21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STATUL PARALEL EXCEDE MCV – Vicepresedintele CE Frans Timmermans confirma ca a primit de la Razvan Savaliuc “Raportul privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii din perioada 2005-2017”, trimis cu posta speciala la Bruxelles. Uluitor, oficialul CE transmite ca are alte preocupari: “Criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV” (Adresa)

Scris de: L.J. | pdf | print

30 January 2018 16:30
Vizualizari: 19602

Raspuns naucitor al vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans (foto dreapta) trimis senior editorului Lumea Justitiei Razvan Savaliuc la data de 29.01.2018. Ca reactie la amplul Raport privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii din perioada 2005-2017” realizat de redactia Lumea Justitiei in luna noiembrie 2017 si transmis cu posta speciala de la Bruxelles pe numele lui Frans Timmermans (in limba germana) si a Verei Joukova (in limba engleza) comisarul european pe justitie, primul dintre ei ne-a raspuns ca a luat la cunostiinta despre continutul sesizarilor noastre cu privire la actele normative secrete (protocoalele) dintre serviciile de informatii, parchete si instante, care au transformat Romania intr-un „camp tactic”,  care in numele luptei anticoruptie a decis cu de la sine putere eliminarea din viata publica a unor demnitari, oameni de afaceri, magistrati si patroni de presa, prin fabricarea de dosare penale.


Am fost informati ca Raportul nostru a fost arhivat pe siteul special al Comisiei Europene, dar ce sa vezi, gravele semnalari facute de noi, cu documente si argumente - privind imixtiunea serviciilor de informatii romanesti in Justitie si „campul tactic” rezultat din aceasta simbioza care a creat o justitie oculta, paralela – par sa nu ii intereseze pe oficialii Comisiei Europene, intrucat aceste semnalari „exced criteriilor Mecanismului de Cooperare si Verificare” (MCV).

Ne rup guvernantii cu criticile pe Justitie, dar nu au treaba cu abuzurile statului paralel!

In interpretarea noastra, oficialii europeni ne dau de inteles ca indiferent de gravitatea semnalarilor, ei nu au in preocupari abuzurile sesizate, deoarece: “criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii (n.n. - inteligence) si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV.” Altminteri, oficialii europeni isi gasesc timpul sa fie deosebit de critici cu politicienii romani, ca nu cumva sa se modifice legile strambe ale justitiei, care au permis abuzuri infioratoare in ultimii ani. Recunoastem, ca nu putem intelege aceasta politica, care ne apare ca una duplicitara!

Publicam in continuare raspunsul oferit de vicepresedintele Frans Timmermans, prin intermediul unui functionar al CE, pentru ca romanii sa inteleaga ca cei care ne trag de urechi pe functionarea Justitiei si tot agita lupta anticoruptie ca nu cumva sa se atinga cineva de ea, nu par deloc ingrijorati atunci cand li se semnaleaza ca serviciile de informatii au cotropit ilegal lupta anticoruptie, prin formarea de “echipe mixte” in baza unor protocoale secrete, care incalca legislatia Romaniei si dreptul cetatenilor la un proces echitabil.

Comisia Europeana

Secretariatul General

Directoratul E – Coordonarea politicilor II

SG.E.1. – Cetateni si securitate

Bruxelles, SG/E1/LDL/cj/ - 29.01.2018

Domnului Razvan Savaliuc

Email: rsziua@yahoo.com

Stimate domnule Savaliuc,

Va multumim pentru Raportul din data de 9 noiembrie adresat vicepresedintelui Frans Timmermans, in care v-ati exprimat ingrijorarea cu privire la situatia din Romania. Va scriu in numele lui si va cer scuze pentru raspunsul tarziu pe care vi-l trimit.

Comisia Europeana supravegheaza foarte atent progresele din Romania legate de reforma justitiei si combaterea coruptiei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). In acest context la data de 15 noiembrie, a publicat un ultim raport (2) referitor la progresele Romaniei. Raportul respectiv precum si celelalte rapoarte anterioare pot fi consultate la pagina web: https://ec.europa.eu/info/strategy/justice-and-fundamental-rights/effective-justice/rule-law/assistance-bulgaria-and-romania-under-cvm/reports-progress-bulgaria-and-romania

In contextul MCV, Comisia urmareste cu atentie diversele dezbateri referitoare la justitia romana. Independenta justitiei, separarea puterilor si colaborarea dintre institutiile statului sunt teme importante in contextul MCV, abordate detaliat de catre Comisie in cadrul rapoartelor prezentate. Dorim totusi sa subliniem faptul ca criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii (n.n. - inteligence) si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV.

In baza raspunderii pe care o are fata de cetatenii romani dar si fata de Uniunea Europeana, Comisia trebuie sa colaboreze strans in continuare cu Romania, pentru a atinge scopurile MCV. Cu ocazia discursului din septembrie 2017 referitor la Starea Uniunii, presedintele Juncker a subliniat importanta statului de drept si a independentei justitiei in toate statele membre ale Uniunii Europene (2).

Cu prietenie,

Julien Mousnier

sef de unitate


(1) https://ec.europa.eu/info/files/comm-2017-751_de.pdf

(2) https://ec.europa.eu/commission/state-union-2017_de

* Cititi aici Raportul Lumea Justitiei privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii in scopul exercitarii puterii in stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice in perioada 2005 – 2017, trimis lui Frans Timmermans

Comentarii

# mitocanu date 30 January 2018 17:14 +11

...uluitor...dar incheie cu MIT FREUNDLICHEN GRUSSEN...ceea ce denota mult respect...

# un cetatean date 30 January 2018 17:21 +7

Julien Mousnier "sef de unitate" si cu asta ar trebui sa "mergem cu totii la somn" hahahahaha "comisari" europeni si "sefi de unitate" hahahahah

# Raluca date 30 January 2018 17:25 +26

Asta estea CULMEA PROSTIEI. De aici se DOVEDEŞTE CLAR ca STATUL PARALEL este ANTINAȚIONAL SI ANTICONSTITUȚIONAL si lucrează pentru interesele altor țări si grupuri de interese externe. ALO PROSTIMEA -DEŞTEPTAREA că e mai grav de atâta nici că se putea

# cozma ioan mangalia date 30 January 2018 20:31 +1

Herr Savaliuc, Konnen Sie dem Herr Ziemmermann mitteilen,dass er ein SCHURFE ist ? Und dass viele Kommissare von E.U. sind niedriggesinnter als die sowjetische Kommissere waren ?

# un oarecare date 30 January 2018 23:33 +3

Acest „mare comisar” la (M)UE, olandez dobitoc își dă păreri încă? Proști politicieni sunt, au fost și vor fi în continuare! Statul român este afectat de la vârf, un președinte de țară care are treburile personale și tributare, un imbecil ca orban ludovic care ar reprenta opoziția prin PNL... Mai există Partidul Național Liberal, așa cum își închipuie „inculpatul” orban ludovic?

# livia date 31 January 2018 07:18 +9

Prin acest raspuns, avem dovada ca preocuparea hahalerelor de la Bruxelles nu este justitia in sensul ei etimologic, ci sa puna cizma pe grumazul nostru. Se indoia cineva de acest lucru? Quod erat demonstrandum!!! De aceea ar trebui ca guvernantii sa faca ce stiu si sa le dea un jet...in figura.

# prostia in forma pura! date 31 January 2018 07:43 +4

Deci ingerintele serviciilor in solutiile justitiei nu au nicio legatura cu independenta justitiei?

# agenturile date 31 January 2018 10:19 0

straine .... :D :D :D :D

# ?????? date 31 January 2018 11:53 +1

Și FNI din vremea lui SOV, "cam la fel", vă "indemna" ?

# Dubălaru Vasile date 31 January 2018 15:05 0

Pentru el „colaborarea cu România” înseamnă oare colaborarea cu Monica Macovei ?!?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva