30 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STATUIA LUI KOVESI TREBUIE DARAMATA – Lumea Justitiei a sesizat factorii de decizie ai Uniunii Europene sa nu faca greseala sa o propulseze pe procuroarea Laura Kovesi la sefia viitorului Parchet European: “A fost revocata din functia de sef DNA ca urmare a unor rezultate dezastruoase... se afla in Romania in numeroase anchete penale... a semnat protocolul secret PICCJ – SRI, declarat ilegal de CCR, determinand o grava incalcare a Constitutiei si Drepturile Omului” (Scrisoarea)

Scris de: L.J. | pdf | print

12 February 2019 17:09
Vizualizari: 7524

Redactia Lumea Justitiei a sesizat la finele lunii ianuarie 2019 factorii de decizie ai Parlamentului European si ai Comisiei Europene sa nu faca greseala sa o numeasca pe procuroarea Laura Codruta Kovesi in functia de procuror sef al viitorului Parchet European, institutie care ar trebui sa isi inceapa activitatea in 2020. Desi nu intelegem de ce la Parlamentul European se pune carul inaintea boilor, in sensul de a se desemna un viitor procuror sef al unui parchet care inca nu este operational, nu putem asista impasibili ca cetateni europeni atunci cand exista o amenintare reala, aceea ca Laura Kovesi sa fie numita intr-o functie in care poate repeta dezastrul pe care l-a lasat in urma in Romania, cand a condus Parchetul General, si apoi DNA, unde s-a remarcat printr-un management deplorabil, solutii de achitare revoltatoare, si mai ales prin incheierea unui protocol de colaborare cu SRI, profund ilegal, constatat ca atare de Curtea Constitutionala.


In plus, Kovesi este antrenata in 18 dosare penale la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitiei si inca alte cateva care zac la Parchetul Militar (pentru protocolul abuziv incheiat cu SRI) si ne putem trezi oricand in situatia sa o vedem trimisa in judecata, caz in care imaginea Romaniei ar avea serios de suferit.

Consideram ca daca in pofida dovezilor prezentate si semnalate autoritatilor europene de noi si multe alte persoane, se va face greseala ca Laura Kovesi sa fie numita in functia de procuror sef al Parchetului European, am asista la o dovada de netagaduit ca exista o dubla masura si o agenda ascunsa de lucru in activitatea factorilor de decizie europeni.

Iata scrisoarea trimisa de Redactia Lumea Justitiei:

In atentia:

Antonio TAJANI, presedintele Parlamentului European

Jean-Claude JUNCKER, presedintele Comisiei Europene

Frans TIMMERMANS, vicepresedintele Comisiei Europene

Claude MORAES, presedintele Comisiei LIBE a Parlamentului European

Tudorel TOADER, presedintele Consiliului Justitie si Afaceri Interne

Thorbjorn JAGLAND, secretarul general al Consiliului Europei

Redactia Lumea Justitiei, publicatia cea mai importanta din Romania care monitorizeaza sistemul judiciar, va trimitem atasat prezentei o serie de documente prin care va sesizam inoportunitatea selectarii doamnei procuror Laura Codruta Kovesi pentru candidatura la functia de procuror-sef european.

Va sesizam prin prezenta faptul ca doamna Laura Codruta Kovesi in pofida unei propagande mincinoase care o prezinta drept o adevarata luptatoare impotriva coruptiei, este in fapt un personaj profund compromis care:

- a fost revocata din functia de procuror sef DNA ca urmare a unui management si a unor rezultate profesionale dezastruoase, pentru un comportament sfidator la adresa Parlamentului Romaniei in fata caruia a refuzat sa se prezinte, in pofida a doua decizii ale Curti Constitutionale a Romaniei care o obligau sa se conformeze; printre motivele de revocare se afla si incalcarea drepturilor fundamentale prevazute in Constitutie, comportamentul excesiv de autoritar, discretionar contrar obligatiilor deontologice ale profesiei de magistrat, contestarea Constitutiei Romaniei insasi si a activitatii Curtii Constitutionale si incalcarea regulilor de functionare ale statului de drept;

- se afla in Romania in numeroase anchete penale la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie;

-are pe rolul Sectiei de procurori a CSM, constituita ca instanta disciplinara, doua actiuni disciplinare exercitate fata de aceasta pentru incalcarea statutului profesiei de magistrat. Astfel, asupra candidatului roman la functia de demnitate europeana planeaza suspiciuni privind savarsirea unor abateri disciplinare grave, incompatibile cu profilul etic si deontologic al procurorului sef european;

- cel mai grav lucru dovedit in sarcina sa si pentru care are numeroase plangeri penale este semnarea unui protocol secret in februarie 2009 intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe care il conducea si Serviciul Roman de Informatii, protocol declarat in afara legii de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, prin Hotararea din 16 ianuarie 2019, ilegalitati pentru care in momentul actual, in Romania mii de procese penale vor trebui sa fie revizuite pentru anularea actelor si probelor obtinute ilegal de parteneriatul dintre procurori si agentii SRI. D-na procuror Kovesi, la acea data in calitate de Procuror general al Romaniei, a determinat prin semnarea acestui Protocol secret o grava incalcare a Constitutiei si implicit a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Va trimitem prezenta sesizare pentru a va avertiza asupra pericolului la care v-ati supune ca perceptie publica in cazul in care veti decide sa o nominalizati pe Laura Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European, dar si din dorinta de cetateni europeni de a evita sa transformati viitorul parchet european intr-un dezastru - asa cum a fost adus DNA sub sefia Laura Codruta Kovesi.

25 ianuarie 2019

Cu deosebita consideratie,

Razvan SAVALIUC

senior editor

* Cititi aici Decizia CCR din 16 ianuarie 2019 privind ilegalitatea protocoalelor SRI – PICCJ

* Cititi aici sinteza Raportului de revocare al Laurei Kovesi din functia de procuror sef al DNA, emis de ministrul Justitiei Tudorel Toader

* Cititi aici articolui din Lumea Justitiei din 4 februarie 2018 – actiunea disciplinara a lui Kovesi

* Cititi aici articolul din Lumea Justitiei din 23 ianuarie 2019 – Cucuveaua malai viseaza

* Cititi aici articolul din Lumea Justitiei din 23 ianuarie 2019 – Tic Tac vine tavalugul

 

* Cititi aici versiunea in limba engleza a articolului

Comentarii

# Dorina date 12 February 2019 15:33 +10

Un job cu Work and Travel... agentia Sibiu! …

# DODI date 12 February 2019 16:02 +17

Articolul dl. Dumitru Iliescu explică de ce UE și PPE au interes să promoveze nulitatea numită Nefertiti. Ea este o hârtie igienică ce are drept scop să le ștergă lor toate rahaturile și de care, după ce scopul a fost atins, se pot debarasa fără regrete. Dimpotrivă cu satisfacția imensă după... treaba mare bine făcută (și ștearsă).

# biet roman saracu' date 14 February 2019 08:40 0

pai momentul a sosit..e atat de calificata incat s-a decompensat/desconspirat de aici...toti europenii si antieuropenii stiu acum desprece e vorba in Uniunea Sovietica, pardon, Europeana.

# Jean date 12 February 2019 15:38 +11

Daca ne uitam la marii sustinatori ai cucuvelei din exterior, ii gasim imediat pe acceasi care au beneficiat de pe urma distrugerii firmelor romanesti si a neanchetarii hotiilor facute de firmele straine. Sa ii luam pe olandezi, oare ing numai in olanda a facut acele hotii sau si prin alte tari? La nemtii cu eads si multe altele, francezii cu al lor alstom, suedezii si austriecii cu padurile si petrolul, nu mai spun de ajutoarele de stat date in prostie in timp ce firmele romanesti se imprumutau la dobanzi de 5 ori mai mari si tot asa. Nu puteai face atatea fara o sluga pusa in functie intr-un post cheie, sluga care a fost gonflata in propaganda platita cu banii furati de la noi. E mult mai usor sa il pui sa execute un procuror roman habarnist decat un procuror neamt sau francez, ca astia totusi au alta cultura si nu au fost culesi de pe maidan unde jucau baschet ca slujirea.

# Corect ! Bravo Lumea Justitiei ! date 12 February 2019 16:04 +11

Nu pricep cum dracu` dintre politicieni , exceptand Plesoianu, nici unul nu a trimis astfel de documentatie "desteptilor-anticorupti" de la UE. Liviu Plesoianu presedinte ! :eek:

# unul din lumea cea mare date 12 February 2019 16:31 +8

bravo luju,FELICITARI PENTRU ATITUDINEA CETATENEASCA SI SOCIALA!!!!!pacat ca partidele fasciste,pnl,pmp,usr nu iau atitudini corecte ,,"In mintea stramba si lucrul drept se stramba" - parintele Arsenie BOCA

# Pintea date 12 February 2019 16:54 +5

Degeaba! Ceea ce pentru noi este dezastruos, pentru Bruxelles este un merit, e briliant! Acolo sant alte unitati de masura si apreciere! Numai daca ne gandim cine a condus Comisia Europeana in ultimii 10 ani, unul ca Barroso, iar acum unul ca Funcker. Ambii sant de acelasi calapod. Barroso are numai procese, dar traieste bine mersi la Goldman Sachs, desi se spune ca ar fi delapidat de la CE vreo 2 miliarde euro! Asa ca sa nu ne mai miram daca kovesi este acceptata in acea functie. Parchetul acesta este infiintat pentru a fi un alt instrument impotriva indezirabililor de la nivelul intregii UE! Cine sa il conduca, un integru? Pai, nu si-ar mai avea rostul! Dar kovesi in ce limba va gânguri la interviu, ca trebuie sa cunoasca cel putin 2 limbi straine?

# biet roman saracu' date 14 February 2019 08:42 0

pai stie deja , conform ascendentei si primului mariaj

# Pintea date 12 February 2019 16:55 +4

apreciere! Numai daca ne gandim cine a condus Comisia Europeana in ultimii 10 ani, unul ca Barroso, iar acum unul ca Funcker. Ambii sant de acelasi calapod. Barroso are numai procese, dar traieste bine mersi la Goldman Sachs, desi se spune ca ar fi delapidat de la CE vreo 2 miliarde euro! Asa ca sa nu ne mai miram daca kovesi este acceptata in acea functie. Parchetul acesta este infiintat pentru a fi un alt instrument impotriva indezirabililor de la nivelul intregii UE! Cine sa il conduca, un integru? Pai, nu si-ar mai avea rostul! Dar kovesi in ce limba va gânguri la interviu, ca trebuie sa cunoasca cel putin 2 limbi straine?

# coco date 12 February 2019 19:34 +5

Bravo LUJU !!!!

# golan date 13 February 2019 03:25 +3

Nu cu para trebuie umblat la comisarii de U.E.,ca ei fiindca''NEFERTITI'' e aliata si sluga lor au medaliat-o,iar acuma o s-o promoveze proc.sef UE,ci prin actiuni de riposta.DE fapt individa imi aduce aminte de un alt aliat al Germaniei,mares.Antonescu,care in cazul victoriei aliatului sau Hitler,ar fi ramas ''patriotu'' prim.min.al romaniei,dar fara Transilvania ce ramanea lui Horty,iar de ex.tatal si bunicul meu nus-si mai puteau mentine numele demaghiarizat,cum au facut-o prin Decret dupa 1918.

# Plesooianu date 13 February 2019 11:22 0

Lol. Shau are adresa de mail pe yahoo. Direct in spam la baietii de la EU. #profesionalism

# Amo date 13 February 2019 11:40 +3

Felicitari Lumea Justitiei! Speram din tot sufletul ca aceasta individa sa plateasca pentru tot ce a facut, nicidecum sa ajunga sa fie promovata. Se pare ca are sustinatori puternici iar daca si acolo se merge interese si cam asa se merge n-ar fi exclus sa ne trezim cu ea in functie. Daca ar fi asa atunci ii dau dreptate lui D.D.Rosca ca este sustinuta de straini si pusa sa indeplineasca anumite misiuni.Justitia s-a dat peste cap datorita ei si ar fi un cosmar sa o vedem in fruntea procurorilor europeni.

# Amo date 13 February 2019 12:30 +4

Daca si in UE, ajunge in fruntea procurorilor un personaj cum e Kovesi care a ajuns cu trei dosare lipsite de importanta in fruntea Procuraturii Generale, apoi in fruntea DNA de unde a distrus toata justitia tarii si care bagat oameni nevinovati la puscarie, care a incalcat legi si decizii a CCR atunci inseamna ca UE si Kovesi sunt o"apa si-un pamant" si adio justitie si cei mai rau ca fara o justitie dreapta nu avem o societate sanatoasa.

# biet roman saracu' date 14 February 2019 08:47 0

Asa e.Am dedus si eu ceva asemanator ca dificultate, 1+1=2

# mai medaliata decat kovesi fu ceauseasca date 13 February 2019 13:26 +1

si cu toate aceste baricade de bigudiuri de alfabetizare a ramas ileana cu agenturile ca asta cu anticoruptia. Occidentule nu mai pompa in prostii de la Dunare ca te ia naiba si pe tine.

# biet roman saracu' date 14 February 2019 08:35 0

Arturo Ui........

# biet roman saracu' date 14 February 2019 08:48 0

Pai, cultul personalitatii de abia a inceput..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.09.2022 – Judecatorii vehiculati pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva