12 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Condamnarile Romaniei la CEDO ne costa 10 milioane de euro pe semestru!

Scris de: | pdf | print

2 august 2010 14:03
Vizualizari: 9684

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat Romania, numai in acest an, la plata a peste 10 milioane de euro, adica peste 43 de milioane de lei. Suma pe care tara noastra trebuie sa o plateasca numai pentru condamnarile din primele sase luni ale acestui an este aproape egala cu suma pe care Romania a fost condamnata sa o plateasca pe intreg anul 2009. Principalele motive pentru care tara noastra pierde procesele la CEDO sunt in primul rand nerespectarea dreptului de proprietate, regimul inuman din penitenciare si nerespectarea dreptului la un proces echitabil.

Principalele motive pentru care tara noastra pierde procesele la CEDO sunt in primul rand nerespectarea dreptului de proprietate, regimul inuman din penitenciare si nerespectarea dreptului la un proces echitabil.

Singurul an in care tara noastra a fost condamnata sa plateasca mai mult decat in acest an a fost anul 2008, in care Romania a avut de plata 48 de milioane de lei (peste 11 milioane euro). Si in urma cu doi ani, tot nerespectarea dreptului de proprietate a fost principalul motiv de condamnare a Romaniei. Cu toate acestea, legislatia privind proprietatea si retrocedarea acesteia nu a fost modificata in sensul imbunatatirii.

 Comentarii

# Racaceanu Catalin date 2 august 2010 17:36 0

Si nici nu va fi modificata legislatia in viitorul apropiat. Nu exista nici un interes din partea celor ce conduc de fapt tara. Nu am spus din partea guvernantilor deoarece acestia nu exista.

# Terzi Petre date 3 august 2010 12:51 +1

Mare rusine pentru justitia romana, plina de absolventi de la Stefan Gheorghiu, carora prin Decretul -Lege al lui Iliescu,din 1990, li s-a permis ca prin examene de diferenta sa obtina diploma de absolvent a facultatilor de drept si care nu inteleg ce mare rau a facut si Frundo Romaniei !. Atunci Iliescu ingrozit de numarul primilor someri din structurile PCR, precum si alte structuri bolsevico-securiste, le-a oferit acesta sansa, infectand iremediabil justitia romana. Totusi le-a pus o conditie: pot sa judece cum ii tae capul, dar ,sa nu fie judecat. Si iata ca se tin de promisiune !
Pai cum sa-si judece tovarasii si deci sa nu-si apare veniturile nerusinate si averile ilicite ? Corb la corb nu-si scoate ochii !
La vremuri "noi"-tot noi. Asta le-a fost si continua sa fie deviza ! Asa se intampla cand "se urca scoafa in copac" ! Eu nu am studii juridice, dar simt ca o esire trebuie sa fie !
Daca suntem crestini botezati, ar trebui sa ne ferim sa cochetam cu astfel de atitudini si sa permitem perpetuarea lor.
Cei care se trezesc din "somnul cel de moarte" asa cum spune in imnul nostru, ar trebui sa-si dea seama ca, manipulati de televiziuni si "presa libera" ( de fii si nepotii cominternistilor care au activat in PCR-ul infiintat in 1921, la care s-au adaugat canalii capabile de orice, care s-au autodefinit "oameni de bine" in dec. 1990) ne-au vandut libertatea, precum si munca de o viata a parintilor nostri si chiar a noastra.
Noi ar trebui sa avem grija sa nu cadem intr-o noua capcana manipulatorie.
Trebuie sa ne frecam bine ochii si sa privim bine in jur si vom zari ca in Romania sunt si forte pozitive, care ca si Moise ne propun traversarea pustiului ce ne desparte dupa 20 de ani de guvernare a " de prosperitatea ce ne-a fost furata in mod nerusinat.

# Isop date 23 decembrie 2010 17:49 0

interesant, am mai vazut detalii despre problema asta si la [url]http://www.minilex.com[/url]

# prostanacu date 3 august 2010 20:22 0

este o suma modica comparativ cu cele aproximativ 5 miliarde euro ce ar trebui platiti fie fostilor proprietari, fie chiriasilor in cazul evacuarii de catre statul roman, Asa ca nu are rost sa se schimbe legislatia si sa se transeze problema in vreun fel ci mai bine se lasa la voia fiecarui magistrat in parte interpretarea ei care paradoxal este corecta si atunci cand este privita in favoarea proprietarilor cat si in favoarea chiriasilor. e o chestiune simpla de matematica si a resurselor financiare si a voturilor uneia sau alteia dintre cele 2 categorii sociale. Timpenia care se vehiculeaza si la care din pacate nu se raspunde este culpabilizarea pe nedrept a magistratilor pentru condamnarile la CEDO. or totul consta in legislatia stramba care asa trebuie aplicata, in lipsa de fonduri in sistemul justitiei cat si in culpa celorlate autoritati, institutii chemate a aplica pe bucatica lui legea (politie, executori, penitenciare, spitale, invatamant, avocati, ministere, agentii, primarii, prefecturi, fisc, servicii de informatii.....)

# Codrin date 29 august 2010 13:19 +1

Aici sint bani Romaniei in joc si ar trebui sa raspunda penal fiecare judecator ce a incalcat dreptul respectivului invinuit si apoi judecat in interes si nu in indreptarea situatiei .Procurori,judecatori,avocati se invirt in sistemul solar al falsei justitii si pagubesc statul roman :sigh:

# Cosmin Cristea date 27 septembrie 2010 14:35 0

Problema Romaniei este....GRUPAREA NATIONAL-SOCIALISTA Bota-Lupascu-Dragut:)).. . Sub pretestul infaptuirii Justitiei aceasta grupare musamalizeaza crimele savarsite de Fosta Militie Politica, dar si savarseste crime la adresa drepturilor cetatenesti. In martie 2009 am luat o mama de bataie de la militari deoarece am scris pe o pancarda aceasta declaratie a mea... . Au intervenit si medicii psihatrii care m-au tinut pana cand a intervenit o televiziune locala (vreo 3 zile), dar si unii din Magistratura si MAI care m-au trimis in Instanta pe fantasmagorii.... .

# pompiliu bota date 27 septembrie 2010 15:22 -1

Dragi colegi, nu mai răspundeţi unor debili ca: Maria, Cosmin Cristea, raluca şi alţii.

# ion dreptate date 30 octombrie 2010 12:46 0

Sa nu uitam ca Imobilile furate de Dictatura Comunista, au intrat in partimoniul Statul Roman actual . Statul Roman actual a vandut dupa Revolutie , Immobilele furate de Dictatura Comunista .In acest sens Statul Roman actual participa mai departe la Crima Organizata de Dictatura Comunista . Valoarea furtului total al Immobilelor intrate in posesia si administratia Statului Roman dupa 1989 sa ridica la valoarea de Piata actuala de ca 500 de Miliarde de Euro.
Ca atare Romania nu are un Staat Democrat ci o Dictatura Camuflata care exploateaza mai departe resursele Poporului Roman sustinuti de FMI /Banca Internationala si de Comunitatea Europeana.
Regimul Politic al Statului Roman incearca cu sprijinul intereselor externe sa acopere mai departe furturile efectuate de Dictatura Comunista. Dupa Codul Penal al Romaniei cei care au participat la un Furt trebuie judecati. Buna credinta a cumparatorului unui bun furat este nulla dupa Codul Penal Roman. Cei care acopere, sustine sau participa la un furt incl. Organele Statului Roman sant de condamnati intre 1 an pana la 15 ani de incisoare dupa Codul Penal.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.05.2021 – DNA lucreaza pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva