14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXAMEN DE PRIMIRE IN PROFESIE - UNBR a publicat subiectele si baremele de corectare la Drept civil si Drept procesual civil. Vezi cerintele la care au trebuit sa raspunda viitorii avocati

Scris de: L.J. | pdf | print

17 October 2012 18:02
Vizualizari: 8114

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii subiectele si baremele de corectare la cea de-a doua proba de la examenul de admitere in profesie, sesiunea octombrie 2012. Este vorba despre probele scrise la disciplinele Drept civil si Drept procesual civil, care s-au desfasurat miercuri, 17 octombrie 2012. Examenul a fost sustinut atat de catre candidatii care vor dobandi calitatea de avocat stagiar, cat si de cei care vor dobandi calitatea de avocat definitiv.


Doua subiecte teoretice si cate doua spete pentru candidatii la calitatea de avocat stagiar

La disciplina Drept civil, candidatii la calitatea de avocat stagiar au trebuit sa rezolve doua subiecte teoretice, notate cu cate trei puncte. De asemenea, acestia au mai primit doua spete, notate cu cate doua puncte, ambele avand mai multe cerinte. Acelasi tip de subiecte au fost si la disciplina Drept procesual civil.

Doua subiecte si o speta pentru candidatii la calitatea de avocat definitiv

Candidatii la calitatea de avocat definitiv au trebuit sa rezolve, la disciplina Drept civil, doua subiecte notate cu cate trei puncte si o speta notata cu patru puncte. La fel au trebuit sa faca candidatii la calitatea de avocat definitiv si la disciplina Drept procesual civil.

*Cititi aici subiectele la disciplinele Drept civil si Drept procesual civil pentru candidatii la calitatea de avocat stagiar

*Cititi aici baremele de corectare la disciplina Drept civil pentru candidatii la calitatea de avocat stagiar

*Cititi aici baremele de corectare la disciplina Drept procesual civil pentru candidatii la calitatea de avocat stagiar

*Cititi aici subiectele la disciplinele Drept civil si Drept procesual civil pentru candidatii la calitatea de avocat definitiv

*Cititi aici baremele de corectare la disciplina Drept civil pentru candidatii la calitatea de avocat definitiv

*Cititi aici baremele de corectare la disciplina Drept procesual civil pentru candidatii la calitatea de avocat definitiv

Comentarii

# dracula date 17 October 2012 21:28 +2

acuma e abureala .stati sa vedeti licitatiile cind se va incepe etapa contestatiilor. atunci sa vedeti "baremurile" pecuniaro-rudenio-piloase. sa vedeti cum analfabetii ajung mari avocati, cam cum sunt astia de comenteaza pe site-uri pe la ora 9-10 dimineata. plini de....clienti. vai de mama voastra pampalailor, pai concurenta sterge pe jos cu voi. de aia va spun judecatorii ca nu sunteti buni de nimic. numai de exceptii va tineti ca astea le repetati ca pe o poezie inventata de analfabeti pentru analfabeti.

# GELU date 18 October 2012 09:15 -1

Dati filmulete pe youtube cu traficul de influenta al magistratilor in favoarea "traditionalilor"! Hai ca se filmeaza atatea nazbatii in Romania. Sa vada o europa intrega cum se aplica hotararile definitive in Romania.

# cameluta date 18 October 2012 14:39 +1

Ma, nu mai fiti rai, caci noi cei care dorim sa facem avocatura pe bune nu ne intereseaza invidiile voastre. Eu am invatat si am trecut de etapa eliminatorie,ieri am dat civilul si azi oepa.Am facut bine cred si imi doresc din tot sufletul sa intru.Ieri am fost la UTM in amfiteatrul de la parter,unde niste nesimtite de-a dreptul umblau pe tocuri parca prin capul meu.Alta a stat tot timpul la catedra si se uita in laptop.Ce supraveghere???!!! Colegul de pe randul meu vorbea singur iar azi m-am prins ca avea ceva in ureche. Azi blondul de la supraveghere statea si el cu laptopul,iar brunetul vrajea tinerele supraveghetoare.Azi s-a vorbit si s-a comunicat de nu s-a mai putut.

# ion date 18 October 2012 15:14 +1

Da am fost si eu azi in amfiteatru si l-am vazut,unul cu mutra de pusti cu ochelari.Avea in ureche se si vedea cand te apropiai de el. Da, dar daca supravhegerea a fost lasa-ma, ca sa te las.Sau poate "au ciugulit" si ei ceva. Afara dupa examen tipul mi-a spus ca tatal lui e procuror si nu se teme de nimic.Asa ca are dreptate Dracula ,vor incepe licitatiile cu baremurile pecuniaro-piloase.Dupa afisare, la contestatii se va umbla la note,vor interveni consilierii,decanii si malaiul. Veti vedea cate contestatii se vor admite.

# Stoica Anghel date 20 October 2012 21:50 0

Sa fim seriosi. Vorbe se pot spune. Nici eu nu eram foarte lamurit. Dar m-am convin. Daca esti bun, in sensul de pregatit din p.d.v. teoretic, esti logic si ,,iti fuge mintea" intri. Nu te opreste nimeni. E o casta, nu o ,,tagma". Au nevoie de oameni inteligenti. Asa că să fim rezonabili.

# Vanessa date 21 October 2012 23:22 +1

Examenul a fost OK.Sa vedem rezultatele.Intr-adevar cu exceptia nesimtitilor de supraveghetori care parca erau intelesi cu unii candidati, de ii lasau sa vorbeasca intre ei, si de unele care venisera parca la parasutism, restul a fost organizat OK si subiectele la fel OK. Sper sa nu ajung la contestatii ca acolo cine are bani, clar trece.Eu n-am si nici de doua zeci de ani nu mai sunt.

# candidat date 26 October 2012 00:50 0

Cand se dau rezultatele?? Cine ne sunt corectorii lucrarilor??Nu trebuie sa existe transparenta?Am inteles ca corectorii sunt pe familii bagati,pe amantlacuri,pe nasi si fini.E adevarat? Chiar asa nu se poate da o dispozitie sa dispara nepotismul,iubirile si interesele? Asteptam rezultatele cu viu interes.

# cioara date 26 October 2012 01:02 0

Se pare ca asa e, am auzit la garderoba din TB, un avocat vechi care cica a fost primar la sectorul 1 dupa revolutie, si a carui fiu a picat la testul grila ca, sunt angajati la inppa pe rubedenie si gagicareala, ca el a vrut si el sa intre, dar nu mai e loc,toti acolo se gagicaresc si ciubucesc asa ca ce te mai astepti. A sunat o colega dar care i-a raspuns sa intrebe la secretariat. Sa vezi ce rezultate bune pentru pilosi o sa fie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva