24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INGRID A INVINS – Judecatoarea Raluca Focsa de la Tribunalul Bucuresti a obligat statul roman sa-i plateasca avocatei Ingrid Mocanu 500.000 lei daune morale pentru lunile de arest preventiv indurat in dosarul ANRP 2. Mocanu ceruse 115.000 euro: cate 1.000 euro pentru fiecare zi de arest. Dosarul in care Ingrid Mocanu a fost tinuta 4 luni dupa gratii a fost fabricat de procurorul DNA Danut Volintiru si confirmat de fostul sef al Sectiei I Gheorghe Popovici (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 December 2021 19:09
Vizualizari: 22805

Dreptate pentru avocata Ingrid Mocanu (foto 1), una dintre numeroasele victime ale uriasei paradeli puse in scena de catre Directia Nationala Anticoruptie in seria de dosare ANRP. Luni, 20 decembrie 2021, judecatoarea Raluca Focsa de la Tribunalul Bucuresti a obligat statul roman sa-i plateasca avocatei daune morale de 500.000 de lei pentru cele patru luni de arest preventiv in care a fost nevoita sa stea in cauza ANRP 2, finalizata cu binecunoscuta si rasunatoarea achitare definitiva – nu doar pentru Ingrid Mocanu, ci aproape pentru toti inculpatii.Iata minuta sentintei nr. 2006/2021 din dosarul nr. 14355/3/2020:


Respinge exceptia inadmisibilitatii, ca neintemeiata. Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, ca neintemeiata.

 

Admite in parte cererea. Obliga paratul la plata sumei de 1.875 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare achitate de reclamanta in dosarul nr. 3203/2/2015 al Curtii de Apel Bucuresti, la plata sumei de 500.000 lei, cu titlu de daune morale pentru perioada arestarii preventive, precum si la plata dobanzii legale aferenta sumelor acordate, calculata de la data introducerii cererii de chemare in judecata si pana la data platii efective.

 

Respinge in rest cererea, ca neintemeiata. Cu drept de apel, in termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata azi. 20.12.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei”.


Tot mai bine mai putin decat deloc


Avocata Ingrid Mocanu a declarat pentru Lumea Justitiei ca i-a solicitat instantei daune morale de 115.000 de euro – cate o mie de euro pentru fiecare zi petrecuta in arest preventiv. Totusi, trebuie sa fim corecti si sa remarcam ca nu este infima nici suma de 500.000 de lei acordata de judecatoarea Raluca Focsa.

 

Ambii procurori DNA sunt bine-mersi la pensie


Incheiem, amintind ca rechizitoriul din dosarul ANRP 2 – purtand numarul 700/P/2014 – este opera procurului DNA Danut Volintiru (foto 2 dreapta), pensionat in decembrie 2019. Confirmarea a venit din partea la fel de celebrului procuror Gheorghe Popovici (foto 2 stanga), seful de la acea vreme al Sectiei I DNA, plecat la Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea si pensionat in iulie 2021 (vezi facsimil).Comentarii

# Catavencu date 21 December 2021 19:47 +120

Pare-se că în vremea aia la pușcăria de femei era unu care în timp ce era sef pe lângă faptul că și-a băgat sporuri nelegale la salar de ia azi o pensie mișto s-a făcut și patron de firmă de produs mâncare... dar deh nu așa că trăim în patria unde anticorupțea nu deranjează paraditorii.

# Catalin date 21 December 2021 19:52 +120

Nici o suma de bani nu sterge suferinta si umilinta nevinovatului si a familiei!Felicitari pt curajul de a sparge gheata,a doamnei judecator!!!

# coco date 21 December 2021 20:40 +314

Sa plateasca procurorii !!!!!!!!!!!

# Toma Nicolae date 21 December 2021 21:00 +127

Felicitări doamna Ingrid pentru perseverenta ! Felicitări doamnei judecătoare pentru imparțialitatea și independenta de care a dat dovadă în pronunțarea acestei soluții!

# Elvira date 21 December 2021 22:23 +83

Cred ca acesti bani,meritai,sa fie platiti de procuror si judecatorii de caz. PS nu stiu de ce nu pot comenta pe pag dnei Ingrid Mocanu.

# Tipa date 22 December 2021 00:33 +3

Referitor la Regulament al UE corect ati semnalat că se aplica cu prioritate astfel încât nu doar că il aplicam direct in ordinea normativă interna însă și inlaturam orice act normativ intern ce contravine lui. Rezumat: Regulamentul european ce prevede imposibilitatea îngrădirii drepturilor la munca, libera circulație etc se are dublu efect: Se aplica direct s totodată înlătură orice dispoziție contrară din dreptul intern. Pe cale de consecință idioțenia lor cu certificatul Covid nu are niciun efect ...facem pi pi direct pe el...

# # jos dna date 22 December 2021 09:26 +80

Si GOLANII aia doi platesc ceva??? Ii scoateti pe linia moarta cu zeci de mii euro pensie, NEMERNICILOR... :zzz <img src=ops:' /> :-x :lol:

# Dan date 22 December 2021 17:32 +49

Procurorii sa plateasca !!!!!

# nevaccinatu date 23 December 2021 00:23 +19

Onor Parlamentul României ar trbui să legifereze ca despăgubirile de orice fel să fie suportate din fondul de salarii al instituției al cărui salariat a făcut prejiudiciul în cuntum de 50%,iar restul prejudiciului să fie achitat din salariul sau pensia(în cazul acesta) al salariatului,și complicilor producători ai pagubei respective.Și în condițiile acestea s-ar putea desființa SIIJ fără probleme.

# mihaela marinescu date 23 December 2021 08:32 +8

De Danut Volintiru ma leaga asa .....sentimente intense :lol:Cat despre faptul ca STATUL SA PLATEASCA ? Nu fratie sa plateasca cel direct responsabil ! Poate intelege lumea de ce a fost si este inca atata inversunare impotriva LEGII CU RASPUNDEREA DIRECTA A MAGISTRATILOR ! Felicitari judecatoarei ca a avut curaj !

# Băran Gheorghe date 25 December 2021 10:45 +41

Sa plateasca cel care a imstrumentat dosarul cu rea credinta, cel care nu cunoaste drept penal si procesual penal si doar primeste indicatii . Daca plateste statul , platim noi, contribuabilii.

# ANI date 28 December 2021 14:59 +31

Nici o recompensă nu poate să șteargă durerea și umilința unei persoane nevinovate care petrece timp pretios după gratii. Ar trebui cei care dau astfel de sentințe nedrepte și fără probe și cu rea credință să steie și ei după gratii că doar așa s-ar învăța minte să fie corecți și cu frică de DUMNEZEU.

# Legea raspunderii magistratiilor ! date 5 January 2022 23:36 +3

Adica sa includa asigurarea obligatorie , ca la masina, si cand greseste va plati asigurarea , care apoi ii va mari prima de asigurare !

# Legea raspunderii magistraților date 21 March 2024 13:04 0

Sa nu uitam ca decizia asta tot de magistrați e luata! Se refera doar la latura financiara, nu si la trauma fizică si psihica suferita de cea care a trecut prin calvarul ăsta. Ea, familia ei, prietenii ei. Asta nu poate fi recompensată în bani. Din considerentul asta, cei care au privat de libertate un om, trebuie sa plateasca. De la procuror, pana la toți judecătorii care au spus: ”Da, sa traiti!”. Aici nu trebuie vizat doar procurorul, el a acuzat, judecatorii au judecat stramb. Este mai mult decât necesară stabilirea răspunderii magistraților. Astfel de oameni, care au executat in chip medieval, la indicații, persoane care au deranjat sistemul, raman cu pensie de serviciu sau, mai grav, iau in continuare decizii similare. Si atunci ar trebui sa existe un mecanism de sanctionare/ eliminare a acestor indivizi (pentru oricine poate fi interesat: nu va faceti griji, o sa gasiti imediat altii pe care sa ii strangeti cu usa pentru ca au luat mita). Stiu, greu de facut, dar necesar!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva