18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DRAGNEA SI-A ISPASIT PEDEAPSA, DNA I-A MAI FACUT UN DOSAR – Cu doua zile inainte ca Tribunalul Bucuresti sa se pronunte pe liberarea conditionata a lui Liviu Dragnea, DNA a anuntat trimiterea in judecata a fostului lider PSD intr-un nou dosar, in legatura cu participarea la investirea presedintelui SUA Donald Trump. Dragnea este acuzat de trafic de influenta si folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 May 2021 16:34
Vizualizari: 7515

Ce coincidenta... Cu doua zile inainte ca judecatorii Ciprian Purice si Claudiu Corobana de la Tribunalul Bucuresti sa se pronunte pe liberarea conditionata a lui Liviu Dragnea, masura la care DNA se opune, parchetul anticoruptie a anuntat trimiterea in judecata a fostului presedinte PSD intr-un nou dosar, inceput in ianuarie 2021. De data aceasta, Liviu Dragnea este acuzat de presupuse fapte de trafic de influenta si folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.


 

Dosarul - in care au mai fost trimisi in judecata un fost consilier parlamentar si trei oameni de afaceri pentru cumparare de influenta - priveste vizita pe care Dragnea a facut-o in 2017 in SUA, pentru a participa la ceremonia de investire a lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA (foto). Concret, Dragnea este acuzat ca ar fi beneficiat de servicii din partea unor oameni de afaceri constand in asigurarea accesului la ceremonia de investire a lui Trump, intalniri cu alti oficiali americani, precum si in servicii de lobby si consultanta politica, servicii in schimbul carora ex-liderul PSD ar fi intervenit pe langa premierul Romaniei pentru a sustine interesele financiare ale unui om de afaceri in Romania, in domeniul militar si intelligence.


Acuzatiile sunt extrem de subtiri, in opinia noastra, si seamana cu cele din facatura DNA Ploiesti “Ponta-Blair”, in care fostul premier al Romaniei Victor Ponta a fost hartuit pe motiv ca ex-prim-ministrul britanic Tony Blair a venit in Romania pentru a-i crea imagine buna in contextul alegerilor din 2012. Interesant este si momentul in care are loc trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea: fix cu doua zile inainte ca judecatorii Ciprian Purice si Claudiu Corobana de la TMB sa se pronunte pe liberarea conditionata a fostului lider PSD (click aici pentru a citi). O liberare care, din punctul nostru de vedere, nu poate fi respinsa decat daca exista rea-vointa, avand in vedere ca Dragnea indeplineste toate conditiile pentru a fi pus in libertate, dupa cum chiar Penitenciarul Rahova a stabilit. Cu alte cuvinte, Dragnea si-a ispasit pedeapsa, iar DNA a decis sa dea drumul la un nou dosar impotriva fostului presedinte PSD.

Pe de alta parte, ne intrebam: oare acest nou dosar va fi invocat in instanta de DNA pentru a incerca sa blocheze liberarea conditionata a lui Liviu Dragnea?


Prezentam comunicatul DNA:


“In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 32/VIII/3 din 14 ianuarie 2021, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, aflat in stare de detinere, la data faptelor presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte al unui partid politic, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:

- trafic de influenta (doua fapte),

- folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,

persoana fizica, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta,

doua persoane fizice, oameni de afaceri, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de complicitate la cumparare de influenta,

DIMITRESCU GHEORGHE, la data faptei consilier parlamentar, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

I. In perioada ianuarie 2017 - mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine si pentru partid, constand in:

- asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de investire a presedintelui SUA, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfasurate la Washington D.C (S.U.A), in baza unui pachet de beneficii in valoare de 250.000 dolari, acces obtinut prin intermediul unui om politic si de afaceri american, vicepresedinte al Comitetului Prezidential de Inaugurare,

- asigurarea, cu ajutorul celorlalti doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby si consultanta politica in valoare de 30.000 USD, in favoarea partidului din care facea parte. Banii respectivi ar fi fost platiti, in luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul in insulele Virgine Britanice si conturi bancare in Cipru, (controlata de omul de afaceri roman cu ajutorul celorlalti doi oameni de afaceri).

De asemenea, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu a mai acceptat de la acelasi om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constand in participarea, in perioada mai - iunie 2017, la doua intalniri (in final neconcretizate) cu inalti oficiali din SUA.

In acest context, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat, in favoarea omului de afaceri roman, influenta reala pe care o avea fata de prim-ministrul si alti membri ai Guvernului Romaniei, promitandu-i ca ii va determina pe acestia sa ii asigure interesele de afaceri, in special din domeniul militar si al intelligence, pe care respectivul le avea in Romania.

II. In perioada mai-octombrie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu si-ar fi folosit autoritatea si influenta ce decurg din calitatea de presedinte al unui partid politic fata de inculpatul Dimitrescu Gheorghe, precum si fata de alte doua persoane, in scopul de a obtine, in aceeasi perioada de timp, foloase necuvenite pentru sine si pentru partid, cu incalcarea dispozitiilor Legii nr. 334/2006 privind finantarea partidelor politice, constand in servicii de lobby in valoare de 100.000 USD (din care 45.000 de euro ar fi fost achitati de inculpatul Dimitrescu Gheorghe). Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americana de lobby, pentru stabilirea si perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu inalti oficiali americani.

In schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, in perioada iunie - iulie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat in favoarea acestuia, influenta reala pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promitand ca il va determina pe inaltul demnitar sa il desemneze pe primul in functia de consul general al Romaniei la Bonn, lucru care s-a si intamplat.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatului Dragnea Nicolae-Liviu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# imun/teanu date 17 May 2021 17:40 +7

Cum "un base", de "rarunchi", l-a bagat la puscarie pe proful (si de comert exterior, a fi completi) Dan Voiulescu [cu pagube colaterale prof Melcinicopschi pe beneficiu alpinistului pe cadavre "frantuzistul dac" Dacian, pana la si mai "colateralul" (de tot) Stan Mustata, judecatorul care considera numai Legea], pe Liviu Dragnea l-a bagat Hoha Intai (tot de "rarunchi"), ca nu i-a stat in genunchi. Daca base "nu ierta", Hoha "nu iarta" si mai dihai. Daca la Dragnea nu s-a reusit in puscarie cu "medicina" (dintr-un trcut "traditionala") poate merge cu si alt dosar de puscarie ?cum se si striga de cor si decor, "moarte lui Dragnea, VeOricai si toti PSD etc.". Acum!, cand tu!, de "capritii"!, cheltui din banii lui POBOR nemasurat (si necontrolat-nedeclarat) imens, sa ai la fel de imens nerusinarea sa incriminezi altora ce faci tu nonsalant. Doar abject?

# Valter Cojman date 17 May 2021 17:43 +56

Aceleasi invinuiri se pot aduce si lui IohaniSS, si lui Orban, de fapt..., tuturor celor din PNL si USR-PLUS, in frunte cu IohaniSS. Mai tineti minte ca IohaniSS a adus la Sibiu liderii europeni, pe cheltuiala statului roman, tocmai in campania pentru europarlamentare si in anul in care erau si alegeri prezidentiale? Nu cumva au facut asta ca sa capete capital politic in alegerile europarlamentare si prezidentiale? Deci, fapte mult mai grave decat asa zilele fapte ale lui Dragnea. https://ec.europa.eu/romania/news/20190507_viitor_comun_summit_sibiu_ro

# Amo date 17 May 2021 18:14 +57

Cum era de asteptat si dupa cum m-am exprimat la ultima mea postare, m-as fi mirat daca i-ar fi dat drumul lui Dragnea. Ar fi fost frumos sa fie adevarat. Iohannis o sa se agate de tot ce poate ca Dragnea sa nu fie eliberat pentru ca stie mult prea multe, are o ura pe care si-o manifesta "sub acoperire"... ca acest om sa stea in inchisoare cel putin pana reusesc ei sa vanda ce mai este de vandut din tara si cand au pus" tara la pamant" nici nu mai conteaza eliberarea lui .Pana atunci vor cauta sa se agate de tot ce pot sa-l condamne, sa-l tina de-o parte pentru a avea teren liber la distrugere.In aceasta tara nu exista justitie. Pacat.

# VIKY date 17 May 2021 18:31 +85

Naziștii , criminali in serie. Locul lui Dragnea din celula trebuie păstrat pentru nazistul de la Cotroceni. ... "Viața este ca un joc cu bumeranguri. Gândurile, cuvintele și faptele noastre se întorc la noi, mai devreme sau mai târziu cu acuratețe năucitoare".

# Lorenzo de Medici date 17 May 2021 18:38 +101

Ce poți să mai spui. Scârbele din DNA. Dar, le vine și lor randul. Sclaveti nenorociți vânduți străinătății. Va veni vremea ca toți să plătească.Pot să-i facă lui Dragnea încă 1000 de dosare, că nu pot să-l țină în pușcărie 1000 de ani, iar poporul se va trezi odată și odată. S-a trezit în 1989, se va mai trezi, mai devreme sau mai târziu și atunci nici praful și nici pulberea nu va mai rămâne din DNA. 'Rați ale dreaku de jivine ordinare !

# Mihaela date 17 May 2021 20:23 +51

Nimic întâmplător, totul se desfăsoară pas cu pas, până la dispariția fizica a lui Dragnea. Chiar a ajuns să irite, prin rezistența de care a dat dovadă până acum. Mă întreb cum ar fi stat lucrurile dacă Trump era reales ?

# Neanae date 17 May 2021 22:31 +131

Ma întreb de ce din când in când nu se deranjează din birou un angajat DNA/SRI sa tragă cu pistolu’ in Dragnea evitând organele vitale. Ca sa nu moara ușor. Maleficii sunt și mai javre bestiale decât un umil pistolar de procuror/agen DNA/SRI, sunt slugile chinezilor de la care au învățat tortura "cu picătura”! Concluzie, niște criminali jegosi il vor mort in chinuri pe Dl Dragnea. Se ascund unul după altul și un judecător # va completa opera. Ce am scris eu aici cu humor negru închis este fix ceea ce vor niște criminali de loc sofisticați, ba chiar periferici. Sa se gudure de moartea lenta a dlui Dragnea. Ei bine, groparii âstia vor fi extrem de dezamăgiți fiindcă Dl Dragnea va fi liber și iubit de ROMÂNI! Curaj Dle Dragnea, nu mai e mult, Dracu’ are grija de leprele astea. Sa va întărească Dumnezeu!

# Neanae date 18 May 2021 00:05 +16

Nea # imun/teanu, câtă viteză luași breeee! Tărie? Sau toată damigeana. Când revii matale printre noi rescrie mesajul tradus. Sa dea putina cu zaibăru’ lu’ nea Mărin dacă se înțelege ceva. Citeste și matale după potroace și un litru de zeama de varza și zâ dacă înțelegi ceva și zi-ne și noua. Nu uita sa adaugi DRAGNEA LIBER ȘI DUMNEZEU SA-l INCALZEASCA SUFLETUL Altfel taci și desfă alta sticla … SĂNĂTATE DLU DRAGNEA!

# santinela date 18 May 2021 06:44 +22

Sa vi cu un asmenea dosar in fata instantei inseamna sa fi cel putin un procuror timpit ( de care DNA-ul central nu duce lipsa) sau sluga ordinara de procuror ce raspunde la comenzi. DNA-ul a ramas aceeasi mizerie si a inceput sa scoata capul din nou dupa umilintele indurate de la judecatori prin sutele de achitari pronuntate.

# VIKY date 18 May 2021 09:49 +32

Mai exista oameni in Romania, sau numai moluste?. Cum mai puteti suporta bocancii nazisti pe gatul vostru?. Eu cel putin nu va inteleg. Ce fac nazistii de la GuWern cu voi, fac doar oamenii cu animalele: le pastreaza, la vinde, sau le sacrifica. Voi nu aveti coloana vertebrala, nu aveti ochii, nu aveti urechi, dar aveti frica. Frica de cine, si de ce?. Ce se intampla azi in Romania de un an si jumatate, nu s-a intamplat in 30 de ani. Este incredibil sa asistati la macelul tarii si a voastra implicit, fara sa ridicati un deget, sa asistati pasiv la distrugerea tarii si a voastra ca natie. Voi nu realizati dezastrul, sau nu sunteti capabili sa realizati?. Cand cineva baga "cutitul" in tine, astepti sa ajunga pana la "os" ca sa reactionezi?. Am vazut tineretul sarbatorind "eliberarea" botnitei, dar nu i-am vazut revoltandu-se cand bunicii si parintii au fost ingropati ca pe animale.

# Lita date 18 May 2021 11:35 +25

Comunicatul DNA contine un mesaj implicit, lansat n-directional intr-un moment calculat: spre judectaori-sa nu "indrazneasca" sa decida eliberarea patriotului Liviu Dragnea; spre patriotii romani-sa se potoleasca, altfel pot avea aceeasi soarta; spre stapanii coloniei-slugile isi fac datoria...si spre alte directii si tinte numai de ei stiute.

# VIKY date 18 May 2021 13:17 +18

@Lita...Patrioti vizibili sunt foarte putini, dar ma intreb, pe langa ei mai exista patrioti in Romania, sau sunt doar "locuitori"?.

# gigi date 18 May 2021 16:54 +2

DAN nici nu s-a atinns de dan barna sau alti interlopi pentru fapte grave.Se ocupa de hotii de buzunare din tramvaie?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva