15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZVALUIREA FOSTULUI DIRECTOR AL ZIARULUI ZIUA– Sorin Rosca Stanescu: “Faimoasa rapire din Irak s-a transformat intr-o frumoasa afacere financiara. Florian Coldea a preluat banii necesari rascumpararii... M-a sunat Basescu. Mi-a sugerat ca as putea inlocui cuvantul 'bani' cu 'pistoale Kalasnikov'... Acolo au fost multe milioane de dolari, dintre care, patru milioane nu au mai fost predate rapitorilor, ci au fost 'retinute la sursa'. La cel care avea sa devina, ulterior, generalul Florian Coldea”

Scris de: L.J. | pdf | print

3 April 2015 15:12
Vizualizari: 13699

Dupa retinerea de catre DNA a doctorului Mohamad Yassin, fostul director al ziarului ZIUA, ex-senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, face o dezvaluire exploziva despre rapirea jurnalistilor romani in Irak. Intr-un editorial intitulat “Triunghiul vinovat: Yassin, Basescu, Coldea” si aparut pe site-ul corectnews.com, Rosca Stanescu acuza ca rapirea s-a transformat intr-o afacere financiara la care au participat, in grup organizat, Traian Basescu, doctorul Mohamad Yassin si actualul prim-adjunct al Serviciului Roman de Informatii, generalul Florian Coldea.

Sorin Rosca Stanescu povesteste ca, in 2005, a aflat ca Florian Coldea ar fi plecat din tara cu o “voluminoasa geanta diplomat”, in care s-ar fi aflat banii necesari pentru rascumpararea jurnalistilor. SRS dezvaluie ca a pregatit aparitia unui articol in ziarul ZIUA pe aceasta tema, dar ca imediat ar fi fost sunat de purtatoarea de cuvant a Administratiei Prezidentiale de la acea vreme, Adriana Saftoiu, care i-ar fi cerut sa nu publice stirea. Rosca sustine ca a refuzat, astfel ca ar fi fost sunat de presedintele Traian Basescu, acesta cerandu-i la randul sau sa nu dea stirea pentru ca viata jurnalistilor ar fi pusa in pericol. Potrivit lui SRS, Basescu i-ar fi sugerat sa prezinte in mod fals ca in geanta dusa de Coldea s-ar fi aflat pistoale si nu bani.


Fostul director al ziarului ZIUA acuza ca in realitate in respectiva geanta s-ar fi aflat multe milioane de dolari si ca nu toti banii ar fi ajuns la rapitori. Rosca dezvaluie ca patru milioane de dolari ar fi fost “retinute la sursa”, adica la “cel care avea sa devina, ulterior, prin mai multe ridicari in grad, la 'exceptional', generalul cu doua stele, Florian Coldea“. De altfel, Sorin Rosca Stanescu spune ca in momentul in care jurnalistii rapiti au fost adusi in tara, din aeronava Hercules se vede cum un mascat coboara cu o geanta diplomat si dispare din cadru.

Iata editorialul lui Sorin Rosca Stanescu de pe corectnews.com:

Cei trei au pus la cale un dublu jaf, camuflat in spatele unei actiuni criminale. De terorism. Asa-zisa rapire a jurnalistilor romani, petrecuta in Irak, a fost pusa la cale in laboratoarele de la Bucuresti. Desigur, cu implicarea constienta si inconstienta a lui Omar Hayssam. Cel care a fost condamnat definitiv la multi ani de inchisoare, pentru terorism. Faimoasa rapire din Irak, initiata la Bucuresti, s-a transformat, pentru 'triunghiul vinovat”, intr-o frumoasa afacere financiara. La care au participat, intr-un grup organizat, Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei si de sef al asa-zisei celule de criza, 'cinstitul' doctor Yassin si un ofiter specialist in actiuni antitero, practic, necunoscut opiniei publice la acea vreme, pe nume Florian Coldea. Care, de mai mult timp, sta la butoanele Serviciului Roman de Informaţii, sub doi presedinti.

In timp ce opinia publica nationala si internationala se dadea de ceasul mortii, extrem de ingrijorata de soarta ziaristilor rapiti in Irak, cei trei puneau la cale operatii, pe care au incercat sa le secretizeze – si, in parte, au si reusit - pentru cincizeci de ani si care aveau drept finalitate jefuirea unor sume de bani, apartinand unor persoane ori, in mod direct, cetateanului roman. Cum anume au procedat, voi prezenta, succint, in cele ce urmeaza.

Sursele de bani nemunciti au fost doua. Iar marele dirijor, in ambele operatiuni, a fost Traian Basescu.

Primul jefuit, in ordine cronologica, a fost Omar Hayssam. Prin intermediul 'cinstitului doctor Yassin'. Doctorul Mohamed Yassin facea parte din anturajul lui Omar Hayssam. Ca si el, a servit, sub tricolor, in calitate de colaborator al Securitatii, daca nu cumva, chiar de ofiter acoperit, ambii fiind recrutati sub comunism. Ca si Traian Basescu de altfel. Apartinator mai nou al serviciilor secrete, era, in aceasta ecuatie, doar Florian Coldea. Omar Hayssam, acuzat, pe buna dreptate, ca a pus la cale rapirea jurnalistilor pentru a obtine astfel o rascumparare din partea statului roman, care ar fi putut intregi averea sa, a fost priponit dupa gratii, printr-o dispozitie data de Traian Basescu, la scurt timp dupa ce acesta isi consumase cea de-a doua intrevedere cu Omar Hayssam, petrecuta in umbra zidurilor de la Cotroceni. Acolo, in arestul politiei capitalei, unde, in principiul, nu patrunde nici musca fara stirea si aprobarea procurorilor de caz, a ajuns, si nu o singura data, un particular. Si anume 'cinstitul si bunul doctor Yassin'. Care a purtat conversatii inregistrate cu Omar Hayssam, in cursul carora ii promitea acestuia o 'extragere' de dupa gratii, cu ajutorul 'profesorului'. Un nume de cod pentru Traian Basescu. In schimbul a ce? In schimbul a jumatate din averea sa pentru care, tot in arestul politiei, a si dat o semnatura. Aceasta a fost doar prima parte a operatiunii. Finalizata, in scurt timp, prin disparitia stranie, din tara, a lui Omar Hayssam, dar, in mod cert, cu sprijinul unor ofiteri superiori din SRI.

A doua operatie financiara a fost initiata la Bucuresti, s-a desfasurat in Irak si a fost finalizata, in mod simetric, tot la Bucureşti. In mod concret, s-a negociat cu cea de-a doua echipa de rapitori, cei, de data aceasta, autentici, pentru o suma de bani de mai multe milioane de dolari si, la capatul negocierilor, Traian Basescu a trimis o aeronava militara, de tip Hercules, in Irak, pentru recuperarea ziaristilor. La plecare, domnul Florian Coldea, intr-o voluminoasa geanta diplomat, a preluat, din avutia publica, banii necesari rascumpararii. Asa-zisa suma de bani ceruta de cea de-a doua echipa de rapitori. In acel moment, unul dintre reporterii de investigatie ai ziarului 'Ziua', care traieste bine mersi si poate oricand depune marturie, care a insotit echipa deplasata in Irak, mi-a relatat, printr-un telefon iridium, care permitea comunicatiile prin satelit - cu care fusese dotat de catre redactie - ca in respectiva geanta se afla o suma mare de bani. Am preluat aceasta informatie si am transformat-o, imediat, intr-o stire de presa, care urma sa apara pe prima pagina a ziarului 'Ziua'. Nu mai stia nimeni, cu exceptia redactorului sef al ziarului, a paginatorului si a secretarului general de redactie, despre ce este vorba. Si, foarte interesant, in scurt timp, am primit un telefon de la Palatul Cotroceni. Mi-a telefonat doamna Adriana Saftoiu. Aceasta era purtatoarea de cuvant a Palatului Cotroceni. M-a rugat, in numele presedintelui, sa nu public informatia. Am refuzat. Imediat m-a sunat insusi presedintele Traian Basescu. I-am spus ca este o informatie de interes public. Mi-a comunicat ca daca voi publica aceasta informatie, viata ostaticilor va fi pusa in pericol. M-a somat sa nu-mi asum aceasta responsabilitate. Si mi-a sugerat ca daca vreau sa dau, totusi, o stire bomba, as putea inlocui cuvantul 'bani' cu 'pistoale Kalaşnikov'. Asadar, domnul Florian Coldea ar fi plecat in Irak, o tara inarmata pana in dinti, cu mai multe pistoale Kalasnikov, intr-o geanta diplomat, pentru a-i convinge, cu ajutorul acestora, pe teroristi sa-i cedeze pe ostatici. Marturisesc ca, din teama de a nu le face acestora rau, m-am pretat scenariului propus de Traian Basescu. si, o stire bomba s-a transformat, astfel, intr-o stire falsa.

In realitate, acolo au fost multe milioane de dolari, dintre care, patru milioane nu au mai fost predate rapitorilor, ci au fost 'retinute la sursa'. Adica, la cel care avea sa devina, ulterior, prin mai multe ridicari in grad, la 'exceptional', generalul cu doua stele, Florian Coldea. Cand a sosit aeronava Hercules, cu ostaticii la bord, in momentul in care acestia au parasit aeronava, dupa deschiderea portilor din spate ale acesteia, toata lumea a putut observa un mascat parasind, in graba, „puntea”, cu o geanta diplomat, de culoare negrea in mana si disparand apoi total din cadru. Era cea de-a doua parte a prazii vizate de Traian Basescu.

Atentie, despre ambele operatiuni financiare, precum si despre stenogramele in care s-a vorbit insistent despre faimosul 'profesor' s-a referit, pe larg, in dezvaluirile sale, prezentate pe toate televiziunile, precum si in cartea sa, procurorul Ciprian Nastasiu, cel care l-a anchetat pe Omar Hayssam, cel care, sub presiunea lui Basescu, i-a permis acestuia sa paraseasca arestul, din motive de sanatate, cel care, apoi, a fost sanctionat de Basescu, prin demiterea din inalta functie pe care a detinut-o la Parchetul General, cel care, in fine, a incalcat 'legea tacerii' si, la cererea lui, s-a prezentat autoritatilor din Statele Unite ale Americii, la Washington, pentru a face numeroase dezvaluiri, intr-o 'operatiune de printing', care a durat mai multe zile.

Astazi, Omar Hayssam, dupa ce, in urma sentintei definitive, a inteles ca protectia care i-a fost promisa nu mai exista si nici nu mai poate exista, a rupt, la randul sau, 'legea tacerii'. Cine urmeaza? Nu cumva 'cinstitul doctor Yassin'?”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 3 April 2015 15:27 +28

sorine stiu ca si tu stiai si ca sura noastra este corecta!!!!stiu ca si tu ti/ai luat injuraturi ca si mine!!!!stiu ca si pe capul tau a fost pret pus de imperiul raului ca si pe capul meu dar.......singura deoasebire dintre noi este ca eu am ,,imunitatea mea,,sorine da o sa se confirme si chestia cu banii si documentele tale bancare in care aratai mermelirea banilor pentru care ai fost injurat!!!!!!!si pentru ca tot sintem la ora adevarului,a sosit liber de la americani pentru toate dosarele mermelite de justitie ale imperiului raului.rezidentul cia de la amb sua de la buc a primit ordinul pentru scoaterea dosarelor,asta i se trage de la guantanamizare,de asta a si plecal la moldova sovietica.urmeaza ........si alte stiri

# unul din lumea cea mare date 3 April 2015 16:47 +21

deja primele confirmari pentru chestia cu guantanamizarea au sosit de la maestrul bolcas si de la antena 3 cit si a faptelor petrecute in ultimile 24 de ore,yasin a fost arestat IERI si s/a auzit abia azi

# obiectiva date 3 April 2015 18:50 +12

fara a avea sursele si resursele si protectia nimanui, de cand am spus eu, inclusiv pe Luju, ca BASSESCU egal PROFESORUL ???? :P plus ca am spus ca baSS este TERORISTUL NO 1 AL ROMANIEI...acum, daca o spuneai si tu prin alte parti, si nu stiam nimic, nu e vina mea, UNULE !!!!  :P

# obiectiva date 3 April 2015 20:34 +3

SA FITI PREGATITI DE WW3 START :P An Israeli air force jet allegedly bombed warehouses in Libya placed in a small airfield in the south of the country, according to Arab media citing unnamed Libyan security sources. According to the reports, the warehouses, which were completely destroyed, stockpiled weaponry purchased by Iran from Africa and were intended to be smuggled to Hamas in Gaza. Al-Watan further claimed that the jet flew through Egyptian airspace, where it was allowed passage. Last January, Iranian Revolutionary Guard General Mohammed Allah Dadi was killed alongside Jihad Moughniyeh, Hezbollah commander and the son of the group’s late military leader Imad Moughniyeh, in an attack on a Hezbollah convoy near the Israeli Golan Heights border, which was attributed to Israel. Israel has not officially confirmed it carried out either strike.  

# obiectiva date 3 April 2015 21:08 +7

am fost PRIMA din lume care a spus de inceperea WW3 inca din februarie 2014.....si ARGUS ma tot ameninta, sa TAC , SA NU SPERII LUMEA! acu` cand trec tancurile pe strazile bucurestiului, ii ordon si eu lui ARGUS, sa inghita in sec si sa inchida PLISCUL, FOREVER  :P

# ARGUS date 3 April 2015 21:33 +5

Auzi,tu obiectiva-cand te-am amenintat eu.E drept,ti-am spus sa nu agiti spiritele ca nu e bine.Dar aminteste-ti ce am scris eu imediat dupa maidanul ucrainean si ce am completat eu dupa Crimul ala disputat de ani ,zis si bugeac.Asa ca ia nu mai agita din nou spiritele si ciocul mic.Forever. :P

# obiectiva date 3 April 2015 21:54 +4

eu ``nu agit spiritele```, alea se agita singure.....wow.......pastele evreiesc cade EXACT in a 3 a luna rosie , wow, wow......si eu m/am nascut intr-un an cu TETRADA DE LUNE ROSII .asa ca, nu agit spiritele deloc, eu doar SPUN, .......ADEVARUL  :P si fii sigur ca NU ma mai vezi pe aici,  ca la BACAU vor fi bombardamente grele pe aeroport.... :P

# plictisitu' date 3 April 2015 21:55 +1

La ce or fi folosind zvonurile astea de război, că... draci - laci etc...numai voi stiti!Mai lasati-ne frate că va ambalati degeaba!

# unul din lumea cea mare date 3 April 2015 15:32 +28

coldea!!!!!!de cind ti/am spus ca mergi la pandaimos!!!!!!veste buna,nu mergi singur!!!!!!o sa/l iei si pe pahontu si pe ala de la sts!!!!!!!!!! coldea iti aduci aminte de cint ti/am prezis/o? de mai mult de un an si jumatate ai primit mailul meu si tu si pahontu.lectie pentru viitor!!!! CE FACI TE FACE!!!!!!!!!!

# mulder, agentul mulder date 3 April 2015 22:03 +16

cand va merge coldea la beci, eu il dau pe jack, jack daniel's.....asa ca de la agent american la ...popor roman.....dar nu a venit ziua....din toamna.......caci buturuga mica rastoarna carul (de stele?!) mare....si sa vezi atunci cum mai gesticuleaza viitorul fost mare general! Apropo: stiti ca ar fi priul mare general care poate /va merge la bulau?

# 1989 date 3 April 2015 17:17 +17

Mi se intoarce stomacul pe dos cand observ cine este la butoane.Rusine sa va fie!!!

# Austria Viena date 3 April 2015 18:35 +17

In iulie 2011 nevasta lui Tender intreba de Geta Barbalata si de Coldea, cica erau prieteni Ce mai fac?

# Mimi date 4 April 2015 04:34 +16

Cu ce se lauda Kovesi la bilant, cand in timpul sefiei ei la parchetul general si la DNA, a inmugurit si inflorit MAFIA in tara asta???De neglijenta in serviciu sunt sigura ca nu e vorba, de incompetenta nici atat pt. ca vedem ce MALEFICA e atunci cand e vorba sa FABRICE dosare, inseamna ca e vorba de TAINUIRE, COMPLICITATE si FAVORIZAREA INFRCTORULUI!!!!!Acesta e si motivul pt, care nu se poate atinge de Base si mafiotii lui, cu totii o au la mana .SRI si Kovesi au stiut tot timpul ce se intampla, ba mai mult la rapirea jurnalistilor au lucrat impreuna cu Base si si-au impartit rascumpararea.E modul lui base in care isi fidelizeaza slugile.Acum sunt constienti ca Base daca ajunge la beci ii trage si pe ei dupa el.Inca de atunci s-a spus ca rapirea a fost o facatura a lui Base si ca rascumpararea s-a impartit cu Coldea.

# florian zeller date 2 September 2015 21:56 0

Eu nu am fost platit de sadam pentru a sustine irakul impotriva iranului; acolo unde toata opinia publica romaneasca susntine ca razboiul s-ar fi terminat acum douazeci de ani, si unde ponta apare cu zambetul sau de parsh cu ochi buricati cu glume de ghiorlan si neam prost ca orice ghiorlan cu pretentii de om in stat, aflati ca si astazi armata l-a sustinut pe sadam impotriva iranului si pentru invazia ulterioara a kuweitului, precum si in anasinarea soldatilor evrei banuiti de spionaj, precum si de tradare. MAI, SIE si DIE erau la curent cu toate acestea, in special autoritatile germane, ca aliat fundamental al tarilor fostei axe si al militiei imperiale japoneze, precum si ca exponenti ai trotkismului internationalist din tarile comuniste euroasiatice. Daca americanii l-ar fi prins pe sadam acum douazeci de ani, asa cum sustin si astazi MAI si MAE- in imbecilitatea lor notorie, atunci irakul NU ar fi devenit aliat al tarilor fostei axe

# florian zeller date 2 September 2015 22:07 0

In plus de asta, din alianta cu fratia musulmana profita cel mai mult astazi sfantul imperiu de neam arab, china, federatia rusa si, cel mai probabil germania, noi, in calitate de stat co-beligerant nefiind nici macar invitati la negocieri, pentru ca noi si astazi consideram ca irakul trebuia sustinut impotriva iranului, a kuweitului si mai ales a israelului. Pentru noi conditiile sunt foarte dure, chiar si in conditiile privilegiate oferite de aliatul francez. Repet, arabii nu stiu multe si nici nu ii intereseaza, ei se afla astazi pe teritoriul romaniei, probabil sprijiniti de autoritatile romane, iar un singur om nu este nici responsabil si nici nu poate face fata unei asemenea situatii. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva