor... -si de RAPOSATA KAPUKEHAIE conraad coen stork.. alt gross-lieber de Romani si mai ales DE HALCI din ROMANIKA.. de l-ar perpeli satanele la foc mic in sos de smoala natur... etc...etc.. dar si de TALPA IADULUI- printzul garoafa ... (cu aceleasi urari)

# Ion Pribeagu' date 1 March 2018 20:11 +7

concluzia este ca nu avem oameni de stat , patrioti ! Pe ultimul mare patriot l-am impuscat in zi sfanta iar pe ceilalti am lasat sa fie omorati legal ,pacat dar ne meritam soarta ! Intrevad acum insa un tanar bataios dar tare mi-e teama ca va disparea curand....

# Vali date 1 March 2018 20:26 -21

Domnii mei de la Luju, o sa vin si eu cu o afirmație halucinantă, de vreme ce sunteti obișnuiți cu astfel de afirmatii. Unora dintre noi pur si simplu le este mai.usor sa accepte ca DNA sa vina cu diverse tertipuri si sa faca diverse invarteli doar ca sa ii anihileze pe marii hoti ai României decât să facă ei, hoții, diverse invarteli si mismasuri incat sa ne fure in ultimul hal im continuate. Stim, din punctul dvs de vedere, majoritatea arestările de politicieni s-au făcut abuziv. Acești politicieni pur si simplu au avut toti un succes imens in afaceri sau altii pur si simplu din salarii au devenit miliardari.

# Capac date 3 March 2018 09:52 +1

Și cum rămâne cu statul de drept? Ah, a fost doar o marotă securistă. Abuzurile sunt bune dacă suferă cei pe care ni-i prezintă propaganda drept hoți. Propaganda nu ne spune nimic despre dosarele EADS și Microsoft, de sub caloriferul Luluței și nu știm că în spatele abuzurilor procurorilor staliniști se ascunde interesul direct al mafiei securiste de a proteja pe cei care se ocupă, de fapt, cu raptul in integrum.

# #lihnit#dar#rezist date 1 March 2018 21:21 +9

Daca : Oamenii mei, dna-ul meu, parchetele mele, procurorii mei , Romania mea , justitia mea, serviciile mele, penalii la inchisoare..., adica o tara curata si stralucitoare , de ce mai stau astia in drum cu MCV-ul? Sau mai trebuie si Guvernul meu si Parlamentul meu? Am scapat ceva sau inca alergam in directia gresita?

# Pintea date 1 March 2018 21:23 +8

Daca noi nu stim sa fim stapani in tara noastra, fac altii pe stapanii cu noi! Urechile acestui batranel erijat in mare european au palniile indreptate numai spre gura lui Macovei, băbătia din Olanda, kovesi, si alti cativa trogloditi care au acces sa guite pe la Bruxelles. In rest, nici nu vrea sa stie ca nu cumva sa afle ceva adevarat! Cat despre portul Constanta, fostul premier Tudose avea planuri mari cu el a si spus la Gadea in emisiune ca portul trebuie sa fie al tarii si sa revina acesteia, dar nu l-a ascultat nimeni nici pe el. Trebuie sa stii si sa asculti. Si am vazut ce s-a intamplat si cu Tudose. D-na Dancila nu va fi la fel de curajoasa. UE este ceva temporar care pana la urma se va destrama. Asa ca ar fi mai bine sa ne vedem de legislatia noastra, de suveranitatea tarii, de interesul real si sa ne cam stergem undeva cu vorbele senililor care se tot perinda propovaduind pompos doctrine macoviene si clisee pt copii.

# Calin date 1 March 2018 21:37 +9

Mari hoti ai Romaniei nu sunt romani. Cand o sa intelegem asta o sa fie prea tarziu

# sustin justitia date 1 March 2018 21:44 +2

Acu' daca cumva cresc marile si oceanele de trc apele peste digurile Olandei... nu credite ca-i mai bine ca pe langa terenuri romanesti si medalii pentru DNA CODRUTA KOVESI sa le cedati olandezilor si porturile ? Asta asa ca sa nu se vada cate recolte pleaca cu vaporu' in zarile lumii...  Imperiul European a inteles in sfarsit ca daca nu inhatza mai repede Romania... s-ar putea sa le scape.... si nici asa nu-i sigur chiar tot....

# livia date 2 March 2018 07:47 +1

Trebuia sa i se puna aceasta intrebare ieri, in conferinta de presa; de asemenea sa fi fost intrebat despre masa de revelion a ambasadoarei olandei cu un "penal" in acceptiunea lui klaus. Adica public; asa, prin scrisori o abureste. Destinul nostru este clar.

# Pavelescu Clara date 2 March 2018 08:43 +3

Domnul Timmermans ne-a dezamăjit prin vizita și declarațiile pe care le-a făcut (la acest moment, vizita lui s-a dovedit STRATEGICĂ ptr. susținerea/favoarea procurorului șef DNA). Cum adică:TOȚI GREȘIM!!! când este vorba de ABUZURI (mai ales în mod flagrant) la cel mai înalt nivel JUSTIȚIA ? Nu am încredere în implicarea domnului Timmermans în (mai ales la un nivel atât de înalt), ptr.că ne-a dovedit că: - NU doreșet ADEVĂRUL și DREPTATEA în justiție; - nu dorește o presă liberă și transparentă, - încurajează corupția în justiție, etc. Domnule Timmermans, vă rugăm să nu ne dați sfaturi care să mărească abuzurile în justiție. Vă rugăm să nu subminați libertatea presei libere. Atâta timp cât nu se dorește ADEVĂRUL și DREPTATEA( mai ales în justiție), drepturile fundamentale ale omului sunt doar pe hârtie- ne duce în epoca sclavagistă. Domnule Timmermans, nimic nu e mai prețioc ca ADEVĂRUL, DREPTATEA, LIBERTATEA LA EXPRIMARE LIBERĂ- chiar și ptr. noi românii.

# romanu' date 2 March 2018 09:55 +7

Bai frate, cum dreaku de numai la noi vin toti papagalii sa ne spuna ce e bine sau rau. De ce nu se duc in Ungaria, unde au fost arestati ziaristi, in Polonia unde nu-i baga nimeni in seama sau in Grecia unde ..... Au uitat panaramele ca se pupau in bot cu BerlusconI -condamnat pentru coruptie si cu presedintele Frantei - la fel? Oare chiar suntem o tara SUVERANA si INDEPENDENTA?

# Pif date 2 March 2018 10:03 +3

Prin raspunsul oferit jurnalistei Sabina Iosub, Dl.Timmermans demonstreaza indirect faptul ca a fost informat gresit ori nu a fost informat deloc despre prevederile Constitutiei din Romania, prevederi de care trebuie tinut cont la adoptarea/modificarea legilor. Si ca la noi, la fel ca in alte state civilizate, exista 2 categorii de magistrati :1. JUDECATORII care sunt independenti si se supun numai legii si 2.PROCURORII care isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei. Din acest motiv nu ne-a spus ca trebuie sa modificam si Constitutia pt. ca asa vor tefelistii #rezistenti cu Macovei, Danilet si Kovesi in frunte.

# @ Piff date 3 March 2018 10:04 +1

NU stie ce este aia CONSTITUTIE !!!. Domnul vine in romania ca reprezentant al unora unde nu exista CONSTITUTIE . Chiar ei au recunoscut ca exista Parlamentul European Evreesc , in interiorul PARLAMENTULUI EUROPEAN. Vedeti ce zice Udi Levi in declaratiile din actiunea BLACK CUBE !!!.

# Pif date 2 March 2018 10:27 +1

Nu stiu daca Dl.Timmermans si-ar permite sa le dea indicatii pretioase si francezilor pentru imbunatatirea conduitei in adoptarea legilor, dupa ce, recent, Consiliul Constitutional din Franta a stabilit ca prevederea legala potrivit careia procurorii sunt subordonati Ministerului Justitiei este perfect constitutionala.

# murariu doina date 2 March 2018 10:45 +3

cum se face ca acesti agarici olandezi isi permit sa-si bage nasu in treburile interne ale unei tari suverane si toti stau ca vitele la taiere,cum isi permite asta sa spuna ca presa sa taca sa nu mai scoata abuzurile securistei mafioate la lumina,de ce dragnea si tariceanu nu i-au atras atentia despre ce vorbeste,m-am saturat ca toti oligofrenii din ambasadele straine sa ne de-a cu tifla in fiecare zi. :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

# Edelweiss - Drujbist luminător de Bukowina date 2 March 2018 11:08 +5

Din cauza copacilor nu mai vedem pădurea Repejor 2 chestii despre „verificarea magistraților să fie făcută de magistrați” Trecem peste TUPEUL și NEOBRĂZAREA cu care acest vocațional scuipător pe fața României are curajul nesăbuit de a intra în casa românilor să le dicteze așezarea mobilelor și rolul fiecărui obiect domestic. Luăm doar simpla frază enunțată de guguștiucul Bilderberg. Așadar, Golanul Diktator insistă în mod UNILATERAL pe respectarea cu sfințenie a principiului SEPARAȚIEI PUTERILOR ÎN STAT. Dar ce uită, sau trece sub tăcere, din iuțeală de mână și nebăgare de seamă, este cea de-a doua componentă relațională ce guvernează buna funcționare a puterilor dintr-un stat democratic: ECHILIBRUL PUTERILOR ÎN STAT. Ori, știe orice gogoman că ECHILIBRUL PUTERILOR este asigurat prin însele mecanismele de CONTROL RECIPROC, mecanisme instituite la nivel constituțional și consfințite prin legi aflate în armonie cu prevederile constituționale.

# Edelweiss - Drujbist luminător de Bukowina date 2 March 2018 11:10 +2

În atare situație, ce anume reprezintă prevederea LEGALĂ, dintr-un normativ APROBAT, ÎN VIGOARE, prin care ministrul de justiție POATE propune revocarea unor funcții de conducere din Ministerul Public, în anumite situații expres și clar definite de textul normativului. Nu cumva acesta este UNUL DIN MECANISMELE DE CONTROL RECIPROC al PUTERILOR, prin care puterea executivă intervine întru corectarea derapajelor constatate în funcționarea puterii judiciare? Scopul final al acestui mecanism fiind nimeni altul decât protejarea cetățenilor împotriva unor acțiuni ale unei autorități statale, acțiuni care tind să capete conotații despotice? 2. În ceea ce privește verificarea magistraților de către magistrați, sintagma ar căpăta valoare absolută de adevăr în ipoteza în care procurorii ar fi scoși din rândurile magistraților și ar reveni pe palierul profesional cuvenit, acela de funcționari publici cu statut special, absolvenți de studii juridice și a căror misiune ...

# Edelweiss - Drujbist luminător de Bukowina date 2 March 2018 11:12 +2

... este promovarea interesului legitim public prin garantarea respectării unor valori sociale protejate prin lege. În atare condiții, toată lumea e happy și toți curtenii și mesenii se vor veseli 7 zile și 7 nopți: cuvântul „magistrat” își va recăpăta adevărata lui strălucire, semnificația lui nemaifiind maculată de puricii și păduchii din Ministerul fără Minister (Public). Iar aceștia din urmă, devenind funcționari publici, vor putea fi lesne evaluați și, după caz, revocați, de autoritatea ministerială împuternicită în acest sens, prin lege organică. Sankta simplitate a soluției geniale. Dar, simplitatea soluției este, de cele mai multe ori, inaccesibilă celor ce sunt aflați în mijlocul pădurii. Simplitatea soluției este de o evidență elementară doar pentru acele spirite analitice, situate spațial în afara pădurii. (nota: Spirite analitice care pot să fie și din categoria persoanelor „care nu au absolvit niciodată studiile juridice” – apud Frau Ilse Koch Tarcea – Die Hexe von ÎCCJ)

# imun/teanu date 2 March 2018 11:32 +2

Cat erau otomanii aia de timerlani se multumeau sa-si ia tributul, e-adevarat si numindu-si domni pe masura. Ii "decapau" cand nu il strangeau destul, sau daca faceau goange. Se pare ca nu mai este cazul acum, toate conditiile fiind satisca-ndeplinite. Sultanul avand un vizir si-un casap, acum, ca stupul inca are miere destula, se misuna pe-aici ca-n bazar, in salvarii si cu papion.

# Delia date 2 March 2018 11:37 0

D-le Savaliuc,credeti ca-i in stare Timmermans sa citeasca raportul dvs? De ce nu trimiteti filmele lui CosmTimmermansa cu subtitrare in engleza?E drept,ei sunt obisnuiti cu dublajul la filme,dar oricum efortul e considerabil mai redus decat citirea raportului.Si efectul devastator.

# klopstock date 2 March 2018 12:09 +1

Nu stiu cum se face cu personalitatile acestea care dau lectii,nefiind,figurat vorbind,profesori credibil.Nici dna Reding,nici recentul nostru vizitator nu sunt calificati profesional,pe plan juridic.Dna Reding era ziarista,dl.in cauza specialist in literatura franceza si cu activitati axate,e adevarat,pe probleme de politica externa.Bun.Dar ati observat ca nu a suflat o vorba de controlul de constitutionaliate si rolul acestuia? Simplu,in tara lui nu numai ca el nu e cunoscut,dar ,prin Constitutia Olandei se interzice tuturor judecatorilor sa se pronunte in asemenea chestiuni,prevedere unica in lume.Cum sa-i pretindem atunci sa inteleaga sistemul nostru juridic,care nu e incheiat nici pe departe,in ceea ce priveste legile justitiei ?Cat despre remarca,perfect intemeiata legata de excluderea controlului politic asupra justitiei,Domnia sa,daca e asa de bine informat putea sa remarce ca,in cadrul reformelor justitiei s-a prevazut infiintarea unei structuri juridice speciale adecvate.

# Elena date 2 March 2018 13:55 0

Domnule Timmermans ne-ati jignit suveranitatea tarii noastre prin atitudinea dumneavoastra ! Mai vreti ceva din tarisoara asta pentru Olanda ca toti ati luat tot ce ati putut ,toata Uniunea ne-a golit de resurse !a mai ramas ceva ?! Acum ne vreti libertatea ,aerul si oxigenul ,cu ce drept domnule Timmermans ,cum va permiteti ?!

# Dorina Pospai date 2 March 2018 14:59 +1

Sunt O româncă stabilită de mai mult de 25 ani in Olanda, o țară a lalelelor și a construcțiilor de diguri. Am învățat limba și am asimilat cultura lor. Va spun sincer că în Olanda e mainstream-ul definit de multi multi ani împotriva Romaniei. La asta s-ar adăuga anii buni n care Monica Macovei, la Bruxelles a făcut o anti-propaganda continua care s-au reflectat înzecit mai puternic in Olanda. Olanda e o țară mică dar foarte bine poziționată în UE. Eu vad O singura mișcare de care ar beneficia Romania că și țară: sa O scoată pe Monica Macovei din rândurile Parlamentului european și să se pună o persoana care sa reprezinte interesele țării și nu ale unei părți de țară, legata de imixtiunea Sorosista in Europa. Și cît mai repede...iar Timmermans e depășit de greutățile funcției și nu mai rezistă mult.

# Retardanis date 2 March 2018 17:05 +2

E clar ca-i groasa. Din moment ce se dadu jos de pe cal "dl" Timmermans nu prea le place raportul lui Tudorel. Acum ar fi momentul sa fim tari. De ce nu vrea sa o ia el pe kovesi sa o puna la DNA Europa si sa se apuce ea sa ancheteze concernele europene si pe cei din parlamentul european. Sa veda si ei cum este. Ce bilant frumos ar fi cand va spune ca a arestat N europarlamentari si poate intr-o zi chiar pe olandezul acesta (nu mai vorbim de valoarea prejudiciilor).

# Baran Gheorghe date 4 March 2018 17:09 +2

Ati spus aproape totul. "olandejii zburatori " asa cum i-am numit intr-un comentariu mai vechi ne-au "facut". Daca n-au luat o halca din portul Constanta au zis "'Niet" la comanda lui ""ich bin Deutche"ca sa " nu bata la ochi". In loc sa ne" öcupam " de hotii care fura gainile din curte ne ocupam de "hotii" care doar muta gainile din curte in cotet . Putregaiul e in maduva sistemului Judiciar , parte a natiei vindute, cu radacini printre cei care n-au ridicat un deget cind Mihai viteazul si Tudor Vladimierscu au fost ucisi , nota bene , nu in lupta . Am spus-o si voi spune mereu. Trebuie sa tinem in actualitate "'izvorul de drept " al raului .

# livia date 21 February 2019 11:30 0

Frank Timmermans uraste justitia roman,ii uraste pe romani, uraste democratia romaneasca si aceasta pentru ca el nu reprezinta Uniunea Europeana, ci Frnk Timmermans reprezinta interesele olandezilor impotriva Portului Constanta. In guvernarea infractionala CIolos/Iohannsi olandezii au fost la un pas sa acapareze portul Constanta, acum Timmermans ajuta +PLUS / CIOLOS si USR/Sibiu/IOHANNIS sa vina, infractional, la osul puterii. Cal de bataie este Justitia.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva