24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 28.02.2024 – PICCJ a redeschis dosarul procuroarei Piturca

Scris de: L.J. | pdf | print

28 February 2024 18:46
Vizualizari: 4616

* Au fost stabilite conditiile de acordare a creditelor din programul Noua Casa. Despre ce banca este vorba, aflati dand click aici.


* Se modernizeazea Transfagarasanul. In ce vor consta lucrarile, vedeti facand click aici.


* Stati cu ochii pe Inalta Curte de Casatie si Justitie joi, 29 februarie 2024!Instanta suprema este asteptata sa se pronunte in dosarul nr. 394/1/2024 asupra cererii formulate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru redeschiderea urmaririi penale in dosarul in care este vizata procuroarea Maria-Antoaneta Piturca (foto), sefa Sectiei de urmarire penala de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Cazul a pornit dupa ce in 2019 sotii Mariana si Vasile Saramat – asistenti maternali din Baia de Arama – au depus la SIIJ plangere penala impotriva Mariei Piturca, acuzand-o de rapire, grup infractional organizat si rele tratamente aplicate minorului. Motivul il constituie felul in care procuroarea pur si simplu a smuls-o si a tarat-o pe jos pe fetita Sorina Lucan de la domiciliul asistentilor maternali, ca s-o incredinteze sotilor Gabriel si Ramona-Elena Sacarin, care obtinusera adoptia minorei (vezi galerie foto).

Dupa inchiderea sectiei speciale in 2022, cauza a fost preluata de catre PICCJ, care a clasat-o. Totusi (mare atentie!), procurorul ierarhic superior a infirmat ordonanta de clasare. Iar acum ICCJ este asteptata sa se pronunte asupra acestei infirmari.

Repetam: stati pe-aproape, fiindca vom reveni cu detalii!
* Judecatorul Ciprian-Alexandru Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti a avut miercuri, 28 februarie 2024, primul termen in dosarul disciplinar. Ne referim la cauza in care Inspectia Judiciara il acuza de incalcarea regimului de incompatibilitati si interdictii, precum si de folosirea functiei pentru obtinerea unui tratament favorabil (click aici pentru a citi). Nu s-a dat vreo solutie, iar urmatorul termen i-a fost fixat abia peste o luna, pe data de 27 martie.

Tot miercuri, a avut loc ultimul termen in dosarul disciplinar al judecatorilor George-Dorel Matei, Constantin Ciuculescu si Luchian-Constantin Constantinescu de la Curtea Militara de Apel. Cei trei magistrati CMA sunt acuzati de insubordonare si de atitudini nedemne dupa ce ar fi refuzat sa participe la adunarile generale ale instantei si i-ar fi adresat cuvinte grele presedintelui Curtii Militare, judecatorul Petre-Valentin Badita (click aici pentru a citi).


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Marian date 28 February 2024 22:27 +17

F urat s a purtat cu micuta! Daca a gresit este musai sa plateasca ptr ca nu este dumnezeu pe pamint! Trebuie toti sa platim , hot, procuror , judecator orice om trebuie sa raspunda numai trebuie protejati ptr ca distrug vietile oamenilor!

# Cetateanul date 28 February 2024 23:15 +6

În ce țară de tâmpiți un individ își poate scoate adeverință de inapt serviciu ca să nu îl ia cu arcanul după care se face fix apevist...și împărțitor de dreptate (sanchi!) ? PS Altfel să râdem și să ne veselim cu cotețiștii plini de ifose, prințipuri și alte nimicuri de 2 bani. :lol:

# carcotas date 8 March 2024 02:17 0

interesant e ca dosarul (parca) a fost instrumentat de mult prea laudata Mihaela Iorga-Moraru. in prezent la DNA. (!!!!) s-a dovedit dupa ceva timp ca a fost un FAKE-NEWS ordinar povestea cu organele, Sorina fiind mult mai bine acum. zarva a fost intretinuta de sus-numita. sa ne aducem aminte de circul catuselor din vechiul DNA, oare numirea acesteia pe o functie importanta de conducere in institutie ar vrea sa faciliteze o revenire la ceea ce a fost? vom trai si om vedea!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva